KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 09/2013 (2013. február 25.)
Intelligens karóra az Apple-től. Az Apple közismerten divatot csinál mindenből és ez így van a fogyasztói elektronikában és az új technológiák területén is, azt tervezi most, hogy árulni fog... karórákat. De ez nem módja annak, hogy a válság idején megmentsék a vállalatot, hanem éppen ellenkezőleg az amerikai óriás fejleszteni kívánja a klasszikus eszközöket és egy új, a kornak megfelelő helyére kívánja helyezni azt. Az Apple óráját lehetséges használni a mobil fizetésekre, navigációra, az emailokhoz való hozzáférésre és szöveges üzenetek küldésére használni..., mindenre, ami most az okostelefonokkal megtehető.
Egy új funkció, ami először egy olyan szerkentyűnek tűnhet, amely a felhasználó fizikai tevékenységét ellenőrzi, így lehetőséget kínál az egészségi állapot felmérésére. A szolgáltatások fejlődése a (cloud computing) és M2M (machine-to-machine) a kommunikáció ilyen fajta alkalmasságával az idősebbek számára felbecsülhetetlen 24/7 egészségügyi ellátást biztosíthat. Ez a műszer fontos paramétereket továbbíthat a vérnyomásról, a testhőmérsékletről, stb. Hozzá tartozik egy nagy felbontású kamera, amelyen keresztül lehetséges a távolabb lévő orvosi központban diagnosztizálni a kevésbé súlyos tüneteket, orvosi tanácsokat kaphat használója. Ez mindenki számára, de még a jövőbeli egészségügyi ellátás alapvető változata is lehetséges ezáltal - sorbanállás és stressz nélkül.
Az Apple karórája alkalmas a mobil fizetésekre, navigációra, az email-ekhez való hozzáférésre és szöveges üzenetekre, valamint használójának fizikai állapotának a felügyeletére

Az iWatch az Apple-től az Intel chipsetre lesz alapozva és egy új energiatakarékos Bluetooth modullal rendelkezik. A prioritás célja a működési idő maximalizálása egy feltöltéssel. A 1.5"-os érintőképernyőtől eltekintve az óra támogatni fogja a "Siri" alkalmazást, amely már ismert az iPhone-ból, ami egy intelligens személyi asszisztens, tudás navigátor, használója természetes nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik, kérdésekre választ kaphat, ajánlásokat tesz, webes szolgáltatásokat kérhet. Az alapvető feladatok tartalmazzák a hangparancsokat és a szöveges üzenetek diktálását.
Az elképzelés a mobil számítástechnikai eszközöknél sok haladó jellemzőt ajánl és teljes mértékben integrálja azokat, ami a felhasználó számára talán már nem is új. 2012 júniusában bemutatták a Google Glassest a Google-nél I/O. az interaktív szemüveget, amely olyan információkat mutat be, amit a felhasználója kért és az a szemei előtt már látható is. A beépített kamera, hangszóró és a mikrofon lehetővé teszi az új minőségi videóchatet. Kiszámítja a lehető legrövidebb utat bárhol, vagy egy találkozó időbeosztását ütemezi be, hangparancsokra szöveges üzeneteket fogad.
Úgy tűnik, hogy beléptünk a technológia egy olyan új területébe, amelyet korábban csak a tudományos-fantasztikus filmekből meríthettünk, anélkül hogy szükség lenne egy egérre, billentyűzetre, vagy éppen az ujjainkra a szükséges bármilyen funkció eléréséhez. A funkciók mint például az egész napos egészségügyi ellenőrzés, látszólag jótékony mindenkinek, különösen az idősebb embereknek, egy szélesebb perspektívából az idősek visszatéréséhez vezethet és az önállóságukat csökkentheti. Csak remélhetjük, hogy ezek a tipusú eszközök még megmenthetnek egy keveset a magánéletünkből és helyet biztosítanak a független gondolkodást illetően.
Nagysebességű LAN száloptikára alapozva. A telepítő feladata egy egyszerű helyi hálózat kialakítása optikai adathordozóra alapozva, amelyet két különálló épületben kellett megvalósítani. Az egyik épületben nem volt hálózati infrastruktúra kialakítva, a másikban pedig rézkábeles hálózat volt, amelyet üvegszálas megoldásokkal kellett megtámogatni. A telepítő úgy döntött, hogy létrehoz egy aktív optikai hálózaton alapuló kapcsolatot SFP modulokkal és Ethernet médiakonverterekkel.

Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424 (24xGbE 4xSFP)Patch Cord (made to order) SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km)
Az ábrán egy optikai hálózat látható TP-Link switchre alapozva cserélhető SFP modulokkal és Ethernet médiakonverterekkel
A LAN új részének a központja a TP-LINK TL-SG3424 N29957 kapcsoló négy SFP nyílással. A nyílásokat ellátták ULTIMODE SFP-023G L1405 modulokkal, amelyek M-023G L10025 Ethernet médiakonverterekkel működnek együtt. A hálózat csomópontjai közti optikai kapcsolatokat Ultimode L7370 patckábelekkel csatlakoztatták, amelyeket több száz méter hosszan rendelésre készítettek (multimódusú duplex kábelek LC - SC csatlakozókkal).
Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gb/s (one single-mode fiber up to 20km)Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gb/s (one single-mode fiber up to 20km)19
Ethernet média konverterek párban használva pont-pont közötti kapcsolatok kialakításához
A másik épület rézből készült hálózata több készlet Ethernet médiakonverterrel rendelkezett. Egy RACK szekrény a szerverszobába lett telepítve (A) négy M-207G L11525 gigabit médiakonvertert tartalmaz, amelyet a 19 RACK adapterbe szereltek be L5215, a négy csomópontot (B) az épületben telepítették, ahol az ellentétes oldalakon azonos típusúakat használnak (egymódusú SC SC patch kábelekkel L7370).
Echo mérések a DVB-T-ben. DVB-T adók néhány területen ugyanazt a frekvenciát használják (csatorna), mint Single Frequency Network (SFN). A DVB-T SFN használja azt a tényt, hogy a COFDM jelet védő idők számításba veszik, hogy a különböző útvisszaverődések hibákat ne okozzanak a "digitális szikla" intervallumán kívül, vagy szintje alatt a vevőkészülékben. Létezik egy hasonló helyzet egyetlen adónál is amikor a DVB-T jelek többutas tükörképei jelennek meg a környezetben.
Egy DVB-T multiplex vételénél, ha problémák vannak az antennajel elegendő szintje ellenére, akkor a telepítőnek feltétlen fontos a fő jellel összehasonlítva mérni a késedelmet vagy a visszaverődés kialakulását. Ez segíteni fog az antenna optimális beállításánál és minimalizálni a zavart azáltal, hogy megváltoztatja az antenna pozícióját a tetőn, stb. így lehetséges a stabil vétel biztosítása. A mérések és beállítások elvégezhetők a professzionális Rover Master STC R10832 műszerrel (DVB-S/T/C).

Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Rover Master STC R10832 - egy műszer a DVB-T jel echójának mérésére
A Guard Interval hossza (GI) a DVB-T átviteli paraméterek közül az egyik, amelyet mikroszekundumban mérünk (us). Egy olyan esetben, amikor a visszavert jel eléri a beállított antennát és annak ideje több GI, meg kell változtatni a beállításokat, vagy ki kell cserélni az antennát, hogy ezáltal is elnyomják a visszavert jeleket A Rover Master STC műszer automatikusan érzékeli a GI értékét, jelzi a késleltetett/visszavert jeleket és a biztonsági tartalékot.
Nincs több probléma a CCTV kamerák csatlakoztatásával. A videóleválasztó SV-1000 M1711 több problémát küszöböl ki a CCTV kamerák tápegységhez történő kapcsolódásánál. Az eszköz megvédi a CCTV berendezéseket a villámlásoktól, a feszültség különbségektől, valamint a földhurkok okozta problémáktól.
A videóleválasztónak az alkalmazása megszünteti a torzítást, amit a kamera és monitor földjei közti potenciális különbség okoz. Különben a talajhurok zajt képes okozni és zavarni képes a videót ( fekete sávok mennek függőlegesen a monitoron).
Az eszközök védelme érdekében az átviteli vonal mindkét oldalán telepíteni kell villámcsapás ellen,
ezért a felhasználóknak két videóleválasztót kell alkalmazni

Mozgásérzékelés CCTV rendszerekben. Vannak olyan rendszerek, ahol a felügyeleti videó folytonos felvétele nem praktikus vagy gazdaságos. A példák között találhatók transzformátor állomások, földgáz-elosztás-infrastruktúrák, szerverszobák, stb., minden, amit a viszonylag kis mennyiségű forgalom jellemez. Ilyen eseteben a legjobb megoldásnak az tűnik, ha a felvétel mozgásészlelés alapján történik, ami jelentősen növeli a videókésleltetési időket és javítja a rendszerek funkcionalitását azáltal, hogy kiküszöböli az időigényes információ keresést.
Mozgásérzékelés ablak a Sunell kamerákban
A kommunikáció a Sunell kamerák és a Signal DVR K4416 között ONVIF protokollon alapszik. Az észlelési területeket és a mozgásészlelés érzékenységét közvetlenül a kamerákba helyezik. Az információ megjelenése váratlan tárgy észlelése után a kamera elküldi az adatokat metaadatok formájában a DVR-nek, ami elindítja a videófelvételt. A kamera elemzésének köszönhetően, amit elvégeztek a DVR-en a CPU zökkenőmentesen másik feladatot hajthat végre.
Mentés 3G hálózatokon. A TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G N2957 drótnélküli router lehetővé teszi a vezetéknélküli/vezetékes hálózatok gyors létrehozását, ami hozzáférést biztosít az internethez egy 3G kapcsolaton keresztül. Az eszköz képes a 300 Mbps drótnélküli sebességre (802.11n) és LAN kapcsolódásra (Ethernet) akár 100 Mbps. Az internetkapcsolat a 3G hálózathoz az USB interfészen keresztül lehetséges egy megfelelő 3 G modemmel (a kompatibilis eszközök listája elérhető a gyártó oldalán.
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
3G vezeték nélküli router TP-Link TL-MR3420 N2957 internetet szolgáltat a 3G hálózatról.
Az eszköz felhasználható egy biztonsági mentés kapcsolat létrehozására. Ha a fő internetkapcsolatot egy DSL vonalon keresztül szolgáltatják és egy ideiglenes kapcsolati hiba történik a TP-Link drótnélküli router failoverfunkciója automatikusan kapcsolhatja a 3G hálózathoz, amely egy külső USB modemen keresztül csatlakozott. Ez a megoldás ideális irodák és üzletek számára, ami veszteséget jelenthet az internetkapcsolatból a normális üzleti tevékenység számára. Miután a DSL hiba elhárítása megtörtént, az eszköz automatikusan kapcsolni fog az eredeti állapotba (DSL vonalon keresztül elérhető az internet).
Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Egy példa a TP-Link TL-MR3420 N2957 vezeték nélküli router alkalmazására
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Single-mode Adapter ULTIMODE A-524S (1xSC/APC-1xFC/APC)
Universal Bracket for BR-180M Camera and Redbeam IR Illuminators
Single-mode Adapter ULTIMODE A-544D (2xFC/APC-2xFC/APC)
ULTIMODE A-524S
1xSC/APC - 1xFC/APC
L4224
Kameratartó
BR-180M
M5124
ULTIMODE A-544D
2xFC/APC - 2xFC/APC
L4344
Érdemes elolvasni
Twin tuneres PVR vevőkészülék egy kábelen. A műholdas platformok növekvő vonzereje magukban foglalják a twin tuneres PVR vevőkészülékeket népszerűségét, amelyek merevlemezes meghajtókkal vannak felszerelve és ez két független műholdas jelet igényel. Tehát a régebbi egyéni telepítéseket SINGLE LNB-vel kell bővíteni... bővebben
A TWINSENDER R85260 szett alkalmazásáva két SAT jel küldhető egy koaxiális kábelen
Kiterjedt analóg CCTV rendszerek. Amikor a biztonsági kamerákat a DVR-től nagyobb távolságban helyezik el (300-2400 méter), az UTP, vagy RG59 kábel használata esetén az átviteli vonalon videóerősítőket kell felszerelni... bővebben
A VCA-1/2000 M1842 videojel erősítő alkalmazása - 2000 m-ig terjedő tartományig
Mobile 3G router. A TP-Link TL-MR3040 3G/3.75G mobil router N2960 lehetővé teszi a gyors vezeték nélküli/vezetékes hálózat létrehozását, ami hozzáférést biztosít az internethez egy 3G/3.75G hálózaton keresztül. Ez különösen fontos lehet utazás közben az AC elektromos hálózathoz való hozzáférés nélküli helyeken, ahol több mint egy eszközt kellene csatlakoztatni az internethez ugyanabban az időben. Az eszköz akkumulátorról működik, így nincs szüksége egy külső tápegységre.A router lehetővé teszi az adatátviteli sebességet egészen 150 Mbps (802.11n) és a LAN kapcsolatot (Ethernet) akár 100 Mbps... bővebben
Tipikus felhasználása a TP-LINK 3G TL-MR3040 N2960 routernekA beépített akkumulátornak köszönhetően a router tökéletes utazóknak, akik internetkapcsolatot kívánnak elosztani több eszköz számára.,

Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI