KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 20/2012 (2012. május 14.)

Vajon az orvosok láthatják a pácienseket a kioszk használatával? Ez év februárjában, az amerikai távközlési óriás, a Sprint együttműködési megállapodást írt alá a HealthSpot céggel a HealthSpot orvosi kioszkok elnevezésű Care4Station telepítésére. Így, egy újfajta egészségügyi szervezet alakult a globális egészségügyi piacon.

A látogatás során az az önkiszolgáló kioszkban, a beteg orvosi tanácsokat kaphat a támogatott diagnosztikai vizsgálatok által. Ha szükséges, akkor utasítások révén, vagy áttételesen speciális konzultációk szervezésére is sor kerülhet. A diagnosztikai berendezés az M2M (Machine to Machine) technológiára épül - ez egy olyan sorozatú szenzor, amely az adatokat egy támogatott számítógépre továbbítja.
A beteg egy orvossal videokonferencia kapcsolat segítségével érintkezik. Ha kezelés szükséges, akkor egy szolgálatban lévő nővér részére adja meg a kioszkban az utasításokat. Az első szakaszban a pavilonok a gyógyszertárakban, idősek otthonában, ipari üzemekben lesznek telepítve.
A kísérleti program Westervilleben, Ohioban valósult meg. Az orvossal való ilyen találkozás költsége a Care4Station kioszkon keresztül 60 USD. A tesztelés során a programban 8 orvos vett részt a Közép-Ohio alapellátásában dolgozó orvosok közül.
Az orvosi kioszk egy teljesen új megközelítés az orvostudományban, különösen az ami diagnosztikára vonatkozik. Az ilyen rendszer csökkentené az adminisztratív költségeket, amivel jobban lehetne felhasználni a gyógyászati berendezéseket és az orvosok idejével gazdálkodni. Ez lehetővé teheti a könnyebb hozzáférést a kisebb városok lakóinak a szakorvosokhoz.
A videó bemutatja a HealthSpot "Care4 Station", amely gyógyszertárakba van telepítve
2011. decemberében a brit miniszterelnök David Cameron elindított egy kampányt "3 millió ember életéért" aminek célja az életminőség, a krónikus betegségek, mint a szívbetegség és a cukorbetegség javítása. A cél az elkövetkező öt évben a TeleCare szolgáltatás biztosítása három millió ember számára.
A lefolytatott vizsgálatok eredményei egy csoport 6000 betegénél a TeleCare program használatával (diagnosztika, távirányítás, gyógyszeradagolás, stb) a halálesetek jelentős csökkenését mutatja. A sürgősségi beavatkozások száma 20%-kal csökkent, az orvosi látogatások száma mintegy 15%.
Telemedicina egyik legnagyobb potenciális területe az öregedő társadalom számára Európában és az Egyesült Államokban. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) becslése szerint 2015-ben a távorvoslási piac el fogja érni körülbelül a 18 milliárd dollárt.
CCTV rendszer egy norvég szállodában. A munkásszálló menedzsmentje Gjerdrumban (Klampenborg település) Norvégia úgy döntött, hogy egy videó megfigyelő rendszer létesítésébe fektetnek be. A követelmény a létesítményben elsősorban a tűzbiztonságot tekintették (azáltal is, hogy dohányzási tilalmat rendeltek el minden területen), az általános mozgást az emberek viselkedését és védelmét a raktárban, a bejövő-és távozó járművek felügyeletét, főként a nem engedélyezett járművek vonatkozásában.
Kép a V-CAM 515
M10750 kamerából
A felügyeleti videó nézete két számítógépen
A telepítést az Uslugi RTV SPIN Boguslaw Ogan végezte.
A rendszer áll Hikvision DS-8116HFI M78160 DVR-S-ből, V-CAM 515 M10750 és M10751 kamerákból M18286 és M18280 Pulsar tápegységekből. A fő összetevők kiegészülnek CAMSET M6100 kábellel, BNC csatlakozóval, E8282, Etrix 4VP 16VP M16715 M16662 balunokkal.
A kamerák BNC csatlakozóit önvulkanizálódó szalagokkal védik. Az így védett, kiváló minőségű csatlakozók a Platinum hosszú távon biztosítja a tartósságot. Az épület faszerkezete miatt nem volt probléma a kábelek és kamerák felszerelésével.


A videó megtekintésére a DVR-ből lehetőség van minden számítógépen a helyi LAN hálózaton az interneten keresztül, és a mobiltelefonokon futó iVMS4500 alkalmazással. Ráadásul a képek közül az egyiket megnézhetik a tévén az előcsarnokban.


A kamerák zord hőmérsékleti körülmények között is működnek
A jelek minősége miatti aggodalmak, amelyek abból származtak, hogy a CCTV kábelek a hálózati kábelekkel együtt futnak a műanyag kábelcsatornában, amelyikben a 230 VAC feszültség található. A CAMSET 100 M6100 kábel 92 százalékos rézfonata hatékonyan akadályozza meg a zavarok bejutását. A rendszer konstrukcióját leegyszerűsítette a Pulsar M18286 tápegység használata öt kimenettel, amelyek védettek a rövidzárlattal szemben. A nehéz időjárási viszonyok ellenére Norvégiában a rendszer megbízhatósága tökéletes.


Csatorna átalakítása a DVB-T adások vételére a régi MATV rendszerekben. A soklakásos épületekben a régi közösségi antennarendszerekben a koaxiális kábeleket nem lehet működtetni a magasabb UHF csatornákon. A kábelezés felújítása gyakran csak egy nagyjavítással lehetséges.
A Terra vállalat az MMH-3000 fejállomásra alapozva két megoldást fejlesztett ki a régi vezetékek felhasználásával a műsorfrekvenciákra való tekintet nélkül lehetővé teszi bármilyen televíziós csatorna elosztását. Midkét megoldásnál a megfelelő modulokat alkalmazza a fejállomás és az eredeti csatornákat eggyel alacsonyabbra tolja el. Lehetséges átkonvertálni a csatornákat az UHF sáv felső részéből alacsonyabbra, méghozzá a VHF sávba (170 MHz felett).
Channel Converter CT-311 (TV/DVB-T/DVB-C - for Terra MMH-3000 headend)
Csatornakonverter CT-311 R81715
COFDM-COFDM (DVB-T) trans-modulátor ttx311 R81714
A CT-311 R81715 csatornakonverter használatával megváltoztathatjuk az eredeti analóg TV / DVB-T, vagy DVB-C RF csatornáit, hogy optimális csatornatervet alakítsunk ki a terítési hálózatban, vagy - a régebbi kábelezés esetében, az eredeti csatornát egy alacsonyabba toljuk el. Az átalakító nem változtatja meg az eredeti jel semmilyen paraméterét a RF csatornát kivéve, úgyhogy a kimenő csatorna szélessége egyforma a bemeneti csatornával. Ez azt jelenti, hogy a modult az UHF tartományon belül kell inkább használni (IV és V sáv, csatorna szélessége 8 MHz). Ahhoz, hogy ezt a modult a csatorna átalakítására használjuk a DVB-T multiplexen az UHF ről a VHF-re (III sáv, ch. 6-12), a DVB-T vevőkészülékek opcióját meg kell változtatni az alapértelmezett csatornaszélességét a VHF sávban az alapértelmezett 7 MHz-ről 8MHz-re (elérhető pl. Signal HD-527 A99252 vevőkészülékekben).
A CT-311 csatornakonverter konfigurációs ablaka
(átváltja a ch. 64-ről a ch. 6-ra)
A fejlettebb TTX-311 R81714 modulok is képesek a csatornák frekvenciáit átkonvertálni, de emellett képes a demultiplexing az egészet DVB-T multiplexre alakítani. Ez lehetővé teszi az adatfolyam feldolgozását a tartalom megváltoztatását az új multiplex fizikai csatorna-szélességének megfelelően. Így a csatornaszélességet a BIII sávban be lehet állítani 7 MHz-re, ezáltal az új multiplexeket minden DVB-T vevőkészülék automatikusan fogja keresni. Mindazonáltal egy ilyen változás azt jelenti, hogy szükség van a kimeneti sávszélesség korlátozására, ezáltal kiküszöböli a csatornák közül az egyiket, ami átalakítja az eredeti multiplexet.
Hogyan csatlakozhatunk biztonságosan az internethez a szomszédból? A házak 15 méter távolságban vannak egymástól. Öt évvel ezelőtt a kapcsolataik jók voltak USB sodrott érpárú kábelen keresztül köszönhetően a hírközlő kábelnek. A kapcsolat eddig jól működött, azonban kellemetlen volt a felhasználók számára az, hogy viharoknál szétkapcsolták azt. Enélkül az elővigyázatosság nélkül, évente legalább egyszer a NIC kártyákat a számítógépekben megrongálták villámlások.
Ezért a szomszédok úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a továbbítási közeget - ezért az ULTIMODE Home Systemet választották. Mindkét épület kapcsolatban áll az ULTIMODE polimer-optikai kábellel POF-22D L6521 PE köpenyben, mindkét oldalon ULTIMODE POF-100MC L6213 médiakonverterekkel. A kapcsolat 100 százalékban immunis a villámlással szemben és egészen 100Mbps átmenő teljesítményt biztosít.


Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC POF Cable ULTIMODE POF-22D (duplex, 1/2.2)
A POF csatlakozás immunis a villámlásokkal szemben.
Az ULTIMODE Home System egy ilyen megoldást kínál az előfizetői hálózatok számára az otthonokban és irodákban polimer optikai kábel alapján (POF - Plastic Optical Fiber). A teljes körű eszközpark lehetővé teszi minden előfizető számára a magas minőségű szolgáltatásokat, mint pl. a szélessávú internet, videó streaming, VOD, videókonferencia. A megoldások műanyag optikai kábelek alapján sokkal rugalmasabbak, sikeresen lehetséges telepíteni és konfigurálni a végfelhasználók számára..

ULTIMODE Home System - leírások, előnyök, telepítés
ULTIMODE Home System - adatok

Hogyan számítsuk ki a puffer akkumulátor szükséges kapacitását a felügyeleti rendszerben? Az EN 50131-6 szabvány határozza meg az elveket a tápegységek számára a riasztórendszerekben. A rendszereknek két független erőforrással kell rendelkezni. A fő erőforrás az AC elektromos hálózathoz csatlakozik és csak a rendszernek kell használnia. A második forrás általában karbantartásmentes akkumulátorokból áll, amelyekben gyakran található puffertápegységek.
Rechargeable Battery MW 7.2-12S (12V, 7.2Ah)
Akkumulátor MW 7.2-12S (12V, 7.2Ah)
A szükséges tartalék kapacitását az akkumulátornak, amely biztosítja a megfelelő működést a rendszer számára, ki lehet kiszámítani a következő képlet segítségével:
Q = k * ( Ia * Ta + Ib * Tb )
ahol:
  • Q [ah] – szükséges kapacitás az akkumulátornak
  • (k=1.25 Ta^ <24h) vagy (k=1 30-on keresztüla^ <72h) - tényező, az idő függvényében a rendszer puffer üzemmódban
  • Ia [egy] - teljes áramfelvétel, ami a felügyeleti rendszer összetevőinek szükséges
  • Ta [h] – kívánt áthidalási idő
  • Ib [egy] - a felvett áram a riasztó működtetésekor
  • Tb [h] - kívánt riasztási idő
Hogyan válasszuk ki egy IP CCTV rendszer összetevőit? A NUUO az IP CCTV rendszerek egyik gyártója, egy kalkulátort biztosít a telepítőknek, hogy segítsen kiválasztani az IP-videó felügyeleti rendszer megfelelő összetevőit.

Az internetes alkalmazásnak három füle:

  • By Camera Parameter (a megfelelő NVR kiválasztása a kamera paraméterek alapján) - a bemeneti paraméterek tartalmazzák a kamerák számát (csatornák), a kamerák képfelbontását, keretarányt, tömörítés (videó formátum), képminőség, a megfigyelt terület jellege (forgatókönyv, autópálya, parkoló, vasútállomás), a felvétel intenzitása (óra per nap), és megőrzési idő (napok). A program kiszámítja a teljes bitrátát, amelyet a kamerák generálnak, és az összes kapacitást az adatfolyam lemezre történő rögzítéséhez. A kamerák számától és a sávszélességtől függően a Szerver ajánlás a NUUO szoftver listája alapján javasol lehetséges megoldásokat NVRmini K4108, K4316 vagy NVRTitan K4204.
  • By Product &Hardware (kamera válogatása az NVR megfelelő kiválasztására) - a beállított paraméterek megadása után az alkalmazás ellenőrzi, hogy a kiválasztott NVR megfelel-e a követelményeknek.
  • Client PC Recommendation (kliens PC konfiguráció) - mindkét NVRmini, NVRTitan és a NUUO szoftver telepítve van egy számítógépen, (NVR szerver) a kliensek felhasználására a távoli kapcsolatokhoz nyújt lehetőséget a szerverekre. Ezzel a füllel a felhasználó meghatározhatja, hogy milyen processzor és RAM kapacitás szükséges a CCTV rendszer távoli kezeléséhez.
NUUO tervezési eszköz a CCTV IP rendszerek beállítására
A kalkulátor használata a telepítő számára előkészíti az alkatrészek és eszközök optimális listáját a kellemetlen meglepetések kockázata nélkül.
Hozzáférési pont beépített antennával. A vezeték nélküli eszközök integrálása az aktív komponensek (hozzáférési pontok) és antennák is egyre népszerűbbek. Ezek a számítógépek közvetlenül kapcsolódnak a sodrott kábelek (UTP/FTP) a hagyományos koaxiális kábel helyett (a vezeték nélküli modulok és passzív antennák között) a hossza legfeljebb néhány méteres lehet (az RF jel gyengülése miatt). Az UTP/FTP kábelek 30 m hosszú lehet (ez függ a teljesítmény követelményektől, valamint a készülék lehetséges kapacitásától az áramellátásától PoE segítségével). Általában a LED-ek az eszközök működési állapotáról tájékoztatnak.
Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)
Kültéri Access Point TL-WA5210G High Power 2,4 GHz. Vezeték nélküli adatátvitel is elvégezhető AP, AP Router, WISP vagy WISP Client módban. A készülék fel van szerelve egy nagy nyereségű antennával, amelyik együtt van az elektronikus kártyával beépítve egy időjárásálló házban. Köszönhetően az antenna 12 dBi nyereségének, az adó nagy kimeneti teljesítményének (27 dBm) és a nagy érzékenységű a vevőnek, az eszköz lehetővé teszi, hogy létrehozzon hosszú távú, stabil és hatékony vezeték nélküli kapcsolatot.


TP-LINK
TL-WA5210G N2350
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KC
Az ULTIAIR eszközöket a hatékony drótnélküli IP CCTV és ISP hálózatok létrehozására tervezték. Az ULTIAIR sorozatot jellemzi a rövid késedelmi idő és a magas átmenő teljesítmény. Az eszközök az engedély nélküli 5 GHz sávban működik - külön engedélyek nem szükségesek.


Professzionális ULTIAIR eszközök
Új termékek a DIPOL kínálatában
Insulation Stripper ABI 212 (for RG59, RG6, RG7, RG11, and phone cables)
5MP IP Camera: HIKVISION DS-2CD883F-E (ICR)
Outdoor Compact Camera: SN-IRC5830L (540TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.3 lx, 2.8-10 mm, IR 30m)
Kábeltisztító
E8010
5MP IP ICR kamera
HIKVISION DS-2CD883F-E
K1444
Sunell SN-IRC5830L kamera
IP67, -45oC...+45oC
M11260

Közös fejállomás két szállodai épület számára. A Varsóhoz közeli szállodák közül az egyik tulajdonosa felszereltetett egy MMH-3000 Terra fejállomást. Ekkor derült ki a probléma, hogy a fejállomásból egy másik épület számára is el kellene osztani a jeleket. Köszönhetően annak a ténynek. hogy már az építési fázisban az épületek több optikai kábellel kapcsolódtak a kisfeszültség-rendszerek többségéhez (televízió, internet, videó ellenőrzés, stb.) ezáltal mindkét épületet könnyen integrálható...

Passzív optikai hálózat PON - rendezők és dobozok. A Fiber To The Home-(FTTH) szolgáltatáshoz az optikai kábelnek csatlakoznia kell mindegyik előfizető otthonánál.
A leggyakoribb módszer a felszerelés során kábelrendezővel csatlakozni, néha minden emeleti szinten. A független optikai szálak mennek a rendezőből az elosztó dobozokba, amelyeket a padlóra telepítettek. A szálak a dobozokból közvetlenül az előfizetőkhöz futnak, amelyek a végdobozokban végződnek, mint például ULTIMODE TB-02H L5302...
Hogyan lehet javítani az LTE kapcsolatot? A mobilszolgáltató jelének növelése érdekében a felhasználó LTE modemén található antennacsatlakozóhoz egy külső antennát kell csatlakoztatni, amelyet aztán a szolgáltató bázisállomásának irányába szükséges beállítani...
Felhasználási példa az A741021 antennával egy LTE modemhez csatlakoztatva
Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI