KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 02/2012 (2012. január 09.)
A "bolond" tévéknek vége. Walter Isaacson, Steve Jobs "életrajzírója szerint, a késői látnok meg akart felelni a televízióknak, amit a számítógépekért, zenelejátszókért és telefonokért tett: hogy azok egyszerűek és elegánsak legyenek.
2011 november 28-án riportban számolt be a Fox News honlapja Steve Jobs utolsó termékéről - az új generációs televíziókról - 2012 nyarán fognak a piacon megjelenni. Ez összhangban van azokkal az információkkal, amelyek 2011 utolsó napjaiban jelentek meg, hogy az Apple szállítókat keres alkatrészek gyártásának megkezdésére az új 32 - és 37 collos tévékhez.
Milyen lehet az új Apple TV? "Képzeljünk el egy 40 vagy 50 collos iPad"-t - mondta Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője &Co. Ha ezt kibővítjük egy természetes nyelvű felhasználói felülettel (Siri), a mozgásfelismerő technológiával (Wii és Kinnect) és az ismert iPhone alkalmazásokkal - az Apple valóban egy áttörést fog hozni a televíziók terén.

Mi a helyzet a versenytársakkal?

A Google mindent megtesz annak érdekében, hogy ne ismételje meg a hibáit a Facebook körül és ne kelljen a távolságot pótolni. "2012 nyarán a televíziók többsége a boltokban a Google TV-be lesz ágyazva." - Mondta Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke, a LeWeb konferencián 2011 novemberében Párizsban.
Ebben az esetben, a Google, felkínálja a Google TV szoftvert - amelyet megoszthat a technológiája az Android mobil operációs rendszerrel - a nagy vállalatok uralják a piacot (Samsung, Sony, LG), és a Motorola megvásárlása után, saját termékeikkel.

Ki vezet az interaktív televíziózás fejlesztésében?
A Google ötletek tesztelése a CES Las Vegasban, január 10-én kezdődik. Ha a vezető gyártói a televízióknak olyan megoldásokat mutatnak be, amelyek összhangban vannak a Google TV koncepciójával, az első szakaszban nyerhetik a versenyt az Applevel szemben.

Annak az időnek vége szakad, amikor TV csak a televíziós programok vételére szolgált. Az új generációs televíziók, amelyeket a Google és az Apple TV készített valójában a TV és a fejlett számítógépek operációs rendszereivel és sokoldalú kapcsolatával jellemezhető.
Ez egy új kihívást jelent Average Joe-ért - nem kevésbé az intelligens TV-ért.Az univerzális szabvány lehetővé teszi a TV nézését a televíziókon, tableteken és okostelefonokon
Forrás: www.apple.com
A televíziók új generációja interaktív tévére lesz felkészítve, miközben a Google és Apple a fejlesztéséket végzik. Az interaktív tévé egyesíteni fogja a jelenlegi televíziós műsorszolgáltatást és az internetet, miközben a világháló fokozatosan teret fog nyerni. A nézőknek kérésre hozzáférésük lesz az új szolgáltatásokhoz, mint például a videóhoz (VoD), interaktív játékokhoz, elektronikus újságokhoz, filmekhez, YouTube videókhoz, fényképalbumokhoz. Képesek lesznek bármilyen adást megtekinti, ami a műsorszolgáltatók archívumában megtalálható. A televízióprogramok és új szolgáltatások kiválasztása az ajánlott honlapokon keresztül lesz lehetséges (mint az interneten manapság).
Az iTV megváltoztatja a műsorszórás hagyományos modelljét, hogy milyen tartalmat sugározzanak - az új modellben a nézők döntenek mit és mikor szeretnének nézni.

Kevesebb nagyobb csoport, vagy több kisebb? A felosztása egy nagy CCTV rendszernek az építési szakaszban az alhálózatoknál (kamera csoportoknál) gyakran egy kényelmes módja annak, hogy javítsuk a rendszer teljesítményét.
Ez lehetővé teszi:

 • a csoportok függetlensége - nagyobb hibatűrés,
 • alacsonyabb telepítési költségek a rövidebb kábelek miatt,
 • kevesebb probléma 12 VDC tápfeszültséggel - több tápegység, rövidebb tápkábelek,
 • rugalmasabb rendszerfelépítés.
Egy ideális DVR az egyes csoportok számára a Hikvision DS-7204HVI-ST/M M72041. Minden funkció elérhető a vállalati szintű eszközök számára (mint például a riasztási bemenetek és kimenetek, PTZ vezérlő interfész), képes a videófelvételnél 4 CIF (704 x 576) felbontással 12 fps (mindegyik csatornán), és együtt működni minden Hikvision DVR-el a szabadon felhasználható iVMS4000 szoftverrel.


Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/M (4-ch H.264, alarm, PTZ)
A konfiguráció, a rendszer vezérlése és a videó felügyeleti funkciók hajthatók végre távolról a LAN-on keresztül.
Teljes együttműködési képesség a Hikvision berendezésekkel (IP kamerákkal és DVR-el) lehetővé teszik komplex hibrid CCTV rendszerek kialakítását alacsony költséggel.
Hogyan közösítsük a DVB-S és DVB-T jeleket? Sok tulajdonos a családi házakban az antennatelepítéseknél a beérkező különböző jeleket (FM rádió, földi TV, műholdas TV) egyetlen kábelen keresztül szeretné szétosztani. A legjobb megoldás az érkező jelek három forrásból történő közösítése már a bemenetnél, amelyek azután a különböző helyiségekben a fali aljzatokban megtalálhatók lesznek. Annak ellenére, hogy ezek a jelek különböző sávokban továbbítódnak a rendszerben, nem lehet egyszerű RF osztókkal (splitter), vagy közösítőkkel (combiner) szétválasztani.
Az olyan kicsi egyéni telepítések esetében, ahol néhány fali aljzatot kell a lakásban elhelyezni a legolcsóbb és legkényelmesebb megoldásként ajánljuk a TV/SAT közösítőket. Ezek lehetővé teszik a jelek megfelelő közösítését, mint például R85310, amely képes a DC tápfeszültséget is átengedni a földi TV antenna előerősítője számára.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit w. ampAntenna Preamplifier: LNA-177 (box-mounted, shielded, 30dB)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Flush Outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready) TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)TV/SAT Combiner - Splitter RS-01/DCTV/SAT Combiner - Splitter RS-01/DCCoaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]QUAD FULLBAND LNB: Golden Interstar 0.2 dB Steel Satellite Dish: CORAB COR-900S (90cm)
Egy példa a jelek elosztására, kis antennarendszerben három fali aljzat számára: az első aljzat csak DVB-T jelet szolgáltat, a második és a harmadik biztosítja a DVB-T és DVB-S jeleket (az utóbbi egy PVR készülék két bemenetét is megtáplálja). A B4009 előerősítő megtáplálása a TV/SAT közösítő-elosztón keresztül történik RS-01/DC R85310, amely stabilizált 12 VDC feszültséget kap (egy magasabb DC feszültséget a műholdvevőből szerez). Nem szabad azonban elfelejteni, hogy néhány műholdvevő ezt a feszültséget nem adja ki a készenléti üzemmódban, ami azt jelenti, hogy szükséges egy eszközt bekapcsolni (tápegység) annak érdekében, hogy a földi TV vehető legyen minden televízió esetében.
Megjegyzés! A túl magas földi TV jel szintje zavarhatja a műholdas TV jeleket. Ennek elkerülése érdekében a telepítőnek csökkentenie kell a földi TV előerősítő erősítését, amely megoldható egy alacsonyabb erősítésű modell kiválasztásával, vagy a kimenetén egy állítható RF csillapítót építünk be TRA-03 R50150 (ez a DC feszültséget is átengedi)
Egy szupermarket és parkoló professzionális felügyelete. A videó megfigyelő rendszer lefedi a bolt és az ügyfelek által használt szomszédos parkolót. A kamerapontok két pénztárat a bolt tároló polcait és a parkolót figyelik meg. A szupermarket a város külső részében helyezkedik el közelében, egy templom és egy magas torony található. Ez viharos időkben sok villámcsapás kiváltója. Ismerve a tényeket, a tulajdonos számos megoldást és szolgáltatást kívánt előrebocsájtani:
 • stabil működés,
 • gyors telepítés,
 • a villámkibocsátások hatásaira immunitás,
 • modern IP alapú rendszer.
Mivel immunitást mutat az erős elektromágneses impulzusokkal szemben, amelyek villámlások okozhatnak, a telepítő a polimer optikai szálakat választotta. Ezek teljesen immunisak az elektromágneses interferenciával és villámlás hatásaival szemben, így biztosítja a stabil működést és a videó a legjobb minőségű rögzítését.
Nagy felbontású videó érhető el a Sunell megapixeles kamerákkal K1670 és K1630. Ezek csatlakoznak az ULTIMODE POF-100MC L6213 média konverterekhez, amelyek továbbítják az optikai jeleket az POF Ethernet switchez ULTIMODE POF-8S L6108. Az optikai switch csatlakozik a számítógéphez, amelyen az ingyenes NVMS szoftver fut. A felépítése a rendszernek rendkívüli rugalmas - telepítés után egy másik ULTIMODE POF-8S L6108 bekapcsolásával a kamerák számát meg is duplázhatjuk.
Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC POF Ethernet Switch: ULTIMODE POF-8S (8x OptoLock) Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)
Felügyelet gépjármű vizsgáztató állomáson. A vizsgáztató állomás tulajdonosa az éjszakai lopások miatt úgy döntött, hogy felszereltet egy megfigyelő rendszert. A befektető megjelölt három területet, ahol megfigyelés alatt kell tartani a területet a legjobb minőségű kamerákkal - nappal és éjszaka egyaránt.


A bejáratot és a kijáratot a garázsból Sunell M11207 nappal/éjjel kamerák felügyelik, amelyek az épületen belül lettek elhelyezve. A kompakt kamerák beépített Super Wide Dynamic képérzékelőkkel rendelkeznek, ami biztosítja a kiegyensúlyozott képet, különösen abban az esetben, ha nagy a kontraszt és a fényerő.
A garázs belső részét Sunell M11209 kamerával figyelik meg, aminek jellemzője a magas érzékenység és felbontás.
Mindkét típusa a kameráknak fel van szerelve mechanikus kapcsolású IR szűrővel (ICR). Ez garantálja, hogy az általuk mutatott képek az eredeti helyen éjszaka is a világítás lekapcsolása után, hála a Redbeam IRD120 M1643 reflektoroknak kiváló képet adnak.
A garázson kívüli területet négy kompakt n-cam 670 M11284 kamerával figyelik meg, amelyek beépített IR megvilágítókkal rendelkeznek és a hatótávolságuk 30 méter. A kamerák által vett videót 8-csatornás DVR Trend M72508 rögzíti, amely el van látva 500 GB HDD M89255 tárolóval.
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx) Day/Night Box Camera: Sunell SN-BXC0586DCN(II)(WDR, 690HTVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.06 lx) Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)IR illuminator: Redbeam IRD120 (850nm, 180 degrees)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Kamerák vázlatos elrendezése a gépjármű vizsgáztató állomáson
Hibrid videó felügyeleti rendszer Krakkóban egy lakótelepen. Az egyik Krakkóban lévő lakásszövetkezet úgy döntött, hogy egy videó megfigyelő rendszert telepíttet. Elemezve a követelményeket és a költségeket a rendszer végül egy hibrid megoldás volt:
 • a képeket 7 kültéri 2 megapixeles IP kamerából Hikvision ( K1443 ) rögzítik a számítógépen futó IVMS-4000 szoftverrel
 • több analóg vandálbiztos kamerából V-CAM 540 M10752 rögzítik a 8-csatornás DVR-en, Hikvision M76080.
Az IVMS-4000 szoftver kezeli az IP kamerákat és a DVR-t, amely lehetővé teszi az élő ellenőrzést a számítógépen az analóg kamerákból érkező videót, valamint hozzáférést az archív videóhoz a DVR-en.


Az IP-kamerák, amelyek a hibrid CCTV rendszerben működnek
IVMS-4000 szoftverre és Hikvision DVR-re alapozva (jobbra)
A 2 MP IP kamerák Hikvision ( K1443 ) diktálta az igényt, hogy figyelembe kell venni azokat széles területeket az épület körül, amely felismeri az arcokat és az emberek megjelenését a területen. Beállításához szükséges volt a látómező beállítása, hogy együtt működjenek az UltiEye 3-8 mm M2263 objektívvel. Az eszközök beépítésre kerültek a Marathon MH-806/12 M5406 kültéri házba az IR megvilágítókkal Redbeam IR40 M1640.

A belépő és az onnan távozó emberek megfigyelése a lépcsőházakban analóg vandálbiztos kamerákkal V-CAM 540 M10752 történik, egy kisebb látómezőben.

A képek egy külső 2 MP kamerából K1443 és egy beltéri, vandálbiztos professzionális kamerából M10752
(képernyőképek a futtatott számítógépről IVMS-4000 szoftver)
Minden apartman házat optikai kábel köt össze. A kamerából érkező képek rögzítése egy központi szerveren futó ingyenes IVMS-4000 szoftver segítségével történik és elérhető bármely pontjáról a helyi hálózaton. Mint említettük az IVMS-4000 szoftver kezeli az IP kamerákat és hozzáférést biztosít az élő és rögzített videóhoz az analóg kamerákból, amelyek csatlakoznak a Hikvision DVR-hez.
Mi befolyásolja a hatótávolságot a LAN (802.11 )-nak? A maximális hatótávolság számos tényezőtől függ, mint például:


 • közvetlen összeköttetés az antennák között - ez a legfontosabb tényező, amely meghatározza az adatátvitel tartományát és hatékonyságát. Minden akadály, a fák, az épületek, stb hátrányosan hat az adatátvitel működésére és megbízhatóságára;
 • szabvány, sáv és csatorna - a nagyobb távú kapcsolatok esetében a csatornának mentesnek kellene lennie a zavaroktól, amelyet más WiFi hálózatok okozhatnak;
 • eszközök besorolása - a nagyobb távolságú vezeték nélküli kapcsolatok nem alapulhatnak SOHO eszközökkel, csak professzionális berendezésekkel a 802.11a szabványt használva. A példákban használt professzionális berendezések a Mikrotik OS eszközök az ULTIAIR sorozatból;
 • EIRP maximális sugárzási teljesítmény - emlékezni kell arra, hogy minden országban vannak olyan szabályok maximális kisugárzott teljesítményre, amelyet nem szabad túllépni. Érdemes megjegyezni, hogy jobb egy nagyobb nyereségű antennát használni, mint nagyobb teljesítményű rádiós modult.
Kedvező feltételek esetén (közvetlen láthatóság, nincs zavar) a drótnélküli kapcsolatok ULTIAIR berendezéssel akár 15 kilométer fölött is tervezhetők.
Többet a drótnélküli kapcsolatok tervezéséről

Az ULTIAIR eszközök sorozata lehetővé teszi a hatékony drótnélküli adatátvitelt akár 15 km távolságra:
Wireless Access Point: ULTIAIR 419KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KC
Új termékek a DIPOL kínálatában:
CDMA 450 Antenna: FREEDOM CDMA-10 400-470 MHz (with 15m cable + TNC connector)
TV Modulator TERRA MT57 (stereo A2, B3+S2+UHF)
MOTOR-ZOOM Camera: Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 (4-88mm, day/night, ICR, Sony Super Had II 540 TVL, 0.05 lx, OSD)
GSM/DCS/UMTS/WLAN Antenna: TRANS-DATA DZ6
FREEDOM CDMA-10 antenna.
15m kábellel és TNC csatlakozóval.
A6910_15
Sztereo A2 modulátor
TERRA MT57
R871757
MOTOR-ZOOM kamera
Sunell SN-ZMC6100DN/Z22
M1152
GSM/DCS/UMTS/WLAN
ant. TRANS-DATA DZ6
A741006
Érdemes elolvasni:
Miért emelkedik az erkélyeken telepített kicsi antennák népszerűsége? A válasz mert egyszerűbb - digitális DVB-T jeleknél kiküszöbölődik a szellemkép, ami az analóg tévé felhasználóit abba helyzetbe hozta, hogy antennáikat ahogy lehetséges a legmagasabb pontra szereljék (általában valahol a tetőn) ezáltal a visszavert jeleket minimalizálni lehetett, de így sem minden esetben. Ezért a legjobb megoldásnak a digitális földi televízió egyéni vételére a Signal HDA-5000 A6040 antenna ajánlott - egy kompakt DVB-T antenna, amely kiválóan alkalmas arra, hogy egy erkélyen vagy egy épület homlokzatán felszereljük. Az A6040 antennában egyesítettek mindent ami egyszerűvé teszi, de ugyanakor kiváló paraméterekkel rendelkezik (quad dipólok). Az alkalmazott kiszajú erősítőt kimondottan a DVB-T jelek vételére tervezték. Az antennához ideálisan megfelel a jó és átlagos szintű földi tévé jel (ahogyan az analóg tévét a nem problematikus területeken használják) és 20-30 kilométerig az adótól használható. A gyakorlatban ennek sokszor a duplája a távolság a vásárlók visszajelzései alapján. Egy esztétikus és egyszerű eszköz az SD és HD programok vételére (a helyi feltételektől függhet)...
Signal HDA-5000 A6040
(nehéz észrevenni - jobbra
a parabolaantenna mellett)

Kültéri DVB-T televízió antenna Signal HDA-5000 A6040
Gamma korrekció CCTV kameráknál. A Gamma korrekció a kamerának az a funkciója, amely lehetővé teszi a nemlineáris méretezésből eredő fényt a kép jellemzőinek a kijelzőn és az emberi szem számára elfogadhatóvá tenni.
Az eredeti jel szintje lineárisan függ a beeső fény erősségétől, amíg a ragyogásnak a benyomása, amit észlel a szem, arányos a kijelző fényerősségének a logaritmusával (fényesség).
Az emberi szem egy területen a fényerő duplájára való növekedését érzékeli, holott a fényerősség szintje a valóságban körülbelül hatszor magasabb lett. Ezért szükséges az, hogy a képnél kompenzáljuk ezt a jelenséget. Ezt általában a digitális algoritmusba beágyazódott kamera feldolgozó chipje végzi el. Meghatározza a terület határai közötti különböző fényerőt és megfelelően beállítja a megfelelő fényerő szintjét. A gyakorlatban a gamma értéke meghatározza a kiegyenlítési mértékét a kép egyes részei közötti ellentétek alapján, hogy jobban megkülönböztethessük azok elemeit. A tipikus gamma érték kameráknál általában 0,45, amelyik egyezik az emberi szem érzékenységének és tipikus kijelzők logaritmikus jellemzőivel...
A gamma korrekciós tényező hatása az érzékelt kép minőségére
GSM repeaters - adjustment of the input signal. A serious problem during the installation of a GSM repeater is to ensure adequate signal level at the input of the amplifier. In the case of too weak or too strong signal, the system will not function properly (broken calls, problems to establish connections etc).
A convenient solution to this problem, implemented in Signal A6765, A6775, A6785 repeaters, is the built-in attenuator allowing to adjust the level of the input signal (attenuation 0-31 dB, step 1 dB). The suitable attenuation level is indicated by green color of the LEDs (Alarm Low and Alarm High) located on the front panel. In addition, the AGC function of the devices allows to compensate for the influence of changeable propagation conditions...

View of the attenuator installed in Signal GSM repeaters
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!

DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI