KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 01/2012 (2012.01.02.)
Látnokok találkozója. A jegy a LeWeb2011-re 2500 dollárba került. A konferenciát meglehetősen drága belépő jegyekkel árusították, amelyre Párizsban került sor 2011. december 07-12 között és több mint 3000 embert gyűlt össze 60 országból.

A LeWeb a világ legrangosabb találkozója, amely az internetnek volt szentelve. Ez egy olyan hely, ahol a nagyok az internet jövőre vonatkozó terveiről beszélgethetnek, az újonnan alakult cégek bemutathatják technológiáikat a nyilvánosság számára és a fiatal emberek nagyszerű ötleteikkel megkeresik az "üzleti angyalokat". Szóval, a világ legkreatívabb emberei kicserélik gondolataikat és eszmecserét folytatnak, új terveket szőnek vállalkozásaik számára.

A felszólalók és a részt vevő vállalatok közül néhányat felsorolunk, akik bemutatták elképzeléseiket és ötleteiket: Eric Schmidt - Google, Sean Parker - Napster, Facebook, Founders Fund, Kevin Rose - Milk, Andrey Andreev - Badoo, Dennis Crowley - foursquare, Brian Chesky - Airbnb, Daniel Ek - Spotify, Phil Libin - Evernote, Mike McCue - Flipboard, Dave Morin - Path, Kevin Systrom - Instagram, George Whitesides - Virgin Galactic, Axel Dauchez - Deezer, Bill Gross - Idealab, Wendy Lea - Get Satisfaction.


Ha valaki meg akarja jósolni, hogy milyen új internetes vállalkozások lesznek a legfontosabbak 2012-ben, ez most egy sokkal könnyebb feladat az előadások elemzését követően a vállalatok tevékenységi területeit megismerve. A meghatározó tendenciák egyértelműek - a társadalmat is megmozgató média és a mobil alkalmazások jelentik a jövőt.

A Milk cég a fejlődő pályázatok értékelését végzi a szolgáltatások piacán - valami hasonló a rendszerük, mint a "csillag" a szállodáknál, a Foursquare - ahol támogatja a mobil eszközök funkcióinak helyben történő alkalmazását, az Airbnb az apartmanok rövid távú foglalását fejleszti, a Path , mint egy saját újságot kínál baráti körökben, a Flipboard - új formátumú magazin mobil eszközök számára.
A Spotify egy forradalmat ígér a zenei piacon - úgy tűnik, hogy nekik sikerült egy DRM-alapú rendszert kifejleszteniük jogilag tisztázottan a zenei anyagok interneten keresztül történő elosztására.

Figyelembe véve a javaslatokat, amelyek az emberektől kívülről jöttek az ipar számára például, Karl Lagerfeld által - aki divattervező és különleges műsorokat akar, hogy az internet legyen a helye az új trendek bemutatására és Virgin Galactic - felajánl helyeket űrutazásokra - majdnem teljes panorámáját be tudjuk mutatni a LeWeb 2011-nek.
Sok előadás és vita került rögzítésre, amely elérhető a Youtuben. A legnépszerűbb része egy egyórás beszélgetés Eric Schmidttel, a Google cégvezető elnökével.


LeWeb 2011 hozzászólások

LeWeb 2011 felvételek
Az újságírás egyik új modellje - a konferenciáról származó beszámolók többsége élőben elérhető volt Twitteren
Loic Le Meur, a LeWeb szervezője, egy francia vállalkozó és blogger. A konferenciát 2004 óta szervezik meg, de ennek világméretű elismertetése és presztízse 2006 óta emelkedett a csúcsra, amikor a résztvevők között Nicolas Sarközy és Shimon Peres is megtalálható volt.
Hogyan újítsuk meg az öregedő CCTV rendszereket? A hatékony működését a CCTV rendszereknek korszerűsítéssel tudjuk szinten tartani, ahol a tulajdonosok időnként cserét hajtanak végre a videomagnóknál, kameráknál, monitoroknál.
Az egyik leghaladóbb DVR kínálatunkban a Signal DL-8308 M78308. Ez 4CIF (704 x 576) minőségben rögzíti a képet 25 fps-ben mind a nyolc csatornán. Több biztonsági szintje van, az egyéni hozzáférési jogok megadhatók, stabil működést biztosít a hálózatban - új teljesítményt kínál a hálózati menedzsmentben. További HDMI kimenet lehetővé teszi a DVR összekötését egy modern monitorral vagy HD-ready TV-vel, amely kiváló minőségű képeket jelenít meg eredeti felbontással.
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)
SIGNAL DL-8308 M78308 DVR
16-ch model SIGNAL DL-8316 M78316
A modern jó minőségű kamerák videó felbontása több mint 540 TVL és minden módosítást alapból kell tudnia az eszközöknek. A példák a kamerákra, amelyek még jobb eredményeket mutatnak fel a következők: Sunell SN-IRC5920AHLDN M11280, Sunell SN-BXC0586DCN (II) M11207, u-cam 630 M11192.
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC4920AJ (day/night, D-WDR, 600 TVL, Sony Effio-E, 0.08 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Day/Night Box Camera: u-cam 630 (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx)
Sunell SN-IRC5920AHLDN
M11280
u-cam 630
M11192
Sunell SN-BXC0586DCN(II)
M11207
További kamera pontok telepítése esetén, egy jó ötlet sodrott érpáras (UTP) kábeleket használni és velük együtt passzív video transzformátorokat alkalmazni (balunok) az Etrix sorozatból. Az UTP kábel továbbítani tudja a videót és a kamera meghajtása is lehetséges vele, a például a videó adó-vevő szett 1VAP M16659.


MATV rendszerek nehéz vételi körülményekkel rendelkező területeken. Előfordul, hogy a DVB-T jel paraméterei, ami az antennával vehető nem elegendő a további elosztásra a MATV rendszerben. A probléma általában az olyan területeken fordul elő, ahol gyenge a földi jelszint. A vett jelet az antennából nem lehet közvetlenül felerősíteni, vagy egy másik frekvenciára átkonvertálni a magas BER és az alacsony MER szint miatt.

A DVB-T jel regenerációja akkor lehetséges, ha egy vevőt közvetlenül csatlakoztatunk és az antenna lehetővé teszi a viszonylag problémamentes vételét a digitális adásoknak. A regenerációs folyamat során a vett DVB-T jelet demodulálja a transport streamhez, majd az újra modulált RF jeleket egy új COFDM multiplexként alkalmazza (frekvenciaátalakító funkció). A funkciókat a COFDM-COFDM transz-modulátor végzi TERRA ttx311 R81714.


Egy ötlet a transz-modulátor felhasználására ttx311 R81714
Az eszköz további előnye a transport stream módosításának lehetősége, amely nagyon hasznos különösen szállodákban, kórházakban, büntetés-végrehajtási intézményekben, stb. A szolgáltatás szűrés opció lehetővé teszi néhány csatorna kivágását a DVB-T multiplexből.
Hálózati infrastruktúra kisvállalkozások számára. Az épület felújítása során a cég tulajdonosa úgy döntött, hogy korszerűsíti a hálózati infrastruktúrát az irodában, így biztosítva a megbízható és stabil internet-hozzáférést 14 alkalmazott számára.

A hálózati korszerűsítésének céljai a következők voltak:

 • stabilitás,
 • minimális strukturált kábelezés,
 • szélessávú hozzáférés minden alkalmazott számára,
 • csatlakozási lehetőség további személyek számára.
ULTIMODE Home System az ideális megoldás a kisvállalkozások számára, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy hozzáférjenek a szélessávú internetes szolgáltatásokhoz, beleértve a videokonferencia lehetőségét is. A kapcsolatot a szolgáltatótól alakítják át optikai formába (POF), amelyet elosztanak a gazdagépekhez, felhasználva az optikai kapcsolókat ULTIMODE POF-8S L6108.

Sokkal könnyebb felszerelni a hálózati kábeleket párhuzamosan elektromos vezetékekkel, mint külön kábelcsatornákat kialakítani. Ez volt a döntő tényező a POF kábelek kiválasztását illetően, mivel teljesen érzéketlen az elektromágneses mezőkkel szemben. Ezeket közvetlenül az elektromos kábelek mellé tudják fektetni, ugyanazon kábelcsatornákban, ami lehetetlen lenne az UTP/FTP kábel felhasználása esetén.

A munkaállomásokat felszerelték POF PCI adapterekkel, amelyek ULTIMODE POF-100NC L6245 keresztül vannak csatlakoztatva POF ULTIMODE POF-22 L6521 kábelen az optikai kapcsolók optikai portjaival. Az ULTIMODE Home System aktív eszközei folyamatos és stabil működést biztosítanak, a POF kábel nagyon magas szilárdságú.
Router TP-Link TL-R460 (4 LAN / 1 WAN ports)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) POF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF USB Adapter: ULTIMODE POF-100USB (USB/OptoLock)POF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NCPOF PCI Adapter: ULTIMODE POF-100NC
POF hálózat az irodában
Kamera CCD vagy CMOS érzékelővel? A képérzékelő a legfontosabb eleme a kameráknak. Ennek célja átalakítani a ráeső fényt, ami az objektíven keresztül esik rá és a fényérzékeny mátrix elemek alakítják át elektromos impulzusokká. A legtöbb érzékelőt CCD és CMOS technológiával készítik. Mindkét típus használható a CCTV kamerákban, normál valamint HD modellekben egyaránt. Melyikük lesz alkalmasabb egy adott alkalmazásnál?
A legnagyobb előnye a CCD technológiával készült érzékelőknek (Charged Coupled Device) a nagy érzékenység és dinamika, valamint az alacsony belső zaj. Ezeket a típusú érzékelőket általánosan analóg kamerákban és jó minőségű IP kamerákban használják.

A CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) érzékelőket jellemzi az alacsony gyártási költség (amely a végső árát is befolyásolják a kameráknak), az alacsony fogyasztás és a kis méret. Ezeket széles körben használják például a mobil telefonokban és IP kamerákban.

Az a befektető, aki maximalizálni akarja az érzékenységet, az IP CCD Sunell SN-IPC54/50DN K1620 (0,2 lx) kamerát fogja választani. A párja a CMOS technológiában - IP kamera Sunell SN-IPC54/12DN K1630 - az érzékenysége 1 lux. Annak ellenére, hogy a CCD kamera képek felbontása csak 1,3 MP (a CMOS modell esetében 2,0 MP), a költségek 50%-kal magasabbak.
Analog Sunell CCD kamera
M11209
IP Sunell CCD kamera (1.3MP)
K1620
IP Sunell CMOS kamera (2MP)
K1630
Hogyan csökkenthetők a videó archiválási költségek? A NAS szerverek lehetővé teszik az adatok archiválását a Windows és Unix rendszerekben, például a SAMBA és NFS protokollok. A teljes felvehető memória mérete a merevlemez kapacitásától függ, annak számától és típusától RAID tömbben. A RAID tömb típusa kapcsolódik a kiválasztott üzemmódhoz:
 • Az adatok biztonsági mentése (fokozott megbízhatósága a rendszernek),
 • Az adatátvitel sebessége,
 • Lemezterület kiterjesztése.
A kamerák és szerverek teljes konfigurációja végrehajtható egy webböngészőn keresztül és a videórögzítési eljárás nem igényel további szoftvert. Ez egy fontos előny a videó megfigyelő rendszereknél, amely csökkenti telepítési és karbantartási költségeket, így nem kell vásárolni drága nagy teljesítményű szervereket vagy külső szolgáltatásokat.


IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (1080p)IP High Speed Dome Camera: Sunell D1 SN-IPS54/60DN/Z36IP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18W
IP CCTV rendszer felépítése, amely a NAS szerverre van alapozva
A professzionális CCTV piacon kevés közöttük az olyan kamera, amely rögzíti a videót a NAS szerveren, de ilyen található a Sunell termékeknél: K1620, K1630, K1650, K1660, K1670, K1680. A kamerák és a hálózati meghajtók egy teljesen integrált IP CCTV rendszert alakítanak.. Ez a fajta megoldás egy olcsó és megbízható alternatívát ajánl a drága szoftverekkel és költséges NVR felvevőkkel szemben.
WLAN egy családi házban. A felhasználók, akik internet-kapcsolattal rendelkeznek családi házukban, általában szeretnék elérni, hogy az internetet otthonának különböző részein is szeretné elérni, mint például a garázsban vagy a kertben. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjük a tökéletes megoldás erre a vezeték nélküli hálózat alkalmazása (WLAN), amely a 802.11b/g vagy a legújabb n szabvánnyal működik. Annak útjától függően, hogy az internetet a házban telepítjük, használatának különböző telepítései változatai lehetnek.
.


Ebben az esetben az internetet a kábeltelevíziós, vagy a helyi szolgáltató (ISP) segítségével Ethernet-kábelen vagy kábelmodem segítségével Ethernet kimenettel érhetjük el.


A felhasználónak szükséges pl.:
 • Drótnélküli router (beépített 4 portos switch és AP) TP-Link TL-WR340G N2952,
 • Magas teljesítményű drótnélküli USB adapter TP-Link TL-WN422G N2921,
 • PCI NIC TP-Link TF-3239DL N2999.
Wireless xDSL Router: TP-Link TL-WR340G<br />(built-in 4-port switch and AP) PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsHigh Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P) High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P)
Vezeték nélküli megosztása az internet hozzáférésnek Ethernet-kábelen
Az otthoni számítógépek csatlakoztathatók a router portjaihoz, vagy a vezeték nélküli adapterhez.
Új termékek a DIPOL kínálatában
Optical Media Converter: ULTIMODE MT-202M 1310 (SM - MM)
DVB-T Receiver Ferguson Ariva T65
N-male to FME-female Cable
Buffer Power Supply: ZBF-12V/3A 17Ah EKO
Optikai médiakonverter (SM-MM)
ULTIMODE MT-202M
L1521
DVB-T vevőkészülék
Ferguson Ariva T65
A99310
Kábel
N-dugasz FME-aljzat
E83273
Puffer tápegység
ZBF-12V/3A
M1862
Érdemes elolvasni:
DiSEqC - Átkapcsolás a műholdak között egyéni és multiswitch rendszerekben. A műholdas jelek kiválasztásának szüksége egy, vagy több LNB-ből adta az okot a speciális megoldások kifejlesztésére. Kezdetben a kapcsolásokat kézzel végezték, majd reléket vezéreltek különböző módszerekkel (pl.Tone Burst, ellenőrző jel a SCART-ról). A korszerűbb megoldás igényének és a szabvány kidolgozásának szükségességét támogatta az Eutelsat műholdas szolgáltató és ennek eredménye lett a DiSEqC szabványok létrejötte. Az egyik iránya a szabványok további fejlesztésének a kétirányú protokoll volt a vezérelt eszközöket illetően (LNB, multiswitch, pozicionerek).
 1.01.11.22.02.12.2
1.0+--+--
1.1++-++-
1.2++++++
2.0+--+--
2.1++-++-
2.2++++++
A kompatibilis vevők és kapcsolók különböző változatai a DiSEqC szabványnak.
Az oszlopban találhatók a kapcsolók a szabványok különféle változataiban, míg a sorokban a megfelelő vevők találhatók.
Például, amíg egy DiSEqC 2.0-vevő csak az 1.0 és 2.0 vevőkkel fog megfelelően működni,
addig egy DiSEqC 2.2 vevőkészülék garantáltan jól működik bármelyik DiSEqC kapcsolóval.


Egy teljes felügyeleti rendszer. Éjjel is képes észlelni egy ember-méretű objektumot 21 km-es távolságról, 11 km-ről különbséget tud tenni hogy a tárgy egy ember, vagy valami más lehet és lehetővé teszi, hogy az emberi arcokat már 6 km távolságból is be tudja azonosítani. A FLIR hőkamerák néhány képességét ezek közül főleg a fegyveres erők és szolgálatok, a határvédelem, valamint a speciális biztonsági szolgálatoknál alkalmazzák a repülőterek védelmére, stb.
A HRC hatékonysága nagyobb távolság esetében a hőképes felügyeleti rendszernél is még magasabb. A hordozható HRC rendszer általában egy első osztályú hőkamerából, színes optikai kamerából, lézeres távolságmérőből, GPS-modul és a digitális mágneses iránytűből áll. A hőkamera képes felismerni a 0.02 Celsius fokos hőmérséklet különbséget is. A második kamera a látható fény számára 120x zoommal lehetővé teszi az emberi arcok beazonosítását sokkal könnyebben, mint a hőkép esetében...
How to choose the best mobile repeater? Most problems with GSM/DCS/3G signals occur in buildings with steel and concrete structures (supermarkets, airport halls), with thick walls (traditional hotels), in underground facilities (parking lots, pubs in cellars etc.), in tunnels.
The solution to this problem is application of a GSM, DCS, or 3G repeater, being a two-way amplifier of wireless cellular signals. To select a suitable repeater, we have to know some facts:
 • The basic information that one should know before purchasing a repeater is the kind of cellular service which will be used:
  • GSM, EGSM - used mainly outside cities, but also in many metropolitan areas; the bands ensure voice connections and low/medium speed Internet connectivity.
  • DCS - used mainly in cities (due to higher capacity of a single base station).
  • WCDMA (3G) - used in cities, ensures high-speed data transmission (HSDPA), video calls and other 3G services.
 • Another important information is how much area is to be covered with the amplified signal...
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!

 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI