KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 03/2012 (2012. 01.16.)
186 Gbps egy kereskedelmi hálózatban. A Supercomputing 2011 konferenciára került sor Seattle-ben (USA) tavaly novemberben, ahol a leggyorsabb adatátvitelt regisztrálták egy kereskedelmi hálózatban. Az adatok átvitelénél a távolság 212 km volt a számítógépes központ az University of Victoria Kanadában és Convention Center-ben Seattle között, mindkét irányban. Az ebből eredő átviteli sebesség 186 Gbps lehetővé tenné 2 000 000 gigabájt per nap adat küldését, amely megfelel például100.000 Blu-ray lemeznek!
A gyakorlati értéke a projektnek abból adódik, hogy hasonló átvitelt értek el Kanadában és más helyeken az USA-ban, Brazíliában és Dél-Koreában, ahol minden kapcsolat a kereskedelmi optikai infrastruktúrára volt alapozva, ahol a 100 Gbps átviteli sebesség elérésére számítottak. A speciális optikai eszközök és a magas hatékonyságú szerverek végezték a szolgáltatást a Canarianál (Quebec Advanced Research és Innovation Network).
A projekt fő partnerei voltak a California Institute of Technology (Caltech), a University of Victoria, a University of Michigan, European Center for Nuclear Research (CERN), Florida International University.

Az adatátvitel gyorsítását végzik intenzíven szerte a világon. Az adatátviteli sebesség rekordja laboratóriumi körülmények között 26 Tbps 50 km távolságban, amelyet a Karlsruhe Institute of Technology (KIT) - ben végeztek 2011. májusában. Egy ilyen kapcsolat kapacitása 400 millió egyidejű telefonhívásnak felel meg.

Nagyon előrehaladott munkák folynak Kínában. A projekt elnevezése "973", amelynek célja a 400 Gbps kereskedelmi megvalósítása (az első szakasz), majd 1Tbps.

forrás: www.caltech.edu
Az igény a magasabb adatátvitel irányában megnőtt. A hajtóerő ebben a tekintetben a cloud computing technológiája és annak szükségessége, hogy adatokat cseréljenek az olyan adatközpontokkal mint a Google, Amazon és a Facebook. A magas adatátviteli sebesség fontos eleme a munkának, amit a projektben részvételükkel a nagy egyetemi központokban és a CERN-ben végeztek el.
UTP vagy koaxiális kábel? Az analóg videó jelek sodrott kábelen történő továbbítása népszerűbbé vált, mint a hagyományos koaxiális kábel. A CCTV telepítők több okból is ezt választják. Gyakran a legfontosabb költséget a kábelezés ára jelenti. Bár a fajlagos költségek (1 m) Cat 5e UTP kábel és a koaxiális kábel nagyon hasonlóak, azonban az utóbbi csak a video alapsávi jelet továbbítja, ugyanakkor az UTP kábel négy ilyen jelre is képes, vagy helyette tápfeszültséget is szállíthat.
Általában a kiegyensúlyozott továbbítási vonalak jobban ellenállnak az elektromágneses zavaroknak. Sodrott kábelek és aktív transzformátorok használatával a maximális átviteli távolság elérheti a 2400 m-t, míg a jó minőségű koaxiális kábelen az alapsávi videojel 600 m távolságra továbbítható.
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VPVideo Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)
Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-R (receiver)
Konfigurációs példák Etrix eszközökkel.
A zöld nyilak mutatják a lehetséges irányát a videojel áramlásának (adó -> vevő)

Az Etrix transzformátorok (balunok) lehetővé teszik a különböző konfigurációját a továbbítási vonalaknak. A passzív transzformátorok egymással kombinálhatók, függetlenül a csatornák számától (pl. 4-csatornás transzformátor négy egyéni transzformátorral). Ugyanez vonatkozik az aktív transzformátorokra is, de ebben az esetben is különbséget kell tenni az adók és vevők között, ahol a jelszinteket kell beállítani. Az aktív transzformátorokat nagyobb távolságra ajánlják 400-2400 m (rövidebb távolságra történő használatnál, mint pl. 400 m a jel romlását okozhatja.)


A gyakorlatban a legtöbb megoldás esetében kombinálják a koaxiális és sodrott kábeleket. A videó jelek továbbítását a kamerából a közeli "gyűjtő" ponthoz koaxiális kábeleken keresztül juttatják el, majd a jelek a DVR-hez UTP kábelen jutnak el.
DVB-T és analóg TV egy modern MATV rendszerben. A tervezés során meg kell felelnie három fő követelménynek: a telepítés során öt apartman házat kell kiszolgálni, ahol a DVB-T jelek mellett a helyi adók is vehetők legyenek az előfizetők számára az MPEG-4 tunerrel nem rendelkezők (CRT televíziók és Plazma/LCD TV-k, amelyek csak MPEG-2 tuneresek) vehetők a DVB-T adások átalakítva analóg TV csatornákká.

A jel az UHF antennából DIPOL 44/21-69 Tri Digit A2670 két részre digitális és analóg útvonalra osztja. A digitális áramkör egy kettős DVB-T csatornaerősítőt AGC-vel (Terra at420 R82510) és Multiband erősítőt MA400 Terra R82520 tartalmaz. Az analóg rész TERRA MMH-3000 fejállomást OFDM vevő/DSB modulátorokat Terra RT-316 R81707 és MPEG2/H.264 TS dekóder/DSB modulátorokat Terra DM-316 R817121 tartalmaz. Az analóg és digitális jelek összegzése a két-utas TV/FM Signal Splitter R-2 R60102 segítségével történik.


Ez biztosítja a legjobb minőségű jelet (DVB-T csatornák HD felbontásban), mivel a tervező optikai kapcsolatot alakított ki az épületben. A professzionális és költséghatékony megoldás TERRA berendezéseken alapul.

A teljes rendszer három alhálózatból áll:

  • A jelfeldolgozó egység a fent leírtak szerint,
  • optikai infrastruktúra,
  • réz kábelezés (minden épületben).
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitBase Unit UC-380 (for Modular Headend MMH-3000)OFDM Receiver / DSB Modulator: Terra RT-316 (MMH-3000) 2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalBuilding Amplifier:Terra HA-126Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120MPEG2/H.264 TS Decoder / DSB Modulator: Terra DM-316 (MMH-3000)Optical Transmitter TERRA MOS-211BDIN Rail Power Supply DR-60-12 (12VDC/4.5A, for Terra at/mt/ma modules)Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV &DVB-T, AGC) Multiband Amplifier Terra ma400 (FM/VHF/UHF)
MATV rendszer rajza 5 apartman ház számára,
üvegszálas optika alkalmazásával és elosztásával az eredeti DVB-T multiplexeknek valamint ezeknek a csatornáknak, mint a transz-modulált analóg jelekként

A kompozit jelek elosztása a négy egyes épületben optikai kábeleken keresztül történik (az épületből a jelfeldolgozó egységgel). A kimeneti optikai jel az optikai adóról megy TERRA MOS-211B R81720B (kimenő teljesítmény 8 dBm), majd elosztják négy optikai vonalra mind a négy épületben az optikai csomópontba Terra OD-120 R81724. A csomópont átalakítja az optikai jelet elektromos RF jelekké, amelynek a maximális kimeneti szintje 113 dBuV, amely elegendő a továbbvitelhez és az újraelosztáshoz egy passzív hálózatban negyven aljzat számára (anélkül, hogy további erősítőkre lenne szükség).
Az első épületben az összetett jelet nem alakítják át optikai formába és a HA-126 R82303 erősítő erősítése után azt közvetlenül elosztják az épületben (szintén körülbelül 40 aljzatba).
Hogyan telepítsük az optikai kábelt az épületben? Optikai kábelrendezők/dobozok lehetővé teszik az egyszerű elrendezését az optikai kábeleknek, biztosítva kapcsolatukat és az új kapcsolat kialakítását, valamint a működési és ellenőrző mérések elvégzését.
Az összetevők védelmét a kötéseknél és osztóknál biztosítják a megfelelő hajlítási sugarat, amely megvédi az optikai szálakat a mikro repedésekkel szemben.Továbbá lehetővé kell tenniük a gyors és könnyű hozzáférést karbantartásnál és újratelepítésnél.

Az ULTIMODE elosztó szekrény helyet biztosít a TB-08B L5408 az optikai kábel illesztésére (12 kötésre), és egy Micro optikai splitterre. Három PG kábel köteg számára tervezték, ahol az optikai kábelek külső átmérője 7-12 mm. A külső borítás eltávolítható, ami megvédi az eszközöket és egyúttal védelmet biztosít a jogosulatlan hozzáféréssel szemben.
Az ULTIMODE TB-08B L5408 elosztó doboz nézete
(rendszerben használva - a beszerelt összetevők nem tartozékok)

A TB-08B ULTIMODE L5408 elosztó doboz leírása:

1 - hely a MICRO splitter számára (L3604, L3608), annak rögzítése és védelme.
2 - tálca a fúziós illesztésekre. Védi a kötéseket és biztosítja a szálak megfelelő hajlítási sugarát.
3 - hely a hosszabb optikai szálaknak.
4 - öntött optikai adapter profilok (könnyű hozzáféréshez és újratelepítés esetére).
5 - kábel zár, stabil rögzítése az optikai kábelnek.
Távoli hozzáférés a DVR felvételekhez. A befektető úgy döntött, hogy létre hozat egy távoli CCTV rendszert, amely a messzebb található gazdasági épületeket figyeli meg. Az alapvető követelmény az volt, hogy elérje a felvételeket a háztól 800 méterre található telepítési helyről.
A távolság és a környezet miatt a telepítő a lehetséges megoldást választotta a vezeték nélküli hozzáférési pontokkal történő kapcsolatot TP-LINK TL-WA5210G N2350 segítségével. A távoli hozzáférési pont kapcsolódik a Trend 250X16 M72516 DVR-hez. A második AP otthon lett telepítve és kapcsolódik az otthoni munkaállomáshoz. Az otthoni számítógépen fut a CMS szoftver, amely lehetővé teszi a nyomon követését az élő képeknek minden kamerából és megtekinthetők a felvételek, valamint a DVR funkciók irányíthatók. Bizonyos helyeken (például átjáró helyek), mozgásészlelési zónákban néhány alkalomra aktíváltak. Minden esetben a mozgás érzékelése után a számítógép jelzést ad.
A felügyeleti videó tizenhat nagy felbontású kamera képét rögzíti n-cam 710 M11276 (600 TVL, 0,01 lux). A kiváló képminőségen felül a kamerák beépített IR megvilágítókkal rendelkeznek és IP65-osztályú házakba lettek beépítve.


Compact Outdoor Camera: n-cam 710 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 30m, OSD) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels) Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)
Telepítési séma vezeték nélküli rendszerre, amely távoli hozzáférést biztosít a DVR-hez
PoE használata azoknál a kameráknál, amelyek nem rendelkeznek ezzel a funkcióval. Normál esetben a távtáplálás azoknál a kameráknál használhatók, amelyek kompatibilisek a 802.3af szabvánnyal. A szabvány lehetővé teszi az adatok és a tápfeszültség továbbítását ugyanazon az UTP kábelen. A tápfeszültséget biztosítja a megfelelő tápegység, amely rövidzárlat és túlterhelés elleni védelemmel van ellátva, például M1890.
Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)PoE Adapter (with leads)PoE Adapter (with leads)Wireless Pan-Tilt IP Camera: TP-Link TL-SC4171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
A fenti ábra egy megoldást mutat be a távoli tápellátásra sodrott érpárú kábelen keresztül PoE funkcióval nem rendelkező kamerával. Az eredeti tápegység beleértve a kamerával bedugva a 230 VAC konnektorba egy másik helyre távtáplálást biztosít a (PoE) adapter N9205. A készlet két PoE adapter segítségével megtáplálja a LAN eszközöket (DC feszültség 12V) a tipikus átviteli kábeleken keresztül (FTP / UTP, stb). Kérjük, vegye figyelembe a feszültségesést is (kb. 0,1-0,2 V méterenként).
További információk megtalálhatók a CCTV kamerák rendszerekben történő meghajtására itt olvashat.

ADSL kapcsolat megosztása TP-LINK router használatával. Az egyik legnépszerűbb módja az internet otthoni elosztására, amelyről a legtöbb otthoni felhasználó kapcsolódik az internethez az ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). A megfelelő vezeték nélküli router erre a célra pl. TD-W8960N N2904 beépített ADSL/ADSL2/ADSL2 + modem, 4 portos switch, és IEEE802.11b/g/n hozzáférési pont. A WAN portot (R11) közvetlenül kell csatlakoztatni a telefonvonalhoz.


ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960N
Egy példa a számítógépes hálózat kialakítására, ahol ADSL alapú kapcsolat van a családi házban,
az internetes kapcsolat pedig TP-LINK TD-W8960N N2904 vezeték nélküli routerrel van elosztva.

Új termékek a DIPOL kínálatában
TV Modulator TERRA MT57 (stereo A2, B3+S2+UHF)
COFDM-COFDM (DVB-T) Trans-Modulator TERRA ttx311
19
TP-LINK TL-MC1400 Box (for placing media converters in 19
Sztereo A2 modulátor
TERRA MT57
R871757
Trans-modulátor COFDM-COFDM
(DVB-T) TERRA ttx311
R81714
19" LCD monitor
Iiyama ProLite PLE1906S-B1
M3018
TP-LINK TL-MC1400 box
médiakonverterek számára
L5217
Érdemes elolvasni:
Konstellációs diagram - a DVB-T jelminőségének a kijelzése. Az analóg televíziós antennarendszerek esetében a kulcsparaméterek a bemeneti és kimeneti jelek szintje (az előfizetői aljzaton) a C/N érték (zajszint) Ez a paraméter, azonban nem ad információt a fázis zavarok adatairól, amely fontos a tipikus digitális moduláció esetében. A professzionális telepítő, aki tudni és elemezni akarja a zaj forrásait és az interferenciát a vételi és elosztó hálózatban, választja a konstellációs diagramot...
A konstellációs diagramok alapvető értelmezése.
A bizonytalan konstellációs pontok közvetlen változtatják meg a MER értékét,
ami elengedhetetlen feltétel a digitális jelek számára.
Digitális adatrögzítős hordozható PROTECT kamera egyszerű, olcsó és hatékony videó megfigyelési célokra. A mobil PROTECT eszközök (beltéri alkalmazásokra) egyesítik a nagy felbontású kamera és a DVR képességét a rögzítésére a nagy felbontású videónak (720p) MPEG-4 (M70501) és H.264 M70701 tömörítés és hang. Az ilyen nagy felbontású videó felvételek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen felismerjék az emberi arcokat, bankjegyeket, részleteket a közúti baleseteknél, stb. A fix objektívek nagyon kis torzítása biztosítja a nagyon széles 120 fokos látószöget. Minden készlet tartalmaz egy tapadókorongot fogantyúval (felszerelhető, sík felületen, száraz üvegre, csiszolt vagy zománcozott fémfelületre - a pénztárgépeknél, járművekben stb.) Áramellátása 12-24 VDC/5 VDC tápegységről, szivargyújtó csatlakozóról...

Portable DVR Camera: PROTECT 701 (HD, H.264, SDHC/MMC, adjustable LCD screen)
PROTECT 701 M70701
Access Point módok (példa: TP-LINK TL-WA500G N2941).

A tipikus Access Point a következő működés módokat támogatja:

  • Access Point - ebben a módban az eszköz drót nélkül csatlakozik számítógépekre, amelyek drótnélküli adapter/kártyával rendelkeznek, pl. N2920, N2921, N2922, N2924. A felhasználóknak (ügyfelek) drótnélküli hozzáférése van a helyi hálózathoz és az internethez.
  • Access Point Client - az eszköz ebben a módban működik...
A séma bemutatja a készülék működését Repeater üzemmódban
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!

DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI