KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 09/2012 (2012. február 27.)
Egymillió Brit számítógépes játékokat játszik a "felhőben". 2011 szeptembere óta az az U.S.-ban, az OnLive szolgáltatásban elért siker után a legújabb számítógépes játékok elérhetők már anélkül, hogy egy gyors számítógépet, vagy egy drága konzolt kellene megvásárolni, Angliában is. A szolgáltatás eléréséhez mindössze csak egy egyszerű terminál szükséges, amely igazán nagy sikert aratott és már az első 3 hónapban a weboldal több mint egymillió regisztráltat fogadott.
Az OnLive egy kereskedelmi alkalmazása a "cloud computing" technológiának.
A szolgáltatás a normál tévéken is használható (egy különleges adapter használatával 99 dollárért), valamint SmartTV, okostelefonokon, Androiddal rendelkező tableteken vagy iOs és a szokásos számítógépeken. Az ilyen szolgáltatások népszerűségével egyetemben a felhasználóknak nem kell majd állandóan fejleszteniük a berendezésüket és szabadidejüket a játékok letöltésére és telepítésére fordítani. Ezek mind az adatközpontokban kerülnek telepítésre, a terminál felhasználója csak lekérdezéseket küld az adatbázisoknak.
A szolgáltatás eléréséhez a felhasználó regisztrálja magát az OnLive.com honlapon, letölti, majd telepíti a megfelelő alkalmazást és ... élvezi a legújabb játékokat, mint például Batmant, az Arkham Cityt, Assassin Creed Brotherhoodját, Pro Evolution Soccer 2012 és sok másat. Továbbá van egy lehetőség egy 30 perces ingyenes próbára.
A legnagyobb problémát az OnLive felhasználók számára a szélessávú internet hozzáférés okozza. Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezze a játékokat, a minimális átmenő teljesítménynek legalább 5 Mbps-nak kell lennie. Egy lassúbb kapcsolat is lehetővé teszi a részvételt a versenyben, de alacsonyabb értékű grafikai minőségben.
Az online játék alapja két stream, az élő stream és a média stream. Az elsőt közülük a tényleges játékhoz használják, a másodikat pedig a HD videó élő megtekintésére és a játék eseményeinek a felvételére használják.


A legfontosabb tényező a szolgáltatás minősége az olyan adatközpontoknak a helyszíne, ahol az adatok feldolgozása történik meg. Az első szakaszban két ilyen adatközpontot hoznak létre Európában - Angliában és Luxemburgban. Az USA-t öt adatközpont fedi be, amelyeket Illinoisban, Texasban, Virginiában, Californiában és Georgiában helyeztek el. 2009 óta a maximális távolság a játékostól az adatközpontba 80 km-ről 1600 kilométerre növekedett.
A DFC Intelligence, stratégiai piackutató és szaktanácsadó cég, akik az interaktív szórakozásra koncentrálnak, előrejelzései szerint 2016-ban a globális videójáték-piac-jövedelem bevételei elérik a 81 milliárd dollárt, szemben a 2010-es 66 milliárd dollárral. Az elosztásban bekövetkező változások átalakítják a szerencsejáték piacot, amelyet jelez az OnLive és jelentősen befolyásolhatja az olyan óriások pénzügyi eredményeit, mint a Sony, a Nintendo, a Microsoft.
Arra számítanak, hogy 2016-ig az online értékesítésben az eladások meg fognak duplázódni, a hagyományos boltokban pedig egy csökkenő tendencia fog bekövetkezni.
Sok technikai védelem, ami megvédené játékokat a kalózkodással szemben, nem hatásos és nem védi meg a játékfejlesztők érdekeit. A "Cloud computing" egy teljes védelmet biztosít és így lehetséges az online értékesítés. Csökkennie kellene a forgalmazás költségeinek, így a játékok is olcsóbbak lehetnének.

A számítógépes játékok elosztásának új formulája, amit az OnLive kínál, egy jó alkalom a telecom vállalatok számára is. Egy millió felhasználót, akik havi előfizetést fizetnek, ezeket mindössze három hónapon belül szerezték a brit piacon, ez valóban nagy siker. Ez egy iránymutatás más távközlési szolgáltatóknak is, akik több haladó szolgáltatás irányába mozdulnak el, mint a hang hagyományos továbbítása és az adatok szabványos továbbítása.

Hozzáférési jogok a CCTV rendszerekben. A CCTV rendszerek adminisztrátorainak az üzemeltetőikkel több hozzáférési joggal kellene rendelkezniük, ami korlátozza a hozzáférést néhány kamerához és funkcióhoz.
A Signal DVR 83xx sorozata nagyon hatásos eszközöket hozott létre, hogy különböző hozzáférés/menedzsmentjogokat hozzanak létre a felhasználói fiókokban. A rendszernek akár 64 felhasználói fiókja is lehet. Ugyanazokkal a felhasználónevekkel és jelszóval bármelyik szereplő különböző hozzáférési jogokkal tud bejelentkezni helyben vagy távolról. A korlátozások a rendszernaplókra, beállításokra, lemezre és állománykezelésre vonatkozhatnak. Azonfelül lehetséges a hozzáférési jogokat korlátozni mindegyik csatornára (előzetes, kézi felvétel, az archívum lejátszása, PTZ irányítás, és biztonsági mentés).

CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)
DVR SIGNAL DL-8308
M78308
DVR SIGNAL DL-8316
M78316
A digitális adatrögzítők lehetővé tesznek akár 10 egyidejű távoli felhasználó bejelentkezését. A hozzáférést az online felhasználók számára megtagadhatják vagy engedélyezhetik, ahogyan létrehozza a címek fekete vagy fehér listáját, (zárolt vagy megengedett IP-címek). Hasonlóan a hozzáférés ellenőrzése bizonyos hardverre is vonatkozhat (MAC címek használata). A rendszer felhasználó nélkül is működhet, anélkül hogy bejelentkezett volna, ebben az esetben képeket nem mutat be.
Egy multiswitchrendszer 300 fölötti aljzattal és kényelmes tápegység megoldással. A telepítés során a két épületszárny közel 350 aljzatnak kínál lehetőséget.
Miközben a tervező az esztétikai követelményeket veszi számításba, csak egy antennatömböt kell használnia. A rendszer tervezésekor a csatornák vételére két műholdas pozicióból a SatNet tervező eszköz a vonal erősítőknél a 9-bemenetes multiswitchet választotta SA-901 R70901, a 9 bemenetes multiswitchek MSV-9xx sorozatából a busz-topológiás rendszerek számára, különböző számú kimenettel és leágazásokkal SS-9xx sorozat (elérhető különböző csillapítási szintekkel).
SMATV rendszer 350 aljzattal.
A terv, amelyet a SatNet szoftver használatával hoztak létre, elérhető ide klikk (pdf)

Az ilyen projektek végrehajtása során a tervezőnek nemcsak megfelelő jelszinteket kell az aljzatokban figyelembe vennie, hanem egy másik fő szempont is felmerül - hogyan hajtsuk meg a rendszer aktív összetevőit. A megoldások ebben az esetben a Terra MSV(...) multiswitchek és Terra SA(...) vonalerősítők tekintetében egy nagy előnnyel rendelkezik, mégpedig az a képesség a használat során, hogy a rendszer más összetevőibe a jelvonalakon keresztül lehetővé teszi a tápfeszültség továbbítását. A tervező perspektívájából egy fontos elem, hogy úgy helyezze el az erősítőket, hogy azok ne csak a megfelelő jelszinteket biztosítsák az egész rendszerben, hanem gondoskodjon a terítési hálózaton belül az egész rendszerben, hogy az túlterhelné a beépített tápegységek közül bármelyiket.
Elméletileg az egész rendszert egyetlen erősítőből meg tudnák hajtani a rendszer bemeneténél, de a hosszú vonalak miatt (ca. 100 m) az összekapcsolásnál az építés során keletkező feszültségesések miatt ez nem lehetséges. A fejlettebb megoldásnál, kettő SA-901 R70901 erősítővel, amelyeket az ágakba tettek és az épület második szárnyában helyeztek el, egyúttal optimalizálja a jelszinteket és a tápegység-elosztást.
Analóg CCTV rendszerek optikai kábelekkel. A modern analóg CCTV rendszereket optikai gerinchálózattal építik, melyek nem csak számításba veszik a távolsági jelátvitelt (akár 20 kilométer), de érzéketlenek a túlfeszültséggel és villámcsapásokkal szemben is. Tehát az optikai adathordozók felhasználása jelentős hátrányokat küszöbölhetnek ki, amelyek a rézkábelek és különösen a koaxiális kábelezéssel kapcsolatosak.
A jelátalakítást, amik nélkülözhetetlenek az ilyen rendszerekben végrehajtják az ULTIMODE videóátalakítók. Az átalakítók nagyon könnyen kezelhetőek és a videocsatornák továbbításán felül telemetriaadatokat, audiócsatornákat, vészjelzéseket tudnak továbbítani - ugyanazon az optikai kábelen keresztül. A videóátalakítók ULTIMODE sorozatai rugalmas lehetőséget biztosítanak a videocsatornák számától függően és kiválaszthatják a megfelelő eszközt a befektető követelményeihez, a rost fajtáját, vagy a további funkcionalitását illetően.
ULTIMODE videó konverterek egymódusú optikai kábelekhez:
MegnevezésV-201DV-204DV-204DAOV-208DV-216D
KódL2121L2421L2423L2821L2921
Videó csatornák száma144816
Max átviteli tartomány20 km
PTZ adatátviteligenigenigenigenigen
Audió csatornanincsnincsigennincsnincs
Alarmnincsnincsigennincsnincs
ULTIMODE videó konverterek multimódusú optikai kábelekhez:
MegnevezésV-021DV-024DV-028D
KódL2102L2402L2802
Videó csatornák148
Max átviteli tartomány2 km
PTZ adatátviteligenigenigen
Audió csatornanincsnincsnincs
Alarmnincsnincsnincs
A nagyon sokféle ULTIMODE videóátalakító lehetővé teszi a felhasználónak, hogy optikai továbbítást valósítson meg:
- 1-8 kamera, több mint 2 kilométer távolságig (multimódusú rost),
- 1-16 kamera, több mint 20 kilométer távolságig (egymódusú rost).

Mikor alkalmazzuk az F/UTP, S/FTP, SF/UTP kábelekhez a videójelek továbbításánál a szimmetrizáló transzformátorokat? A legfontosabb feltétel az árnyékoltkábelek használatánál, hogy el kell választani a továbbított jelet a külső elektromágneses zajoktól. A kábelpajzs Faraday-kalitkaként viselkedik, miközben csökkenti a külső mágneses mezők hatását a minőségre, valamint a sodrott érpárok kifelé történő elektromos sugárzását. Az alapvető módok a zavarok csökkentésére a továbbítási vonalakban:
  • a nagyobb zavarokkal rendelkező terület elkerülése;
  • a különböző kábelek elkülönítése pl. jelkábelek futtatása, más kábelek kábelcsatornákban;
  • ha minden kábel egy tálcában van, vagy egy kábellétrán fémelválasztókkal kell elválasztani;
  • árnyékolt kábelek használata.
Tehát árnyékolt kábelek használata a sok lehetőség közül az egyik. Amikor kiválasztjuk ezt az opciót, emlékeztetünk arra, hogy a berendezésekhez azokat az RJ-45 csatlakozókat kell használni, amelyek árnyékolással vannak ellátva.
8-pin Modular Plug (on solid wire) [100 pcs.]
RJ45 8-Position Shielded Modular Plug<br />(for solid wires; 100 pcs)
8 érintkezős moduláris dugasz U/UTP kábelhez
J2007
8 érintkezős árnyékolt moduláris dugasz F/UTP, S/FTP, SF/UTP kábelekhez
J2004
CAT 5e UTP Cable: NETSET BOX [305m], indoor
CAT 5e FTP Shielded Cable: NETSET BOX FTP 5e [305m], indoor
U/UTP kábel: NETSET UTP 5e E1408

F/UTP kábel: NETSET FTP 5e E1515

Mindkét NETSET kábel használható videó átvitelre.
Az F/UTP kábel előnye az elektromágneses mezőkre, különösen az impulzusok esetében a jobb immunitás. Gyakorlatban a kábel alkalmazását akkor ajánlják, amikor lehetetlen eléggé elhatárolni a jelútvonalat a villamos távvezetékektől. Az árnyékolt sodrott érpár használatának a legnagyobb hátránya a továbbítás maximális tartományának a csökkenése (általában 5-15 százalék). Ez az alacsonyabb frekvenciaátvitel miatt van (további kapacitás). Az analóg videó továbbításánál az árnyékolt F/UTP kábelt célszerű figyelembe venni mindig.

Az Etrix sorozatok aktív videótranszformátorai el vannak látva árnyékolt RJ-45 foglalatokkal, úgyhogy lehetővé teszik a hatékonyabb F/UTP kábel használatát

Hogyan lehetséges a sötét területeket felügyelni az épületekben? Egy ideális megoldás egy ilyen esetben a K1695 kamera használata, amely 15 méteres távolságban is hatásos, mechanikus IR szűrővel és IR megvilágítóval van ellátva. A három tengelyen állítható objektíve 4-9 mm gyújtótávolság-tartománnyal lehetővé teszi az alkalmazást különféle feltételek közepette a felügyelt helyiségben.
Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)
2 MP vandálbiztos kamera IR megvilágítóval és mechanikus IR szűrővel SUNELL SN-IPD 54/12 VDR K1695

A CD-ROM ingyenes NVMS NVR szoftvere akár 36 Sunell IP kamera konfigurálásához nyújt lehetőséget. A kamera képes archíválni a képeket SD kártyán, ezáltal megvédi a rendszert az adatveszteséggel szemben, amelyet a LAN esetleges meghibásodása, vagy a rögzítő szerver okozhat.
A kamera nagy CCTV IP rendszerekben használható NUUO NVR-re alapozva.

HDMI jel nagyobb távolságra történő továbbítása (20 m felett). A hagyományos HDMI kábelek 20 méterre korlátozzák a hatótávolságot. Mit kell tennünk, ha két eszközt ennél nagyobb távolságra kell csatlakoztatnunk?
  • Használja az aktív 30 méteres HDMI kábelt H1302. Ahhoz, hogy ez a távolság áthidalható legyen, egy különleges erősítőt alkalmaztak, amely be van építve a HDMI egyik dugaszába.
Active HDMI Cable (30m, 24 AWG, FullHD 1080p+3D)
  • A HDMI Repeater SignalHD H3610 alkalmazásával 45 m-ig terjeszthető ki a maximális hatótávolság.
HDMI Repeater SignalHD (45 m)
  • A HDMI extender CAT5e kábel H3601 (egy kábel) vagy H3602 (két kábel) használatával a maximális hatótávolság: 50 méter.
HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)
HDMI Extender Signal-HD (2x Cat 5e, 50m)
HDMI Extender Signal-HD
(Cat 5e, 50m) H3601
HDMI Extender Signal-HD
(2x Cat 5e, 50m) H3602
Új termékek a DIPOL kínálatában
UHF TV Antenna: Dipol 44/21-69 Tri Digit ECO (with LNA-177 amplifier)
Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDN (1080p, OUTDOOR, vandal-proof)
Megapixel Lens: ClearHD 3.3-12mm (DC, F1.4, 2MP, IR)
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3020 (802.11n, 150Mbps, UMTS/HSPA)
UHF Antenna Dipol 44/21-69
Tri Digit ECO erősítővel.
A2665
2 MP IP dom kamera
Sunell SN-IPV54/12UDN
K1690
Megapixel objektív ClearHD 3.3-12 mm
DC, F1.4, 2MP, IR corr.
M2272
3G Router TP-LINK TL-MR3020
802.11n, 150 Mbps
N2959
Érdemes elolvasni:

DVB-T és analóg TV egy modern MATV rendszerben.
A tervezés során meg kell felelnie három fő követelménynek: a telepítés során öt apartman házat kell kiszolgálni, ahol a DVB-T jelek mellett a helyi adók is vehetők legyenek az előfizetők számára az MPEG-4 tunerrel nem rendelkezők (CRT televíziók és Plazma/LCD TV-k, amelyek csak MPEG-2 tuneresek) vehetők a DVB-T adások átalakítva analóg TV csatornákká.

TA jel az UHF antennából DIPOL 44/21-69 Tri Digit A2670 két részre digitális és analóg útvonalra osztja. A digitális áramkör egy kettős DVB-T csatornaerősítőt AGC-vel (Terra at420 R82510) és Multiband erősítőt MA400 Terra R82520 tartalmaz...

MATV rendszer rajza 5 apartman ház számára,
üvegszálas optika alkalmazásával és elosztásával az eredeti DVB-T multiplexeknek valamint ezeknek a csatornáknak, mint a transz-modulált analóg jelekként

Szabad streaming több felhasználó számára. A Pixord kamerák K1532, K1533, K1550, K1551 képesek három független video-streamet más paraméterekkel generálni. A fő stream rögzítése a merevlemezre a legmagasabb paraméterekkel történik, annak érdekében, hogy a video-lefedettsége a maximális részletességgel rendelkezzen. Egy másik streamet lehetséges tovább adni videóként az interneten és egyidejű hozzáférést biztosítani több internet-felhasználó számára. E célból a tulajdonosnak a kamerát a számítógépre kell telepíteni internet hozzáféréssel a Justin szoftveren...
Rövid videó, hogyan kell az élő streaminget a Justin.tv-re telepíteni
Egy biztonsági mentése az internet kapcsolatnak. Sok vállalatnál az internet hirtelen megszakadása nagy veszteségeket válthat ki. Az ilyen balesetek elkerülése érdekében a hálózatot üzemeltetőknek célszerű két ISP szolgáltatással is rendelkeznie. A leggyakoribb megoldás egy kábeles (DSL) és egy GSM szolgáltatóval történő szerződéskötés (mobil internet).
A Failover funkció megvalósítja a 3G TP-LINK TL-MR3420 N2957 segítségével az irodák és vállalkozások számára az ideális veszteségmentes internet-kapcsolatot a szokásos üzleti tevékenységben. Abban az esetben, ha DSL hiba következik be, a kommunikáció a 3G hálózat internetes szolgáltatását veszi igénybe. (a 3G modem csatlakozik az USB-interfészen keresztül)...
3G Internet kapcsolat biztonsági mentés LAN csatlakozás számára TP-Link TL-MR3420 N2957 drótnélküli routerrel

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

DVB-T információk


Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI