KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 24/2012 (2012.06.11.)
Kijöhet a Kinect a sodrából a napvilágra? Az egyik amerikai cég a Leap Motion bemutatott egy eszközt a 3D-s mozdulatok vezérlésére. Működésben az eszköz hasonlít a Microsoft Kinect mozgásvezérlőjére, azonban ez több mint 100-szor pontosabban működik. A vállalat jóval alacsonyabb áron kínálja, mint a Kinect, valamint lehetőséget, hogy a különböző operációs rendszerekkel és eszközökkel lehessen használni (a szoftverfejlesztők SDK-val vannak ellátva).
A készülék 2013-ban már kapható lesz.

A Leap 3D képességei nagyobbak, mint a filmesek elképzelései vezérlő eszközökre.
Jelenet a filmből "Minority Report"

A 3D Leap rendszer egy kicsi eszköz kombinációja egy USB porttal és egy fejlett szoftverrel, amely létrehozza a háromdimenziós térben a kölcsönhatást. A tér körülbelül 3/4 köbmétert fed be és az eszköz körül észlelni képes még a legkisebb mozgásokat is (pontossága 0.01 mm).
Ha rákattint, megragad, görget, ujjakat összeszorít és más mozgásokat végez a 3D térben, a felhasználó irányíthatja a laptopokat, tableteket, játékkonzolokat, nincs szükség az egérre, a billentyűzetre, vagy az érintőképernyőre. A szerző azt állítja, hogy a rendszert használhatják pontos 3D modellező szoftverként és még a 3D orvosi adatok műtéti alkalmazásainak az irányítására.

Két hét eltelte után a videónak több mint 4 millió nézője volt
A vállalat ingyenes fejlesztői készleteket biztosít az olyan külső szoftverfejlesztőknek, akik alkalmazási szoftvert kívánnak létrehozni. Az új érintésmentes vezérlő kompatibilis lesz a Windows-al, Mac, OS X rendszerekkel. A 70 dolláros kiskereskedelmi árért a rendszer egy egérrel és billentyűzettel az érintőképernyővel szemben egy érdekes alternatíva lehet azzal a feltétellel, hogy a végtermék garantáltan biztosítja a pontosságot.


Biztonságos Signal DVR. Felügyelő rendszereket általában sok ember üzemeltet, de biztonsági okokból kifolyólag a paraméterek és egyéb adatok megváltoztatására egy kisebb csoportnak van hozzáférése - rendszergazdák, menedzsment, stb. A Signal DVR lehetőséget biztosít egyéni üzemeltetők/felhasználók számára alkalmazható hozzáférési jogok kiosztására egyes szereplők/felhasználók részére. A legújabb firmware néhány új funkciót is kínál.


A felhasználói hozzáférési jogok beállítása több nyelvű webes felületen lehetséges a Signal DVR-en.


Hozzáférési jogok a Signal felvevőnél:
 • Bejelentkezések jelszavakkal;
 • Kötelező felhasználói fiókok MAC címei a hálózati kártyáknak;
 • Lehetővé teszi végrehajtási rendszer funkcióit: keresés a naplóban, rendszer beállítások megváltoztatása, fájl és lemezkezelő segítségével kétirányú audió átvitel;
 • saját jogosultság minden csatornán: a helyi és távoli megtekintés, PTZ vezérlés, felvétel, biztonsági mentés, lejátszás;
 • fekete-fehér listák zárolásának létrehozása és engedélyezett IP-címek listája.
Az új firmware segítségével a felhasználó kiválaszthatja, hogy a képek a kamerákból láthatók lesznek, vagy sem a kilépés után.
TV rendszer egy szállodai komplexumban. Egy négy épülettel rendelkező szállodai komplexum tulajdonosa a problémáját az MMH-300 fejállomással kívánta megoldani az összes épületben.
A legjobb megoldás az volt, hogy az épületek egymódusú optikai kábelek segítségével kapcsolódnak optikai adókkal és vevőkkel, amelyeket a Terra cég gyárt. Az épületek közötti távolság körülbelül 300 méter volt, így nem volt probléma a vezetékeknél az univerzális optikai kábelt felhasználni ULTIMODE UNI-4SM L7644.

Base Unit UC-380 (for Modular Headend MMH-3000)Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV &DVB-T, AGC) Optical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-120Optical Splitter ULTIMODE SP-14M MICRO (PLC, 1:4, SC)Universal Cable: ULTIMODE UNI-4SM (4xG.652.D)Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120
A TV optikai elosztása ​​a szállodai komplexumban
A teljes elosztási rendszer a következő összetevőkből áll:
 • Átviteli vonalak
 • Univerzális kábel ULTIMODE UNI-4SM (4x G.652.D) L7644
  Optikai osztó ULTIMODE SP-14M MICRO (osztási arány 1:4) L3604
 • Átviteli vonalak végpontjai
 • Mechanikus csatlakozó KeyQuick C-MS100-NT L5558
  Optikai kábel box ULTIMODE MT-524 L5124 P-24SC L5541
  Egymódusú pigtail SC-vel/APC csatlakozóval L3552
  Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S L4222
 • Aktív eszközök
 • Optikai adó TERRA MOS-211A R81720
  Optikai csomó TERRA OD-120 R81724
Digital signage könnyebb mint valaha! A Digital signage egy olyan rendszer, amely az elektronikus kijelzőket és a kezelő szoftvert arra használja, hogy ajánlott információkat, hirdetéseket, híreket és más üzeneteket mutassanak be. A Digital signage szándéka megcélozni az egyéneket és emberek csoportjait egy speciális időben és helyen. Ilyen rendszereket használnak a repülőtereken, szállodákban, éttermekben, kijáratoknál, szolgáltató hálózatokban, stb.
Digital signage tartalmat lehetséges szolgáltatni multimédiás lejátszókból, Blu-Ray lejátszókból, műholdas vevőkészülékekből, számítógépekről, stb., és az elosztott hálózatban, amelyek digitális TV jeleket tartalmaznak (DVB-T).
A rendszer magja a Signal-751 R86751, egy olyan többfunkciós eszköz, amely kódolja a bemenetet HDMI IP-streambe és modulálja az jelet a DVB-T szabványnak megfelelően. Ezután az RF jelet könnyen lehetséges még több száz televízióba is elosztani koaxiális kábeleken keresztül. A DVB-T csatorna továbbíthatja a Full HD videót 1080p felbontásban, ahol a maximális átviteli sebesség 20 Mbps lehet. Az RF kimenő jellel párhuzamosan az eszköz UDP/IP-streamet szolgáltat (IP multicast technológia) az Ethernet hálózat számára.


A lent bemutatott ábrán az IP mulicast streamet a Signal-751 eszközből továbbítják a TP Link N3253 elérési ponthoz az a WiFi hálózatban sugározza tovább. A streamet vehetik a PC-k, laptopok, netbookok vagy tabletek. Lehetséges a hálózatot oly módon beállítani, hogy minden felhasználó veheti a multimédiás tartalmat, aki csatlakozik a szolgáltatáshoz. A megoldást sok helyen használják, többek között bevásárlóközpontokban, szupermarketekben, szállodákban, vendégházakban, repülőtereken, vasútállomásokon, egyetemeken és kampuszokon.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-751Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router &GbE switch, 802.11n, 300Mbps)
Full HD jelek elosztása kábeles DVB-T hálózaton és WiFi hálózaton
Signal-751 modulátor felhasználásával R86751 (Signal-752 R86752 )

Ebben a példában a jelforrás egy asztali számítógép, amely egy grafikus kártyával HDMI kimenettel rendelkezik és a Xibo nyílt forrás kódú digital signage szoftver fut. A számítógép egy nagyobb rendszernek a része lehet, amely az IP hálózatban működik. A Xibó-val lehetséges szakmai előadásokat és anyagokat létrehozni, valamint azokat elérhetővé tenni az ütemezésnek megfelelően, amit a rendszergazda beállított.
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-751
Signal-751 R86751 - DVB-T kódoló és modulátor
Hosszú CCTV kábelek. Az átviteli tartomány rézkábeleken keresztül függ azoknak típusától, de a tipikus kábelek esetében (RG59, UTP CAT 5e) ez csak kb. 300m-re korlátozódik. Nagyobb távolságoknál videóerősítők/kiegyenlítők használata is felmerülhet.
Videó erősítőknek koaxiális kábeleknél történő használata esetén az átviteli távolság akár 2000 m-re is növelhető.
Video Signal Amplifier VCA-4/1200 (1-in/1-out, with correction)
Videó jel erősítő VCA-1/2000
M1842
4 csatornás videó jel erősítő VCA-4/1200
M1843
A sodrott érpárú kábelek esetében az aktív eszközök továbbítási vonalának mindkét oldalán lehetővé teszi az átviteli távolságot 2400 m-ig. Az aktív adó és passzív transzformátor kombinációja 1500 m-re csökkentiheti ezt a távolságot.


Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)
Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)
4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-T (transmitter)
4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-R (receiver)
1VADA-T M16742
1VADA-R M16743
4VA-T M16744
4VA-R M16745
Aktív transzformátorok sodrott érpárú kábelek számára
Ez történt! NVR egy DVR áráért. Az NVR Signal NVR3216 HD K4416 képes 16 IP Sunell kamerát kezelni Full HD felbontásban. A VGA és HDMI kimeneteknek köszönhetően a felvevő közvetlenül csatlakozhat egy számítógép-monitorhoz vagy egy lapos képernyőjű televízióhoz és önálló egységként is működhet (nincs számítógépre szükség). A vezérlés az előlapon lévő gombokkal vagy a hozzátartozó egérrel és távirányítóval lehetséges (hatótávolság több méter is lehet).


NVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)
NVR Signal NVR3216 HD
16 riasztó bemenete és 3 riasztási kimenete lehetővé teszi a kapcsolatot a perifériákkal (tűz/behatolás jelzőrendszer, zárvezérlő, elektromos zárak, stb.) azzal kapcsolatosan információt szolgáltat, a körülményekről/eseményekről jelzéseket készít, ezzel megkönnyíti a videófájlok keresését.
A Signal NVR3216 HD üzemeltethető IP hálózatokon keresztül, amelyek Internet Explorer böngészőt vagy szoftverükben Windows, Mac vagy Linux operációs rendszereket használnak. Mobil hozzáférés is lehetséges Androidból, BlackBerryből, iPhone, Windows Mobile és Symbian okostelefonokról, vagy tabletről.


Vezeték nélküli hálózatok védelme a villámcsapástól. Bizonyos szempontból sok antenna védi az együttműködő adó-vevőket (AP) légköri kisülések ellen. Ezek az antennák ilyenkor rövidre záródnak. Erre egy példa az A741030.
A villámvédelem szintjét jelentősen javíthatja az, ha egy RF villámvédőt szerel be az antenna és az AP közé. A villámvédőt le kell földelni a kapocsnál kis ellenállású dróton keresztül. Ahhoz, hogy túlfeszültséget a rendszer elkerülje, a védőnek egy kisellenállású földelésnek kell lennie (4 ohm alatt), csavarral, vagy forrasztással rögzítve. Földelésként nem megengedett használni bármilyen villámhárítót/földelést, vagy gázszerelésnél használt csövet.


RF Surge Protector: TRANS-DATA 900-2500MHz
RF túlfeszültségvédő TRANS-DATA 900-2500MHz A6815, amit Wi-Fi és GSM hálózatokban használnak


Új termékek a DIPOL kínálatában
Terminal Outlet: Signal R/TV DC
Car DVR camera system: PROTECT 802 (2 channels, GPS, accelerometer)
Indoor Distribution Cable: ULTIMODE IDC-4MM (4xOM2-50/125)
Végponti aljzat Signal R/TV DC
DC átvitel a TV-ből a vonalra
R694160
Mobil DVR kamerával
PROTECT 802 - 2csatornával, GPS,
3D gyorsulásmérővel
M70802
Beltéri elosztó kábel
ULTIMODE IDC-4MM (4xOM2-50/125)
L7204
Érdemes elolvasni
Csatorna átalakítása a DVB-T adások vételére a régi MATV rendszerekben. A soklakásos épületekben a régi közösségi antennarendszerekben a koaxiális kábeleket nem lehet működtetni a magasabb UHF csatornákon. A kábelezés felújítása gyakran csak egy nagyjavítással lehetséges.
A Terra vállalat az MMH-3000 fejállomásra alapozva két megoldást fejlesztett ki a régi vezetékek felhasználásával a műsorfrekvenciákra való tekintet nélkül lehetővé teszi bármilyen televíziós csatorna elosztását...
A CT-311 csatornakonverter konfigurációs ablaka
(átváltja a ch. 64-ről a ch. 6-ra)

Új minőségi száloptikai kapcsolatok - KeyQuick. A KeyQuick gyors szerelésű csatlakozók és mechanikus toldók arra szolgálnak, hogy az optikai hálózatokban megbízható kisveszteségű végződéseket és csatlakozásokat hozzanak létre, nagyon alacsony illesztési veszteséggel 0.1dB alatt. A 0.1 dB alatti veszteség más hasonló mechanikus rendszerekben nem érhető el, köszönhetően a V alakú barázdák hornyaiba behelyezett rostoknak, az optikai gél használatával a csatlakozásnál csökkenthetők a pontatlan vágás hatásai és a végek közti lehetséges rést a rostoknál és egyedülálló tervezési megoldást kínál a csatlakozásoknál.

A kapcsolatminőség ellenőrzésére szolgál az optikai hibahely kereső L5933 alkalmazása
50 méter hosszúságú USB kapcsolat. Az USB-kábel maximális hossza a verziótól függően 3 vagy 5 méter. Egyes alkalmazások esetében ezek túl rövidek lehetnek. Az USB RJ45 hosszabbító adapter M1680 lehetővé teszi akár 50 m-re is megnövelni ezt a távolságot. A becsült adatátviteli sebesség a maximális távolság fölött 1 MB-s/s (8 Mbps)...

Az USB hosszabbító adapter ideális megoldás az olyan telepítéseknél, ahol a webkamerák, nyomtatók, egerek, billentyűzetek, USB flash meghajtók, stb. hosszabb vezetékes kapcsolatot igényelnének. A készülék kompatibilis az USB 2.0-vel.

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk


DIPOL at ANGA Cable, Cologne, Germany, June 12-14, 2012
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI