KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 12/2012 (2012. március 19.)
Mi volt látható a CeBIT 2012. vásáron? A világ informatikai és telekommunikációs vásárát rendezték meg Hannoverben a CeBIT-en 2012. március 6-10-ig.
A CeBIT független eseményként 1986-ban kezdődött. A 80-as években már felszínre kerültek a GSM, a PC és a hálózati technológiák. Az európai távközlési infrastruktúra vezető szerepet töltött be a világban és jól alkalmazkodott az internet megvalósításáért. A személyi számítógépek, amelyek Európából származtak az Amstradtól és a ZX Spectrumtól teljesítményben megegyeztek a konkurensek által gyártottakéval, amit az USA-ban gyártottak. A GSM szabványt Európában fejlesztették ki, amely eredetileg a legnagyobb GSM piac volt és a világ vezető gyártói a mobil eszközök gyártását illetően a skandináv cégek voltak.
A fejlesztések lángra lobbantották a képzelerőt és mindenki részt akart venni a profitok részesedéséből. Akkoriban a szakkiállítást 800,000-nél is többen látogatták meg és több mint 8000 vállalat mutatta be termékeit. A CeBIT Bill Gates-nél bemutatta a Windows OS legújabb verzióit és az Intelt - a legújabb processzorokkal.

Ez volt 20 évvel ezelőtt...

2012-ben a vásárt körülbelül 300,000 ember látogatta meg és 4200 kiállító standján voltak láthatók a termékek. A kiállítók között Európából mindössze egyetlen IT szolgáltató vállalat volt - a gyártó vállalatok eltűntek...

A CeBIT többé nem egy jó hely az új termékek bemutatására, mert az európai infrastruktúra elavulttá vált és a piac pedig stagnál, tehát a nagyobb szereplők inkább szívesebben mutatkoznak be a CES-en Las Vegasban vagy Hong Kong-ban, mivel az amerikai és ázsiai piac sokkal igéretesebbnek mutatkozik a termékeik bemutatását illetően.
Az ez évi vásáron több kiállító volt Szingapúrból és Hong Kong-ból, mint Franciaországból vagy Spanyolországból.
CeBIT 2012 vásáron kevés termék képviselte a jövő központú drótnélküli technológiát, az LTE-t, mivel ez sok európai országban csak a tesztelési fázisban van.
A Major projekteket, amelyek a "Cloud computing" területéről számolnának be, nem alkalmazzák az európai vállalatok, úgyhogy ezt a technológiát főleg posztereken mutatták be.
A Streaming tévé nagy siker Észak-Amerikában és csak most kezdődik az Egyesült Királyságban, a leghaladóbb európai piacon, amelyet amerikai vállalatok valósítanak meg.
Hasonló a helyzet a száloptikai hálózatok elérése terén a végfelhasználók számára - Ázsiában és az USA-ban folyamatosan építik. Eddig Európában azon vitáztak, hogyan lehet kényszeríteni az üzemeltetőket arra, hogy fejlesszék ezt a technológiát.

Huawei azon kevés vállalatok egyike volt, amelyik sokféle modern terméket és megoldást mutatott be.
A kép bemutatja az adatközpont koncepcióját, amely a konténer szerverekre van alapozva.
A kiállítók egyetlen csoportja, amelyik minden évben fejlődik, a különféle kormányzati ügynökségek és a régiók képviselői. Bemutatják eredményeiket a számítógépesítésben, vagy befektetésekeiket a régióikban, amelyek a fejlődést segítik elő.
Az ázsiai gyártók számos SOHO (Small Office / Home Office) hálózati eszközt mutattak be - vitathatatlan vezető poziciót tölt be a szélessávú internet-hozzáférés terén a TP-Link
Ez egy igazán jó területe a vásárnak, mert egy világcsúcsot állítana be?
Az internet elérési árak Európában a huszonegyedik században a telekommunikációs vásáron!


CeBIT 2012
2000-ben az Európai Tanács elfogadta az úgynevezett lisszaboni stratégiát, amelynek célja az elfogadott terv szerint, hogy 10 év múlva Európának a világ legdinamikusabb és legversenyképesebb gazdasági régiójának kell lennie a világban, egyre gyorsabban, mint az Egyesült Államok és Ázsia. Mi van ezekkel a tervekkel? Nincs szükség jelentésre - elegendő volt, ha valaki meglátogatta az idei CeBIT-et.
Sebesség vagy felbontás a felvételnél? A legfontosabb paraméterei az adatrögzítőknek a sebesség és a felbontás.

Ma a 4CIF felbontás egy alapvető szabvány. Ha egy felvevő nem képes arra, hogy ezzel a felbontással képeket mentsen el, az nem vehető figyelembe, amikor kiválasztjuk a felügyeleti berendezést.
Minden DVR, amelyet a DIPOL ajánl, 4CIF felbontással képes a videó jeleket felvenni (704x576 pixel). A DVR-k mindegyike tudja használni a H.264 tömörítést, amely akár 70 százalékkal több anyagot tud felvenni ugyanazon a merevlemezen, mint a korábbi kódolással ellátott készülékek.

CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Trend 250x04
M72504
Trend 250x08
M72508
Trend 250x16
M72516
A rögzítési sebesség változhat a rendszer fajtájától függ. Családi házak, kisvállalkozások, irodák, stb., 6 fps sebesség több mint kielégítő. Ezt a követelményt a Trend DVR-k tökéletesen teljesítik.
Egy olcsóbb alternatíva a felhasználóknak, akik nem igényelnek fejlettebb hálózati vezérlést az ATU DVR M71000 , amely megfelelő 4CIF@12fps videó felvételére.
Több haladó rendszerű DVR-t lehetséges választani a Hikvision 73 XX sorozatból.

A teljesen professzionális analóg CCTV rendszereknek a felvételnek 4CIF videó felbontással 25 fps, mindegyik csatornában kell lennie. Ez egy teljes képet biztosít a helyzetről még a nagyon dinamikus esetekben, amely lehetővé teszi az emberek azonosítását és az események alapos elemzését. A Signal DVR a felvételek legmagasabb minőségét szolgáltatja és biztosítja a videokamerás megfigyelőrendszer fejlett irányítását.

CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)
SIGNAL DL-8308
M78308
SIGNAL DL-8316
M78316
A legmagasabb minőségű digitális felvétel a 4CIF felbontás eléréséhez az analóg kamerának legalább 540 TVL felbontásúnak kell lennie.
Nincs több probléma az eszközök távirányítójával, amennyiben azt szekrényekben helyezik el. A korszerű és esztétikus szekrényekben az elektronikus eszközöknek az elhelyezése problémát okozhat, amelyeknek működtetéséhez távirányítóra van szükség. Ilyen esetekben célszerű a különleges IR bender használata.
IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
A Signal IRB-600U R94130 IR bender továbbítja az infravörös parancsokat az eszközök távirányítóitól a távirányítók és az eszközök IR érzékelői közötti látósugár szükségessége nélkül.
A Signal IRB-600U IR távirányító bender tipikus alkalmazása
A Signal IRB-600U R94130 IR bender érzékelője fogadja az IR parancsokat bármilyen távirányítótól és elosztja azt három IR adónak. Mindegyiküket különböző eszköz elé helyezhetik (pl. a szekrény ablaka/ajtaján, vitrinben, stb. belülről). Így minden céleszköz megkaphatja a felhasználó parancsait problémák nélkül, amiket az ablak/ajtó mögött helyeztek el (nincs válasz, rövidebb terjedési tartomány, nagyon preciz pont szükséges, stb).
A Signal IRB-600 U eszközt lehetséges olyan különféle helyzetekben használni, ahol igény mutatkozik néhány eszköz távirányítójának a működési tartományát és szögét növelni.

Az eszköz egyik fontos jellemzője a tápellátást egy USB portból kapja. Ez azt jelenti, hogy az IR bendert meghajthatja a tévéből vagy az irányított eszközökből bármelyik, amelyik USB porttal van ellátva, úgyhogy további tápegységre és egy tápfeszültség csatlakozóra nincs szükség.
Optikai kábelek - fúziós vagy mechanikus összeillesztéssel? Az optikai kábeleket lehetséges összekapcsolni fúziós ragasztással, vagy mechanikus módszerekkel összekötni pl. ULTIMODE mechanikus toldással.
Nagy előnye az ULTIMODE L5550 mechanikus összetoldásnak a hagyományos fúziós összekapcsolási megoldás fölött az alacsonyabb ár. Annak érdekében, hogy ez megvalósítható legyen ULTIMODE FAST-MS1 L5550 mechanikus toldóra, CLAUSS L5903 kábeltisztítóra, precíziós kábelvágóra L5801 és tisztító tartozékokra van szüksége a telepítőnek.
A fúziós kötés esetében a szükséges kezdeti beruházás, (vásárolni kell egy fúziós ragasztó gépet) sokkal magasabb, kb. 5000 Euróba kerül.
A mechanikus toldásokkal szembeni előnye, ha az alkalmazás során tapasztalatlan telepítő végzi el a ragasztást - a gél kárpótol a mellékhatásként jelentkező pontatlan ragasztásért. Mindegyik ULTIMODE toldást háromszor lehetséges felhasználni anélkül, hogy a továbbítási paraméterek módosulnának. A fúziós ragasztások esetében bármennyi pontatlan ragasztás vagy helytelen tisztítás a javítás lehetősége nélkül a továbbítási paramétereket csökkenteni fogja.

Az összehasonlító táblázat lent bemutatja az ULTIMODE főbb jellemzőit mechanikus toldások és a fúziós ragasztások esetében.

FeaturesULTIMODE mechanical splices
Fusion splices
Initial cost
lowhigh

Installation complexity,
required qualifications

Simple installation,
no special skills required

Simple installation,
some practice required
Power supply
not required
required
Insertion loss
< 0.15 dB (typ. 0.1 dB)
< 0.1 dB
Installation time
ca 30 secondsca 30 seconds
CCTV jelek továbbítása sodrott érpárú kábeleken. A CCTV rendszerek száma alapozva sodrott érpárokon történő továbbításnál különösen nagyobb telepítéseknél növekszik. A jelátvitel egy sodrott érpárú kábelen olcsóbb, mint koaxiális kábelen keresztül és a továbbítás során jó minőséget biztosít. Ez megfelelően csökkenti, vagy akár megszünteti a zavarokat.
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead) CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Videó átvitel egy kamerából 400 m távolság fölött
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VPCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Videó továbbítás négy kamerából 400 m fölötti távolságra
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VP8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VPCCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Videó továbbítás nyolc kamerából 400 m fölötti távolságra
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)SMPS AC/DC Adapter ZI-1000 12V/1A (for CCTV cameras)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Videó és tápfeszültség továbbítása
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-T (transmitter)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-R (receiver)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Videó továbbítás négy kamerából 2400 m fölötti távolságra
High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)
Videó, audió, PTZ vezérlés átvitele 2400 m fölötti távolságra (PTZ kamera)
Hogyan valósítsunk meg egy videóellenőrző rendszert belépés nélküli területtel? A megoldás tipikus mozgásészlelés alapján gyakran kevésnek bizonyul, mert az üzemeltető túl sokszor kap vaklármát, amiket gyakran az eső, havazás, szél okoz. A gyakori vaklármák hatására az üzemeltetőnél az éberség gyengülhet, így néhány fontos esemény észrevétlen maradhat.
A Digifort videó felügyeleti szoftver-csomagok a K3002, K3003, K3004 lehetővé teszik az együttműködést a Digifort VCA K3040 magas szintű képelemző modullal, amely során az intelligens eszközök figyelmeztetik a kezelőt a behatolásról a védett területbe.
Az alkalmazás bemutatása, amely a behatolásészleléssel riasztja az üzemeltetőt a tiltott zónában.
A VCA modul a riasztást követően, miután egy meghatározott tárgy éppen megjelent egy beállítási zónában (több meghatározható típusú tárgy van: autók, emberek, állatok , stb.). Ez a funkció lehetővé teszi a védett területen megjelenő tárgyaknak a pontos meghatározását, amiket számításba kell venni, tehát az üzemeltetőt csak szükség esetén kell riasztani.

A Digifort VCA K3040 képelemző modul a következő funkciókkal rendelkezik:
 • Arcfelismerés,
 • Objektumok (új) tárgyak megjelenése,
 • Eltünt, áthelyezett (mozgó) tárgyak észlelése,
 • A tárgyak észlelése, amelyek meghaladnak egy beállított sebességkorlátozást
 • Csavargó észlelése,
 • Kamera szabotázs,
 • Virtuális akadályokat beállítása,
 • Irányellenőrzés,
 • Objektumosztályok regisztrációja, számolás és keresés,
 • Esemény keresése és jelentés.
Kipróbálható a K3001, K3002, K3003, K3004 Digifort videó felügyeleti rendszer szoftver-csomagok próbaverziói és a Digifort VCA K3040 képelemző modul itt: Digifort.
A 802.11 n eszközök nyerték a piacot. Drótnélküli eszközök, amelyek támogatják az n szabványt a legtöbb otthonnak a népszerű kategóriája lett, a berendezésekkel lehetséges hálózatok kialakítása. Nagyon népszerű a N Lite TP-Link eszközök, amelyek támogatják a 150 Mbps drótnélküli továbbítási sebességet (a maximális átviteli sebesség egyetlen útvonalra/antennával rendelkező eszközökre vonatkozik).
Az otthoni hálózatok TP-Link "N Lite" eszközökre alapozva:
 • Multimédiás filek továbbításamás nagyobb méretű fájloknak. Az adatátvitel akár 3-szor gyorsabb mint a 802.11 g-mal (54 Mbps) és 15-ször gyorsabb mint a 802.11b esetében (11 Mbps),
 • Backward Compatibilityazaz támogatja az előző drótnélküli szabványokat - minden számítógépet/laptopot/nyomtatókat stb. beépítve b/g kártyákkal, amelyek normál módon csatlakoznak a hálózathoz,
 • Egyszerű konfiguráció köszönhetően a QSS funkciónak (Quick Secure Setup), lehetővé teszi a felhasználó számára a gyors drótnélküli eszközök hozzáadását a már meglévő WiFi 802.11 n hálózatokhoz.
Néhány 802.11n TP-Link eszköz (150 Mbps):
Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n)
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
Access Point/ Router
TP-Link TL-WR740N
N3252
ADSL2+ Modem Router
TP-Link TD-W8950N
N2908
USB Adapter
TP-Link TL-WN722N
N2922
Új termékek a DIPOL kínálatában
Power Strip (1U, 230VAC, 8 outlets, for 19
Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDN (1080p, OUTDOOR, vandal-proof)
Rechargeable Battery MW 18-12S (12V, 18Ah)
UTP Patch Cable Cat5e (0.5m, yellow)
Elosztó sáv 1U, 230VAC,
8 aljzattal, 19" RACK
R9120231
2 MP IP Dóm kamera
Sunell SN-IPV54/12UDN
K1690
Akkumulátor
MW18-12S 12V,18Ah
M1884
UTP Patch kábel
Cat5e, 0.5m, sárga
J21002
Érdemes elolvasni:
Euro 2012 számára TERRA rendszer. Az egyik szálloda tulajdonosa, amelyik Varsó közelében található, úgy döntött, hogy felkészülnek a közelgő 2012 UEFA labdarúgó Európa-bajnokságra. Azért, hogy a külföldi rajongókat a szállodába csalogassa, elhatározta, hogy bővíti TV rendszerét egy fejállomással, amely több külföldi adást fog kínálni. Elhatározta, hogy egy professzionális, könnyen bővíthető Terra MMH-3000 fejállomást telepíttet. Három alapegységet tartalmaz UC-380 R81700 21 modullal: 6 QPSK CI sztereo vevők RDC-313 R81710, 12 MPEG-2 TS dekóder / VSB modulátorok DM-313 R81712 és 3 VSB modulátorok MT-310 MT-310 R81708. Az áramkör 18 tv-csatorna angol, német, francia és lengyel műsorokat oszt szét. Ezek hírek, sport, zene és a gyerekek számára csatornák...
A Terra MMH-3000 headend nézete, amely a szállodában lett telepítve
Hogyan terjeszthető ki a multimódusú kábellel a továbbítási tartomány? A székhely áthelyezése kapcsán a vállalat kénytelen volt kiterjeszteni az optikai kapcsolatot a régi székhelyére, ahol a raktárral csatlakoztatja a régi központi irodát. A régi székhely 1 kilométerre van helyileg a raktártól. A kis távolság miatt a tulajdonos úgy döntött, hogy egy multimódusú optikai kábelt használnak fel. Miután megváltoztatta a helyszínt, a távolság 10 kilométerre növekedett...
Az optikai kapcsolat összeköti az új irodát a raktárral
Otthoni Gigabit LAN és nagy gyorsaságú WLAN - TP-LINK eszközök. Új funkciók az otthonok és irodák LAN és WLAN hálózatainak a videó streamok továbbítására a több sávszélesség igénye miatt, mint amit a hagyományos Fast Ethernet biztosított. Ajánlott ráadásul már modern LAN-okat építeni, amikor a külső kapcsolatoknak alacsony a kapacitásuk, mert a LAN paraméterek nagyon fontosak, hogy áthelyezhessék az audió-videó-fájlokat a helyi szerverekről a lejátszó eszközökre (számítógépek, televíziók, stb.) és a CCTV képeket a kamerákból a DVR-be, vagy a rögzítő szerverekre...
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!

Ezen a héten kivételesen keddi napon megyünk Krakkóba, úgyhogy célszerű hétfőn délutánig eljuttatni a megrendeléseket!
DVB-T információk


Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI