KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 19/2012 (2012.05.07.)
A CCTV harmadik útja. Az IFSEC International 2012 biztonsági szakkiállítás Birminghamben, gyorsan közeledik (május 14-17). A világszínvonalú esemény új irányzatokat mutat be a technológiákban, amelyek az embereket és a tulajdonokat védi. A szakértők arra számítanak, hogy az ez évi találkozó megválaszolja a további technológiát, amelyek a magas felbontású digitális interfészekre vannak alapozva (HD SDI), az úgynevezett "harmadik út" a CCTV-ben.

Mostanáig úgy tűnt, hogy a piac két részre oszlik, egyrészt az analóg felügyeletre, másrészt az IP-videó ellenőrzésbe. Az analóg kamerák kisebb méretű, helyi felügyeleti rendszerekben különösen hatékonyak tudnak lenni. Szétszórt telepítések esetében különösen a megapixel képfelbontás és képelemzési követelményeknél az IP kamerák pozíciója megerősödik, figyelembe véve a digitális videó streamek tömörített jellegét, amelyek a számítógépes hálózatokon továbbításra kerülnek. Az IP-kamerák több megapixeles képeket kínálnak és korlátlan távolságra továbbíthatók, míg az analóg kamerák üzembe helyezésbe egyszerűbbek és olcsóbbak.

A "harmadik út", azaz HD-SDI (másik neve a HDcctv) célja, hogy összekapcsolja a két technológiát, a nagyobb felbontású digitális és az egyszerűbb analóg rendszereket. A HD-SDI már évek óta használatban van, mivel a '80-as években a TV telepítésekben igényelték a legjobb minőségű képeket (mint például a nagy felbontású televízió stúdióknál).

A HD SDI (SMPTE 292M) kamerák telepítése azonos az analóg eszközök esetében. A jeleket kompresszió nélkül közvetítik koaxiális kábeleken keresztül, de digitális alakban. A maximális képfelbontás 1080i (1920x1080 pixel váltott soros letapogatási módban).
A videó tömörítését egy ajánlott digitális videó felvevő segítségével hajtják végre. A maximális hatótávolság a koaxiális kábelek alkalmazásával 100 m, de ez kiterjeszthető nagyobb távolságra SDI repeaterek, vagy optikai átviteli eszközök segítségével.


A HD SDI előnyei a CCTV IP fölött a megoldások tartalmazzák a késedelmek hiányát, nincs szükség az IP megcímzésére a LAN-on, nem csökken a jel minősége a kamerában (a kimenő jel nincs tömörítve). Egy másik erőssége a teljes kompatibilitás a HD SDI kamerákkal és DVR-ekkel, amelyek különböző gyártóktól származnak. Az IP-technológiával ellentétben a gyártók a megoldásokat az egyértelmű szabvány alapján valósítják meg, aminek fejlett a kezelése és a HDcctv Alliance által lett közzé téve.

Az egyetlen tényező, ami korlátozza ennek a technológiának a fejlesztését, a berendezés magas ára. Majdnem bizonyos, hogy csökkenni fog az ára az IP CCTV eszközök árszintjére, ami drámaian fogja növelni az eladásokat számok.
HDD DVR csatlakoztatása a számítógéphez. A szoftver tartalmazza az ingyenes alkalmazását a csomagnak a Signal DVR számára és lehetővé teszi a felhasználó számára a merevlemezen a felügyeleti mentett adatoknak bármelyik DVR-en a közvetlenül futtatott számítógépen egy Windows operációs rendszeren. A HDD csatlakoztatása után áttelepítik a Signal DVR-ből egy PC-re (pl. egy meghajtó helyére), a Super Play segédprogram lehetővé teszi a felvett anyagok lejátszását egy szinkronizált módban. Az érintett fájlok bemutatásra kerülnek az idővonalon. A HDD a Signal DVR-ből kezeli a Windows operációs rendszerrel külön meghajtó vagy plugin nélkül. A SuperPlay alkalmazással lejátszhatók az exportált fájlok is a DVR-en *.DVR formátumban.
A 8 csatornás SIGNAL M78308 és 16 csatornás SIGNAL DVR M78316 nézete

Multiswitch rendszer bus topológiával 60 kettős fali aljzat számára (PVR). A megbízás érinti a SMATV rendszer telepítésénél műholdas jelek elosztását az Astrából és Hotbirdből, valamint a digitális földi adások (DVB-T) vételét egy 60 lakással rendelkező épületben. Az épület három lépcsőházzal rendelkezik, mindegyikben 20 lakás és annak mindegyik FM/TV/SAT-TV fali aljzatának két műholdas csatlakozóval kell ellátva lennie.


A tervezés szerint az épületbe SMATV rendszert kell kiépíteni
Az épület alaprajzából kifolyólag a telepítő vállalat a busztopológiát választotta, ahol az előfizetői vonalak csatlakoznak a pincében a csatlakozó dobozokhoz minden lépcsőházban.


A 3 lépcsőházzal és 60 lakással rendelkező épületben a multiswitchrendszer diagramja, amit a SatNet program használatával terveztek, (kattintson a nagyításhoz)
A befektető célja az volt, hogy további R694140 aljzatot is használni tudjanak PVR vevőkészülékekhez, ahol mindegyik lépcsőházban 40 előfizető van, amelyet a multiswitchekből érnek el. A jeleket 110-centiméteres A9658 tükörrel veszik TRISET-113 E1015 kábelen keresztül továbbítva. A középső lépcsőház alagsorában egy készlet TERRA at420 R82510 erősítő található, amely kiegyenlíti a DVB-T multiplex jelszintjeit. Ezeket a jeleket és a műholdas adás jeleit erősíti fel a 9 bemenetes multiswitchnél Terra SA-901 R70901. A buszt az SSQ-908 R70529 TV/SAT osztó használatával osztják három alhálózatra - az osztó két kimenete kapcsolatban áll a multiswitchekkel a központi lépcsőházzal, további kettőt pedig továbbít az oldallépcsőházaknak. Az oldallépcsőházaknál az SS-904 R70523 osztókat és MSV-916 R70866, MSV-924 R70874 multiswitcheket alkalmaznak.
A megbízás szerinti terv a Terra SatNet szoftvert használatával elkészült. A program automatikusan kiszámította az erősítőkhöz és multiswitchekhez szükséges beállításokat, valamint az üzemeltetéssel kapcsolatos fogyasztási adatok is megállapításra kerültek, köztük LNB is. Mivel a teljes áramfelvétel csak kicsivel magasabb, mint 1 A, a multiswitchek és az LNB távolról is megtáplálható az SA-901 erősítőből.

További információk megtalálhatók a busz topológiára alapozott megoldásokra a cikk adaptációjára vonatkozóan a SMATV/MATV / közös antenna rendszerek a DVB-T adások vételére.
Hogyan működik egy optikai osztó? Az ULTIMODE optikai osztók eloszthatják az optikai teljesítményt 4/8/16/32 egyenlő értékű részre. Egy optikai osztó a hálózat egy passzív eleme, így minden ága megkapja a küldött csomagokat az optikai vonalon a végberendezésnél (OLT) a szolgáltató telephelyén. Ez a szerepe az optikai hálózati termináloknak (ONT) a végfelhasználóknál, hogy szűrje az információkat.
Optikai osztókat használnak főként a kábeltévé és FTTH passzív optikai hálózatokban (PON). A diagram lent bemutatja egy ilyen osztó működését.


Az optikai osztó a hálózat egy passzív eleme,
így minden csomagot eljuttatnak a törzsből az ágaknak


Az ULTIMODE osztókat jellemzi a stabil teljesítmény az egész működési sávban (1260-1650 nm). Az egymódusú optikai kábelek kijönnek a burkolatból, amely 1.5 méter hosszú és SC/UPC csatlakozóban végződik. Az osztókat sík technológiával gyártják, (Planar Wave Circuit - PLC). A sík technológia előnyei közé tartozik a pontosság, kiegyensúlyozott optikai teljesítmény, nagyon alacsony csillapítás és jó hőmérsékleti stabilitás. Nagyobb arányú osztások is lehetségesek.
Digitális Slow Shutter (DSS, Sense-up). Nehéz feladat, hogy éjszaka is külön megvilágítás nélkül magas minőségi képeket kaphassunk. Egy CCTV kamera érzékenységét jelentősen növelheti a lassú zársebesség. A kamerákat DSS/Sense-Up-funkcióval nagyon alacsony megvilágításnál is használhatjuk, ami különösen éjjel lehet hasznos.


Jellemzően a CCTV kamerák fel vannak szerelve az Auto Electronic Shutter vezérléssel (AES), általában az 1/50...1/100000 s tartományon belül. A zársebességet vezérli a jelprocesszor-parancsa, hogy a helyes expozíció valósuljon meg.
A kamerák DSS funkcióval tovább növelhetik az expozíciós időt (általában 2-256x). Megfelelő beállítás után néha még színes képek is lehetségesek, ahol más kamerák (vagy ugyanazon kamera általános módban) csak zajt hoz létre. Mindazonáltal a DSS kamera felhasználójának tesztelnie kell a szolgáltatást előre, hogy elkerülje a kellemetlen meglepetéseket. A túlzott környezeti tényezők okozhatják, hogy a képek adott esetben homályosak és elmosódottak lehetnek.
Kínálatunkban találhatók a Sunell kamerák, amelyek alapozva vannak az Effio-S M11220 és Effio-P M11225, DSP DSS funkcióval.

A Sense Up funkció hatása látható (jobbra)

NUUO NVRs - FTP biztonsági mentés. Ha a helyi lemezterület mennyisége kevés vagy van szükség van rá, hogy megvédjék a rendszert az adatvesztéssel szemben, a videó adatait a NUUO K4108, K4316, vagy K4204 DVR képes másolatot küldeni egy távoli vagy helyi FTP szerverre. A NVR automatikusan másolja a kamerákból az adatokat az előre meghatározott időintervallumokban, tehát a rendszergazda el tudja dönteni, hogy melyik fájlokat fogják másolni.
Az automatikus adatmentés menedzsment ablaka

Továbbá, azáltal, hogy Auto Backup működését választja a nap folyamán, az üzemeltető általában az alacsony hálózati tevékenység időszakaiban, tehát éjjel vagy kora reggel az FTP alapértelmezett portszámon a 21-en szabadon módosítható. Abban az esetben, ha elvesztésre kerül a kapcsolatot az FTP szerverrel, vagy nem tudták teljesíteni a másolatot, az NVR értesíti az üzemeltetőt e-mailben vagy a képernyőn megjelenít egy üzenetet.WiFi hálózat N Lite TP-LINK eszközökre alapozva. Vezeték nélküli eszközök, amelyeket az n szabvány támogat a legnépszerűbb kategória az otthoni hálózati eszközöknél. Nagyon népszerűek az N Lite TP-Link eszközök, amelyek támogatják a vezeték nélküli adatátviteli sebességet akár 150 Mbps-ig (a maximális átviteli sebesség a készülékekkel csak egy antenna).
Lent látható egy rajz, egy egyszerű otthoni hálózatról, ahol az internetet az ADSL vonalon keresztül szolgáltatják vezetékes vonalon és drótnélküli hálózaton osztják szét a TL-WR740N N3252 Access Point/Router segítségével.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816PCI Network Interface Card: TP-Link TF-3239DL 10/100Mbps
Otthoni hálózat TP-LINK eszközökre alapozva

A mobil eszközök általában a hálózathoz vezeték nélkül kapcsolódnak a Wi-Fi kártyákhoz (beépített, vagy USB adapterek), az asztali számítógépek csatlakoztathatók a 4-portos switchen keresztül (hálózati kártyákon), vagy opcionálisan is fel lehet szerelni vezeték nélküli adaptert.

2MP IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDR (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandal-proof)
5MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD883F-E (ICR)
Insulation Stripper ABI 212 (for RG59, RG6, RG7, RG11, and phone cables)
Kültéri IP kamera
Aptina Sunell SN-IPV54/12UDR
Full HD, ONVIF
K1691
Kamera IP HIKVISION
DS-2CD883F-E
5.0 Mpix, ICR
K1444
Kábeltisztító ABI 212
RG59, RG6, RG7, RG11
telefonkábel

E8010
Érdemes elolvasni
Hogyan mérjünk DVB-T jeleket helyesen? Amikor egy DVB-T vevőt beszerelnek, sok felhasználó beállítja az antenna pozícióját, majd figyeli az OSD kijelzőn a jel erősségét ( vagy a jel minőségét). Előfordul, hogy a felhasználók a különböző modellek vevőkészülékeinek információit adják tovább egymásnak a jelszinttel kapcsolatosan egy adott területen, a vevőkészülék által szolgáltatott adatok alapján, ami hamis adatokat is jelenthet. És még rosszabb is van, sok szerelő a DVB-T jelek "méréseit" az antennarendszerbe beágyazott mutatók alapján végzi el...
A vett jel kijelzése azonos antennaaljzatból származik, amelynek értékét azonban három DVB-T modellen tekinthetjük meg.A különbség a jelek szerint a beépített jelerősség és a minőség "mérésében" vezethet helytelen következtetések levonására az antennarendszerek beállítására vonatkozóan.
Itt az ideje az optikai gerinchálózat kialakítására. Az egyik telekommunikációs és internet-szolgáltató cég már készül hálózatának kiépítésére egy újonnan épült lakótelepen, amely három apartman házból áll, egyenként 20 lakással. A befektető a szükséges optikai kapcsolatok kifejlesztésénél az épületekben a leendő lakók számára triple play szolgáltatást kíván bevezetni (szélessávú internet, televízió és VoIP), használatával GPON technológia alkalmazásával...
A séma az optikai megoldást mutatja be
Az első 3G mobil router a TP-LINK-től. A TP-LINK TL-MR3020 N2959 eszköze 74x67x22 mm kis méretével egy 3 G utazási router, amelyik hozzáférést biztosít az internethez Wi-Fi eszközök számára bármely helyszínen, ahol a 3G hálózat fedettsége biztosított. A beépített AP-nak köszönhetően az eszköz lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egy drótnélküli helyi hálózatot hozhasson létre. Egy új számítógép hozzáadása a nyomógomb hozzáadásával lehetséges (WPS). A hozzáférést a 3 G hálózathoz egy külső 3 G modem csatlakoztatásával érhetjük el...
A TP-LINK TL-MR3020 N2959 eszköz mintaalkalmazása -
négy eszköz egyidejűleg csatlakozhat az internethez egy 3G hálózaton keresztül.

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI