KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 04/2012 (2012. január 23.)
Követik a Google útját? A CES 2012 Las Vegas kiállításon (2012. január 10-13.) néhány vállalat első alkalommal mutatott be újgenerációs televíziókat operációs rendszerrel ellátva - ez egy újabb lépés az interaktív TV irányában (iTV) amelynél a TV hasonló a számítógépekhez. Ez lesz a közeljövőben, ahogy ezt Steve Jobs elképzelte és a jövőben televíziók működésében az iPads funkciók lesznek megtalálhatók, méretük pedig egy házimozihoz lesz hasonló.

TV saját operációs rendszerrel - ez a platform szükséges az internet-alapú interaktív televíziózáshoz, amelyet a Google és az Apple tervezett. Mivel az Apple nem volt a tisztességes az iOS-al, de demonstrálta, hogy egy ilyen eszköz rövid idő alatt bevezethető.
Az interaktív televíziózást az Ubuntu Linux OS operációs rendszer alapján mutatta be a Canonical cég. A Canonical a rendszerének indítása azt jelenti, hogy a feltörekvő piac interaktív televíziója, a Google és az Apple kivételével, Linux rendszereket használ a lejátszóknál.

Ugyanakkor sok megfigyelő számára a vásár egy teszt is volt, hogy a TV iparágazat milyen módon támogatja a Google TV új hardver megoldásait. A teszt eredménye sikeres volt, például A Lenovo egy ismert gyártója a számítógépeknek, bemutatta a K91 televízióját, amelyen az Android 4,0 Ice Cream Sandwich fut.
De eddig, a televíziók vezető gyártói várták a befektetéseik megtérüléseit az úgynevezett "Smart TV" szegmensben, valahol a hagyományos és az interaktív televízió között. Sok érdekes megoldás volt látható az ilyen TV-készülékekből, hálózati képességekkel, speciális játékok és más alkalmazások kínálatával, amelyeket az új online áruházakban szervezett a Samsung, Panasonic, Lenovo.

Mindazonáltal az ipar nem hagyja figyelmen kívül az új technológiák lehetőségeit - szinte az összes gyártó elkészítette a set-top boxokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a Google TV nézését a hagyományos televíziókon. Tehát, ha a koncepció érvényesülni fog, akkor képesek a vevőiknek ajánlani a Google TV viszonylag egyszerű alkalmazásait.
Adapter az iTV számára az Always Innovating vállalattól,
a HDMI interfésszel alkalmas bármilyen televízióra

Az Always Innovating cég bemutatta iTV adapterét, amely HDMI csatlakozást tesz lehetővé, alkalmas bármilyen televízió HDMI interfésszel együtt működni. Android 4,0 Ice Cream Sandwichel ellátva, WiFi és Bluetooth segítségével kapcsolódik az internetre és minden háztartási gépre. NFC interfésszel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kifizetéseket teljesítsenek a vásárlásokért, amelyek a televízió készülékeken keresztül történtek. És mindezt alacsonyabb áron mindössze 100 dollárért.

Az adapterek igazolták az interaktív TV létjogosultságát. Egyrészt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hasznosítsák a régi TV készülékeket, így az alacsonyabb költségek felgyorsítják a fogyasztói elfogadást, másrészt a modern televíziók egyre "vékonyabbá" válnak és egyre népszerűbbek az önálló konstrukciók (flat panel plusz a többi). A támogatás az IC iparból érkezik - például a Marvell vállalat bemutatta az ARMADA 1500 chipset, amelyik az alapja az STB gyártásának és a Google TV-nek.

Összefoglalva: Las Vegasban a Google TV nem "törte meg a bankot" , de "pénztelenül" sem hagyta - az interaktív televízió koncepciója óriásként zárkózik fel.
A fogyasztói elektronikai ipar a rangos Best of Show díját az 55 collos OLED TV (Organic Light-Emitting Diode) LG 55EM9600 kapta. Kiváló színek és kontraszt, az alacsony energiafogyasztás és 4 mm vastagságú a TV - ezek a jellemzők a jövő TV-jét vetítik előre.

A legjobb termékek listája minden egyes kategóriában - Best of CES 2012 Awards
A legjobb termék a CES kiállításon - 55 collos OLED TV LG 55EM9600
A világ legnagyobb fogyasztói elektronikai szakkiállítása - Consumer Electronics Show (CES) - január 10 és 13 között került megrendezésre Las Vegasban. A tájékoztatás szerint mintegy 3100 kiállító (15%), és 153 000 látogató tekintette meg a standokat (növekedés 10%). A standokon 20 000 új terméket mutattak be.
A hírnevét már többször megerősítette legnagyobb kiállítás ezen a területen is - ez volt az a hely, ahol a video magnó (VCR) bevezetésre került, a videokamera és a CD lejátszó, a DVD, a HDTV, a Blu-ray. Ebben az évben, a szakértőket elsősorban a televíziók vezető gyártói számára a Google TV ötletének elfogadása jelentette, amely az egyik legfontosabb eleme a globális interaktív televíziónak.

DVR távirányítása USB-n keresztül. Az USB szabvány lehetőséget biztosít 5 méter távolságú kapcsolatra. Abban az esetben, ha a DVR egy külön helyiségben vagy rack szekrényben található az üzemeltető helyétől nagyobb távolságban, a telepítőnek meg kell oldania a problémát egy egér kapcsolatával.
19CAT5 VGA Extender TRVGA300CAT5 VGA Extender TRVGA300CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)USB RJ45 Extension AdapterUSB RJ45 Extension Adapter19
A DVR távvezérlése (elhelyezhető akár 50 méterre az üzemeltető telephelyén) USB hosszabbítóval.
Az ideális megoldás erre a problémára az USB RJ45 hosszabbító adapter M1680 és a CAT5 VGA extender TRVGA300 M1679.
Az M1680 USB hosszabbító adapter ideális olyan telepítéseknél, amelyik hosszú, vezetékes kapcsolatot igényel webkamerák, nyomtatók, egerek, billentyűzetek, USB flash meghajtók, stb. Tehát az egeret extenderként lehet használni, valamint kapcsolódhat más perifériákhoz, beleértve a külső archivált rögzített videó anyaghoz is.


Műholdas rendszerek megújítása PVR vevőkészülékek számára. A megoldás olyan emberek számára ajánlott alábbi, akik egy időben szeretnének nézni és rögzíteni két különböző csatornát véve bármely két műholdas pozícióból.

Ez a TWIN MONOBLOCK LNB A98254 és SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR) R694140 aljzattal lehetséges.
Monoblock, telepítő/ Twin Monoblock és Quad Monoblock LNB-k használatánál mindegyik modellnek meghatározott méretű tükör szükséges.

Steel Satellite Dish: CORAB ASC-800M (80cm)Twin Monoblock LNB: INVERTO BLACK PRO (0.2 dB)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)
Egy egyszerű műholdas TV-rendszer, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerre nézzen és rögzítsen bármely két csatornát két műholdról
Azok számára, akik a telepítés során költséghatékony megoldást szeretnének elérni a jelek vételére két műholdas pozícióból, amelynél az egyikről lehetséges a program rögzítése a másikról pedig ugyanakkor a nézése, a második fej a PVR vevőkészülékhez csatlakozik.
Ebben az esetben egy univerzális LNB fejet A9825 és egy A98256 twin fejet alkalmazunk, R852510 DiSEqC kapcsolóval és egy PVR kettős aljzatot R694140, amely PVR készülékek használatához ajánlott.


Aluminum Satellite Dish: CORAB COR-900AL (90cm)Double Mount (for 2 LNBs)Universal TWIN LNB Inverto 0.3 dBUniversal Single LNB: Inverto BLACK Premium 0.2 dBDiSEqC 2.0 Switch: Signal 2x1 DS-7021 Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)
Ebben a megoldásban a felhasználó nézheti a műholdas csatornákat mindkét pozícióból, vagy felveszi a nézett csatornát, vagy egy másikat, de csak a műholdról, amelyik LNB közvetlenül csatlakozik a PVR vevőkészülék második bemenetéhez

POF megoldás egy CCTV rendszer számára egy cég parkolójában. A vandalizmus és a kijelölt parkolók jogosulatlan személyek által igénybe vétele miatt a menedzsment úgy döntött, hogy videó megfigyelő rendszert telepíttet a cég parkolójában.
A fő követelmény, hogy a rendszer kiváló képminőséget biztosítson, amely lehetővé teszi az arcfelismerést és a rendszámok leolvasását.

A rendszer alapját a 2 MP IP Pixord K1533 kamera képezi. A jelek 12 kamerából érkeznek egy közbenső pontra, ahol átkonvertálják POF optikai jelekké. Ebből a célból alkalmazva lett a TP-Link switch N29958 SFP slottal beépített POF SFP adó ULTIMODE POF-100SFP L6261. Ez a megoldás lehetővé tette egy optikai gerinchálózat kialakítását a CCTV-rendszerben, ami nagyban leegyszerűsíti a kábel telepítését függőleges tengely mentén a cég irodai blokkjában. Az ULTIMODE polimer kábelek L6521_1 jellemzi a kis külső méretek (2,2 x 4,4 mm), nagyon kicsi hajlítási sugár, ami nagy rugalmasságot biztosít. Hasonlóan a többi optikai szálakhoz, a kábel immunis az elektromágneses interferenciára és a telekommunikációs kábelekre, így párhuzamosan lehet vezetni az erősáramú kábelekkel és a távközlési kábelekkel.


Network Video Recorder: NUUO NV-4160S (16ch/120fps/1.3MP)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Managed Switch: TP-LINK TL-SG3216 JetStream (16x10/100/1000Mbps, 2xSFP 100/1000Mbps)POF SFP Transceiver: ULTIMODE POF-100SFPOutdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
A rendszer blokksémája:
1 - Menedzser központ,
2 - Köztes pont - jel átalakítása POF optikai jellé.
Hogyan alkalmazzuk a motoros zoom funkcióját egy CCTV kamerának? A Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 M1152 kamera motoros zoom objektívvel van ellátva 22x optikai zoommal és auto-fókusszal. Az objektív RS-485 interfészen keresztül vezérelhető a külső feszültség megváltoztatásával, vagy az OSD gomb használatával a kamerán.
MOTOR-ZOOM Camera: Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 (4-88mm, day/night, ICR, Sony Super Had II 540 TVL, 0.05 lx, OSD)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
A rendszer sematikus ábrája, amely megvalósítja a kamera motoros zoom funkcióját.
A fent bemutatott rendszerben a zoom-in tevékenységet a PIR szenzor érzékeli, amennyiben mozgást észlel. A jelet a szenzor aktiválja a riasztási bemeneten a DL-8308 SIGNAL M78308 DVR-en és végrehajtja egy előre beállított választ. A példában a zoom 17x értékre növekszik. Miután a mozgás megszűnt, a DVR egy másik előre beállított válasszal reagál és a képet kinagyítja, majd az eredeti állapotába kerül (mértéke 5x zoom). A fókuszt automatikusan állítja be.
A felvétel bemutatja a kamera használatát egy olyan rendszerben, ahol a PIR-alapú mozgásérzékelés után a kép nagyításra kerül, ha a mozgás megáll, a kép visszaáll az eredeti állapotába.
Hybrid megfigyelő rendszer egy gáz/benzinkutnál. Azért hogy kiküszöböljék az állomáson a lopásokat, a tulajdonos úgy döntött, hogy egy hibrid megfigyelő rendszert telepíttet Pixord berendezésekre alapozva.
A videó megfigyelő rendszer lefedi az egész területét az állomásnak. A bejáratot, szivattyúkat, és a kilépő helyeket felügyelik a PL-621E K1533 kamerákkal. Az IR megvilágítókkal működő reflektor 15 m-es hatótávolságot világít meg és a mechanikus IR szűrőkkel a kamerák egyaránt biztosítják a kiváló látást éjjel-nappal. A 2 megapixeles felbontású kamera nagyban megkönnyíti az emberek és járművek azonosítását.
A boltban analóg kamerák lettek telepítve a pénztárak ellenőrzésére, amelyhez videó szerverek kerültek csatlakoztatásra PV6901 K2160.
Továbbá, az IP PIXORD K1560 PD636E kamera középen helyezkedik el és lefedi az egész területet a boltban.

Képernyőképek a hibrid ellenőrző rendszerről gáz/benzinkút,
Pixord kamerák és NVR szoftverre alapozva NUUO K3116

A kamerákból származó anyagot archiválják a szerveren, amelyen a NUUO K3116 szoftver fut, ez lehetővé teszi a folyamatos felvételt, vagy a kiváltott mozgás érzékelésre a felvételt, valamint az elveszett és elhagyott tárgyak rögzítését.
Hatékony drótnélküli kapcsolat. A telepítés célja egy stabil és hatékony kapcsolat (40 Mbps) a központi adatbázis és a WLAN hálózat több ügyfele között.
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KNWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KN
A drótnélküli hálózat felépítése ULTIAIR eszközökből áll.
A fenti példában, a drótnélküli törzs ULTIAIR N2320 423KN vezeték nélküli hozzáférési pontokból, amelyek 40 Mbps adatátviteli sebességet biztosítanak. Az ügyfél kapcsolat (300 m-től 2 km-ig terjed) vezeték nélküli hozzáférési pontokkal ULTIAIR 423KC N2301. Az abszolút követelmény, a hálózat olyan kialakítása, amely minden pár csomóponton elérhetőséget biztosít.
Új termékek a DIPOL kínálatában
COFDM-COFDM (DVB-T) Trans-Modulator TERRA ttx311
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
MOTOR-ZOOM Camera: Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 (4-88mm, day/night, ICR, Sony Super Had II 540 TVL, 0.05 lx, OSD)
GSM/DCS/UMTS/WLAN Antenna: TRANS-DATA DZ6
DVB-T trans-modulator
TERRA ttx311
R81714
Professzionális
DVB-T/DVB-S/DVB-C
műszer Rover R10832
MOTOR-ZOOM kamera
SN-ZMC6100DN/Z22
M1152
GSM/DCS/UMTS/WLAN
antenna TRANS-DATA DZ6
A741006
Érdemes elolvasni:
Antennarendszer kialakítása az adóállomástól 20-40 km-re lévő területeken, ahol a jel elosztása 4 televízió számára történik. A telepítés során az irányított A1911 irányított yagi antenna és Terra HA-024 R82292 erősítő került felhasználásra, amely kompenzálja az megosztásnál kapcsolódott vevőknél fellépő veszteségeket. Abban az esetben, ha kisteljesítményű az adó, vagy a vételi hely a lefedett terület peremén helyezkedik el, célszerű egy előerősítőt telepíteni, amelyet az antenna balun illesztő helyére építünk be. Ebben az esetben az R82292 erősítő helyett a Terra R82010 HS-013 erősítőt célszerű alkalmazni, mivel ez biztosítja az előerősítő számára a tápfeszültséget is...
A DVB-T jelet a Signal R60104 elosztja négy TV fali aljzat számára. Amikor nagyobb számú fali aljzat számára történik elosztás, választani lehet további Signal osztók.
CCTV eszközök túlfeszültség védelme. Egy hatásos módszere, hogy megvédjük a CCTV eszközöket a villámcsapástól a túlfeszültségvédők alkalmazása. OPV-1 M1701 egy videóútvonalat véd, amíg az OPV-4 M17014 négy útvonalat képes védeni (BNC bemenetek).

Mindegyik útvonal védelme (vonal) három fokozatból áll:
  • a gázos biztosíték a földre zárja az elektromos töltés nagyobbik részét és lekorlátozza a bemenő feszültséget,
  • a késleltető áramkör (továbbítási vonal) lehetővé teszi meghosszabbítani a gáz hatásos működési idejét,
  • az alacsony feszültségű védő diódák 2.4 V-ig korlátozzák a maximális feszültséget a jeldrót és a föld között, miközben levezetik a túlzott feszültséget a földre...
Az M17014 tulfeszültségvédő belső szerkezete

Az otthoni Wi-Fi hálózat alapja a 802.11n szabvány. Az otthonokban telepített számítógépes hálózatot nem csak az internet-kapcsolatra lehet használni, hanem multimédiás fájlok (zene, filmek, képek) számítógépek és televíziók közötti továbbításra is a DLNA szabvány támogatásával (Digital Living Network Alliance ). DLNA egy szabvány a kommunikáció számára, amelyet a gyártók a fogyasztói elektronika eszközök megosztásához a multimédiás tartalom otthoni hálózaton történő továbbítására alkalmaznak. Korábbi vezeték nélküli szabványok (802,11 g) nem biztosítottak megfelelő sávszélességet. Jelenleg, a 802.11n szabvány már megoldja ezt a problémát. A központi készüléke az otthoni hálózatnak egy vezeték nélküli router...

Otthoni multimédiás hálózat N3252 drótnélküli N routerre alapozva


1. ADSL Annex A Router TP-Link TD-8816 - N2906
2. Access Point TP-Link TL-WR740N (router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) - N3252
3. Wireless USB kártya: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s) - N2924
4. Játékkonzol vezeték nélküli N kártyával (PlayStation 3, Xbox)
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!

 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI