KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 33/2012 (2012. október 08.)
Érintés nélküli kifizetések mobiltelefonokkal! A Samsung Galaxy S III az első olyan mobiltelefon, amelyen egy olyan Android operációs rendszer fut, amely támogatja a Barclaycard érintésmentes mobil kifizetéseket Quick Tap Orange-vel. Ezidáig a szolgáltatások csak Nagy-Britanniában érhetők el.
Minden olyan brit Visa vagy Mastercard betéti vagy hitelkártya tulajdonos akinek Samsung Galaxy S III van az Orange-től érintésnélküli fizetési lehetőséget kap a vásárlások során 20 GPB alatt. Akik a Barclaycard fizetést 2012. október 5-ig aktiválták 50 GPB jutalmat kaptak

Az okostelefonok eladásainak a példátlan növekedése létrehozott egy lehetőséget, hogy használják képességeiket a nem-készpénzes ügyletekben. Úgyhogy a legnagyobb szoftvervállalatok erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a szoftvermegoldások támogassák ennek a szegmensnek a felhasználási lehetőségeit.
A Google is előállt egy megoldással Google Wallet néven, amelyik tipikus alkalmazása az Android rendszernek. A felhasználók a kifizetéseket virtuális a változattal teszik fizetési kedvezményként és ajándék kártyákkal. Ugyanakkor használhatók további Google Offers lehetőségek.
A kártya és tranzakciók adatok információi, amiket a telefonon tároltak, el vannak szigetelve potenciálisan rosszindulatú programoktól. A kifizetéseket a boltokban, amiket a Google Wallet elfogad, azonnal teljesülnek, miután a telefont az eladási helynél, pultnál lévő leolvasóhoz közelítjük. A Near Field Communication (NFC) technológiát használják - magas frekvenciájú kommunikációs szabvány, ahol a vezeték nélküli adatcsere 20 cm távolságon belül történik meg.
A Gartner szerint a világ vezető informatikai kutatói és tanácsadó cégei láthatják a gyors fejlődését a "mobil" kifizetéseknek. Jelenleg a piaci értéke ennek 172.000.000.000$, de 2016-ig meg kell haladnia a 600.000.000.000$-t.
2012 közepén közel 34 millió NFC-t támogató telefon van. A vállalat szerint a 2015-re készített becslésekre alapozva az elövetkező időszakban minden egyéb más telefont is fel kell szerelni azokkal az alkatrészekkel, amelyek támogatják ezt a technológiát. Jelenleg az NFC szolgáltatások vezető ellátója a NXP Semiconductors. NXP chipek vannak beszerelve, például A Nexus S-ben, amely támogatja a Google Wallet tableteket és amiken futtatják a Windows 8-t a Sony okostelefonokon.

Mobil kifizetések beágyazott POS olvasókkal telefonokba
Az NFC egy olyan rádiós technológia, amely lehetővé teszi az adatcserét 106 kbps-al 848 kbps-ig 13,56 MHZ-es hordozó frekvencia mellett. Az induktív csatolás alapján a laza induktív áramkör által gerjesztett feszültség megosztásra kerül rövid távolságon belül, ami legfeljebb 10 cm
Az NFC technológia két kommunikációs módot tesz lehetővé: aktív és passzív. Az aktív üzemmódban mindkét eszköz részt vesz az adatcserében elektromágneses mezőket bocsájt ki. Passzív módban egy eszköz létrehozza az elektromágneses mezőt, amely meghajtja a másik eszközt (passzív) és ez lehetővé teszi az információcserét. Például passzív eszközök a RFID-címkék, plakát címkék, érintésmentes smart kártyák.

Üvegszálas kapcsolatok. Néhány telepítő vállalat még mindig elkerüli a száloptikai alkalmazásokat, a rostszálak kapcsolódási megoldásai miatt. Annak ellenére, hogy lehetőség van kész optikai kábeleket csatlakozókkal beszerezni, a telepítés és a kábelek is problémásak lehetnek, főleg azért, mert nehezen volt lehetséges a pontos méret hosszát meghatározni.
Az optikai kábelek kapcsolati technológiája sok változáson ment keresztül. Az alapvető útja volt az optikai kábelek csatlakoztatásának a fúziós csatlakozás létrehozása (termál hegesztés), ragasztóval való összekötés, mechanikus illesztés.

A fúziós illesztés egy viszonylag drága szakirányú eszközt igényel ragasztásos kötéssel, ami nehézkes és időpazarló. A mechanikus illesztések megoldják ezeket a problémákat - ezek olcsók, gyorsan elkészíthetők és gyakorlatilag bármilyen helyen, akár szántóföldi körülmények között is lehetséges a kivitelezése.

Fiber Optic Box (19
Fiber Optic Box (19
Fiber Optic Box (19
Mechanikus csatlakozó
ULTIMODE FAST-MS1 L5550
Pontos optikai szálvágó
F1-6000 L5801
Gyorscsatlakozó
ULTIMODE FAST-05SC/APC L5712
A mechanikus csatlakozók alkalmasak minden fajta optikai kábelre. Egy megfelelően elkészített mechanikus csatlakozók jellemző paraméterei összehasonlíthatóak a fúziós csatlakozásokkal. A mechanikus kapcsolat általában a rost két részét illeszti vagy egy rostot egy pigtaillel. Egy alternatíva a rostvégződésnek erre a módszerére az ULTIMODE FAST gyorscsatlakozók.
Professzionálisan... szerszámok nélkül. A drága présszerszámok gyakran akadályozzák a professzionális kompressziós csatlakozók alkalmazását az antennatelepítéseknél. Ez főleg az egyéni felhasználók számára jelentett problémát. A néha, alkalmanként antennatelepítéssel foglalkozók számára is az egyszerűbb rendszereknél is jól alkalmazható a "Self-Install" Cabelcon kompressziós csatlakozók.
F-plug: Cabelcon (for RG-6/Triset-113,
"Self-Install" F csatlakozó - Cabelcon E80410
Ezeknek a csatlakozóknak a telepítése nem igényel semmilyen préselő szerszámot, eszközöket. Megfelelően szerelve a kábelre rendkívül stabilak és megvédik az antennarendszereket a legtöbb közös problémával, az elektromos kapcsolatok időszakos romlásának előfordulásával és megvéd a külső környezeti károsító hatásoktól.
A csatlakozó, amelyet ha megfelelően szerelünk fel teljes mértékben hozzásimul a kábelhez, egy ön-kompressziós folyamat játszódik le, miután behelyezte a kábelt a csatlakozó hátsó részébe.

A CCTV kamerák tápfeszültség kábelein történő feszültségesések kompenzációja. A megfelelő működéshez egy CCTV kamerának stabil és hatékony tápegységre van szüksége. A tűrés a feszültségcsökkenésre általában nem múlhatja felül az 1...2 V-t, tehát egy hosszabb kisfeszültségű egyenáramú vezetéken ekkor szükséges kompenzálni egy nagyobb feszültségesést.
Egy lehetséges jó megoldása ennek a problémának, ha olyan tápegységeket használunk, amelyek lehetővé teszik a kimenő feszültség beállítását. Két alapvető csoportja van ezeknek az eszközöknek
  • a kamerák a tápegységtől hasonló távolságokban vannak telepítve – példaképpen a ZSIT-62-8 M18281, amely megengedi a kimenő feszültség egyidejű beállítását 8 kimeneténél, (mindegyik 0.65A-es terheléssel) 12.0...15 V-os tartományon belül.
  • a kamerákat a tápegységtől különböző távolságokra telepítették - ZSI-90-KZ M18283 6 kimenettel rendelkezik, mindegyiken 1A terhelhetőséggel. A kimenetek három részből állnak, mindegyik egy független stabilizálható állítható feszültséget kapott 12.0...15.0V. A kamerák, amelyek közel hasonló távolságra vannak telepítve, megfelelően csoportosítani és csatlakoztatni kell az illeszkedő kimenetekhez és módosítani szükséges a feszültségszintet, amennyiben ez indokolt.
Compact Outdoor Camera: n-cam 720 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 6mm, OSD, IR up to 25m)Compact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)Compact Outdoor Camera: n-cam 250 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 40m, OSD)Stabilized Power Supply: ZSI-90-KZ (230VAC/12-15VDC with 3 channels, 6x1A)
A ZSI-90-KZ M18283 tápegység alkalmazása lehetővé teszi a feszültségesések kompenzációját a különböző hosszúsággal rendelkező tápegység-kábeleken
Hogyan állítsuk be az IP-kamerák videóstreamjeit? Minden Sunell IP kamera képessé teszi a felhasználót arra, hogy meghatározzon két független H.264 videocsatornát. Ez a funkció lehetővé teszi számára, hogy magas minőségű stream a videó felvétel számára és a gyengébb minőségű stream nyomon követhető legyen az interneten keresztül, pl. a mobil eszközökön.
A céltól függően a kamerák menüje több szintű videókompressziót szolgáltat (Video Encode Type):
  • Base Profile - mivel ezek kedvező költségű alkalmazások, ezért további adatveszteség stabilitást igényelnek mobil környezetben.
  • Main Profile - normál felbontású képalkotás pl. tabletek, netbookok, stb. számára.
  • High Profile - elkötelezett helyi felügyeleti hálózatokban HD videó felvételek számára. A tömörítés hatásosabb mint Main Profile esetében (a fájlméret ca. 10 százalékkal kisebb ugyanazon minőségben), de a legmagasabb feldolgozási teljesítményt igényli.
A kamerák és kapcsolatok/hálózati kapacitás számától függően, a felhasználónak választania kell:

  • az igényelt kép Felbontás (1920x 1080/1280 x 720/640 x 360)
  • Képváltás (1...25 fps)
  • I Frame Interval (időköz az olyan referenciaképek között, amelyek rögzített képeket képviselnek, amelyek függetlenek más képtípusoktól). Ha egy kamera figyeli a területet alacsony forgalommal a magasabb értékeket elmenti a képminőség észrevehető romlása nélkül;
  • Bit Rate típus és érték (VBR - változó bitsebesség, ami nem múlhatja felül a maximális értéket, amit lent meghatározott a felhasználó, amelyet ajánlott a kisforgalmú felügyelt területekre, vagy CBR-t, - állandó bitsebesség, amelyet szintén a felhasználó határoz meg, a felügyelet dinamikusabb környezetének);
  • Quality szint, kiegyenlítődik 1 (minimális) 9-ig (maximális) tartományon belül.
A stream paramétereket körültekintően kell kiválasztani és a gyakorlatban tesztelni kell - a túl magas beállítások indokolatlanul magas terhelést jelenthet a hálózat és az NVR CPU számára, a túl alacsony értékek pedig leronthatják a képminőséget.
Nagy hatósugarú HDMI osztó. A HDMI Splitter-Extender Signal-HD 1x8 H3607 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy akár 8 modern TV készüléket csatlakoztasson hozzá, amelynek egyik HDMI bemeneti jelforrása HD lehet. A felerősített kimeneti HDMI jelet HDMI 1.3 b kábelen keresztül továbbíthatják 15 m távolságra. A hét RJ45 kimenet lehetővé teszi a jel továbbítását 50 mfölött (CAT6 kábel használatával). A csomag tartalmazza az RJ-45 HDMI adaptereket és tápegységet. A termék funkciói ideálisak a HD televíziók és más berendezések boltokban, szupermarketekben a HD ajánlatok bemutatására, a videótartalom elosztására (pl. a labdarúgó mérkőzések megtekintésére) klubokban és kocsmákban, stb.
Signal-HD HDMI Switcher 2x1
HDMI Splitter-Extender Signal-HD 1x8 (7xRJ45, 1xHDMI) H3607
A H3607 Splitter felhasználási ábrája
Videó riport a Sat-Digi-TV 2012 vásárról és kiállításról
Video report from Sat-Digi-TV 2012
Új termékek a DIPOL kínálatában
Broadband TV Antenna: ASP-8W LUX A (with LNA-177 amplifier)
PCMCIA / PCI 16/32-bit Adapter
Signal-HD HDMI Switcher 2x1
DAB Antenna
DIPOL-1/DAB
A0110
8-p Rack Mount PoE Adapter
(with load monitoring)
N9207
Signal-HD HDMI Splitter
1x4 v1.4
H3216
Érdemes elolvasni
Hogyan lehet megtalálni a DVB-T adókat Európában és megfelelően vannak-e az antennák tájolva? Az európai szolgáltatás a dvbtmap.eu lehetővé teszi a felhasználók számára a DVB T-adók, valamint azok tartalmát (multiplexek) bemutatni, ahol javasolják az antennák irányszögének pontos beállítását vízszintesen és bemutatja a terep profilját az adók irányában... bővebben
Eljött az ideje az optikai megoldások számára. Egészen a közelmúltig, köszönhetően az FTTH rendszer elemeinek magas költségei miatt a televíziós elosztó rendszerekben a nagyobb távolságú átviteli vonalalak rendszereiben a drága és vastagabb koaxiális kábeleket és kaszkád RF erősítőket alkalmazták inkább. Ma már ez nem modern, és nem is költséghatékony megoldás.
Jelenleg üvegszálas hálózatokat gyakran a TV jeleket közvetlenül osztják el a végfelhasználók felé mind a lakó-és egyéb épületekben.... bővebben
Hogyan alakítsunk át a DVB-T jeleket könnyen PAL csatornákká? Sok szálloda, motel, panzió, stb. rendelkezik televíziókkal, amelyek nem képesek a DVB-T MPEG-4 sugárzású adások vételére. Az analóg lekapcsolása után a tulajdonosoknak cserélni kell a TV készülékeket (amelyik drágának tűnik), ugyanakkor külső DVB-T vásárlásával - STB-k (lehetnek más gondok - további eszközök és távirányítók), vagy a probléma elegáns és gazdaságos megoldására egy fejállomás, amelynek alkalmazásával a jeleket átkonvertáljuk az antennarendszeren belül... bővebben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI