KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 06/2013 (2013. február 4.)
Érzékeny képérzékelők műanyag borítással. A Technische Universität Münchenből (TUM) a képérzékelők egy új generációját fejlesztette ki - sokkal érzékenyebb a fényre és olcsóbb a termék előállítása. A közeljövőben a tudósok felfedezése forradalmasíthatja a képérzékelők piacát, amiket a fogyasztói eszközökben használnak (kamerák, okostelefonok).
Az érzékelők felépítése az új módszernél azon alapul, hogy a szilíciumos kristályos félvezetőket felváltják (a fényt gyűjti és átalakítja azt elektromos jelekké) az elektromosan vezető műanyagokkal, amelyet egy nagyon vékony rétegben ráporlasztanak az érzékelők felszínére. A réteg befedi a teljes felületet, miközben a fény iránti érzékenysége 3-szorosan megnövekszik a tipikus CMOS eszközökhöz viszonyítva. Ez nagyon fontos, hiszen javítja a jel-zaj arányt és a módszer egyszerűnek tűnik, mivel a polimert ráfújják a chipre, akárcsak az egyszerű festéksprét.
Az ultra-vékony, fényérzékeny szerves réteg, amit a kutatók a Technische Universität Münchennél kifejlesztettek (TUM) alkalmazhatják a CMOS képérzékelők merev, vagy flexibilis felépítésű eszközeinél.

Kiderült, hogy a kamerákban levő érzékelők potenciális használata csak az egyik legnyilvánvalóbb ötlet. Az új technológia feltalálói más érdekes alkalmazásokra is gondolnak - köszönhetően annak a ténynek, hogy a fényérzékeny felületen a különböző polimerek összetételét megváltoztatva kémiai anyagokkal, elméletileg létre lehet hozni olyan érzékelőket, amelyek csak a kiválasztott hullámhosszúságú fényre érzékenyek. Tehát ez lerövidítheti az utat pl. az éjjel látó rendszerek az autókban (IR tartományban működnek) vagy más rendszerekben a szín alapján való felismerés.
Munka közbeni helyes ülő testtartás. A szellemi munka gyakran együtt jár a számítógépek előtt való üléssel. Az emberek, akik ülő munkát végeznek gyakran szenvednek olyan betegségben, amelyeknek kiváltója lehet és a legnagyobb probléma, hogy ezt csak a későbbi vizsgálatok derítik ki.
A monitort közvetlenül a dolgozó szemmagasságában kellene elhelyezni, amelynek legfelső éle 16-30 coll (40-75cm) távolságra legyen. A monitor megfelelő pozíciójának a beállítása egy magasabb személynél problémás lehet. Egy további magasítása a monitornak egy alátéttel gyakran nem elfogadható - ez sok teret foglalhat el az íróasztalon és nehézkes lehet a monitor színtónusának a beállítása is.

Helytelen és helyes ülő testtartás
A Signal tartók/konzolok segítségével nagyobb rugalmasságot érhetünk el a felhasználó számára az íróasztalnál a helyes ülő testtartás érdekében. A termékek közül nagyon sokféle lehetőség kínálkozik, hogy kiválasszuk az optimális megoldást. A fémszerkezet nagyon tartós ötvözetekből készül, amelyik a megfelelő tervezés folytán lehetővé teszi a 37" átlójú monitorok rögzítését. A monitor ilyen tartó felhasználásával nem kerül az íróasztalra, amely ebben az esetben különösen jelentős helyet takarít meg, amikor a munkaállomáson több monitor is üzemelhet.
MegnevezésLCD-T6LDA05-221LDA05-222DL502
Nézet
KódE93321E93331E93351E9635
TV mérete collban13'' - 23''17'' - 37''17'' - 37''13'' - 30''
Hogyan kezelhetők az eszközök, amelyeket a szekrényekben helyeztünk el? Sok ember hajlik arra, hogy elektronikus eszközöket egy modern szekrényben vagy a fiókokban helyezi el, ami egy elegáns megoldás, azonban ez felszínre hoz egy felhasználhatósági problémát is - nehéz, vagy lehetetlen elérni a távirányítókkal az eszközöket. A probléma megoldható a Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazásával.

IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
Egy példa a Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazására
A Signal IRB-600U R94130 IR bender érzékelője bármelyik távirányítótól IR parancsot kap elosztja azokat három IR adónak. Mindegyiküket különböző eszközök elé tudják helyezni (pl. a szekrény ablaka, vitrin stb., amelyikben az eszközöket belülről helyeztük el). Így a céleszközök bármelyike képes fogadni a felhasználó parancsait probléma nélkül, amiket az elhelyezés okozott az ablak/ajtó mögött, (a reakció hiánya, rövidebb tartomány, az irányérzékenység miatt stb.). Az eszköz egyik fontos jellemzője az egyik USB portról történő tápfeszültség ellátás. Ez azt jelenti, hogy az IR bender meghajtható a tévéből, vagy az irányított eszközök bármelyikéből, amelyek USB porttal rendelkeznek, ilyen módon nincs szükség további tápegységre és külön tápegység csatlakozásra.
Kiterjedt analóg CCTV rendszerek. Amikor a biztonsági kamerákat a DVR-től nagyobb távolságban helyezik el (300-2400 méter), az UTP, vagy RG59 kábel használata esetén az átviteli vonalon videóerősítőket kell felszerelni.
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Video Signal Amplifier VCA-4/1200 (1-in/1-out, with correction)CCTV Network DVR: TREND 260X04 (H.264, 4 channels)
A VCA-1/2000 M1842 videojel erősítő alkalmazása - 2000 m-ig terjedő tartományig
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter) - CLEARANCE SALE!Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver) - CLEARANCE SALE!CCTV Network DVR: TREND 260X04 (H.264, 4 channels)
Etrix M16742 és M16743 aktív balun szettek és UTP kábel használata segítségével akár 2400 m távolság is elérhető. Az aktív és passzív adó-vevők kombinációja csökkenthetik a hatótávolságot 1500 m-re.
Videó felügyelet időszakosan használt területeken. Néhány sport és szabadidős létesítmény, mint a sípályák, a kültéri medencék stb. az időjárási viszonyoktól függően csak az év bizonyos időszakában használatosak. Az ilyen helyeken a tipikus CCTV rendszerek telepítése önálló DVR egység gazdasági szempontból elfogadhatatlan volna.
2MP IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDR (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandal-proof)
A micro SD kártyát be kell helyezni a kártyafogadó nyílásába a helyi felvétel számára a Sunell K1691 kamerában
Egy jó választásnak az ilyen helyeken az IP kamerák használata, amelyek képesek a videófelvételt helyileg SD-n vagy a mikró SD kártyán rögzíteni.
Egy ilyen Sunell SN-IPV54/12UDR K1691 kamera, amelybe SDHC interfész van beépítve 32 GB-os tároló kapacitással. Ez körülbelül 72 órás közepes minőségű felvételt tesz lehetővé, a folyamatos videófilm felvétel alapján lehetséges a balesetek elemzése a lejtőn, uszodában , stb. A videó biztonsági mentésének ideje megnövelhető, ha csökkentjük a videóstream sávszélességét, a felbontást, vagy a képváltás számát. A régebbi felvételek rendszeres felülírása opciós lehetőséget kínál, amennyiben azok elemzése megtörtént.
Egy ilyen kamera az internethez való hozzáféréssel feltöltheti a videófájlokat egy távoli FTP szerverre. Az élő stream és az archívum is elérhető bárhol a világon a webböngészőn keresztül vagy okostelefonokon, amelyeken InView alkalmazás fut.


GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 Three-way GSM SplitterGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-BGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-A


GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305

Új termékek a DIPOL kínálatában:
SIGNAL 19
Quadruple LNB Holder (for 3 additional LNBs): U-4LNB-J
Aluminum Satellite Dish: CORAB COR-900 SA AL-J (90cm)
SIGNAL 19" Rack keret
(42U, álló)
LNB tartó négy fej számára U-4LNB-J
A9898
90cm alumínum műholdas tükör
CORAB COR-900 SA AL-J
A9606
Érdemes elolvasni
Közösségi antennarendszer korszerűsítése 110 aljzattal. A befektető sok régi épületben vállalta a MATV rendszerek korszerűsítését. A munka tartalmazta a régi berendezések eltávolítását és a modern DVB-T berendezések telepítését. Az első lépésben korszerűsítik a 11 emeletes épületet, annak két ágát 110 aljzattal... bővebben
Projekt modernizált MATV rendszerre egy 11 emeletes épületben 110 falialjzattal (kattintson a nagyításhoz)
Kamerák tápegységek nélkül? Sok IP-kamerát pl. K1620, K1630, K1670, K1680, K1690, K1695, a PoE IEEE 802.3 szabvánnyal összhangban UTP kábelen keresztül lehetséges meghajtani. Ez kiküszöböli a 12 VDC tápfeszültség csatlakoztatását és csökkent valamennyi kábelezést... bővebben
Egy példa a PoE funkciók használatára (az első 1-4 port) TL-SF1008P N29930 switch
Optikai kábelek kiválasztása. Miközben egy száloptika-kábelt egy adott létesítmény telepítéséhez kiválasztanánk, a technikusnak több tényezőt kell számításba vennie, ami meg fogja határozni a kábelek és csatlakozók fajtáit... bővebben
Az L7370 patch cord nézete
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI