KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 25/2012 (2012. június 18.)
A "szemét" darabok nem kerülnek feldolgozásra. Egy mérföldkövet jelent az optikai hálózatokért a Bi-PON technológiára való váltás, amit a GreenTouch konzorcium márciusban mutatott be. A Bi-PON vagy BIPON (Bit interleaved Passive Optical Network) megoldja az adatok kiterjedt feldolgozásának a problémáját, amiket a PON-ban (PON - Passive Optical Network) osztottak el, ami 99 százalékban lényegtelen mindegyik ügyfél eszközére, ahogyan a többi előfizető számára is.
A megoldás által javasolt GreenTouch minden kliens eszközt (ONU - Optical Network Unit) azonnal azonosítja az adatokat, hogy melyik része a tárgyhoz tartozó és feleslegesen nem kell feldolgoznia így a többit. Az eredmény akár 30-szorosan csökkentheti az energiafogyasztást az FTTH (Fiber to the Home) hálózatokon.

PON rendszerekben, az OLT (Optical Line Termination) a szolgáltató telephelyén jeleket sugároz minden telephelyére több roston (nem címzi meg a rendszereket, a passzív optikai osztók csak a sugázás teljesítményét osztják meg). Az előfizetői egység (ONU) fogadja a teljes adatstreamet és kiválasztja a tárgyhoz tartozó adatokat.
Ezt a továbbítási módszert nevezik Time Division Multiplexingnek (TDM) és ez megköveteli az energiaigényes feldolgozást a megfelelő ONU-ban.A BIPON az adatok újszerű átviteli protokollját használja, egy új elrendezését az adatoknak, és egy új algoritmust a szinkronizálásért és kicsomagolás számára. Az átlapolt protokollal, minden ONU megkapja a teljes adatstreamet, amit a PON ad, de ez azonnal eldönti, mely részét az adatoknak szánják másik egységnek, amelyek feldolgozása nehezebb. A protokollt támogatja az új ASIC chipset, amelyek az OLT-ba és az ONU-ba építettek be.
Ez a megoldás csökkenti a hardver követelményeket: idő/feldolgozási sebesség, memória kapacitás, tápfeszültség/teljesítmény, ami lényegesen csökkenti az energiafogyasztást.
Az új technológia alkalmazása ugyanolyan hatással van a Föld környezeti terhelésre, mintha ötszázezer gépjárművet vontak volna ki a forgalomból. GreenTouch konzorcium célul tűzte ki 1000-szeres növelését az energia hatékonyságnak a PON hálózatokban és ezzel mintegy 250 millió tonna széndioxid kibocsátás csökkentését érhetik el vele.
Optical Splitter ULTIMODE SP-32B (PLC, 1:32, SC)
Optikai osztó ULTIMODE SP-32B L3632 (osztási arány 1:32) PON hálózatokban használt
A PON (Passive Optical Network) technológiát használja csak a passzív elosztó hálózatokban (optikai kábelek és meghajtás nélküli optikai osztók), amely összeköti a szolgáltató központi irodáját a végfelhasználók számára, beleértve az "utolsó mérföldet". Az aktív (megtáplált) rendszer komponensei kizárólag a központi irodában találhatók meg (Optical Line Termination - OLT) és a végfelhasználók oldalán (Optical Network Terminations - ONT). Ez a fő előnye a GPON technológiának, amelyek az aktív Ethernet switchekre vannak alapozva.

A fejlesztők szükségleteitől függően a GPON megoldásokkal lehetséges végrehajtani FTTC (Fiber To The Curb), FTTB (... épület), FTTF (... emelet), és a legköltségesebb, de egyben a legerősebb és legelőremutatóbb FFTH-t (... Home), amely a felhasználók számára gyakorlatilag korlátlan sávszélességet biztosít..

"Megnyerően az anatennákról" - 11. versenykiírás. Ebben az évben június 1-én elstartolt a DIPOL fotóversenye.
A verseny szabályai és a képek beküldhetők
Felkérjük minden kedves olvasónkat, látogatónkat hogy vegyen részt a versenyen!

Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Radió-aktív?
Andrzej Smolinski
Valahol Indiában
Henryk Kowalewski
Antenna-város
Klaudyna Schubert
DVR passzív hűtőrendszerrel. Az ATU M71000 DVR a felhasználók számára egy optimális választás lehet, akik kompromisszumként fogadják el a magas minőséget és az alacsony árat. Ez a kompakt eszköz magas számítási teljesítményt nyújt, ami elegendő ahhoz, hogy 4 CIF képet biztosít a felvételnél 12 fps-nál. A kpváltási arány növelhető 25 fps-ig 2 CIF kép felvétele esetén.
Network DVR: ATU H.264 (4ch)
ATU DVR
M71000
A DVR ideális videófelügyelő rendszerek számára otthonokban (egy ilyen rendszerről részletesen írtunk a cikkben: CCTV rendszerek), kisvállalkozásokban, boltokban stb. Az alacsony ára ellenére az eszköz támogatja a legújabb megoldásokat a CCTV rendszerekre vonatkozóan: H.264 tömörítés, nagykapacitású SATA meghajtó (akár 2 TB), a távellenőrzés webes felületen és mobiltelefonokon.


A készülékhez mellékelt külön szoftver lehetővé teszi az irányítását a rendszereknek, amely több ilyen DVR-ből tevődik össze.
A legújabb változat egy passzív hűtési rendszerrel rendelkezik (nincs ventilátor - hangtalan működés, ami fokozott megbízhatóságot jelent, mivel nincs mechanikus alkatrész).


Az ATU M7100 DVR egy kiváló ár/minőségi aránnyal 4 jó minőségű analóg csatornát képes kezelni és jellemzően a legtöbb funkció megtalálható, ami a tipikus professzionális CCTV rendszerekben szükséges. Az egyszerű, intuitív grafikus menü, egyszerűen hozzáférhető további funkciók stabil működést biztosítanak - ami habozás nélkül ajánlott a megfigyelésekre az otthonokban és kisvállalkozásokban.
Televízió egy régi majorságban. Csak 25 percig tartott az út Krakkóból a sierakówi udvarházig, amely 1847-ben épült és egy nagy festői parkban helyezkedik el.
A majorsági ingatlan tulajdonosa úgy gondolta, hogy fejleszteni kívánja a már meglévő antennarendszerét. 30 szobába került DVB-T tunerrel ellátott modern televízió, elhatározta, hogy a digitális szabványú jeleket elosztja a vevőkészülékekre a földi és a műholdas csatornákat.


A DVB-T adó közvetlen szomszédsága miatt elegendő volt a Dipol-44-et/21-69 Tri-Digit ECO A2660 antennát használni. Eltekintve a 16 földi digitális TV csatornától, amely az adóról elérhető, a rendszer 20 műholdas TV csatornát is eloszt csoportosítva négy "privát" DVB-T multiplexre. Tehát a teljes kínálatot a vendégek 6 multiplexen 36 különböző TV csatornát 4 nyelven tudnak venni.


Az MMH-3000 fejállomás konfigurációja elosztja a 20 műholdas DVB-S/S2 csatornát
négy DVB-T multiplexre


A DVB-S/S2 jeleket DVB-T MUX-ra konvertálják át a következő modulok:
 • 3x TDX-311 R81711 - DVB-S/S2 FTA vevőkészülék / DVB-T (COFDM) modulátor,
 • 2x RDC-311 R817102 - DVB-S/S2 vevőkészülék (CI-t, MPEG2 TS kimenet),
 • 1x TRX-360 R81709 - kódoló és DVB-T (COFDM) modulátor, transport streammel és konvertálja a kiválasztott SAT csatornákat DVB-T formában RF csatornákba (mux).
Minden modul az alapegységbe került UC-380 R81700, amely a 19"-os rack szekrényben van elhelyezve R912020. Annak érdekében, hogy megfelelő jelszint legyen a 30 aljzatban, a kimeneti jelet a fejállomáson a Terra HA-126 R82303 erősítővel hozták a megfelelő szintre .
A rendszert a Dipvision vállalat telepítette.
Videó továbbítása analóg CCTV kamerából optikai hálózaton. A videó konverterek olyan aktív eszközök, amelyek az analóg videó jelet átalakítják a koaxiális kábelen keresztül megtáplálva, majd a digitális optikai jelet optikai kábelen keresztül továbbítva és aztán ugyanez fordítva. Az RS-485 portból a telemetrikus adatokból egy audió csatornát és riasztási jelet tudnak küldeni. Így a videótovábbítás és a PTZ vezérlés kiterjeszthető 20 kilométerig.


A rostkapcsolat, kivéve az optikai kábelből egy FO kábelbe, mechanikus kötésekből és csatlakozókból áll. A telepítés egyszerű eszközökkel, tartozékokkal és csatlakozókkal az ULTIMODE és a KeyFibre oktató videó filmben látható.
System Control Unit DS-1003 for HIKVISION/ULTIMAX DVRs CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-021D (multimode-WDM, 1 x video, 1 x data)Universal Cable: ULTIMODE UNI-4MM (4xOM2 50/125)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-021D (multimode-WDM, 1 x video, 1 x data)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)
Optikai szál kapcsolat az analóg CCTV rendszer részeként
Universal Cable: ULTIMODE UNI-4MM (4xOM2 50/125)Universal Mechanical Splice: KeyQuick10 SC/UPC OM4 50/125Multimode Adapter ULTIMODE A-011S (1xSC to 1xSC)Multimode Patch Cord: ULTIMODE PC-019S (1xSC-1xSC, 50/125)
ULTIMODE UNI-4mm L7354 kábel végződése (4 multimódusú szál), száloptikai boxban ULTIMODE TB-04H L5304
A kapcsolat, ami az előbbi ábrán látható egy PTZ kamerát támogat. A videót és a vezérlő jeleket egyetlen multimódusú roston keresztül továbbítják. A továbbítási kapcsolat összetevőit lent felsoroljuk:
 • Továbbítási vonal
 • Univerzális kábel ULTIMODE UNI-4MM (4xOM2 50/125) L7354 (a hossz függ a szükséglettől 100m-től 2 kilométerig)
 • Továbbítási vonal végződés
 • Univerzális mechanikus csatlakozás KeyQuick10 SC-t/UPC OM4 50/125 L5733
  Optikai kábel végződés box ULTIMODE TB-04H L5304
  Multimódusú adapter ULTIMODE A-011S L4011
  Multimódusú patch cord ULTIMODE PC-019S (1x SC-t - 1x SC, 50/125) L30119
 • Aktív eszközök
 • Száloptika videó konverter szett ULTIMODE V-021D L2102
Analóg CCTV rendszer gyenge megvilágítású környezetben. Néhány kísérlet után, hogy a kertből virágokat és bokrokat loptak el, a tulajdonos úgy döntött, hogy megvédi tulajdonát azáltal, hogy építtet egy egyszerű megfigyelő rendszert. Állandóan magas minőségű képeket igényelt. Az analóg rendszer összetevői a következők voltak:
 • Nappal/éjjel kamerák Sunell SN-BXC59/40CDN M11220 beépítve 1/3" Sony ExView HAD CCD II érzékelővel és több fejlett Effio-S DSP Sense-Uppal funkcióval (digitális lassú zársebesség, ami az érzékenységet megtöbbszörözi, rendkívül kis fénynél),
 • IR megvilágítók Redbeam IR40 M1640 akár 30 m megvilágítási tartománnyal,
 • Kültéri kameraház Marathon MH-806/12 M5406, ami bebiztosítja a kamerák teljes védelmét bármilyen időjárási körülményben,
 • DVR TREND 250X04 M72504 felvétel 4 CIF kép.
Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Day/Night Box Camera: SN-BXC59/40CDN (Sony Effio-S, 650TVL, ICR, D-WDR, 0.03 lx) IR illuminator: Redbeam IR40 (850nm)
A zöld terület éjjel-nappal tartó ellenőrzése a kameráktól
nagy érzékenységet követel meg, külön infravörös reflektorral

A különálló IR reflektor alkalmazása kiküszöböli a problémákat, amelyeket különösen nyáridőben a rovarok okoznak. A kompakt kamerák esetében a beépített megvilágítókkal a rovarok, amikor elrepülnek körülöttük, felelősek a fénynek az erős visszatükröződéseiért, amelyek a képminőséget leronthatják.
IP CCTV rendszer gyenge megvilágítású környezetben. A CMOS kamerák már sokkal népszerübbek mint a CCD érzékelőkkel rendelkezők. Ennek oka a jelentősen alacsonyabb ár miatt van. Dehát kinek van szüksége a drágább CCD kamerákra? A válasz egyszerű - bárki, aki alacsony megvilágítási környezetben használ kamerákat. A CCD kamerák fokozott érzékenysége az érzékelőik konstrukciójának az eredménye, amelyeknél a szenzorokat nem terhelték további áramkörökkel, amik korlátoznák a fényhez való hozzáférést.
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)Megapixel Lens: ClearHD 2.8-12mm (DC, F1.4, 1.6MP, IR)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2428WEB 24+4G 2xSFP RACKNVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)
Egy példa egy olyan kamerára, amelyik nagyon alacsony fényben is működhet Sunell SN-IPC 54/50DN K1620 - IP CCD kamera a videót HD 720p-ben veszi. A magas érzékenységnek köszönhetően (0.2 lx, a hasonló CMOS kamerák érzékenysége 1 lx), a kamera még IR megvilágító nélkül is elfogadható képeket vesz gyenge fényviszonyok mellett. A helyi tároló az SD kártyán megvédi a felhasználót az adatvesztéssel szemben LAN kudarc esetén. A kompatibilitásnak köszönhetően ONVIF 1.02 protokollal a videóstreamet a kamerából felvehetik a kedvező költségű NVR-re, mint például a Signal NVR3216 K4416, amely képes támogatni akár 16 IP-kamerát.
Mobil 3G router. A TP-Link TL-MR3040 3G/3.75G mobil router N2960 lehetővé teszi a gyors vezeték nélküli/vezetékes hálózat létrehozását, ami hozzáférést biztosít az internethez egy 3G/3.75G hálózaton keresztül. Ez különösen fontos lehet utazás közben az AC elektromos hálózathoz való hozzáférés nélküli helyeken, ahol több mint egy eszközt kellene csatlakoztatni az internethez ugyanabban az időben. Az eszköz akkumulátorról működik, így nincs szüksége egy külső tápegységre. A router lehetővé teszi az adatátviteli sebességet egészen 150 Mbps (802.11n) és a LAN kapcsolatot (Ethernet) akár 100 Mbps. A kapcsolat az interneten egy 3G/3.75G hálózaton keresztül történik az USB interfészen, aminek csatlakoznia kell egy megfelelő 3G/3.75G modemhez. Az akkumulátor az USB mikrointerfészen keresztül lehetséges tölteni a tartozék AC/DC adapterrel.
A beépített akkumulátornak köszönhetően a router tökéletes utazóknak, akik internetkapcsolatot kivánnak elosztani több eszköz számára.
Tipikus felhasználása a TP-LINK 3G TL-MR3040 N2960 routernek
Új termékek a DIPOL kínálatában:
HDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-751
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 3m, flat, 28AWG)
Indoor Distribution Cable: ULTIMODE IDC-4SM (4xG.652.D)
HDMI - COFDM (DVB-T)
modulátor Signal-751
R86751
Lapos HDMI kábel (3m 28AWG)
v1.4 High Speed Cable with Ethernet
H1034
Beltéri elosztó kábel
ULTIMODE IDC-4SM (4x G.652.D)
L7504

Multiswitch rendszer bus topológiával 60 kettős fali aljzat számára (PVR). A megbízás érinti a SMATV rendszer telepítésénél műholdas jelek elosztását az Astrából és Hotbirdből, valamint a digitális földi adások (DVB-T) vételét egy 60 lakással rendelkező épületben. Az épület három lépcsőházzal rendelkezik, mindegyikben 20 lakás és annak mindegyik FM/TV/SAT-TV fali aljzatának két műholdas csatlakozóval kell ellátva lennie. A befektető célja az volt, hogy további R694140 aljzatot is használni tudjanak PVR vevőkészülékekhez, ahol mindegyik lépcsőházban 40 előfizető van, amelyet a multiswitchekből érnek el...
Az épület alaprajzából kifolyólag a telepítő vállalat a busztopológiát választotta, ahol az előfizetői vonalak csatlakoznak a pincében a csatlakozó dobozokhoz minden lépcsőházban.
Két csatornás mobil DVR GPS és gyorsulás mérő felvevővel. Az emelkedő biztosítási díjak és az üzemanyagárak, veszélyes vezetés és ütközések esetén bizonyos helyzetekben meg kell vizsgálni a bíróságnak az eseményeket - mindezek a tényezők arra ösztönzik a személygépkocsik vezetőit és a közlekedési vállalatok tulajdonosait, hogy video megfigyelő rendszereket telepítsenek a járművekben. Az optimális megoldás a Protect 802 M70802 használata. A Protect 802 M70802 egy mobil eszköz (beltéri alkalmazásra, jellemzően járművek belső terében) egyesíti két kamera képét és a DVR felveszi nagy felbontással a videót (1280x480 mindkét kamerából - egymás mellett) és a hangot, plusz GPS adatok és 3D gyorsulásmérő leolvasása, amelyek bemutathatják azt grafikonok formájában, három keretben...
DVR kamera rendszer PROTECT 802, 2 csatorna, GPS, gyorsulásmérő
M70802
Mi a teendő, amikor egy tipikus AP nem elegendő? Tipikus drótnélküli AP jellemző kimenő teljesítménye 19-20 dBm. A fedettség hozzávetőleges területét egy ilyen eszköznek megbecsülni, a három fal és két mennyezet szabályával lehetséges, (átlagban ez a fal fajtájától és a mennyezettől, valamint a helyi zavaroktól, stb függ). Ahhoz, hogy az AP működési tartományát kiszélesítsük, egy nagyobb teljesítményű változatot kell alkalmazni pl. TP-LINK TL-WA5110G N2945 (High Power, 400 mW), vagy a már létező AP-nál egy magasabb nyereséggel bíró antennára van szükség, pl. TP-LINK TL-ANT2408CL A72715 (8 dBi).

Hiányos WiFi fedettség 
  Green - megfelelő jel   Red - alacsony jel

Írások, cikkek különböző témákról

Tisztelt Partnereink! Itt szeretnénk jelezni viszonteladó Partnereinknek megrendeléseikkel kapcsolatosan, hogy a gyorsabb és biztosabb teljesítés érdekében szíveskedjenek azokat legkésőbb kedden 14 óráig elküldeni, hogy már a szerdai napon el is tudjuk hozni a Dipol központi raktárából!


DVB-T információk


 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI