KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 06/2012 (2012. február 6.)
Csodálatos új világ? Már több amerikai városban, a Comcast Corporation kábeltelevíziós szolgáltató cég kombinált biztonsági és ellenőrzési szolgáltatást nyújt "okos otthonok" néven Xfinity Home Security. A jeleket adó otthoni érzékelőkből (mozgás, füst, üvegtörés, stb) és felügyeleti kamerákból érkezettek, hála a vezeték nélküli átvitelnek, az otthoni vezérlőegységből elküldi ezeket az adatközpontba Coloradóba. Az adatátvitelnél a szenzorok és a vezérlő egység alapját a ZigBee protokoll képezi, amely kifejezetten az ilyen alkalmazásokhoz készült és ez nem zavarja a vezeték nélküli (WiFi) eszközöket.

A rendszerbeállításoktól függően az adat egy részét a szervereken tárolják a data centerben, másik részét egy különleges szoftver elemzi és az információ egy részét, vagy a képeket az otthon tulajdonosának az okostelefonjára is elküldheti. A videó felvételeket 30 napon keresztül tárolják a szolgáltató-szerverén.

A rendszert az otthoni készülékek, a világítás, fűtés, stb távirányítására használhatják. Egy finomított programozással lehetséges olyan beállítás is, például ha egy gyerek nem időben jön haza (nem helyezte be a kulcsot a zárba), a szülő kap egy üzenetet a saját telefonján. Így a felhasználók létrehozhatják saját alkalmazásaikat a mellékelt szoftver segítségével.

Egy ilyen rendszer karbantartási költségei a következő elemeket tartalmazzák:


  • telepítési díj - 199 dollár,
  • érzékelők - 70 dollár egy tétel,
  • biztonsági kamerák - 150 dollár egy tétel,
  • havi szolgáltatódíj a felügyeleti videóért és felvételért - 5 dollár,
  • havi szolgáltatói előfizetés (az eszközök számától függően) - 29.,95 dollártól 39.95 dollárig.
Hasonló szolgáltatást indított el a Verizon Wireless és a Time Warner. Ebben az évben a Google egy másik projekt alapján már bemutatott "Android@Home" keretében az otthoni automatizálásra nyílt forráskódú alkalmazásokkal elektromos és elektronikus készülékek vezérlésére mobiltelefonokkal.
Egy példa egy ilyen alkalmazásra a Homebuddy , amely egy vezérlővel kommunikál, pl. a Vera Z-Wave az interneten vagy az Ethernet hálózaton keresztül beállíthatja a hőmérsékletet, irányíthat különféle eszközöket.

"Homebuddy" működésben
A Google egy lépéssel tovább akart menni és létre hozta a Smart Home rendszert, amely a cloud compuntingon alapul hasonlóan a Comcasthoz. Az eszközök, mint például a Vera Z-Wave vezérlő el fogja küldeni az információt egy központi szervermek feldolgozásra annak érdekében, hogy optimalizálja az épületet. A felhasználó csak beállítja a rendszert egy web böngészőn, illetve Android okostelefonon, nincs szükség a paramétereinek a kiigazítására.
A Google projekt a végrehajtásához bonyolultabb műveleteket, mint a kapcsolók használata on/off háztartási gépeknél, vagy például segíteni tudna a felhasználójának a bevásárlásnál üzenet megküldésével egy okostelefon, ha a termék hiányzik a hűtőben, vagy a lejárati idő utáni már annak tartalma.

Az ötlet az intelligens otthonok kialakítására ismert volt már a múlt század 70-es évei óta és ez az ipari termelés automatizálásából fakadt, amelyek közül néhány szempont előtérbe került a mindennapi életben, amely talán könnyebbé és gazdaságosabbá teszi azt.
Eddig a szabványok hiánya is az otthoni ellenőrzési rendszerekben és berendezésekben okozott problémákat, valamint a külső kapcsolódási problémák és adatfeldolgozási költségek voltak akadályozó tényezők - ami miatt a telepítési költségek magasak és az ezzel járó előnyök alacsonyak voltak. A cloud computing technológia megváltoztatta ezt a helyzetet és felgyorsította az intelligens otthonok kifejlesztését.


A lemezméret kiválasztása. Valamennyi lemezterület Sh ( MB) mentésére egy órai felvétel számára egy csatornából B bitrátájával egyenlő:


SHDD Disk kapacitásának a kiszámításához az S^.^H. értéket be kell szorozni 24-el és az α együtthatóval, hivatkozással a napi százalékos felvételi idő biztosítására. Továbbá szükséges figyelembe vennünk napok számát D minden k csatornán. Az egyes csatornákra vonatkozó eredményeket összegezni kell:


A lemezterület használatának számítási eljárását jelentősen leegyszerűsíthetik a kalkulátorok. Ezek a programok általában kisebb számú paraméter megadását követeli meg és automatikusan kiválasztja az optimális bitráta eredőjét a kívánt képfelbontásnál, a tömörítés típusát és a képváltást. A H.264 tömörítés természetéből fakadóan ez függ a képfeldolgozó algoritmusoktól a a jelenetek dinamikájától, ezért a számításoknál mindig figyelembe kell venni a becsléseket és azt 10-20%-kal célszerű növelni.
Egy lemezterület kalkulátor letölthető itt. Ez már a Hikvision DVR rögzítőnél elő van készítve és számításba veszi azok jellemzőit.


Az ajánlatunk teljeskörűen tartalmazza a SATA merevlemezeket, amelyek tökéletesen együttműködnek, az ajánlott digitális adatrögzítőkkel.


500GB
M89255
1TB
M89260
1TB
M89265
2TB
M89270
CCTV rendszerek, amelyek egy 7/24 környezetben működnek több diszket kell beépíteni erre a célra - M89265, M89270. Ezek a megbízhatóan működnek, jobban ellenállnak a rezgéseknek és a magas hőmérsékletnek, alacsonyabb áramfogyasztásuk és a zajkibocsátásuk.
Hogyan csatlakoztassunk több tévét egy digitális kábel STB-hez? A digitális kábeltelevízió előfizetői gyakran néznek szembe azzal a problémával, hogy a jelet a másik szobákban elhelyezett TV készülékeken is szeretnék fogni. Ha a jel nincs kódolva, akkor további DVB-C készülékek vásárlásával és használatával segíteni lehet ezen a problémán. A legtöbb esetben ez nem lehetséges - meg kellett fizetnie a további előfizetési díjakat, a csatornák dekódolásához további STB készülékekre van szükség. Mindkét megoldás lehetővé teszi a független beérkezett csatornák kiválasztását, de egy jelentős költség merül fel, különösen az utóbbi esetben.


Az alábbiakban bemutatunk három egyszerű módot a dekódolt csatornát továbbítására a DVB-C STB (dekóder) segítségével másik helyiségbe. A megoldások feltételezik azt, hogy minden televízió ugyanazt a csatornát veszi (a jelenleg kiválasztott dekóderen).
Signal-HD HDMI Splitter 1x4TV Modulator TERRA MT41Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal TR-3000 (AV+IR@5.8GHz)Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal TR-3000 (AV+IR@5.8GHz)
A három útvonal továbbítási módja a dekódolt csatornáknak a DVB-C STB-ről másik helyiségbe.
Minden TV-készüléke ugyanazt a csatornát kapja meg, amit kiválasztottak az STB készüléken.

  • 1. HDMI osztó alkalmazása Signal H3212 - az elosztó biztosítja a digitális videojelek továbbítását az STB-ről a modern televíziókhoz HDMI kábeleken keresztül. A megoldás előnye, hogy lehetőség van nézni egy kiválasztott HD csatornát az egyes TV készülékeken,
  • 2. RF modulátor használata Terra MT41 R871741 - a legjobb megoldás, ha a szobában TV fali aljzatokon keresztül csatlakozik a koaxiális kábel. Mivel a modulátornak csatlakoznia kell az analóg A/V kimenetére az STB-nek, az analóg jellel egyidejűleg biztosítania kell a digitális jeleket (HDMI),
  • 3. A/V adó telepítése, Signal TR-3000 R94110 - kiküszöböli a kábelezést az STB és a televíziók között, az 5,8 GHz-es sávban működik, gyakorlatilag interferencia mentes.
Az 1. vagy 2. módszer kiválasztásánál a felhasználónak figyelembe kell vennie, hogy szükség van a távoli vezérlésnél Extenderre (pl. Signal DIR-300 R94120), amellyel vezérelhető a DVB-C vevő. A harmadik módszer esetében a TR-3000 R94110 készlet beépített IR jeladóval rendelkezik.


Itt az ideje az optikai gerinchálózat kialakítására. Az egyik telekommunikációs és internet-szolgáltató cég már készül hálózatának kiépítésére egy újonnan épült lakótelepen, amely három apartman házból áll, egyenként 20 lakással. A befektető a szükséges optikai kapcsolatok kifejlesztésénél az épületekben a leendő lakók számára triple play szolgáltatást kíván bevezetni (szélessávú internet, televízió és VoIP), használatával GPON technológia alkalmazásával.


A projekt első fázisában az egyik épület már csatlakozott az optikai szálon és a TP-LINK N29957 switchen keresztül, amely vezéreli az ULTIMODE L1416 SFP modulokkal az ISP infrastruktúrát. A vezérelt switch az optikai kábeleken keresztül csatlakozik az intelligens switchel TP-LINK N29951 beépítve az ULTIMODE L1417 SFP modullal a másik két épületbe. Jelenleg a lakások már a switchek réz kábeleken keresztül csatlakoznak. Ugyanakkor a házak már moduláris kábelrendszerrel is rendelkeznek (a szálakat a szükséges típusokkal össze lehet kötni és bármikor bekapcsolható a terítési pontra minden épületben minden lakáshoz).


A projekt második fázisában az intelligens TP-LINK switcheket passzív elosztók fogják helyettesíteni és a réz kapcsolatokat felváltja a rost szálas moduláris kábelrendszer. Az ISP széles körű szolgáltatást biztosít digitális TV csatornákkal és VoIP szolgáltatással.
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424 (24xGbE 4xSFP)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203/5G SC (single-mode fiber up to 20 km)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-205/3G SC (single-mode fiber up to 20km)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP RACKSFP Transceiver: ULTIMODE SFP-205/3G SC (single-mode fiber up to 20km)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP RACK
A séma az optikai megoldást mutatja be
Egy családi ház videó ellenőrzése. A tulajdonos úgy döntött, hogy az otthoni CCTV felügyeleti rendszer biztonsági szintjét megnöveli. Fontos szempont, hogy a szükséges jó minőségű eszközök beszerzése ne zavarja meg a háztartás költségvetését. A rendszer lényege az volt, hogy éjjel-nappal működjön és lefedje a ház mind belső és a kivilágítatlan környezetét.


CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) Vandal Proof Camera: v-cam 450 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-10mm, OSD)Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Compact Outdoor Camera: n-cam 710 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR up to 30m, OSD)
A kamerák, amelyeket a telepítő választott ki magas felbontású képeket biztosít (600 TVL) és nagyon érzékeny (0.01 lx B/W mód). Ezek a mennyezeti kamerák a V-CAM 430 M10754 és V-CAM 450 M10749 IR megvilágítókkal vannak ellátva és képes videofelvételt készíteni éjjel anélkül, hogy külső világításra szükség lenne. A kamerák sok hasznos funkciója az OSD menüben vezérelhető. A telepítő aktiválta a BLC funkciót, amely lehetővé teszi a részletesebb megfigyelését a tárgyaknak és az embereknek, akiket hátulról megvilágítottak.
A házon kívül telepített n-cam 710 M11276 kamera infravörös reflektorokkal van felszerelve és ennek a hatótávolsága 30 m. Hála a HLC funkciónak, képes a bekapcsolt fényszórójú gépkocsik rendszámát is megmutatni.
A videót a kamerákból a 8-csatornás TREND 250X08 M72508 DVR rögzíti, magas paraméterekkel (4 CIF 25 fps). A videó felvétel a beltéri kameráknál a mozgásérzékelésre beindul. A DVR csatlakoztatva van az internetre, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az élő és rögzített videó távolról való megfigyelésére.

Több kamerából érkező képek összegzése. A legújabb NUUO NT-4040 (R) K4204 NVR felvevő lehetővé teszi a H.264 videó streamoket akár 64 megapixeles kamerákból (mindegyik felbontása lehet 5 MP) összekapcsolni a kiválasztott folyamatos képeket és panoráma képekké alakítani.
A NUUO Image Fusion Technology lehetővé teszi a képek közösítését akár 10 fix kamerából, amelyek befedik a szomszédos területeket.


NUUO Kép Fusion Technology - összefűzi a képeket panorámába.
A képek 6 kamerából érkeznek a stadionból egy képbe összefűzve, amely
görgethető és nagyítható.

Ez a technológia lehetővé teszi az egyes kamerák beállítását (megváltoztatja a méretét és a látószögét, forgatható az XYZ tengely mentén) annak érdekében, hogy összefűzzék azokat egy egységes képbe, anélkül, hogy "holt" tér keletkezne. A keletkező panoráma kép úgy is kezelhető, mintha egy képet látnánk egy külön megapixeles kamerából, digitális PTZ funkcióval, de rögzíthető egy újabb csatornaként is.
Ezzel a funkcióval nyomon lehetséges követni egy stadiont, parkolót, utat, boltot, vagy egy hosszú folyosót anélkül, hogy váltanánk a különböző kamerákat pl. egy mozgó ember folyamatosan követhető.
Hogyan lehet javítani az LTE kapcsolatot? A mobilszolgáltató jelének növelése érdekében a felhasználó LTE modemén található antennacsatlakozóhoz egy külső antennát kell csatlakoztatni, amelyet aztán a szolgáltató bázisállomásának irányába szükséges beállítani.
Kompakt LTE antennákat kínálunk:
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
LTE Antenna: TRANS-DATA LTE KPV 7/10
Log periodic antenna
TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
A741031
Panel antenna
TRANS-DATA LTE KPV 7/10
A741021
Az antennát a jó kapcsolat érdekében a modemhez kell csatlakoztatni egy megfelelő RF adapter használatával.
4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Felhasználási példa az A741021 antennával egy LTE modemhez csatlakoztatva
A DIPOL kínálatában található újdonságok
UHF TV Antenna: Dipol 44/21-69 Tri Digit ECO (with LNA-177 amplifier)
Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV &DVB-T, AGC)
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)
UHF Antenna
Dipol 44/21-69 Tri Digit ECO
with LNA-177 amplifier
A2665
Twin Channel Amplifier
Terra at420
(UHF, analog TV &DVB-T)
R82510
Box kamera, éjjel/nappal
u-cam 600, 600TVL,
Sony Super Had II
M11185
Managed Switch
TP-LINKTL-SG3210 JetStream
8x10/100/1000 2xSFP
N29959
Érdemes elolvasni:
Második generációs fejállomások megengedik a csatornák kiválasztását a multiplexekben. Az analóg TV adások lekapcsolása után a gyártott televíziókban a piaci kínálatban nem találhatók analóg tunerek. Így a jelenleg telepített fejállomásoknak képeseknek kell lennie átalakítani 8PSK/QPSK műholdas adásokat a digitális földfelszíni COFDM jelekké. Hogy megfeleljen a műszaki előírásoknak, a fejállomásoknak SMATV/CATV rendszer tulajdonosainak már most meg kell állapodnia a multiplexekben található csatornák kiválasztásánál.
Egy multiplexben a csatornák beállításának tervezésénél figyelembe kell venni a a csatornák bitrátáját, amelyeket el kell osztani a hálózatban. Ez főleg a digitális multiplexek korlátozott kapacitása miatt van így. A maximális kapacitás a védett intervallumban 1/32 és FEC 7/8 31,66 Mb/s.
A www.linowsat.de német weblap a műholdas tévécsatornák bitráta adatait adja meg

Videó megfigyelés a sípályán. Egy sípálya tulajdonosa úgy döntött, hogy egy CCTV rendszert telepíttet az emberek biztonsága és a sífelvonó felügyelete számára.
A hófeltételeket és az embereket a lejtőn megfigyelik megapixeles hálózati kamerákkal Pixord P600 K1532 széles látószögű, megapixeles varifokális UltiEye M2263 objektívvel. Az IP-kamerákat a kedvezőtlen időjárási körülményektől Marathon M5406 házak védik. Gazdasági okokból kifolyólag a videó adatokat nem rögzítik szerveren. A videó felvételeket elmúlt három napját folyamatosan felveszi a 32 GB-os SD kártyára közvetlenül, amely a K1532 kamerában van. A filmek felhasználhatók bizonyítékként balesetek esetén a lejtőn...

Megbízható gyors szerelésű csatlakozók a ULTIMODE sorozatból. Sok telepítő félelmeinek ellenére az optikai kábelek szerelése viszonylag könnyű anélkül, hogy erre a célra drága eszközöket kellene vásárolnia. A DIPOL kiváló minőségű ULTIMODE gyorsan szerelhető csatlakozókat ajánl, amelyek azonos átviteli paraméterű csatlakozók, amik laboratóriumi körülmények között lettek szerelve...
Az ULTIMODE FAST gyors szerelésű csatlakozó felépítése
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy 2012 január 1-től Magyarországon az ÁFA 27%, amely áruházunkban életbe lépett!

 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI