KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 05/2013 (2013. január 28.)
UrtheCast - A Nagy Testvér a világűrből figyel. Az UrtheCast szolgáltatás kezdetén - videó streaming rendszerű kamerákat helyeznek el a Nemzetközi Űrállomásra - már erre az évre tervezik. A képek nyilvánosan hozzáférhetőek lesznek a "közel valós idejű" alapon (90 perc alatti késéssel), amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megfigyeljék a nagyarányú emberi tevékenységek különféle szempontjait, mint például a menekültek mozgását, az építkezések haladását, biztonsági intézkedéseket nagyobb eseményeknél, stb.
Az UrtheCast lehetővé teszi a felhasználónak, hogy keresse, visszatekerje és gyorsan előretekerje, zoomolja a képeket a gyakorlatban
irányítsa a kamerát. A projekttől azt kívánják, hogy hasonló funkcionalítással rendelkezzen mint a Google Earth és YouTube.

UHF TV antenna: DIPOL 11/21-69 (11-element)
Nézd meg az UrtheCast jövőképét
Két kamerarendszer lesz telepítve az orosz űrügynökséggel karöltve a Nemzetközi Űrállomáson. Közülük egyik állóképeket fog venni, amely lefed egy 45 kilométer széles területet 5.5 méter per pixel felbontásban. A másik kamera magasabb felbontással rendelkezik (0.9 m pixel), és a képváltás 3-5 fps.
Az adatokat a kamerákból a Földön lévő vevőállomásra továbbítják. Onnan az interneten keresztül válik elérhetővé az otthoni számítógépeken és mobil eszközökön. Az UrtheCast platform egy keresőmodullal is el lesz látva az archívum eléréséhez.

Sajnos a szolgáltatás nem fogja befedni az egész bolygónkat. A Nemzetközi Űrállomás egy meghatározott magasságban van, 350 kilométerre a Földtől és egy nap alatt 16-szor kerüli meg a Földet periódikusan "csak" az északi szélesség 52 foka és a déli szélesség 52 foka között. Az idő majd meg fogja mondani, hogy a rendszer forradalminak fog-e bizonyulni Google Maps vagy Google Earth skáláján. A félelem által kínált lehetőségeknek az árnyékában, amiket a mai technológia ajánl, talán feltehetünk egy kérdést néhány éven belül, hogy a "magánélet" szó még mindig a szókészletünkben lesz-e...
A végletek hotelje - hol építették a tornyot? A torony, mint a képeken is látható, a világ legmagasabb szállodák egyike. Ez egy GSM bázisállomás az egyik ázsiai országban. A politikai rendszer természete miatt az országban a torony adta lehetőségeket csak kicsi százalékban használják ki. A toronynak történelme van, egy hosszú történet ami nagyon érdekes...
Melyik országban van és melyik városban látható a torony található? - A válasz megtalálható hírlevelünk végén.
"Hotel of Doom" tetején
Optikai kábelek kiválasztása. Miközben egy száloptika-kábelt egy adott létesítmény telepítéséhez kiválasztanánk, a technikusnak több tényezőt kell számításba vennie, ami meg fogja határozni a kábelek és csatlakozók fajtáit.

A rostok fajtái (egymódusú vagy multimódusú) meg kell felelnie azokkal az aktív eszközökkel, amiket használnak vagy azt kívánják használni a rendszerben. A csatlakozók az eszközökben meg fogják határozni a rostok végződéseit, pl. SC, FC vagy LC. Mindegyikük UPC-ben (egyenes ferrula) vagy APC (ferrula ferde szögben kb. 8 fok) verzióban elérhető. Abban az esetben, ha már létező kábelkapcsolatok vannak csatlakozókkal és szükséges a végeket az aktív eszközökhöz a rendszerben cserélni, a legkényelmesebb megoldás lehet az új eszközök alkalmazása megfelelő interfészekkel (általában SFP modulok).
Egy másik tényező, ami dönt a kábel kiválasztásánál a működési környezet. A legjobb választás az épületeken kívüli vezetékek esetében az alkalmazás során az univerzális kábel. A helyközi kapcsolatoknál általában a duplex vagy elosztó kábelek jöhetnek számításba. A könnyű elérésű kábelcsalád ideális a sok szintes épületek felmenő részeinél.
Patch Cord (made to order)
Mindegyik vásárlónk rendelhet patch cord és pigtail kábeleket és bármilyen fajta és hosszúságú optikai kábelt, amelyeket ajánlatunkban megtalál, legyártunk mindkét végen a szükséges csatlakozókkal ( L7370). Mindegyik ilyen patch kábel csillapítását, vagy kapcsolatát egyedileg mérjük, amelyik szavatolja a legmagasabb lehetséges minőséget. Ha nincs lehetőség egy kábelt a csatlakozókkal együtt elvezetni, van lehetőség arra, hogy csak az egyik végére helyezzük fel a csatlakozót. Amikor a kábelt bevezették, telepítve lett, a telepítőnek csak a szabadon hagyott végen kell majd befejeznie a munkálatokat a kábelen, ráhelyezheti a megfelelő csatlakozókat, miközben KeyFiber eszközöket használ.
A felügyeleti videó elosztása MATV rendszerekben DVB-T csatornaként. A CCTV integrációja MATV rendszerekbe különösen értelmes megoldás, amikor a közösségi antennarendszerekben felújítás, korszerűsítés történik. A biztonsági kamerákból érkező videó bejuttatása DVB-T modulátorok felhasználásával lehetséges, ahol a TERRA mdx420 R82518 modulátor két független A/V bemenettel rendelkezik.
A példa egy ilyen megoldást mutat be, amely Terra berendezésen alapszik és ez látható az alábbi ábrán.
DIN Rail Power Supply DR-60-12 (12VDC/4.5A, for Terra at/mt/ma modules)Four-channel Amplifier: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC) DVB-T Modulator TERRA mdx420 (2xAV/COFDM encoder & RF modulator)Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) 4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)Subscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SATSubscriber Terminal Outlet: Signal R-TV-SAT4-way Tap: Signal O-4 (5-1000 MHz)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit w. amp3-Way TV/FM Splitter R-3 Signal
A MATV rendszer elosztja a DVB-T adásokat, valamint a 4 video csatornát a CCTV rendszerben,
és átalakítja két DVB-T multiplexre
A projekt célja a digitális földi televíziós adások és videó elosztása 4 CCTV kamerából, amit átalakítottak DVB-T szabvánnyá egy négy szintes társasházban és három lépcsőházban.
A földi tévéadásokat az erősítővel rendelkező A2675 UHF antenna szolgáltatja. A négy elérhető DVB-T multiplex jeleit a TRISET-113 PE E1017 géltöltésű-koaxiális kábelen juttatjuk el a négy csatornás antennaerősítő bemenetébe TERRA R82511. A videó 4 biztonsági kamerából M11284 érkező jelét átalakítja két belső DVB-T multiplexé a két DVB-T modulátor a TERRA mdx420 R82518. A három TERRA modul mindegyike az univerzális DIN tartó keretre van felszerelve R82538.
A DVB-T jelek elosztása az épületben a három lépcsőház feljárójánál van R60103 osztó felhasználásával. Minden emeleten van egy R6024 TV leágazó négy különböző csillapítású kimenettel, amely kiegyenlíti a jelszinteket, amelyek különböző távolságra vannak a leágazástól és az előfizetői aljzatoktól ( R694100).
Az analóg CCTV rendszerek drótnélküli távirányításos menedzselése. Amikor egy analóg CCTV rendszernek internetkapcsolat nélkül távolról hozzáférhetőnek és irányítottnak kellene lennie, a jó ötlet létre kell hozni egy drótnélküli kapcsolatot a megfigyelt hely és az irányító szoba között. A kapcsolat kialakítható egy pár TP-LINK TL-WA5210G N2350 hozzáférési ponttal.
Ebben a példában a hozzáférési pontok egyike kapcsolódik a Trend M72608 DVR hálózati interfészhez. A DVR együtt működik az n-cam 250 M11249 és M10754 analóg kamerákkal. Nagy felbontású videót biztosítanak (600 TVL) bármilyen megvilágítási környezetben (beépített IR megvilágítók). A távfelügyelet képeit a kamerákból és a beállított/irányított DVR végrehajtja az üzemeltetője parancsait egy számítógépen keresztül a szabad CMS szoftvert futtatásával és csatlakozik a második AP-val.
Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)CCTV Network DVR: TREND 260X08 (H.264, 8 channels)Compact Outdoor Camera: n-cam 250 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 40m, OSD)Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)
Egy egyszerű CCTV rendszer vezeték nélküli távoli menedzsmentje
Intelligens átállás az analóg CCTV rendszerekből az IP CCTV megoldásokba. Tervezők, telepítők és a videó megfigyelőrendszerek felhasználói egyre inkább felismerték az IP technológiára alapozott felügyelő rendszerek hasznát és előnyeit az analóg rendszerekkel összehasonlítva. A magasabb videófelbontás és a képessége, hogy képek megnézhetők és beállíthatók a világ bármelyik helyszínén. Az átalakítás a régi analóg rendszerekből az új IP alapú megoldásokba az utóbbi időszakban egy nagyon közkeletű jelenség. A közhiedelemmel ellentétben az átmenet nem kényszeríti a felhasználókat arra, hogy megszabaduljanak az analóg rendszerek minden összetevőjétől. Például a Sunell IP kamerák K1620, K1630, K1650, K1660, K1665, K1680, K1690, K1691, K1695 további analóggal kimenettel, csatlakozhatnak a DVR-hez analóg rendszerekben használt biztonsági mentések eléréséhez az IP CCTV adatokhoz.
Példa a Sunell IP CCTV kamera analóg videó kimenetére (BNC) - SN-IPR54/12DN/V
Sok hibrid CCTV kamera, ami a piacon kapható (IP-eszközök további analóg videó kimenet támogatja) korlátozza az IP-videó stream maximális felbontását, ugyanakkor analóg videót szolgáltat ugyanabban az időben. A probléma nem vonatkozik az említett Sunell kamerákra – képesek működni a 2 megapixeles felbontással (IP-stream) egyidejűleg kiváló minőségű analóg videóval.
Egy Sunell IP kamera az internethez való csatlakoztatása után a felhasználó távolról beléphet és nyomon követheti a felügyelt területet. A hálózaton keresztül lehetséges a kamerabeállításokat, mint például a fényerőt, színtelítettséget és fehéregyensúlyt megváltoztatni ( a digitális és analóg kimeneteken egyaránt). A legfontosabb dolog az, hogy a két-megapixeles képek is megfigyelhetők az IP-hálózaton maximális keretaránynál is és egyidejűleg egy a DVR analóg kimenethez csatlakozva 4 CIF videó vehető fel.
A TP-LINK TL-WDR4300 drótnélküli router, mint DLNA szerver. Sok a piacon lévő televízió rendelkezik a LAN portra köthető és az Ethernet hálózatokkal együtt működni képes DLNA tanúsítvánnyal eszköz található. A DLNA szabványokat képviseli a Digital Living Network Alliance, egy nonprofitként működő szakmai szervezet, amely több száz tagvállalatot egyesít, ami a fogyasztói elektronika területén működik, számítástechnikai berendezéseknél, mobil eszközöknél és szolgáltatásoknál. Az otthoni hálózati eszközök kompatibilisek a DLNA-val, ilyenek a PC-k és a Network Attached Storage (NAS) eszközökkel, tévék, hifik, házimozik, audió/videó rögzítők, kijelzők, játékkonzolok, internet tabletek, PDA-k, hálózati nyomtatók, okostelefonok, hordozható zenei lejátszók és mobil médiatabletek.
A legjobb megoldás az, ha a DLNA szerver folyamatosan működik, hogy a digitális fotók, zenék és videókat bármikor lehetséges a TV (k) –en vagy más digitális média lejátszón lejátszani. Így, az alkalmazás egy otthoni számítógépen, mint DLNA szerver praktikus és gazdaságos.
Access Point TP-Link TL-WA901ND (2.4GHz, 802.11n, 300Mb/s) Dual-band Wireless Router: TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
A TP-LINK N3260 drótnélküli router alkalmazása DLNA szerverként
A TP-LINK TL-WDR4300 N3260 router, amin fut az OpenWRT szoftver fut, DLNA szerver teljes funkcionalitását biztosítja. Egy merevlemez, ami csatlakozik a router egy USB portjához tárolóként lehet használni (NAS szerver) videó, képek, zene, stb. számára. A szerver és a tévé, valamint más eszközök között az adatok továbbítása vezetékes, vagy drótnélküli kapcsolatok használatával végrehajtható. A HD tartalom drótnélküli továbbítása simán menni fog, amikor minden eszköz a hálózatban a 802.11n szabványt használja.
Ryugyong Hotel Pyongyangben. Pyongyang a fővárosa a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak. A piramishoz hasonló Ryugyong Hotel története 1987-es évre nyúlik vissza. Az építési munkálatokat a befejezetlen struktúra hiánya miatt 1992-ben leállították (a teljes költséget 750 millió dollárra becsülték). Bár félkész állapotban volt az épület, mielőtt a munkát megszakították, és azt 16 éven keresztül ablakok és szerelvények nélkül hagyták el. Az észak-koreai kormány ez idő alatt igyekezett befektetőt találni a befejezésre, amely körülbelül 300 millió dollárt tenne ki. Az építési munkákat 2008-ban folytatták és tartalmazta egy bázisállomás telepítését is, ami a torony tetején helyezkedett el, az egyetlen észak-koreai 3G mobiltelefon hálózat (Koryolink). Jelenleg a hálózatnak több mint egymillió felhasználója van (a 2008 decemberi hálózati indításnál 5,300 előfizető volt), főleg a 3 milliós fővárosban.
A konstrukciós és befejezési munkálatok befejezése 2013 közepére van beütemezve. A 330 méter magas szállodát egy német üzemeltető fogja működtetni, ami a harmadik legmagasabb szálloda a világon.

A Ryugyong Hotel megszűnik az embereket rémisztgetni. Vajon vonzani fogja a befektetőket és a látogatókat?
Új termékek a DIPOL kínálatában:
DVB-T Modulator TERRA mdx420 (2xAV/COFDM encoder & RF modulator)
Outdoor Antenna Amplifier TERRA MA-062 (VHF & 2xUHF 30/34dB)
Second LNB Mount U-2LNB(800)-J
DVB-T modulátor
Terra mdx420
R82518
Kültéri antennaerősítő
Terra MA-062
R82006
Második LNB tartó
U-2LNB(800)-J
A9897
Érdemes elolvasni
A legjobb DVB-T antenna keresésében... általában a digitális földi televíziót vehetjük vele, de használata az antennának azonos az analóg TV esetében (figyelembe véve az azonos sávokat/csatornákat). Annyira, hogy a digitális multiplexeket általában vehetjük mindkettővel a szélessávú síkreflektoros "rácsantennákkal" és irányított antennákkal. Különösen azokon a területeken, ahol "duplikát" jelek érkeznek a különböző adókról a legbiztosabb megoldás az irányított antennákat a "fő" adó irányába állítani. A szélessávú antennák nyílásszöge (kb.45 fok) ami zavarokat okozhat, csökkenhet a jel minősége és a vétel megbízhatósága... bővebben
A Dipol 44/21-69 Tri Digit LNA-177 A2675 erősítős
- a leguniverzálisabb antenna a DVB-T vételére

Hogyan működtessük a CCTV rendszert DVR-rel, ahol a monitort helyileg távolabb helyezték el? Vannak olyan megfigyelőrendszerek, ahol a DVR-t az üzemeltető szobájától bizonyos távolságban kellett elhelyezni. Ez felveti a kérdést: hogyan lehet a rendszert csak LAN-on keresztül irányítani? Nem, a megoldás, amit lent bemutatunk, lehetővé teszi a videó és audió továbbítását a DVR-ből az üzemeltető weboldalára és az irányító parancsokat ellenkező irányban (használó egér és távirányító segítségével) LAN használata nélkül oldhatják meg...
bővebben
A szerelési összeállítás lehetővé teszi a video, audio és DVR vezérlését akár 50 m-re az üzemeltető oldaláról is
Hogyan osszuk meg a 3G kapcsolatot LAN/WLAN-on keresztül? Az internet szolgáltatásoknak a népszerűsége, amiket a GSM szolgáltatók nyújtanak gyarapodóban van. LAN internet hozzáféréssel 3G alapú szolgáltatással nagyon egyszerű és nem különbözik jelentősen más hálózati hozzáférésű megoldásoktól. A szükséges eszköz egy router, amely együttműködik az USB 3G modemmel. Példa egy ilyen eszközre a TP-LINK TL-MR3420 3G/3.75G N2957. Ez lehetővé teszi a drótnélküli továbbítási sebességet 300Mbps-ig (802.11n) és LAN kapcsolódással (Ethernet) akár 100 Mbps-ig. A kommunikáció az interneten egy 3G hálózaton keresztül USB interfészen keresztül lehetséges, amelynek kapcsolódnia kell a megfelelő 3G modemhez (a kompatibilis eszközök listája elérhető a gyártó weboldalán: TP-LINK)... bővebben
3G wireless router TP-Link TL-MR3420 N2957
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI