KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 39/2012 (2012. november 19.)
OOFDM - szupergyors hálózat semmiért. A Bangor egyetemen a brit tudósok kifejlesztettek egy módszert a adatátvitel sebességének növelésére optikai kábelek felhasználásával. A letöltési sebesség 20 Gbit/s-os, amely legalább 20-szor nagyobb, mint a legnagyobb sebességek, amelyet az előfizetők részére az ISP-k kínálnak. A walesi egyetem kutatói szentül hiszik, hogy még kétszer akkorára is növelhető az adatátviteli sebesség. Az egyik legfontosabb előnye az új technológiának, hogy nincs szükség a kábelezési infrastruktúrának a cseréjére, vagy a szálak számának növelésére.
Multiplex jelek megjelenítése az optikai szálon
A megoldás elég váratlan. A tudósok által ezek jól ismert mechanizmusok a ... vezeték nélküli hálózatok. A siker titka az alapja az OFDM moduláció használata az optikai jelek számára az OOFDM (Optical Orthogonal Frequency Division Multiplexing). Az OFDM modulációt használják a DVB-T, ADSL és Wi-Fi alkalmazásoknál is. Ez lehetővé teszi a rendelkezésre álló sávszélesség rendkívül hatékony felhasználásának biztosítását, nagy rugalmasságot és tartósságot ajánl. A kutatók számára a modulációs rendszert sikerült hozzá alakítani az optikai jelekhez.
Csak kiegészítő összetevők szükségesek a meglévő optikai hálózatokhoz a valós idejű kódoláshoz és dekódoláshoz. A kereskedelmi megoldások elérhetők lesznek három év múlva, ami egyszerűen és olcsó módon jelentősen növeli az adatátviteli sebességet. A megoldás alapját képezi a ma széles körben elérhető chipseteknek.
2011-ben az átlagos letöltési sebesség a világon mintegy 4,6 Mbit/s sebességgel üzemelt. Azonban, egyre több és több szolgáltatás igényli és növeli az internet, illetve az IPTV, a közösségi hálózatok, különösen az on-line játékok, videó megosztók, videó-on-demand és különböző alkalmazások népszerűségét. Ez nagyban növeli a nagyobb adatátviteli sebesség igényét. A 40 Gbit/s sebességet, amit a walesi tudósok ígértek, arra a sok évet kell még várni, talán évtizedeket. A projekt felkeltette a kutatóintézetek és az ipar figyelmét, valamint az együttműködésben részt vevőket a közös cselekvésre Fujitsu Semiconductors Europe, Finisar Izrael, Fraunhofer Heinrich Hertz Intézet és VPIsystems GmbH.
Hogyan lehet csatlakoztatni az egy- és a többmódusú szálakat? A feladat az volt, hogy két épület optikai hálózatát kellett egyesíteni. Az egyikben a hálózat telepítése néhány évvel ezelőtt multimódusú szállal történt meg, a másik épületben pedig egymódusú szálakkal volt. A két hálózat 1000 Mbit/s-al működött és az épületek közötti kapcsolatnál nem volt szabad a "szűk keresztmetszetnél" a sávszélességet korlátozni.
Optical Media Converter: ULTIMODE MT-202G 1310 (SM - MM)
Az ULTIMODE MT-202G L1573 az optikai jeleket átalakítja az egymódusú és multimódusú hálózatok között
A legegyszerűbb megoldásnak az optikai médiakonverter látszik az (SM – MM) Ultimode MT-202G 1310 L1573 (1310 nm) további switch vagy egyéb aktív eszközök felhasználása nélkül. Az ULTIMODE médiakonverter átmenő teljesítménye MT-202G 1310 1000 Mbit/s sebességű. A 10/100 Mbit/s hálózatok esetében a megfelelő választás az ULTIMODE MT-202M 1310 L1521.
A DVB-T jelek erősítése a SMATV/MATV rendszerekben. Megosztott antenna rendszerekben, többlakásos egységekben, szállodákban, kórházakban stb. tíz vagy több száz aljzatnál nem használhatók szélessávú erősítők, vagyis az antennacsoportok után. Javasoljuk, hogy használja a csatorna erősítőket, amelyek lehetővé teszik a csatornák szintjének kiegyenlítését (multiplexek).
Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV & DVB-T, AGC)
Twin Channel Amplifier: Terra at420 (UHF, analog TV & DVB-T, AGC)
A twin csatornaerősítő nézete Terra a420 R82510
Kiváló szelektivitása van mindkét útvonalon:
40 dB csillapítás a csatorna 2 MHz-es határán kívül
A fő előnye a dupla csatornás erősítő két útvonalának a Terra 420 R82510, hogy magukban foglalják az automatikus erősítésszabályozást (AGC) és a rendkívüli ultra szelektív SAW (Surface Acoustic Wave) szűrőket. A fenti ábra jól szemlélteti azokat a hatásokat ami a szűrőket jellemzi. A kiváló szelektivitásnak köszönhetően a Terra a420 R82510 erősítők felhasználhatók még a DVB-T elosztására ott is, ahol a multiplexek a szomszédos csatornákon találhatók.
Szünetmentes áramforrás (UPS) ellenőrzése. A PowerPanel Business Edition ingyenes szoftvere már így lett kialakítva N9705 és N9714 a CyberPower szünetmentes tápegységeknél. A program három modulból áll: Agent, Client, Center.
A logikai része a PowerPanel szoftvernek az eszközökön fut a Client, Agent és a Center moduloknak
A modul feladata az UPS (szünetmentes tápegység), és a számítógép energiagazdálkodási rendszerének a megfigyelése. A PC-n fut ez a modul, amelynél az UPS csatlakoztatható az USB vagy soros porton keresztül. Az alkalmazás rögzíti a tápegység állapotát/ eseményeket/változásokat és szükség esetén (pl. kikapcsolja a számítógépet, értesítést küld erről a tényről). A modul UPS konfigurációja visszaállítja, leállás, áramszünet esetén a programot, információkat küld e-mail-ben, SMS-ben, stb...
A kliens modul az információt az Agent modultól, vagy az UPS (NIC opcionális hálózati kártya) kapja meg. Áramkimaradás esetén kikapcsolhatja számítógépet, amelyen telepítve van.
A központi modul létre hozza a hálózati kapcsolatot bármilyen számítógéppel, amelyen fut a Client, Agent vagy közvetlen UPS. Képes az események rögzítésére és megtenni a megfelelő intézkedéseket.
TV Antenna Set (26-element): DIPOL 26/6-12/21-69 Digital
TV Antenna Set (26-element): DIPOL 26/6-12/21-69 Digital
Egy screenshots a szoftverről
Vezeték nélküli IP CCTV-rendszer. Alapvető követelmény egy hatékony elosztott videó megfigyelő rendszer felügyeletének és felügyeleti pontoknak a megbízható videó átviteli rendszer. A sok IP-kamera számára rugalmasságot biztosít az önálló hozzáférési pontokkal való együttműködés pl. N2301, N2311. A hozzáférési pontokat a tetőn is el lehet helyezni, amely nem lehetséges az olyan kamerák használata esetén, amelyek beépített hozzáférési pontokkal rendelkeznek. Ezen felül a hozzáférési pontok az 5,15 -5.75 GHz-es sávban működnek, amely a potenciálisan zavaró problémákat kiküszöböli a sűrű 2,4 GHz-es tartományban.
IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCIP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 417SBOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Surveillance Software Package: NUUO SCB-IP+04Surveillance Software Package: NUUO SCB-IP+04
Egy vezeték nélküli IP CCTV-rendszer felépítése Sunell kamera és ULTIAIR hozzáférési pontokkal
A fenti ábra egy vezeték nélküli felügyeleti rendszert mutat be Sunell K1630 és K1680 kamerákkal a felügyeleti központban, ahol a rendszerben NUUO szoftver fut. A szoftver főbb funkciói:
  • tárgyak megszámlálása
  • hangfelvétel (kamerák és mikrofonok esetében)
  • távoli megtekintés az okostelefonokon
  • új (távozott) tárgyak észlelése
  • információ a kamera kapcsolatok esetleges meghibásodásáról
  • rendszer diagnosztika
Képelemzési funkciókat hajt végre a szoftver a rendszerben, amely nagyban megkönnyíti a munkát.
A vezeték nélküli kapcsolatok nem látóvonalba eső helyszínek között. Sok esetben lehetetlen elérni a közvetlen kapcsolatot a két helyszín között vezeték nélküli eléréssel. Azonban, a nem megfelelő látósugárba eső kapcsolat nem küszöbölheti ki a vezeték nélküli technológiát. A legtöbb esetben a megoldás az, hogy egy köztes állomást létesítenek. Az átviteli útnál a két pont-pont összeköttetés, ahol a második kezdődik annál a pontnál, ahol az első véget ér. A készülék a közbülső csomópont létrehozásánál (ez általában egymás mellett) közvetlenül Ethernet kábelen történik.
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KC
Az átvitel két ULTIAIR 323 KC N2311 hozzáférési pont között tesz lehetővé a közbenső csomópont
két ULTIAIR 423 KC N2301 AP-vel

Új termékek a DIPOL kínálatában:
Slim Wire Mount: Signal LED-01X (13
Flat Panel Wall Mount: Signal LPA19-464X (32
Wall Speaker Mount: Signal SB-03 (2 pcs, 15kg, tilt & swivel)
Signal LED-01X tartó
E93110
Signal LPA19-464X tartó
E93169
Signal SB-03 tartó
E93801
Érdemes elolvasni
Hogyan csökkenthetők a videó archiválási költségek A NAS szerverek lehetővé teszik az adatok archiválását a Windows és Unix rendszerekben, például a SAMBA és NFS protokollok. A teljes felvehető memória mérete a merevlemez kapacitásától függ, annak számától és típusától RAID tömbben. A RAID tömb típusa kapcsolódik a kiválasztott üzemmódhoz:.. bővebben
IP CCTV rendszer felépítése, amely a NAS szerverre van alapozva
Hogyan közösítsük a DVB-S és DVB-T jeleket? Sok tulajdonos a családi házakban az antennatelepítéseknél a beérkező különböző jeleket (FM rádió, földi TV, műholdas TV) egyetlen kábelen keresztül szeretné szétosztani. A legjobb megoldás az érkező jelek három forrásból történő közösítése már a bemenetnél, amelyek azután a különböző helyiségekben a fali aljzatokban megtalálhatók lesznek. Annak ellenére, hogy ezek a jelek különböző sávokban továbbítódnak a rendszerben, nem lehet egyszerű RF osztókkal (splitter), vagy közösítőkkel (combiner) szétválasztani... bővebben
Egy példa a jelek elosztására, kis antennarendszerben három fali aljzat számára
Felügyelet gépjármű vizsgáztató állomáson. A vizsgáztató állomás tulajdonosa az éjszakai lopások miatt úgy döntött, hogy felszereltet egy megfigyelő rendszert. A befektető megjelölt három területet, ahol megfigyelés alatt kell tartani a területet a legjobb minőségű kamerákkal - nappal és éjszaka egyaránt... bővebben
Kamerák vázlatos elrendezése a gépjármű vizsgáztató állomáson
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI