KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 30/2012 (2012. szeptember 17.)
Horizon TV - mindent, amit szeretne. Szeptember eleje óta az összes holland triple play services UPC előfizető (tévé, internet, telefon) lehetőséget kap, hogy kipróbálják a Horizon - egy új generációs televíziót.
Az új tévé ötlete egy gyakorlati folytatása volt annak, amelyik a tabletek sikerében is az alapokat jelentette. A tabletek tervezői tudták, hogy az átlagos laptopfelhasználó egyszerű feladatokra használja az eszközt: böngészés a weben, e-mail, Facebook, YouTube és képek nézése. Kiderült, hogy a vevők nagy csoportja nem használt kifinomult szoftvert, úgyhogy a magas számítógépes teljesítmény nem volt annyira fontos, mint egy gyors kezdés és különböző funkciók például a kamera, telefon, elektronikus könyv olvasó. Ez volt a tabletek útja - ez módosította és csökkentette a laptopok vásárlásait - és egy igazi piaci találat lett a tablet.
Az új tévét, amit az UPC kínál, ugyanazon elv, csak keverve a "normál" televízió a leegyszerűsített internet szolgáltatásokkal. Ez használja a szervereket és a kábeltelevízió-üzemeltetőjének infrastruktúráját, így minden szolgáltatás alapja a fejlett képességekkel rendelkező IP technológia. A szolgáltatások tartalmazzák az internet egyszerű és gyakran használt funkcióit és így a felhasználók azokhoz hozzáférést kaphatnak TV nézés közben. Ráadásul a felhasználók nézhetik a tartalmat és játékokat, amelyeket online áruházból vásároltak, közvetlenül az üzemeltető könyvtárából tárolhatnak anyagokat, valamint hozzáférést kaphatnak különböző forrásokhoz (a normál TV csatornákhoz) az otthoni számítógépeikhez, tabletjeikhez és okostelefonjaikhoz (és fordítva, az anyagokat ezekről az eszközökről nagy tévéképernyőkön mutathatják be).

A Horizon TV használata egyszerű - amikor nézi a TV csatornákat az előfizetőnek közvetlen hozzáférése van a legtöbb népszerű internet szolgáltatáshoz (e-mail, Facebook, YouTube) és navigálását a távirányítót használatával tudja elvégezni. A Horizon STB a Samsungtól képes akár 4 tévécsatorna egyidejű felvételére.
A közeljövőben a Horizon TV-t megvalósítják Svájcban, Németországban és Írországban, de várhatóan 2013-ban Lengyelországban is elérhető lesz. A potenciális felhasználókat bátorítja a szlogen: : "Minden, ami a TV-ben tetszik, mindig kéznél van ..."

Horizon TV - televízió platform - UPC internet
A Horizon platformja hasonló, ami a Xfinity X1 ajánlatában szerepel 2012 májusa óta a Comcast, amerikai kábeltelevízió-üzemeltetője által. Mindkét szolgáltatás egy áttörés a kereskedelmi televízió-piacában felhő alapú szolgáltatásban, ami egy rendszerbe integrálja a televíziót és internetet. Az ilyen rendszereknel a fejlesztése gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy a hagyományos tévének vége lesz, amit a programok gyűjteményeiként megfelelő időbeosztás szerint sugároztak a televíziós cégek.
A Horizon a Liberty Global révén került kifejlesztésre, amelynek tulajdonosa az UPC és sok más márka, ezek együttműködve a vezető technológiai és szoftver vállalatokkal a világon, többek között a Samsung (az STB konstrukciója), Intel (Atom CE Media Processor), NDS (Cisco csoport - szoftverek), Nagravision (kódolási rendszer), Entripic (MoCA rendszer), IOKO (egy rendszer a műsorszóró TV-csatornák az otthoni laptopok, tabletek és okostelefonok számára), Twonky (DLNA).

XI "Megnyerően az antennákról". Szeptember 30-ig továbbra is fogadjuk a pályázati munkákat az "érdekes az antennákról".
Versenyszabályok és a fotók beküldése
Kérjük vegyen részt rajta!
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Enchantment
Krystyna Mataczynska
Kazba-SAT
Piotr Raszyk
Ranna hmla v Bratislave
(Morning fog in Bratislava)
Rudolf Baranovic
Ethernet médiakonverterek a CCTV rendszerekben. Egy CCTV telepítő feladatot kapott egy videokamerás megfigyelőrendszer kiépítésére egy szupermarket gépjárműparkolójánál, amely képes felvételt készíteni HD felbontásban. A követelmény előírta az IP-kamerák használatát.
A legnagyobb problémát a kamerapontokról a jelek átvitele jelentette a felügyelő központba. A távolság ezektől a pozícióktól az épületbe 100m-nél nagyobb volt.

A problémára a megoldást az üvegszálas technika alkalmazása jelentette. Az átviteli vonal mindegyik kamerapontról Ultimode M-207M L11521 Ethernet médiakonverterrel van ellátva. Az univerzális optikai kábel ULTIMODE UNI-4SM L7644 négy egymódusú szállal került beépítésre a csatornákba, amelyeket az utcai lámpák világításrára használnak. Mivel a kamerák az elektromos lámpaoszlopra lettek építve, így az áramellátás nem jelentett problémát, így a médiakonverterek ármellátását innen oldották meg.
Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/50DN (720p CCD)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)Universal Cable: ULTIMODE UNI-4SM (4xG.652.D)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)
A megoldás alapja a médiakonverterek és az optikai továbbítás volt, amelyet illusztrálunk egy pont számára IP-kamerával

Az épületben a közeli médiakonverterek a hálózatba switchen keresztül kapcsolódnak az NVR-hez. A száloptikás technológia alkalmazásával sikerült kiküszöbölni a jel regenerációját (a tápellátás miatti problémák az út mentén meghaladná az Ethernet kábel 100 méteres korlátját). Továbbá, az optikai kábelek teljesen ellenállnak az elektromágneses zavarokkal szemben a villamos vezetékrendszerben, úgyhogy ugyanazokat a kábelcsatornákat tudják használni és nem viszi át villámlással kapcsolatos túlfeszültségeket.


Antenna és CCTV rendszer egy családi házban 4 TV/SAT-kimenettel és biztonsági kamerával. A sugaras Signal multiswitchek gazdaságos, teljesen professzionális megoldásokat kínálnak a kisebb SMATV rendszerekre, családi házkba, lakóházakba, stb. A kábelszakaszok elérhetik a 60-70 métert, amelyik általában elegendő az ilyen házakban, akár 16 aljzattal. A kimeneti szint 101 dBμV (SAT TV) és 85 dBμV (földi tévé).

5/4 Multiswitch: Signal MP-0504 (active terrestrial TV)
A Signal MP-0504 R6944504 ​​multiswitch
kisebb antennarendszerekben ajánlott
Központosítja a jelek elosztását és felhasználja a rendszer csillagpontos felépítését, így nagyon könnyű más forrásokból bejuttatni jeleket, analóg CCTV kamerákból, vevőkészülékekből, DVD lejátszókből. Egy ajánlatot lent mutatunk.

Steel Satellite Dish: CORAB COR-900S (90cm)Universal QUATRO LNB: Golden Interstar 0.2dBUHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALTV Modulator TERRA MT413-Way TV/FM Splitter R-3 Signal5/4 Multiswitch: Signal MP-0504 (active terrestrial TV)TV Modulator TERRA MT41Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSurface outlet: Satel GAR-BG-DK (end-of-line)Compact Outdoor Camera: n-cam 210 (420 TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx, 6mm, IR 30m)
Egyszerű műholdas és CCTV rendszer egy család házban (egy PVR vevőkészülék a nappali szobában két független műholdas jelet tud használni)
Az MP-0504 R6944504 multiswitch egy műholdról és földi tévéantennáról érkező jeleket osztja el 4 aljzat számára. A twin tuneres vevőkészülékek esetében, amit a fizetős műhold-platformok többsége ajánl, a kivezetések számát csökkenteni kell (egy vevőkészülék számára ilyen esetben két független műholdas jelre van szüksége). A diagramban a fenti ábrán 3 aljzat van, közülük az egyik egyik twin tuneres készülék. Azáltal, hogy egy RF modulátort is alkalmazunk, a tulajdonos csatlakozhat egy CCTV kamerához. Ez a megoldás lehetővé teszi a lakóknak, hogy felügyeljék a videót, ami a kamerából érkezik (közvetlenül pl. a kapura, vagy a hátsó udvar kertjére irányítva, stb.) bármilyen televízión az otthoni televízión.

DIPOL Signal multiswitchek 4, 8, 12, vagy 16 független kimenettel, egy vagy két műholdra, mindegyik földi TV útvonallal.
Rendszámok felismerése éjjel. Az n-cam 700 M11290 kompakt kamerát olyan rendszerekre tervezték, amelyek lehetővé teszik a rendszámok felismerését a bejáratoknál, gépjárműparkolóknál, stb., ahol a fényviszonyok általában szegények.

Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Az IR megvilágítók a hagyományos CCTV kamerákban túlexponálást okoznak, amelyek nem teszik lehetővé a rendszámok felismerését. Általában kifehéredik a szám/lapja a fluoreszkáló háttér visszatükröződése miatt az IR fény hatására, ami felismerhetetlenné teszi a fekete/színes írásokat. Az autón levő rendszám jellemzően a fényszórók között helyezkedik el, ami szintén nehézkessé teszi a leolvasást - a nagyon világos pontokat a képben ellentételezi az, hogy a többit elsötéti.
Képek egy hagyományos kamerával (balra) és az n-cam 700 M11290 ANPR kamerából (jobbra)
Az n-cam 700 M11290 kamerát kimondottan különleges környezetben történő működésre tervezték. Ez a kamera speciális poláris szűrője és a specifikus DSP biztosítja a jelek jó láthatóságát napfényben és IR fényben. Továbbá a külső szürkületérzékelőjét a kamera házának hátsó részébe tették, amelyik kiküszöböli a pillanatnyi átkapcsolást színmódba, amikor éjjel a közeledő járművek fényei nagyobb fényt teremtenek.
Építkezés nyomonkövetése egy lakótelepen. A biztonság fokozása érdekében az építkezésen távoli videó felügyelet létesítésére mutatkozott igény, ezért a beruházó úgy döntött, hogy két IP PTZ kamerát és NVR-t alkalmaz.

A követelmények a rendszerre a következők voltak:

  • az NVR támogatja a Sony kamerákat,
  • videóadatok felvétele egy távoli NVR-en
  • az NVR hálózatkezelése,
  • lehetőség csatlakoztatni egy helyi HDMI monitort,
  • távoli hozzáférés a felügyeleti videóhoz Androidos okostelefonokkal.
Egy screenshot az NVR-ről
Amiatt a tény miatt, hogy az építési terület nem biztosítja a szükséges feltételeket, hogy elhelyezzék az NVR-t, a kamerákat csatlakoztatták a hálózathoz egy hálózati router segítségével, ami be volt építve az ADSL modembe, úgyhogy a videóstreameket átküldik a távfelügyeleti központba az interneten keresztül. Így az NVR használni tudja a megfigyelési adatokat az építési területből. Az élő ellenőrzés és videóarchiválást a Signal K4416 NVR végzi el és akár 16 full HD kamerát kezelhet.
A PTZ kamerák járőr útvonalait előre beprogramozták, hogy felügyeljék az építési terület fontosabb részeit. Bármilyen váratlan esemény esetében (pl. egy idegen megjelenése), a PTZ irányítás fölött átveheti a vezérlést a rendszerfelelős. Ha szűkséges, az NVR egy külső merevlemezbe vagy a flash meghajtóba tudja a kiválasztott videófájlokat exportálni, hogy azokat átadja a rendőrségnek.
Egy hordozható router. Beépített akkumulátor, kompatibilitás az N Lite 150 Mbps szabvánnyal, támogatja a 3G/3.75G modemeket, kicsi méretek és súly - ezek a TL-MR3040 N2960 mobil router fő előnyei. A legújabb routereket olyan aktív embereknek tervezték, akik gyakran utaznak és az internettel problémamentes kapcsolódást igényelnek. A TL-MR3040 N2960 a terméksorozatnak egy kiterjesztése, amely támogatja a 3.5/3.75 G modemet. Az elődeivel összehasonlítva ennek a modellnek önálló tápegysége van, ami minden helyzetben alkalmassá teszi az internet használatára. A beépített 2000 mAh akkumulátor külső erőforrás nélkül akár 4 órás működést is képes biztosítani. A router kompatibilis több mint 120 népszerű 3G modemmel világszerte.
Mobil 3G TP-LINK router TL-MR3040 N2960
A mobil TP-LINK router több módban működhet - 3G router (3G/3.75G internetkapcsolat megosztása), drótnélküli routerként (megosztott hozzáférés a hálózathoz kábeles csatlakozásnál), hozzáférési pont (egy drótnélküli hálózat létrehozása), és WISP router. A WEP-nek nyújtott támogatásnak köszönhetően (64/128 bit) és WPA PSK/WPA2-PSK titkosítási protokolloknak és MAC cím szűrésnek, a TL-MR3040 router a vezeték nélküli kapcsolatok számára a legmagasabb biztonsági szinteket szolgáltatja.
Mobil 3G TP-LINK TL-MR3040 router N2960 - mobilitás bármilyen környezetben
A hasznos és egyedülálló tulajdonsága a TL-MR3040 routernek az a lehetősége, hogy feltöltsék a mobiltelefonokról (beleértve az iPhonet) annak USB portján.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Special tile with hole for mast
Special tile with hole for mast
Special tile with hole for mast
Mennyezeti projektortartó
Signal PRB-3
E93613
Fali tartó 23-42"
Signal PLB-40E
E93132
LCD Monitor tartó
17-37", Signal LDA05-221
E93331
Portable DVR Camera: PROTECT 501 (LCD, MPEG-4, SDHC/MMC)
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
8 csatornás H.264 DVR
SIGNAL DL-6208
M76208
16-portos passzív PoE Panel
POEP1611B 48V/120W
M1611
IR megvilágító, 850 nm 100 fok
Redbeam IR20
M1635
Érdemes elolvasni
Hogyan csatlakoztassunk több tévét egy digitális kábel STB-hez? A digitális kábeltelevízió előfizetői gyakran néznek szembe azzal a problémával, hogy a jelet a másik szobákban elhelyezett TV készülékeken is szeretnék fogni. Ha a jel nincs kódolva, akkor további DVB-C készülékek vásárlásával és használatával segíteni lehet ezen a problémán. A legtöbb esetben ez nem lehetséges - meg kellett fizetnie a további előfizetési díjakat, a csatornák dekódolásához további STB készülékekre van szükség. Mindkét megoldás lehetővé teszi a független beérkezett csatornák kiválasztását, de egy jelentős költség merül fel, különösen az utóbbi esetben.
Az alábbiakban bemutatunk három egyszerű módot a dekódolt csatornát továbbítására a DVB-C STB (dekóder) segítségével másik helyiségbe. A megoldások feltételezik azt, hogy minden televízió ugyanazt a csatornát veszi (a jelenleg kiválasztott dekóderen).
bővebben
A három útvonal továbbítási módja a dekódolt csatornáknak a DVB-C STB-ről másik helyiségbe.
Minden TV-készüléke ugyanazt a csatornát kapja meg, amit kiválasztottak az STB készüléken.
Optikai kábelek - fúziós vagy mechanikus összeillesztéssel? Az optikai kábeleket lehetséges összekapcsolni fúziós ragasztással, vagy mechanikus módszerekkel összekötni pl. ULTIMODE mechanikus toldással.
Nagy előnye az ULTIMODE L5550 mechanikus összetoldásnak a hagyományos fúziós összekapcsolási megoldás fölött az alacsonyabb ár. Annak érdekében, hogy ez megvalósítható legyen ULTIMODE FAST-MS1 L5550 mechanikus toldóra, CLAUSS L5903 kábeltisztítóra, precíziós kábelvágóra L5801 és tisztító tartozékokra van szüksége a telepítőnek.
A fúziós kötés esetében a szükséges kezdeti beruházás, (vásárolni kell egy fúziós ragasztó gépet) sokkal magasabb...
bővebben
Berendezések kiválasztása az EIRP értékének megfelelően. Lehetséges felhasználni magas nyereségű antennát, amellyel nem szegjük meg a törvényt? Azt ki kell hangsúlyozni, hogy nincs olyan szabály, amelyik korlátozná az antenna nyereségét. Megfelelhet az előírásoknak egy 15 dBi nyereségű antenna, ha rátelepítenek egy 10 dBi nyereségűt?
A válasz a kérdésekre közvetlenül a szabályokból következik az Effective Isotropic Radiated Power maximális szintjével kapcsolatban (EIRP). Külön engedély nélkül sok országban a maximális EIRP = 100 mW, pl. 20 dBm a 2.4 GHz sávban, és 1 W (30 dBm) 5.47-5.725 GHz sávban. Ugyanazt az EIRP értéket érhetjük el több módon:... bővebben
WLAN Wi-Fi Antenna ATK-16/2.4GHz (14.5 dB, N aljzat)
A7124
DIPOL at SAT-DIGI-TV
DIPOL a Sat DIGI-TV kiállításon - tekintse meg a kiállítást
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI