KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 28/2012 (2012. szeptember 3.)
A világ legnagyobb "intelligens autóinak" tesztje. A US Department of Transportation, együttműködve a vezető autógyártókkal (Ford, General Motors, a Honda, a Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota, Volkswagen) és a University of Michigan, elindította a tesztjeit a "V2V (Vehicle-to-Vehicle)" biztonsági technológiának. A költségvetés a vizsgálatokhoz erre a célra 22 millió dollárt különített el. Ezek közé tartozik a járművek egymás közötti kommunikációs rendszereinek az ellenőrzése.
Eddig a Michigani Ann Arborben körülbelül 500 teherautója és busza el volt látva ezzel a technológiával, és mindegyik képes egymással kommunikálni (V2V) valamint a város infrastruktúrájának az elemeivel képesek kapcsolatba lépni (Vehicle-to-Infrastructure - V2I). Októberig ez a szám 2800 járműre fog növekedni.

"Vehicle-to-vehicle kommunikáció magában rejti annak a lehetőséget, hogy az úttest biztonsága érdekében az utolsó elhárító változtatást eszközölni lehessen - de ehhez értenünk kell, hogy hogyan lehet alkalmazni a technológiát hatékony módon a valós világban, mondta David Strickland, NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration).

A V2V vezeték nélküli kommunikáció fontos mérföldkő
a járművek aktív biztonságánál is
2011-ben, több mint 32,000 ember halt meg közúti balesetek következtében Amerikában. A V2X technológiának javítania kellene a biztonságot és az utak hatékonyságát.
Miután a kapcsolat és a kommunikáció a valóságos környezetben ellenőrzésre került, a vezetők számíthatnak a második fázisra – a fedélzeti számítógépes rendszerek fejlesztése, amelyek a az érkező információkat a közeli autókból fogadják a helyzetünkről és sebsségről, képes lesz arra hogy csökkentse a sebességet egy biztonságos határérték alá.
A járművek mindegyike információt fog cserélni a közúti infrastruktúval, a közúti jelzőtáblák új rendszere lehetővé teszi a sebesség automatikus csökkentését. A kapcsolatok a városi számítógépekkel meg fogják engedni a vezetőknek, hogy kiválasszák a legkevésbé zsúfolt utakat.
A sokféle eszköz, amiket beépítettek az autókba a fejlett elektronikán alapszanak és a drótnélküli átvitel nagyon gyorsan nő. A Nissan a járműveket radarokkal szerelte fel, amelyek ütközés esetére utalás esetén automatikusan fékezhetnek Egy érdekes rendszer Volvónál is fejlesztés alatt van. A drótnélküli rendszerek meg fogja engedni az első autónak, hogy akár egy autókonvojt vezethessen. A többi vezető képes lesz arra, hogy átadják az irányítást az autóik fölött a rendszerben és pihenjenek ezalatt pl. vezetik egy autópályán.


XI "Megnyerően az antennákról". Szeptember 30-ig továbbra is fogadjuk a pályázati munkákat az "érdekes az antennákról".
Versenyszabályok és a fotók beküldése
Kérjük vegyen részt rajta!
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Bird radio
Sylwia Frankowicz
Somewhere in Poland
Aleksander Pietrzak
Television of forest people
Robert Skibiszewski
Professzionális SIGNAL DVR. A SIGNAL DL-8216 M78216 egy ideális CCTV hálózati DVR professzionális videó felügyeleti rendszerek számára, amelyek korszerű analóg biztonsági kamerákra vannak alapozva. A DVR kínál a felvételnél 4 CIF (704 x 576) felbontású képeket 25 fps-t a 16 csatorna mindegyikében, egy nagyon versenyképes áron.
A DVR egyik megkülönböztető jellemzője a lehetőség a helyi archívum böngészésére egyidejűleg a 16 csatorna bármelyikén. Könnyű megtalálni az érdekes pillanatot/időszakot, ahogyan a videófelvételeket az idővonalakon bemutatják. Lehetőség van a riasztóesemények kutatására is. Továbbá képes kezelni a videófájlokat és az álló képeket, amelyeket a merevlemezen tároltak, automatikus és kézi módban egyaránt.
Több biztonsági szint van egyéni hozzáférési jogokkal felruházva, működése stabil a hálózatban - amit a termék biztonsággal teljesít.

Active Video/Audio/Data Receiver: ADR-1 Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922 (19System Control Unit K01 for SIGNAL DVRsEthernet Media Converter ULTIMODE M-407M (one single-mode fiber up to 40km)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-407M (one single-mode fiber up to 40km)Active Video/Audio/Data Transmitter: ADT-1CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8216 (16ch-4CIF-25fps, H.264, HDMI)
Egy példa egy CCTV rendszerre, amely SIGNAL DL-8216 digitális adatrögzítőre van alapozva, sodrott érpárú és optikai kábelt használva a nagy hatótávolságú továbbításra

Néhány funkciója a SIGNAL DL-8216 M78216 DVR-nek:
 • VGA (max. 1280x1024) kimenet vagy HDMI kimenet (választható) és BNC videó kimenet
 • Lehetőség van csatlakoztatni akár 3 SATA HDD, egyenként akár 2TB (6 TB összesen)
 • Helyi felvételek lejátszása akár 16 csatornán ugyanabban az időben
 • Külső AC/DC adapter (12 VDC, tartozék.)
 • Könnyű integráció más Signal DVR-el, köszönhetően a fejlett hálózati alkalmazásnak - CMS
Hogyan alakítsunk át a DVB-T jeleket könnyen PAL csatornákká? Sok szálloda, motel, panzió, stb. rendelkezik televíziókkal, amelyek nem képesek a DVB-T MPEG-4 sugárzású adások vételére. Az analóg lekapcsolása után a tulajdonosoknak cserélni kell a TV készülékeket (amelyik drágának tűnik), ugyanakkor külső DVB-T vásárlásával - STB-k (lehetnek más gondok - további eszközök és távirányítók), vagy a probléma elegáns és gazdaságos megoldására egy fejállomás, amelynek alkalmazásával a jeleket átkonvertáljuk az antennarendszeren belül.
Az utóbbi alternatíva könnyen és egyszerűen megvalósítható DVB-T/UHF PAL fejállomás használatával Mixpol DVB-08T R951680. Az egyik fejállomás lehetővé teszi a 8 digitális csatorna vételét bármilyen PAL TV készüléken. A fejállomás HD csatornákat is konvertálhat. Lehetséges egynél több fejállomást felszerelni nagyobb számú csatornák vétele érdekében.
DVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)
8-csatornás DVB-T/UHF PAL fejállomás Mixpol DVB-08T R951680
Egy példa a DVB-08T fejállomás alkalmazására, amely az alábbi ábrán látható. A DVB-T jeleket a földi TV antennáról 3 részre osztjuk. Két útvonal biztosítja a jeleket a R951680 fejállomásoknak. A WWK-951 R89861 többsávos erősítő a harmadik jelet felerősíti az eredeti jelekkel, amelyek majd az analóg csatornákkal együtt biztosítják a jelet a fejállomásoknak és felerősítik azt a szélessávú erősítővel R82303. Az eredeti DVB-T jelek és a 16 PAL-csatorna betáplálható egy RF elosztó hálózatra.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit3-Way TV/FM Splitter R-3 Signal8-Way Splitter R-8 Signal8-Way Splitter R-8 SignalDVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)DVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)Programmable Multiband Amplifier: Telmor WWK-9512-Way TV/FM Splitter R-2 SignalBuilding Amplifier:Terra HA-1262-Way TV/FM Splitter R-2 Signal
DVB-T fejállomás, amely elosztja a eredeti DVB-T multiplexeket és 16 PAL csatorna
kiválasztható az átkonvertált DVB-T adásokról

Vandálbiztos IP67 kamera infravörös reflektorral. Az új Sunell SN-FXP59/30UIR M10775 kamera garantálja a kiváló képminőséget, amely kitűnően ellenáll az időjárás viszontagságainak és egyszerű a telepítése.
A Sunell SN-FXP59/30UIR M10775 kamera 1/3 "Sony ExView HAD CCD II képérzékelőt és Sony Effio-E DSP (CXD4140GG.) használ. Biztosítja a nagy felbontású videót (650 TVL színesben), természetes színekkel és jó S/N aránnyal.
A különleges különleges tervezése folytán - fizikailag elkülönítve a kamera modul és a ház - biztosítja a könnyű telepítést és magas IP védelmi szintet, IP67. A gyújtótávolság és fókusz kiigazítások végrehajthatók a kupola alatti gombok segítségével.
Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m)
A vandálbiztos nappal/éjjel kamera Sunell SN-FXP59/30UIR M10775:
Sony Effio-E, 0,03 lx, D-WDR, 650 TVL, 2,8-10 mm, IR 20 m-ig, OSD
Kapcsolatok a szerverszobák vagy az IP-kamerákból álló csoportok között. Az IP-hálózatok egy közös problémája az igény, hogy nagysebességű kapcsolatokat építsenek. Ilyen követelmények alakulnak ki például, amikor két szerverszoba, CCTV DVR-k, vagy az IP-kamerák, , stb kapcsolódnak egymáshoz. Amíg az egyéni számítógépek kapcsolatánál, vagy az IP-kamerák között a hálózathoz való kapcsolódáshoz Fast Ethernet kapcsolatokat használhatnak (100 Mbps), az említett korábbi eseteknél az alkalmazás megköveteli a Gigabit Ethernet technológiát.

Egy modern megoldás az optikai kapcsolat használata. Köszönhezően annak a ténynek, hogy a fejlett kapcsolók általában helyet kapnak az SFP modulokban. Egy száloptikás kapcsolat létrehozásához a telepítőnek csak egy megfelelő SFP modulra van szüksége, beltéri vagy kültéri optikai kábelre és még néhány kiegészítőre. A szálak végét patch cordokkal kell befejezni (egy összekötő rendező tálcában kell elhelyezni egy száloptikás dobozban), amelyek azután csatlakoznak a kapcsolókhoz. Nincs szükség a fúziós kötésre - a telepítő az egyes szálak felhasználhat pigtailt és ULTIMODE L5550 mechanikus csatlakozót.
A konfiguráció, amit lent bemutatunk 20 kilométerig használhatók a kapcsolatokra.

SIGNAL 19SIGNAL 19Indoor Distribution Cable: ULTIMODE IDC-8SM (8xG.652.D)Fiber Optic Mechanical Splice: ULTIMODE FAST-MS1 [5 pcs.] Single-mode Patch Cord ULTIMODE PC-555S (1xLC-1xLC, 9/125)Single-mode Pigtail ULTIMODE PG-55S (1xLC, 9/125)Fiber Optic Box (19Fiber Optic Splice Tray: ULTIMODE P-21Single-mode Adapter ULTIMODE A-555D (2xLC to 2xLC)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203G 2xLC (two single-mode fibers up to 20 km)SIGNAL 19Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)
Kapcsolat a két szerver szoba között ULTIMODE optikai kábellel
Hogyan lehet megtekinteni a képeket Sunell kamerákból Androidos eszközökön? Shenzhen Sunell Technology Corporation InView softvert bocsájtotta ki - hálózati videó felügyelet Android készülékek számára, amelyek lehetővé teszik az IP biztonsági kamerák vezérlését: K1620, K1630, K1650, K1660, K1670, K1680 , K1690, K1691, K1695.
A felhasználók a népszerű Android okostelefonok és tabletek segítségével közvetlenül tudnak kapcsolódni a kamerákhoz bárhonnan a világon, megfelelő hálózati eléréssel és megtekinthetik a videó felügyeleti képeket, valamint beállíthatják és ellenőrizhetik a saját IP CCTV rendszerük funkcióit.
A készülék konfigurációs ablaka az InView felhasználásnál
Főbb jellemzői az alkalmazásnak:
 • OSD nyelv;
 • kézi és automatikus kamerakereső;
 • egy hálózati eszköz konfigurációja - IP-cím, alhálózati maszk, átjáró, DNS szerver;
 • kamera info - a hardver-és firmware verziója;
 • előre beállított videó paraméterek - felbontás, bitráta, frame rate;
 • hangbeállítások;
 • PTZ beállítások;
 • magánélet maszkok;
 • dátum és idő;
 • riasztási bemenetek és kimenetek beállítása;
 • Disk túlcsordulás riasztás;
 • mozgásérzékelés beállítása;
 • e-mail értesítések beállítása;
 • helyi felvétel konfigurációja;
 • felhasználói fiókok ellenőrzése;
 • videó megjelenítési mód kiválasztása (1920x1080, vagy 640x360),
 • valós idejű hang-felügyelet;
 • kézi screenshotok;
 • újraindítás, gyári alapértelmezett beállítások.
Wi-Fi ... konnektoron keresztül. Az áramvezetékes Ethernet adapter TP-LINK TL-WPA271KIT N3361 lehetővé teszi a hálózati kapcsolatot a már meglévő hálózati kábelen keresztül. A pár, vagy a szett hálózati adapterek ideális megoldást jelentenek minden esetben, amikor nem lehetséges beszerelni új Ethernet kábeleket vagy a környezet nem alkalmas a pontok közötti vezeték nélküli összeköttetésre. A két egység közül az egyik el van látva drótnélküli hozzáférési ponttal (AP) drótnélküli kapcsolódást biztosít a laptopok, tabletek, okostelefonok, stb. számára.

A felhasználók esetén annyi egység szükséges, ahányan a hálózati konnektort egyszerre használni kívánják a számítógépes hálózat csomópontjában.
Egy felhasználási példa a TL-WPA271KIT N3361 eszköz használatára
A telepítése a TL-WPA271KIT-nek nagyon egyszerű. Az "elsőt" csatlakoztatni kell egy routerhez (a mellékelt hálózati patch kábellel), és be kell dugni a legközelebbi konnektorba. A második/következő adaptert csatlakoztatni kell a patch kábellel a számítógéphez a másik/szomszéd szobában és be kell dugni a közelben lévő konnektorba. A maximális hossza az elektromos vezetékek legtávolabbi pontjai között nem haladhatja meg a hálózat a 300 m távolságot az összes aljzatnál. Minden konnektornak ugyanazt a fázist kell használnia az áramkörben
Hogyan állítsuk össze a Signal RACK szekrényt öt perc alatt?

How to assemble Signal RACK cabinet
DIPOL Oktatási Platform - interaktív tanfolyam telepítők számára
Elindítjuk az angol nyelvű változatot Wi-Fi basics

Vezeték nélküli átvitel
CCTV
Új termékek a DIPOL kínálatában
DVB-S/S2 Receiver: Technisat DiGYBOXX HD C+
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 0.5m, 28AWG)
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 10m, 28AWG)
DVB-S/S2 HD C+ vevőkészülék
Technisat DiGYBOXX
A99060
HDMI kábel (0.5m 28AWG v1.4)
High Speed Cable with Ethernet
H1002
HDMI kábel (10m 28AWG v1.4)
High Speed Cable with Ethernet
H1103
Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/50UDR (650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m)
Compact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)
Compact Outdoor Camera: n-cam 720 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 6mm, OSD, IR up to 25m)
Vandálvédett kamera Sunell
SN-FXP59/50UDR Effio-P, 0.03 lx
M10780
Kompakt kamera n-cam 270
Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm
M11287
Kompakt kamera n-cam 720
650 TVL, Effio-E, 0.03 lx, 6mm
M11247
Érdemes elolvasni
TV rendszer egy szállodai épületben. Egy négy épülettel rendelkező szállodai komplexum tulajdonosa a problémáját az MMH-300 fejállomással kívánta megoldani az összes épületben.
A legjobb megoldás az volt, hogy az épületek egymódusú optikai kábelek segítségével kapcsolódnak optikai adókkal és vevőkkel, amelyeket a Terra cég gyárt. Az épületek közötti távolság körülbelül 300 méter volt, így nem volt probléma a vezetékeknél az univerzális optikai kábelt felhasználni ULTIMODE UNI-4SM L7644...

A TV optikai elosztása ​​a szállodai komplexumban

Milyen kamerával lehetséges a városokat a legjobban bemutatni az interneten? Sandomierzben, Lengyelországban a Városi Tanács teszteli és egyúttal bemutatja a kamerával a város szépségét is. Ezúttal egy PTZ eszközt üzemeltetnek automata őrjárat módban. A kamerát a tanács épületen telepítették, amely 1280x720 pixel videó streamet szolgáltat. Az ONVIF szabványnak megfelel és a stream könnyen archiválható a NUUO NVR-en vagy másik szervereken, amelyek támogatják a megadott specifikációkat. A képek a kamerából a RTSP protokollal és a stream szerver használatával kerültek a város honlapjára, valamint a lejátszóval...
Videó stream a Sunnell 1.3 MP kamerából ( K1660 )
bemutatja a csodaszép sandommierzi királyi város panorámáját
WiFi hálózat N Lite TP-LINK eszközökre alapozva. Vezeték nélküli eszközök, amelyeket az n szabvány támogat a legnépszerűbb kategória az otthoni hálózati eszközöknél. Nagyon népszerűek az N Lite TP-Link eszközök, amelyek támogatják a vezeték nélküli adatátviteli sebességet akár 150 Mbps-ig (a maximális átviteli sebesség a készülékekkel csak egy antenna).
Lent látható egy rajz, egy egyszerű otthoni hálózatról, ahol az internetet az ADSL vonalon keresztül szolgáltatják vezetékes vonalon és drótnélküli hálózaton osztják szét a TL-WR740N N3252 Access Point/Router segítségével...
Otthoni hálózat TP-LINK eszközökre alapozva

Optikai kábelek
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI