KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 01/2013 (2013. január 1.)
Egy új dimenziója van az internetnek és ez nem minden - a 2012-es év áttekintése. Milyen irányban növekszik a piac? Milyen technológiák járnak majd valószínűleg sikerrel? Bemutatjuk véleményünk szerint az 5 legfontosabb technológiai trendet, amelyeket hírlevelünkben már korábban bemutattunk és a következő években bőven fogunk hallani róluk.


1. A dolgok internetje – a bolygónk idegrendszere
Internet Things (IoT) egy olyan látomás, amelyben a mindennapi tárgyak és a felhasználók az interneten, az infravörös és a rádió hullámokon keresztül egymással kommunikálnak. A megfelelően programozott eszközök és készülékek intelligensé fognak válni miközben sok munkát fognak elvégezni helyettünk - a hűtőszekrénybe megszervezi a hiányzó élelmiszerek beszerzését, a légkondicionáló rendszer a helyi időjárásadatok alapján alkalmazkodik a környezeti feltételekhez, stb. a lehetséges alkalmazások száma végtelen - a technológia megvalósított és a háttérben végre képes áthatolni minden szempontból a mi anyagi világunkban. Az IoT területén csak a gyártók képzelete szab határt ebben a tekintetben.
A Cisco szerint az IoT 2009-ben született, amikor az internethez csatlakoztatott eszközök száma magasabbá vált, mint a Földünkön élő embereké. Mindazonáltal a 2012-es év egy új gondolkodásmódot indított el az ipar és fogyasztók esetében.

2. Cloud computing
Cloud computing egy modellje az IT megoldásoknak és szolgáltatásoknak, amelyek az interneten keresztül a kliensgépeknek folyamatos hozzáférést biztosít az erőforrásokhoz és a világ körül elhelyezkedő szerverek számítástechnikai forrásokhoz. Ezt a funkcionalitást meghatározza egy a szolgáltatásként hozzáférhető internetes szoftver és a szükséges infrastruktúrán keresztül a felhasználók számára hozzáadott értéket biztosít. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók számára nem szükséges a szoftvereket megvásárolni és annak a kiterjedt verzióit, amelyet általában a munkaállomásokon telepíteni kellene. A fő előnyök közé tartozik a költségmegtakarítás, a számítási teljesítmény a kliens számítógépek számára a szervereken érhető el, könnyű hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz ("mindenhol és minden"), és nagyobb biztonsággal.
3. Érintés, kézmozdulat és hangvezérlés
Az érintőképernyő piaca egyre gyorsabb ütemben növekszik, sokkal gyorsabban, mint a hagyományos képernyők piaca. Nagy részét az okostelefonok és tabletek teszik ki, az egyre növekvő népszerűségű érintőképernyős kezelőfelület már a Microsoft új operációs rendszerében is megjelent - Windows 8. A rendszer teljes mértékben támogatja a modern laptopokat és a tableteket, amelyek ilyen kijelzőkkel rendelkeznek.
Hangvezérlés is lesz alapfunkcióként számos elektronikus eszközben. A beszédfelismerő szoftvert folyamatosan fejlesztették, hogy javítsák az "érthetőségét". Ennek egyik példája a Siri szoftver az Apple-től. Az ilyen programok nem csak az okostelefonokra lettek kitalálva. Az idei CES-en a beszédfelismerő funkciókat mutattak be a Plazma TV-k, laptopok és egyéb távirányítók.

4. Nagy sebességű streaming
Az LTE/4G hálózatok forradalmian magas sebességű mobil internet kínálnak (letölthető sebesség akár 150 Mbps). Ez a technológia lehetővé teszi a felhasználók számára a rendkívül gyors hozzáférést a weboldalakhoz a multimédiákhoz és az internetes játékokhoz. Az LTE és a népszerű streaming alkalmazások lehetővé teszik számukra, hogy jó minőségű videót nézhessünk útközben. Ehhez rendelkezésre állnak már az okostelefonokba beépített LTE modemek is.
5. A TV piacot az internet mozgatja
A televíziós csatornák streamjei az interneten keresztül a műsorszóró hálózatok számára biztosítja a nyitottságot és sokoldalúságot - a programozása elérhető minden eszközön, amely lehetővé teszi az internet elérését (számítógépek, okostelefonok, hálózati kártyával ellátott TV-k). A 2012-es év meglehetősen forradalmi lett ebben a tekintetben - szinte minden új televízión megtalálható a hálózati interfész és felajánlja a hozzáférést video on demand és a közösségi oldalakhoz. Az internet TV-k bevezetése is népszerűsíti az ilyen szolgáltatásokat, mint a HbbTV (Hybrid TV) és a "Second Screen" kiegészítéssel műsorszolgáltatói tartalomszolgáltatású multimédiás alkalmazásokat és egyéb eszközöket (tabletek, okostelefonok, laptopok, stb.)
Vajon megfigyelhetők lesznek-e a gyors fejlődési tendenciák 2013-ban is? Vagy egy újabb fog megjelenni azonos potenciállal, amelyekben egyformán nagy lehetőségek rejlenek, amelyek hatással lehetnek a technológiára és a média iparágakra, ami meg is változtathatja a mindennapi életünket? A mai világban ebben biztosak lehetünk.
Videó konverter plusz .. . Az analóg CCTV rendszer gyakran rendelkezik további eszközökkel. Ebben az esetben a berendezésnek az optikai átvitelnél további szolgáltatásokat is el kell látnia kivéve, hogy biztonsági kamerákból küldi el a videót. A példák a sokcélú eszközökre az Ultimode videó konverterek.
Az ideális modell az ilyen típusú rendszerekre az ULTIMODE V-204DAO L2423 szett. A pár képes továbbítani 4 analóg videó csatornát, egyirányú RS-485 jelet, hang-és logikai jeleket (0/1). Tipikus alkalmazása az L2423 készletnek az alábbi ábrán látható.
Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204DAO (WDM, 4x video, 1x data, 1x audio, 1x alarm)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204DAO (WDM, 4x video, 1x data, 1x audio, 1x alarm)
Analóg CCTV rendszer egymódusú szál használatával video, audio, RS-485 és a riasztó jelzések átvitelére
4 videocsatornát audióval és riasztó jelzésekkel együtt továbbít az adóról (Tx) a vevőkészüléknek (Rx), míg az RS jelet a WDM technológia használatával továbbítja az ellenkező irányban. Egy egymódusú rostot használhatnak 20 kilométerig. Továbbá az RS jelet elküldhetik az adóról (Tx) több eszközhöz 1200 méteres távolságra is.

Kábelezés MATV/SMATV/CATV rendszerekben - árnyékolási hatékonyság. A koaxiális kábelek az antennarendszerek nagyon fontos összetevők. Nekik valójában el kell osztaniuk a jeleket és a külső zavarok ellen védeniük kell azokat és az áthallást kizárni a multiswitch rendszerekben. Egy jó koaxiális kábelnek alacsony csillapítást és magas árnyékolási hatékonyságot kellene biztosítania. Az utóbbi paramétert általában a 47-862 MHz sávban mérik és a kábelminőségtől függően eltérések jelentkezhetnek 45 dB-től 120 dB-ig. A legmagasabb értékek jellemzik a Triset sorozat jó minőségű RF kábeleit, amelyek alkalmasak nagyon professzionális RF elosztóhálózatokra (MATV/SMATV/CABLE TV).

Coaxial Cable (75 ohm): TRISET PROFI 120dB A++ 1.13/4.80/6.90 [100m]
Triset PROFI E1010 - 120 dB-es árnyékolási hatékonyság a visszirányú csatornasávban,
amelyik ideálissá teszi a CATV elosztóhálózatokban, amelyek digitális szolgáltatásokat ajánlanak

Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]
Triset-113 E1015 - 100 dB az árnyékolási hatékonysága;
alkalmazása az egyéni és közösségi TV/SAT antenna rendszerekben

Az EN50117 norma szerint az árnyékolási hatékonyságtól függően a következő típusú koaxiális kábelek vannak: C, B, A, A+, A++. Árnyékolási hatékonyság-mérések készülnek az ajánlatokkal összhangban az EN 50289-1-6 dokumentumban.

 30-1000 MHz1000- 2000 MHz2000 - 3000 MHz
Class A++105 dB95 dB85 dB
Class A+95 dB85 dB75 dB
Class A85 dB75 dB65 dB
Class B75 dB65 dB55 dB
Class C75 dB65 dB55 dB
Árnyékolási hatékonyság osztályok
az EN50117-2 (minimum értékek)
Biztonsági kamerák földalatti gépjárműparkolók számára. A földalatti parkoló garázsok, mélygarázsok azok a helyek, amelyek különösen alkalmasak a vandalizmusra és a lopásra. A videokamerás megfigyelőrendszerek ilyen eseményeket akadályozhatnak meg és növelhetik a biztonságnak az értelmét. Az alacsony mennyezetek és a nagyon egyenlőtlen megvilágítás fényes és sötét felületekkel a kamerák kiválasztásánál komoly problémát jelenthet. A telepítés alacsony magassága miatt a kameráknak biztosítottaknak kell lenniük a rongálási és megsemmisítési kísérletekkel szemben - a példák az ilyen eszközökre a vandálbiztos mennyezeti kamerák az M10775 és M10780. Ezeket jellemzi a nagy felbontás és a kiváló képminőség, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sok részletet mutassanak be. A változtatható gyújtótávolságú objektívjeik megengedik a telepítőnek, hogy a szükségtől függően beállítsunk egy széles látómezőt egy keskeny területre.
Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/50UDR (650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/50UDR (650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m)
Felügyeleti rendszer egy földalatti parkoló garázsban M10775 és M10780 kamerákkal
A videó a gépjárműparkolóba vezető bejáratnál lévő kamerából azonosítja azoknak az autóknak a rendszámait, amelyek belépnek/távoznak a parkolóból. Ebből a célból szükséges a Back Light Compensation (BLC) és Wide Dynamic Range (WDR) kamerát használni. A Sunell SN-fxp 59/50 UDR M10780 kamera mindkét funkciót tudja.
Hogyan építsünk egy alacsony költségű CCTV IP rendszert? Egy gazdaságos IP videó felügyeleti rendszer alapja lehet a megapixel IP kamerák közül a Sunell. A képességének köszönhetően menti a megfigyelési adatokat a távoli FTP szervereken (a szolgáltatásokat a hosting cégek kínálják), nincs szükség NVR megvásárlására, nem 24/7 alapon működik. A kamera közvetlenül csatlakoztatható a bejelentkezési jelszó, IP cím és port számának megadásával az FTP kapcsolatra, így az egyetlen továbbító eszköz a router internet hozzáféréssel.
2MP IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDR (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandal-proof)ADSL Router w. 4-port Switch & 802.11n AP: TP-Link TD-W8960N
Egy gazdaságos CCTV IP rendszer felépítése videó rögzítéssel egy távoli kiszolgálón
Annak érdekében, hogy a képminőség jó legyen, mindegyik kameránál legalább 1 Mbps feltöltési sávszélesség szükséges. A mentett fájlokat az FTP szerveren lehet lejátszani a számítógépen futó szoftver segítségével a kamerával vagy egy tipikus videó lejátszóval. Élő ellenőrzés áll rendelkezésre bejelentkezve közvetlenül a kamerába bármely webböngészővel vagy egy okostelefonon futó InView alkalmazással. A helyi vezeték nélküli átvitel a laptop helyén biztonságos, köszönhetően a N2904 hozzáférési pontnak WPA-/WPA2-PSK, WPA-/WPA2-AES vagy a WEP titkosítást használva.
A távoli szerverről érkező felügyeleti adatok felvétele nem csak gazdaságos és kényelmes, de biztonságos is. Egy rablás esetében, stb. a felvett adatokat nem semmisíthetik meg vagy nem lophatják el, mert az fizikálisan nem az oldalon van.
Hogyan válasszuk ki a legjobb WiFi routert? Egy routernek a szükséges jellemzője a megfelelő működési mód elérhetősége. Amikor az internetes szolgáltató drótnélküli hozzáférést ajánl, az eszköznek WISP módban kell működnie. Ráadásul a felhasználónak tudnia kelle a hozzáférési pont maximális átviteli arányát és inkább ugyanazt a drótnélküli szabványt kellene választania. Különösen a videó esetében a stream tekintetében, a legjobb választás az eszközök alkalmazásánál az N szabvánnyal rendelkező (WiFi sebesség 300 Mbps-ig).
A táblázatból könnyebb a választás:
 
NameTL-WR1043NDTL-WR743NDTL-WR740N
CodeN3253N2956N3252
Transmission range
Wi-Fi standard
802.11 n/g/b802.11 n/g/b802.11 n/g/b
Max. transfer rate (Wi-Fi)300 Mbps150 Mbps150 Mbps
Antenna(s)
3x 4 dBi1x 4 dBi1x 4 dBi
Detachable antenna(s)
YesYesNo
MIMO scheme
3T3R--
Tx output power
<100 mW<100 mW<100 mW
Number of LAN ports444
QSSYesYesYes
WISPNoYesNo
WISP+APNoYesNo
USBYesNoNo
WiFi security
WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSKWEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSKWEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK

 

Új termékek a DIPOL kínálatában:
Outdoor Compact Camera: n-cam 570 (650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, Day/Night, IR up to 40m)
TERRA TDX-311C (8PSK+QPSK CI receiver / DVB-T@COFDM modulator - for MMH-3000)
IP Watchdog Signal (2 channels)
Kültéri kompakt kamera
n-cam 570
M11265
DVB-S/S2 to DVB-T
transzmodulátor
R81711C

Watchdog
(2 csatornás)
Signal N3412
Érdemes elolvasni
Optikai kábelek elrendezése a RACK panelekben. Az optikai dobozokat az FTTX hálózatok terítési paneleként és kereteként tervezték. Fontos jellemzője, amikor a száloptika-paneleket kiválasztják a rost kényelmes elrendezésére nyilik lehetőség a rendező tálcákban és egyszerű hozzáférést biztosít minden összetevőhöz karbantartás esetén... bővebben
19 collos ULTIMODE MT-548 L5148 doboz ULTIMODE P-48SC L5542 előlappal, L4213 adapterekkel.
A tálca tatalmazza az ULTIMODE L5550 mechanikus csatlakozókat, amelyeket csatlakoztatnak az L3551 egymódusú pigtailekkel.
Antenna és CCTV rendszer egy családi házban 4 TV/SAT-kimenettel és biztonsági kamerával. A sugaras Signal multiswitchek gazdaságos, teljesen professzionális megoldásokat kínálnak a kisebb SMATV rendszerekre, családi házkba, lakóházakba, stb. A kábelszakaszok elérhetik a 60-70 métert, amelyik általában elegendő az ilyen házakban, akár 16 aljzattal. A kimeneti szint 101 dBμV (SAT TV) és 85 dBμV (földi tévé)... bővebben
Egyszerű műholdas és CCTV rendszer egy család házban (egy PVR vevőkészülék a nappali szobában két független műholdas jelet tud használni)
Szünetmentes tápegység CCTV rendszerek számára. Szünetmentes tápegységet egy CCTV DVR számára egy UPS, vagy puffer tápegységgel lehetséges biztosítani. A dupla átalakítás miatt (jellemzően 12 VDC-ről 230 VAC-re és fordítva - a DVR tápegységében), egy UPS rövidebb időre egy puffer tápegységet akkumulátorral használ. Továbbá, egy megfelelő pufferellátás (pl. PSUPS10A12 M1874) közvetlenül képes ellátni a felügyeleti kamerákat. Az M1874 egység legfeljebb 5 A-el hajthat meg egy DVR-t, és akár 8 kamerát, amelyeknek áramfelvétele nem több 0,5A-nél... bővebben
Példa egy kis CCTV rendszerre Pulsar PSUPS10A12 M1874 puffer tápegységgel
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI