KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 18/2012 (2012. április 30.)
HUD technológia az amerikai katonák számára. Az US Department of Defense szerződést írt alá az Innovega vállalattal, amelyben támogatják a homloküveg kijelző indikátor fejlesztését HUD (Head Up Display).

A HUD az út információt az áttetsző képernyőn jeleníti meg. Ez lehetővé teszi az adatok megosztását oly módon, hogy a felhasználójának nem kell nézni a távoli eseményeket, amikor az előtte lévő készülék paramétereit nézi.
HUD rendszer a Lockheed Martin C-130J Super Herculesben

A HUD ötlet első megvalósulásai a második világháború előtti időkre tevődik. Az alkalmazásukra először a harci repülőgépekben került sor. 1970 óta a polgári repülésben is alkalmazzák. Ma a legtöbb repülőgépben ilyen rendszerek lelhetők fel. 1988-ban használták fel először az autóban (Oldsmobile).

A HUD rendszer gyakran használja képernyőként a repülőgép pilótafülke ablakot, (vagy a szélvédőüveget járművekben), vagy egy speciális sisakot. Az újonnan fejlesztett ultrakicsi HUD különlegessége a speciális kontaktlencsében és szemüvegekben történő használata. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a gyalogság is használja.
A kontaktlencsék, amelyek lehetővé teszik a valóságos és a virtuális világ integrációját
Az Innovega rendszert csak katonák számára tervezték. Adatátvitelt egy speciális szemüveg jeleníti meg.

Az új kijelző rendszer alapja az a gondolat, hogy az iOptic kontaktlencse lehetővé teszi a felhasználónak, hogy adott esetben két dologra egyszerre koncentráljon - mindkét információ megjelenik a szemüvegen az elektronikus eszköz általi és több távolabbi nézet is látható ezen keresztül.
Az iOptic lencse működési elve.
Ennek a megoldásnak a jellemzője a két szűrő használata két lencsével, különállóan két távolságra. A központi minilencse el van látva egy olyan szűrővel, ami a képpel kapcsolatos információt közvetíti, a szemüvegen megjelenik a kép és nem engedi a fényt a fő megjelenített képbe. A külső szűrő ennek ellenkezője. Az al-objektívek mindkét képének a retina fókuszában egyidejűleg kell megjelennie. Az Innovega szerint a lencséket 2014-ben bocsájtják a nyilvánosság rendelkezésére.A "kiterjesztett valóság" lehetősége a Google szerint
A HUD fogalom egy részét Augmented Realitynak "kiterjesztett valóságnak" nevezik, amely egyesíti a valós kép nézetét a számítógép által létrehozott információval. Az Augmented Reality az okostelefonokon keresztül lépett be tömegcikként a piacba. Ez az ötlet nagy lehetőségeket rejt magában, amely jó mutatja a Google elképzeléseit. A szakértők szerint az ilyen rendszernek a piacra történő bevezetésére még várni kell.


50 méter hosszúságú USB kapcsolat. Az USB-kábel maximális hossza a verziótól függően 3 vagy 5 méter. Egyes alkalmazások esetében ezek túl rövidek lehetnek. Az USB RJ45 hosszabbító adapter M1680 lehetővé teszi akár 50 m-re is megnövelni ezt a távolságot. A becsült adatátviteli sebesség a maximális távolság fölött 1 MB-s/s (8 Mbps).


USB RJ45 Extension AdapterUSB RJ45 Extension Adapter
Az USB hosszabbító adapter ideális megoldás az olyan telepítéseknél, ahol a webkamerák, nyomtatók, egerek, billentyűzetek, USB flash meghajtók, stb. hosszabb vezetékes kapcsolatot igényelnének. A készülék kompatibilis az USB 2.0-vel.


Az USB hosszabbító adapter segítségével kapcsolódás lehetséges a számítógép perifériákhoz, vagy más készülékekhez Universal Serial Bus interfésszel egy Cat5/Cat5E/Cat6 patch kábellel (nem tartalmaz pl. UTP patch kábeleket ). A készlet két egységből áll, az egyik egy USB dugóval, a másik USB aljzattal rendelkezik. Mindegyiküknek RJ45 aljzata van az UTP patch kábel végének csatlakozása számára.
Az USB kiterjesztés képessé teszi az üzemeltetőt arra, hogy berendezést működtessen, amelyik a vezérlőteremtől jelentős távolságra helyezkedik el. A kiterjesztés a VGA adóval együtt M1679 lehetőv teszi az üzemeltetőnek, hogy teljesen mértékben irányítani tudja a számítógépet, digitális videó felvevőt, stb. bezárult egy biztonságos helyen (egy egeret és monitort használva).
"Megnyerően az antennákról" - 11. DIPOL fotópályázat. A belépés az ez évi versenyre június 1-töl lehetséges, de ebben a témát érdemes egész évben szerezni...

A részvétel és a képekkel kapcsolatos szabályok az előző időszakokkal megegyezőek

Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Jó estét 2
Barbara Gradkowska
Nézz fel
Grzegorz Dabek
A gerilla faluban.
Tomasz Grzyb
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Diszkréten
Piotr Bułanow
A modernség megjelenítése
Marta Juraniec
Törzs
Arkadiusz Broniecki
Közösségi antennarendszer korszerűsítése 110 aljzattal. A befektető sok régi épületben vállalta a MATV rendszerek korszerűsítését. A munka tartalmazta a régi berendezések eltávolítását és a modern DVB-T berendezések telepítését. Az első lépésben korszerűsítik a 11 emeletes épületet, annak két ágát 110 aljzattal.


Az első probléma, amivel az építési vállalkozó szembenézett, a megfelelő aktív eszközök kiválasztása a rendszer bemeneténél, ahol három DVB-T multiplex erősítéséről kell gondoskodni.
A telepítő a megoldáshoz két twin-csatornás erősítőt Terra at420 R82510 és R82520 ma400 többsávos erősítőt, megtáplálásához DIN-sínre szerelhető tápegységet DR-60-12 R82532 választott, amelyeket DIN-sín tartóra szereltek R82538. A berendezés felerősíti a DVB-T multiplexeket, az AGC szabályzásnak köszönhetően kiváló és stabil kimeneti jeleket biztosít.
Projekt modernizált MATV rendszerre egy 11 emeletes épületben 110 falialjzattal (kattintson a nagyításhoz)
A két lépcsőház miatt a jeleket két alhálózatba kellet elosztani R60102. Továbbá az alhálózatokat további négy kisebb részre kellett elosztani, hogy jobb feltételek jöjjenek létre az elosztásnál és a jövőbeli karbantartás számára. A jeleket R6024 leágazóakkal osztályozott leágazó kimenetekkel, amelyeket különböző hosszúságú kábelekhez és különböző csillapítású falialjzatokhoz csatlakoztatnak.
Minden passzív elem, valamint a fel nem használt kimenetek végei lezáróellenállásokkal vannak lezárva R66200. Az egész elosztási rendszer alapja a TRISET-113 E1015 kábel.

A teljes passzív csillapító elemek a legközelebbi és legtávolabbi aljzatokba a hálózat bal oldali ágán 46 dB és 48.5 dB 862 MHz-nél, hozzávetőleg 470 MHz-nél 5 dB-vel kevesebb. Feltételezve, hogy az MA400 erősítő jele 105-110 dBuV szintű, ez azt jelenti, hogy további erősítőkre nincs szükség a terítési hálózatban.
Optikai kábelek elrendezése a RACK panelekben. Az optikai dobozokat az FTTX hálózatok terítési paneleként és kereteként tervezték. Fontos jellemzője, amikor a száloptika-paneleket kiválasztják a rost kényelmes elrendezésére nyilik lehetőség a rendező tálcákban és egyszerű hozzáférést biztosít minden összetevőhöz karbantartás esetén.
A csatlakozó tálcáknak garantálniuk kell a csatlakozások során a hajlítású sugarat az optikai kábeleknél. Egy jó választás az ULTIMODE MT sorozat teleszkópos csúszó vezetői, amelyek lehetővé teszik a telepítőnek, hogy teljesen kihúzza a polcokat a karbantartáshoz és kényelmes hozzáférést biztosít a kábelek telepítésnél.

A telepítés lépései:
 • helyezze be az optikai kábelt a tálcára, biztosítsa azt és rögzítse;
 • helyezze be a megfelelő adaptereket és csatlakoztassa a kötegbe;
 • csatlakoztassa a szálakat a megfelelő eszközökkel, a kötésekhez be kell szerelni a megfelelő bővítő helyet;
 • szerelje be a 19'' tálca paneljét;
 • csatlakoztassa a patch kábeleket az optikai csatlakozókhoz.
19 collos ULTIMODE MT-548 L5148 doboz ULTIMODE P-48SC L5542 előlappal, L4213 adapterekkel.
A tálca tatalmazza az ULTIMODE L5550 mechanikus csatlakozókat, amelyeket csatlakoztatnak az L3551 egymódusú pigtailekkel.

Biztonsági kamera a sarkvidéki területek számára is. A Sunell SN-IRC5830L M11260 kamera nagy felbontású videó rögzítésére képes (540 TVL) felhasználja hozzá a csúcstechnológiás képalkotási technológiát és a különleges algoritmusokat. A beépített változtatható fókuszú objektív (2.8-10 mm) lehetővé teszi a látószög gyors beállítását. Az alaplapra szerelt IR LED megvilágító 30 m-es maximális tartományával lehetővé teszi a gyenge/sötét helyeken való működést. A kamerát általában az épületek videó ellenőrzésére használják, gépjárműparkolók, kapubejáratok, stb.
A kamerát kifejezetten széles hőmérsékleti működési tartományra tervezték (-45...+45 oC) és magas páratartalommal rendelkező környezetekben (IP67). A lehetséges nagyon alacsony üzemi hőmérséklet az elektronikus áramkör kapcsolási rajzának és a ház egy különleges megtervezésének az eredménye. Ezt a paramétert megerősítették a labortesztek eredményei is.
Egy klimatikus kamrának a nézete, amelyet a Sunell cég a kamerák tesztelésére használt az extrém körülmények létrehozására.
Hogyan kell beállítani egy idegen tárgy érzékelését a NUUO szoftverbe? Az Idegen tárgyak funkció figyelmeztet az új tárgyak megjelenítésére, amely a kamera területén az ellenőrzést követően jelenik meg. Ez megköveteli meghatározni az észlelési zóna, vagy az egész helyszín kiválasztását. Az észlelési zónát az egérrel választják ki és piros színárnyalattal jelölik be.
Az érzékelési zóna meghatározása
Az objektum méretének meghatározása
A következő lépésben meg kell határoznia azoknak a tárgyaknak a méretét, amelyeket számításba kell venni annak érdekében, hogy elkerülhetők legyenek a téves risztások, amiket elindíthat sok kisebb vagy nagyobb tárgy megjelenése.

Egy idegen tárgy észlelése elindíthatja a következő műveleteket:


 • E-mail küldése egy előre meghatározott címre,
 • Telefonhívás adott számra,
 • Riasztási hang kiváltása,
 • Riasztási kimenet aktiválása,
 • Figyelmeztető üzenet megjelenítése a számítógép monitorán.
WLAN egy családi házban. Az a felhasználó, aki internet-kapcsolattal rendelkezik a családi házában általában szeretne lehetőséget találni arra, hogy az internetet a ház különböző részein a közelben, például a garázsban és a kertben is használni tudja. Ahhoz, hogy ezt a célt elérhessük, a tökéletes megoldás a vezeték nélküli hálózat használata, amelyik (WLAN) 802.11n szabványban működik.


Abban az esetben, amikor az internet a kábeltelevíziós szolgáltatón keresztül kábelmodemen Ethernet kimenettel, vagy egy helyi ISP Ethernet kábelen érkezik javasoljuk, hogy használja az alábbi eszközöket:

 • Router drótnélküli hozzáférési ponttal: TP-LINK TL-WR740N N3252,
 • Drótnélküli USB adapter: TP-LINK USB TL-WN722N N2922,
 • PCI NIC: TP-LINK TF-3239 DL 10/100 MBPS N2999.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100MbpsAccess Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
LAN hálózat telepítése otthon
Számítógépeket ebben az esetben kombinálni lehet a hálózati kábellel, vagy a vezeték nélküli hálózati kártyákkal. (LK)

Új termékek a DIPOL kínálatában
DVB-S/S2 Receiver (CI, MPEG2 TS output): Terra RDC-311 (for MMH-3000 headend)
IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
Universal Mechanical Splice: KeyQuick10 SC/UPC SM
Demodulátor DVB-S/S2 - MPEG-TS
TERRA RDC-311
R817102
IR távirányító Bender
Signal IRB-600U (3-utas)
R94130
Univerzális mechanikus csatatlakozók
KeyQuick10 SC/UPC SM
L5753
Érdemes elolvasni
Száloptikával létrehozott televízió egy nagy szállodai komplexumban. Az optikai adó kiválasztása. A Lengyelországban lévő Nyugat Pomeraniában lévő szállodák egyikének tulajdonosa eltervezte, hogy a tévé elosztóhálózatát felújíttatja. A telepítő cég a felkérést megkapta, amelyben a rendszer felújításánál követelményként jelentkezett, hogy az analóg televíziókon a DVB-T csatornák vehetők legyenek. Az egész szállodai komplexum öt nagy épületből áll, ebben az esetben a legjobb választás az optikai kábeleknek az alkalmazása volt, amelyek már korábban be voltak építve a szállodai komplexum rendszerébe.
A szállodai komplexum elhelyezkedése és az optikai kábel kapcsolatok
A látszat megtévesztő lehet. A CCTV transzformátorok (balunok) illesztésénél a koaxiális kábel kimeneti impedanciájának (asszemetrikus, 75 ohm) illeszkednie kell a szimmetrikus vonal impedanciájához (100 ohm, általában UTP kábel, amely több pár kábel), és fordítva, a szimmetrikus vonalak impedanciájának a jelvevőkészülékek koaxiális bemeneti impedanciájával (DVR, stb). A legolcsóbb darabok látszatra nagyon hasonlóak lehetnek a professzionálisabb, de drágább eszközökhöz, de ezeket általában a legegyszerűbb módon készítik és olyan alacsony paraméterekkel, amelyek a képminőséget lerontják (zajos, miközben sorok futnak, csíkozódnak).


Az Etrix sorozatú passzív videó balunokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a legkényesebb szabványok előírásainak is - nem okoznak torzításokat és a környezeti feltételeknek ellenállnak....
Nincs elegendő HDMI bemenet a TV-ben? A megoldás egy olyan HDMI kapcsoló alkalmazása, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy több nagyfelbontású eszközt csatlakoztasson a TV készülékhez, amely nem megfelelő számú HDMI bemenettel rendelkezik. Nincs probléma, hogy egyidejűleg csatlakoztassák a műholdvevőt, DVD lejátszót, PC-t vagy játékkonzolt. Még ha a TV-készülék megfelelő számú HDMI bemenettel is rendelkezik, akkor is sokkal elegánsabb csak egy HDMI-kábellel csatlakozni, felhasználásával könnyű a telepítés a falra az LCD/plazma tartóra. Ez tényleg javítja a TV megjelenését a TV falra történt felszerelésénél. Két kiváló minőségű HDMI switch-et kínálunk, H3121 két bemenettel és H3131 három bemenettel. A forrás kiválasztása a mellékelt távirányítóval vagy manuálisan lehetséges...

Felhasználási séma
Írások, cikkek különböző témákról

DVB-T információk


Vedd és Vidd!!

A határozott idejű kártyák készpénz fizetése ellenében azonnal elvihetők! Most már DVB-T vevőkészülékek is vannak 12 havi előfizetéssel kedvező áron!

Ajándékozza meg családtagjait ezzel a Magyarországon újdonságnak számító kártyaértékesítési formával!
DVB-T Receiver Signal HD-527 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI