KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 38/2012 (2012. november 12.)
Az intelligens multipoint-multipoint drótnélküli mesh architektúra győzelme. A világ leghosszabb drótnélküli hálózatát telepítették mesh technológiára alapozva Thaiföldön. A hálózatot egy amerikai vállalat a Firetide cég építette, amely egy 372 kilométeres távolságot fed be. Egyfajta ajándékként tervezték Thaiföld Királyi Öntözési Minisztériumától a 84 éves thaiföldi királynak Bhumibol Adulyadejnek. A hálózatnak a Chao Phraya folyó ártereiről kell képeket szolgáltatni. A király előrehaladott kora miatt már nem képes, hogy személyesen felügyelje a területeket. Egy ilyen ajándék a megvalósítás során műszakilag nagy kihívást jelentett.
A világ leghosszabb drótnélküli mesh hálózata mintegy 2 millió dollárba került. Mindazonáltal ez a pénzösszeg nem nagy, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy az elmúlt monszun ideje alatt a hálózat lehetőséget adott emberek százait megmenteni az áradástól. A thai hálózat az árvizek előrejelző hálózatának a csoportjába tartozik, amely korai stádiumban figyelmeztet az áradásokról.
TV Antenna Set (26-element): DIPOL 26/6-12/21-69 Digital
A képek a kamerákból elérhetőek az interneten ez a címe.
A Google Maps alkalmazás segítségével tájékoztatást ad minden kamera a helyszínről.

Az egész hálózatot mesh technológia alapján építették. Ennek a fajta hálózati architektúrának a fő előnyei között található az automatikus konfiguráció és a teljes redundancia egy csomópont/kapcsolat hiba esetében. Az utóbbi funkció szavatolja az adatcsomagok útjának automatikus megváltozását, ami különösen fontos a nagyon fontos és felelősségteljes rendszerekben.
A hálózat fő összetevői 64 Firetide HotPort 7020 drótnélküli mesh csomópont 27 Panasonic PTZ WV-SW395E kamerával. Távolság a csomók között 20-tól 45 kilométerig terjednek. A hálózat teljes átmenő teljesítménye 240 Mbps, csomóponttól-csomópontig 1 ms alatt van.
A magas átmenő teljesítményt a Firetide HotPort 7020 mesh csomók használata biztosítja, amely kompatibilis a 802.11n szabvánnyal és a MIMO multi-antenna technológiát valósította meg 40 MHz széles csatornákkal. A keretek útválasztása a saját AutoMesh alapú struktúra, a 802.11s szabvány drótnélküli hálózatok számára, amely tavaly lett elfogadva. [forrás: firetide.com]
Az elmúlt évben a 802.11s szabvány jóváhagyása felgyorsíthatja a drótnélküli mesh technológia népszerűségét. Mostanáig a mesh hálózatokat kísérleti projektekként valósították meg és nem sok köze volt a kereskedelmi piachoz. Ma Thaiföldön ez egy nagyszabású vállalkozást jelent, ugyanakkor Atlantában a városi videó felügyeleti rendszerben 110 kamerával alakítottak ki hasonló projektet. Az idő fogja megmondani, hogy a mesh technológia lesz-e a népszerűbb az európai piacokon.
Hangszórók a falon? - Nincs probléma. Bárki, aki szeretne egy modern házimozi minden előnyét kihasználni, ahol a hangrendszer legalább annyira fontos, mint a csúcsminőségű televízió, vagy a projektor. A szobában a hangszórók elhelyezése döntő fontosságú kérdés.

MegnevezésSB-03SB-35SB-32-2
Nézet
KódE93801E93805E93810
Maximális terhelehetőség15 kg30 kg2 x 5 kg
Egy kiváló összeállítását teszi lehetővé a hangrendszernek a Signal hangszórótartó. A SB-32-2 az E93810 tartó két hangszóró elhelyezésére alkalmas a monitor/televízió mindkét oldalán. A Signal E93805 SB-35 tartók a falakon nehéz, nagy teljesítményű hangszókat is képes megtartani. A tartók terhelhetősége 30 kg. Az SB-03 E93801 tartók teljes szabadságot biztosítanak a hangszórók elhelyezésére és a legmegfelelőbb tájolásra teszik képessé a felhasználókat.
A Signal tartók tartalmaznak fali, mennyezeti és asztali monitor, valamint projektortartókat.

Optikai SMATV rendszerek. A SMATV rendszerekben egyre inkább népszerű válnak és a lakóházakban, lakótelepeken a televízió jeleket optikai technológiával osztják el az egyes lakásokba. A rostnak köszönhető megoldásokkal a jeleket könnyen képesek megtáplálni sok épületbe még akkor is, amikor egymástól jelentős távolságokban helyezkednek el.

A diagram lent bemutat egy elképzelést az optikai SMATV rendszerről.

Steel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitSAT-IF & DVB-T Optical Kit: FibSZ-ODU32 KITDAB / Band III Antenna: DIPOL-4/DABSAT-IF & DVB-T Optical Kit: FibSZ-ODU32 KITOptical Splitter: Opto-Spt2 BOX (2-OUT, FC/PC connectors)Optical Splitter: Opto-Spt2 BOX (2-OUT, FC/PC connectors)Optical Splitter: Opto-Spt2 BOX (2-OUT, FC/PC connectors)SAT-IF & DVB-T Optical Receiver / Converter FibSZ-QUATROSAT-IF & DVB-T Optical Receiver / Converter FibSZ-QUATROSAT-IF & DVB-T Optical Receiver / Converter FibSZ-QUATROSAT-IF & DVB-T Optical Receiver / Converter FibSZ-QUADSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT5/4 Multiswitch: Signal MP-0504 (active terrestrial TV)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT5/4 Multiswitch: Terra MSR-504 (active terrestrial path)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATMultiswitch Terra MSV-508 (5-in, 8-out) - with IF gain adjustmentSAT/TV Splitter: Terra SS-504Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSAT/TV Splitter: Terra SS-504Multiswitch Terra MSV-504 (5-in, 4-out) - with IF gain adjustmentSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT
Ötlet egy üvegszálas SMATV rendszer kiterjesztésére műholdas és a DVB-T jelek vételére
Műholdas csatornák ( veszi a FibSZ-LNBF és lekonvertálja az A9880 szettnek) és földi DVB-T plusz DAB jeleket táplálnak be koaxiális kábeleken keresztül a FibSZ-ODU32 átalakítóba/optikai adóba (a második alapegysége az A9880 szettnek). Ekkor az összetett optikai jelet elosztják egy egymódusú keresztül optikai kábelen kaszkád kétutas optikai osztókkal A98892. A négy útvonal mindegyikét optikai jel is megtáplálhatja különböző helyeken felszerelt optikai vevőkonverterek, amelyek alkalmasak RF jelek átalakítására.
Több R694100 kivezetés esetében az RF jelet közvetlenül lehetséges adni azokat az A9883 optikai vevőkészülékbe, vagy amikor az aljzatok számának magasabbnak kell lennie, az A9882 FibSZ-QUATRO konverterek multiswitchekbe juttathatják el az alhálózatok csomópontjaiba. Az ilyen alhálózatok egyetlen multiswitchet, vagy nagyobb épület esetén multiswitch rendszert tartalmazhatnak (leágazókkal és erősítőkkel, elosztva a jeleket több száz aljzatba).
Hogyan válasszuk ki a megfelelő lencsét a biztonsági kamerába? A kamera objektívjei fontos elemei a CCTV rendszereknek. Egy rossz választás rossz képminőséghez vezethet, függetlenül attól, hogy milyen a minősége a rendszerben használt többi berendezésnek. Gyakori hiba lehet például az olyan alkalmazás, amikor a lencsét 1 megapixeles kamerába szánták 2 megapixeles eszköz helyett.
Mindegyik objektívnek van egy korlátozott optikai felbontása, amit általában a sorozatpárok számaiban fejeznek ki, mm (lp/mm) vagy közvetlenül pixelekben. Analóg kameráknál ez 1/3" képérzékelővel az elegendő felbontás 80 lp/mm. Értéke kiszámolható azáltal, hogy elosztja az érzékelőnek a felbontását, amelyet egy ilyen kamerában használnak, (tipikusan 576 vonal) a kép tényleges mérete mm-ben kifejezve (3.6 mm 1/3" érzékelő esetében) és elosztjuk az eredményt 2-vel (megkapjuk a vonalpár számát egy milliméterre).

Egy IP kamera 1/3 " 2 megapixeles érzékelővel a helyes objektívnek a minimum felbontásának 150 lp/mm-nek kell lennie (1080/3.6/2 = 150 lp/mm), ami közel kétszer akkora, mint a hagyományos analóg kamerák lencséinek.
Abban az esetben, ha a kisebb 1/4 "képérzékelővel is használják sok kamerában, a pixeleket tömörebben csomagolják. Általában alacsonyabb érzékenységet eredményezhet és nagyobb igényeket az optika minőségére. Így például, egy analóg kameránál 1/4 "érzékelőre lesz szükség, hogy az objektív felbontása 576/2.4/2 = 120 lp/mm és egy 2-megapixeles IP kameránál - 1080/2.4/2 = 216 lp/mm felbontással.
CCTV Lens: JENSEN 2.5 mm F2.0
ClearHD M2272 objektív legfeljebb 2 MP felbontású kamerák számára
Hogyan juttassuk be a képeket IP-kamerákból antennarendszerekbe? A videó jelek bejuttatása az antennaelosztó rendszerekbe az analóg CCTV kamerákból csupán RF modulátorok felhasználását igényli. Az IP-kamerák adatstreameket szolgáltatnak és ha a kameráknak nincsenek analóg kimenetük, a képeket nem tudják a tipikus TV készülékeken bemutatni be az analóg rendszerben.

A problémát megoldhatja a többfunkciós HDMI-COFDM alkalmazása (DVB-T) modulátor Signal-751 R86751, amely csatlakozott a K4416 hálózati videó HDMI kimenetéhez. A HDMI kimenet Full HD videót szolgáltat az IP-kamerákból (pl. K1680 ), amelyik modulálja a modulátor RF jelét egy DVB-T multiplex formátumba.
Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP RACKNVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)HDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-751
IP kamerák által szolgáltatott képek bejuttatása az antennarendszerbe
A Signal K4416 hálózati videó felvevő képeket szolgáltathat a kamerákból 2x2 képernyő osztás üzemmódban, vagy egymás után teljes képernyős módban. Az utóbbi esetben a várakozási idő teljes mértékben állítható.
Gigabit VPN router a TP-LINK-től. A TL-R600VPN SafeStream™ N3385 gigabit a szélessávú VPN router Gigabit Ethernet kapcsolatokat szolgáltat mindkettő WAN-ban és LAN-ban. Az eszköz támogat több virtuális magánhálózatot (VPN) protokollokat, biztosítva a magas biztonságot és a kiváló teljesítményt. Ez a funkcionalitás különösen hasznos a hivatali hálózatokban, amely lehetővé teszi a távoli hozzáférést a forrásokhoz, miközben a maximális biztonságot fenntartja. Ráadásul, a biztonsági irányelvek, amiket a TL-R600VPN routerben, az SPI tűzfalban használnak a DoS támadás védelemre és IP-MAC kötelezően védik a hálózatot a leggyakoribb támadásokkal szemben. TL-R600VPN ideális eszköz kis irodák számára, ahol szükség van költséghatékony és megbízható VPN megoldásokra.
A VPN alagutakat támogatja a TL-R600VPN router a kliens terminálokon keresztül a nyilvános hálózaton (általában az internet), IPsec használatával és PPTP protokollokkal. A router kezelheti az IPsec/PPTP/L2TP-ET "pass-through" forgalmat is. A hardver alapú VPN motorral akár 20 IPsec LAN-LAN-ig és 16 PPTP VPN kapcsolatot kezelhet.
VPN Router: TP-LINK TL-R600VPN SafeStream
A VPN TP-LINK TL-R600VPN SafeStream N3385 router
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Powerline Ethernet Adapters: TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2pcs, 200Mbps)
DVB-T Receiver: Opticum HDI
Flat Panel Wall Mount: Signal LPA19-464X (32
Áramvezetékes adapter
TP-Link TL-PA2010KIT
N3363
DVB-T vevőkészülék
Opticum HDI
A99288
Fali tartó forgatható, dönthető
Signal LPA19-464X
E93169
Érdemes elolvasni
Optikai kábelrendező. A csatlakozó dobozok vagy a panelek helyileg biztonságos és hatékonyan tárolási lehetőséget nyújtanak minden csatlakozó/kapcsolatnak. Az optikai kábelek minden szerelésénél rendelkeznie kell egy rendezőnek, ahol a szükséges kapcsolatok csatlakoztatására és megszüntetésére, valamint a hálózati csomópontok és végpontok elrendezésére lehetőség van. Az egyik megoldás az optikai kábelek csatlakoztatására a patch kábelek és az adapterek... bővebben
Ultimode P-6 L5506 optikai kábel doboz tálcákkal,
amelyek tartják az Ultimode Fast-MS1 L5550
mechanikus csatlakozókat
DVB-T televízió és internet egy UTP kábelen keresztül. A kisfeszültségű rendszerek irodaházakban gyakran nem tartalmaznak tévé antennakábeleket, de általában fel vannak szerelve szerkezeti kábelezésen alapuló UTP kábellel. Amikor néhány felhasználó csatlakoztatni akarna televíziókat és nézni a DVB-T adásokat, az RF elosztóhálózat hiánya jelentős akadályt jelenthet (sok helyen a TV jeleket nem lehet beltéri antennákkal venni)... bővebben
Optikai Gigabit kapcsolat. Ezek a kapcsolatok közép és nagyvállalatok kommunikációs problémáit oldja meg. Ezek megépíthetők média konverterekkel, switchekkel és SFP modulokkal.
A stabil optikai kapcsolat Gigabit teljesítménnyel lehetséges, amelynek alapja az ULTIMODE M-203G L11025 Media Converter (a szolgáltató oldalán történő elhelyezéssel) és a Web Smart Switch TP-Link N29949 felszerelve ULTIMODE SFP-203G L1415 SFP adóvevővel. Ez az eszköz továbbítja az adatokat egy pár egymódusú szállal, ahol a távolság akár 20 km is lehetséges. A vállalat hálózata a TP-Link switcheket használja.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI