KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 29/2012 (2012. szeptember 10.)
Marsi szemek. A Curiosity marsjáró 10 különféle eszközzel van ellátva, amely egy különleges földtani és meteorológiai laboratóriumat tartalmaz. A szemek 17 kamerát tartalmaznak CCD érzékelőkkel, közülük öt tudományos kísérletek és tizenkettó pedig navigálja, irányítja a járművet.

Kulcsfontosságú eszközök a Curiosity terepjárón
source: NASA

A MastCam szettek két színes kamerát tartalmaznak 1600 × 1200 pixel felbontással, mindegyik CCD érzékelővel és RGGB Bayer minta szűrővel vannak felszerelve. A kamerák azonosak, azonban eltérő objektívek vannak (az egyik lencse gyújtótávolsága 34 mm, f / 8, a második 100 mm, f/10). Ezek veszik a videót és olyan képeket (beleértve panorámát is), amelyek lehetővé teszik a színképelemzést - a látható fény, távoli és közeli infravörös-és ultraibolya tartományban. Ebből a célból minden kamerának nyolc poziciós szűrő kereke van, a tartományuk 440-1035 nm és ND szűrő (szürke), hogy vegye a Nap képeket. Minden MastCam kamera 8 GB belső memóriával rendelkezik, hogy mentse a fotókat és videókat(puffer). Először is minden fényképet elküld a Földre miniatúraként (a mérete 200 x 150 pixel), hogy a NASA tudósai eldöntésék, hogy szükséges-e később továbbítani teljes felbontás mellett. A kamerák a Malin Space Science Systems gyártotta.

A MastCam kamera
forrás: MSSS
A Mars Hand Lens Imager (MAHLI) egy színes kamera 1600 × 1200 pixel felbontással, beépített zoom objektívvel (18,3-21,3 mm). Ez főleg a sziklás és marsi talaj mikroszkopikus képeinek vizsgálatára szolgál, de megvizsgálja a rover alkatrészeit is. A készüléket a rover robotkarjára szerelték. Ezeket a makró képeket a közeli középpontban 22,5 mm veheti, sorrendbe rakja és 3D képalkotást végezhet. A MAHLI 6 LED-et támogat, közülük kettő ultraibolya fényt bocsájt ki, hullámhossza 365 nm, amely alkalmas a fluoreszkáló ásványok megkeresésére. A kamerát a Malin Space Science Systems gyártotta.
.

A MAHLI kamera fej
forrás: MSSS
A Mars Descent Imager (MARDI) - a színes kamera a képeket a leszállási fázisban 1600 × 1200 pixel felbontásban továbbította. A feladat az volt, hogy a Marsról körülbelül 500 képet vegyen az időszak utolsó 100 másodpercében, mielőtt a megérintené a Mars felületét. A terveknek megfelelően, a kamera 3,7 km magasságban kezdett el dolgozni, az utolsó képeket mintegy 5 méterrel a Mars felszíne felett továbbította. A képeket, amit a MARDI vett segíti a kutatók további munkáját, mivel feltérképezi a leszálló hely körüli terepet és ezáltal pontosan megtervezhető a rover további útvonala. A kamerát szintén a Malin Space Science Systems gyártotta.

Mars Descent Imager
forrás: MSSS
ChemCam - egy sor olyan eszközt tatalmaz, amely távoli kimutatásra képes a kémiai összetételt illetően és a nagy felbontású képeket ad a mintavételi területekről. A ChemCam infravörös lézerből áll és sugarat bocsát ki egy kiválasztott minta irányába (a szikla, talajra, távolság akár 7 m is lehet), egy sorozat 5 ns lézerimpulzus teljesítménye több mint egymillió watt és egy kamera elemzi a képeket. Az elpárologtatott anyag képezi a labdát, amit a plazma világit meg, a képet elemzi egy spektrométerrel, amely meghatározza a kémiai összetételét a mintának. A ChemCam képes elemezni 6144 különböző hullámhosszon - az ultraibolya (240 nm), infravörös (800 nm). A ChemCam egy közös erőfeszítéseként jött létre az amerikai és francia tudósoknak.
ChemCam összetevők
forrás: NASA
Ráadásul a Curiosityn fel volt szerelve további 12 fekete-fehér kamera 1024 × 1024 pixel felbontással, amelynek célja a rover szemének a biztosítása volt, azonosítsa és elkerülje az akadályokat.
A Curiosity a Földdel három antennával kommunikál. Az elsődleges kommunikációs rendszer az UHF-sávban működik (ugyanazt használják, mint a közösségi televíziós rendszerek) és összekapcsolja a Mars keringő egységével, beleértve a Mars Reconnaissance Orbitert (adatátviteli sebesség 2 Mbps és 256 kbps, a maximális átviteli ablak 15 perc). Cserébe a Föld körüli páyán lévő űrállomások továbbítják az adatokat egy speciális hálózaton a Földön lévő antennákhoz.
A másik rendszer használja az X-sávot (kb. 8 GHz), amely két antennával képes közvetlenül továbbítani az adatokat a Földre. Az egyik ezek közül egy kis nyereségű antenna alacsony rátájú kommunikációval (15 bp), a második lehetővé teszi a 32 kbps adatsebességet, de ezt még ki kell bontani. A kommunikáció az X-sávban éjjel-nappal lehetséges.

Kommunikációs kapcsolatok a Földdel
forrás: NASA

A Curiosity Mars Rover a vörös bolygón 2012. augusztus 6-án landolt. A célja a mozgó laboratóriumnak a szerves anyagok és egyéb vegyi elemek keresése, amely esetleg lehetővé teszi a mikrobák életét a bolygón. A rover maximális sebessége 90 méter óránként, közben megvizsgálja a felszínt és a képek továbbít. A mérete mint egy kis autó (3 x 2,8 m), 6 keréken gördül, amelyek mérete 50cm. A jármű képes leküzdeni azokat az akadályokat, amelyeknek magassága legfeljebb 65 cm és akár 200 métert is megtehet egy nap. Egy speciális, két méter hosszú robotkarral is rendelkezik. A misszió a költségvetése 2.5 milliárd dollár, amelynek időtartama várhatóan 98 hét.
XI "Megnyerően az antennákról". Szeptember 30-ig továbbra is fogadjuk a pályázati munkákat az "érdekes az antennákról".
Versenyszabályok és a fotók beküldése
Kérjük vegyen részt rajta!
In a small-town atmosphere
Piotr Wisniewski
Something for the birds
Marcel Kasprzak
Signal from the sky
Radoslaw Architekt
Hogyan hajthatunk meg kamerákat koaxiális kábelen keresztül 800 méteres távolságban. Az áramellátás 12 VDC kamerákhoz több mint 50 méteren felül mindig a jelentős problémák okoz a CCTV telepítők számára. Amíg a videótovábbításnak néhány száz méteren nincs akadálya, a DC tápellátás viszonylag rövidebb távolságokra lehetséges, különösen s tipikus kábelekkel, amelyeknek keresztmetszete 1 mm2.

A kérdést úgy néz ki véglegesen megoldották a PoC-P201 M16201 videó és feszültségtovábbító/vevőkészülék szettel. A készletet felhasználható 12VDC feszültség továbbítására (maximum 1 A ) és ugyanezzel lehetséges az összetett videojel továbbítása is 75 ohm koaxiális kábelen (RG-59 vagy magasabb minőségűvel) akár 800 m távolságra is. A 800 m maximális távolság elérhető a Camset és E1015 Triset 113 kábelek használatával.
1CH Video & Power Transmitter/Receiver: Etrix PoC-P201
Tipikus felhasználása a PoC-P201 M16201 szettnek egy CCTV rendszerben
A használatra kész szett tartalmazza az AC/DC adaptert (230 VAC / 36 VDC).
Ez egy 4 csatornás verzió - Etrix PoC P-204 M16204.

Optikai kábel forradalom és digitális tévé egy kórházban. Egy telekommunikációs rendszer tervezőjének javaslatára a lengyel kórházakban úgy döntöttek, hogy egy modern optikai kábel rendszert valósítanak meg, csökkentve a rézkábel felhasználást minimumra. A projekt tartalmazta azoknak a berendezésnek az alkalmazását, amit a DIPOL ajánlott.

Az optikai kábeleknek használatával, amiket nem küszöbölnek ki a tipikus rézkábelek (kóboráramok, túlfeszültség miatti kockázat, kölcsönöshatások speiális orvosi berendezéseknél) de könnyebbé teszi az egész rendszer tervezését.

A befektető megkövetelte a digitális TV jeleket minden betegágyhoz - DVB-T csatornákat és műholdas kiválasztott adásokat a Hotbird műholdakról.

A DVB-T multiplexeket felerősíti és kiegyenlíti a Terra at420 R82510 erősítőkkel együtt a belső DVB-T-vel kombinált multiplexxel néhány műholdas csatornát, amelyet a szabványnak megfelelően alakított át az MMH-3000 fejállomás. A három RDC-311 R817102 modul alkalmazása és egy TRX-360 R81709 modul lehetővé teszi 8 műholdas csatorna SD jelét 3 transzponderről venni. A kombinált RF jeleket betáplálják a nagyteljesítményű optikai adóra MOS-211 R81720 és tovább osztják az optikai formában Ultimode IDC-4 SM L7504 kábelen az osztókkal az FTTH csomókban, TERRA OD-003.

UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitCoaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV & DVB-T, AGC) Optical transmitter TERRA MOS-211AFiber Optic Distribution Cable: ULTIMODE BS-12SM (12xG.652.D, easy access)Optical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)Indoor Distribution Cable: ULTIMODE IDC-4SM (4xG.652.D)Fiber Optic Distribution Cable: ULTIMODE BS-12SM (12xG.652.D, easy access)Fiber Optic Distribution Cable: ULTIMODE BS-12SM (12xG.652.D, easy access)
A kórházban lévő digitális tévérendszer felépítése,
Terra eszközökre és Ultimode BS-12 L7712 egyszerű elérési kábelekre alapozva

Ezért a célért a legmegfelelőbb optikai kábel az Ultimode BS egyszerű hozzáférésű kábel volt . Az ULTIMODE BS *xxSMkábelek egy száloptikára szolgáló innovatív rendszert képeznek, ahol az egyszerű hozzáférés alapján épületekben a kábelezést elvégzik. A rostokat közvetlenül az egyes elágazó csomópontok szükségessége nélkül csatlakoztatjkák minden elágazási ponton. Ez könnyen megoldható, hogy ablakokat nyitnak a gélmentes csőben. Ezzel a kábelezéssel, minden optikai osztót műszaki szobákba lehet telepíteni, amelyek a bejáratnál helyezkednek el a három emeleten. Mindegyik páros szobában 6 ágy van ellátva TERRA OD-003 R81728 optikai csomóval. Mindegyik kórházi szobán belül az RF jelet koaxiális rézkábelen keresztül táplálják be a TV csatlakozókba.
A tervező szintén figyelembe vette az Ultimode BS-24 SM L7724 kábel használatát, amely lehetővé teszi a diagnosztikai célokra futtatni az egyéni optikai kábeleket mindegyik ágyba, (különféle orvosi berendezéseből való adatok továbbítása).

A tervezett rendszer megfelelt a befektető követelményeinek. Ezt könnyen korszerűsíthetik a jövőben és csak a végberendezések cseréje válhat szükségessé - az optikai kábelezés egy évekre szolgáló modern platform.
IR reflektorok üzemi és fél-teljesítméyű sugárzási szögei. A fél-teljesítményű sugárzási szög az a szög, amelyen belül a sugárzási intenzitása nem esik 50 százalék alá (3 dB) a maximális érték alatt. Minél kisebb a szög fél teljesítménnyel, annál nagyobb a sugár koncentrációja. A működési szög nagyobb abban az esetben a Redbeam reflektorok esetében, amelyek lencsével vannak ellátva, ami kétszer olyan széles, mint a fél teljesítményű szög.

A Readbeam megvilágítók alapvető adatai:
ModelIR20IR40IR100IRN40IRN60
CodeM1635M1640M1647M1649M1653
Wavelength [nm]850850850940940
Operating angle [o]10060304530
Half-power angle [o]5030152215
Range [m]
2030904060
Power [mW]
24001800360024003000
Felügyelt PoE switchek a TP-LINK-től. A Managed TP-LINK switchek erőteljes hálózati eszközök kiterjedt irányítási eszközök. Könnyű hozzáférés a konfigurációs funkciókhoz és ezáltal a hálózati forgalom sokkal egyszerűbbé válik. Az elérhető kezelési lehetőségek a következőket tartalmazzák: parancssori interfész (CLI), Telnet, SNMP, irányítás webböngészőn keresztül. Ezek a gigabites switchek nagyon magas stabilitást és a működési hatékonyságot biztosítanak - az alapvető funkciókat, amiket a rendszergazdák igényelnek. A hálózat megbízható működését támogatja a faprotokoll, QoSt és a robusztus biztonsági funkciók. A TP-LINK TL-SG3424P N29961 switchek esetében minden Ethernet port támogatja a 802.3at/af szabványt (PoE) - feszültséget tudnak nyújtani a kapcsolt hálózati eszközökre.

Egy alkalmazása a TL-SG3424P N29961 switchnek CCTV IP rendszerben
Új termékek a DIPOL kínálatában
DVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)
Bidirectional MPEG TS - ASI Switch/Converter ia311 (for Terra MMH-3000)
Flat Panel Wall Mount: Signal PLB-43 (37''... 63'', tilt)
8-csatornás fejállomás
DVB-T / UHF PAL
Bidirectional MPEG TS-ASI Switch/Converter ia311
for Terra MMH-3000 headend
R817132
Fali tartó
Signal PLB-43 (37''-63'', tilt)
E93127
Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN725N (
Powerline Ethernet Adapters: TP-LINK TL-WPA271KIT (200Mbps+WiFi)
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)
Wireless USB adapter
TL-WN725N (nano, 150Mbps)
N3222
Áramvezetékes Ethernet adapterek
TL-WPA271KIT (200Mbps, Wi-FI)
N3361
Managed switch TP-LINK TL-SG3424P
24x10/100/1000 Mbps (PoE) 4xSFP
N29961
Érdemes elolvasni:
Egy multiswitchrendszer 300 fölötti aljzattal és kényelmes tápegység megoldással. A telepítés során a két épületszárny közel 350 aljzatnak kínál lehetőséget.
Miközben a tervező az esztétikai követelményeket veszi számításba, csak egy antennatömböt kell használnia. A rendszer tervezésekor a csatornák vételére két műholdas pozicióból a SatNet tervező eszköz a vonal erősítőknél a 9-bemenetes multiswitchet választotta SA-901 R70901, a 9 bemenetes multiswitchek MSV-9xx sorozatából a busz-topológiás rendszerek számára, különböző számú kimenettel és leágazásokkal SS-9xx sorozat (elérhető különböző csillapítási szintekkel)...
bővebben
SMATV rendszer 350 aljzattal.
A terv, amelyet a SatNet szoftver használatával hoztak létre, elérhető ide klikk (pdf)

DVR passzív hűtőrendszerrel. TAz ATU M71000 DVR a felhasználók számára egy optimális választás lehet, akik kompromisszumként fogadják el a magas minőséget és az alacsony árat. Ez a kompakt eszköz magas számítási teljesítményt nyújt, ami elegendő ahhoz, hogy 4 CIF képet biztosít a felvételnél 12 fps-nál. A kpváltási arány növelhető 25 fps-ig 2 CIF kép felvétele esetén.
A DVR ideális videófelügyelő rendszerek számára otthonokban (egy ilyen rendszerről részletesen írtunk a cikkben: CCTV rendszerek), kisvállalkozásokban, boltokban stb. Az alacsony ára ellenére az eszköz támogatja a legújabb megoldásokat a CCTV rendszerekre vonatkozóan: H.264 tömörítés, nagykapacitású SATA meghajtó (akár 2 TB), a távellenőrzés webes felületen és mobiltelefonokon...
bővebben
Atu DVR
M71000
Vezeték nélküli hálózatok védelme a villámcsapástól. Bizonyos szempontból sok antenna védi az együttműködő adó-vevőket (AP) légköri kisülések ellen. Ezek az antennák ilyenkor rövidre záródnak. Erre egy példa az A741030.
A villámvédelem szintjét jelentősen javíthatja az, ha egy RF villámvédőt szerel be az antenna és az AP közé. A villámvédőt le kell földelni a kapocsnál kis ellenállású dróton keresztül. Ahhoz, hogy túlfeszültséget a rendszer elkerülje, a védőnek egy kisellenállású földelésnek kell lennie (4 ohm alatt), csavarral, vagy forrasztással rögzítve. Földelésként nem megengedett használni bármilyen villámhárítót/földelést, vagy gázszerelésnél használt csövet...
bővebben
DIPOL a Sat DIGI-TV kiállításon - tekintse meg a kiállítást
DIPOL at SAT-DIGI-TV
DIPOL a Sat DIGI-TV kiállításon - tekintse meg a kiállítást
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI