KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 10/2013 (2013. március 4.)
Elképzelhető-e a világ kábelek nélkül? - 802.11ad elfogadva! Az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) bejelentette, hogy elkészült az IEEE 802.11ad drótnélküli hálózati szabvány. A marketing neve a WiGig lesz és átfogja a 802.11ad hálózatokat, amelyek a 60 GHz sávban működnek. Elérheti a 7 Gbps adatátviteli sebességet is, ami elképzelhetetlen a mostani drótnélküli hálózatokban.
A WiGig nem kívánja felváltani a 802.11 szabványokat, de kiegészítheti azokat és esetenként nagysebességű drótnélküli hidakat képezhetnek az eszközök között, ahol a közelben lettek telepítve. Az ilyen minihálózatok alkalmasak a felhasználók közötti eszközök adatcseréjére, vagy a kiegészítő eszközök integrálására, mint például a tabletek és a PC. Mindazonáltal a WiGig legnagyobb potenciálja a HD audió-videó adatfolyamok továbbításának lehetősége. A WiGig meghatározza az adó interfészét az A/V jelforrásokat, (DVD/Blu-ray lejátszók, a set-top-boxokat,, tableteket, okostelefonokat, stb.) és a fogadó megjelenítő eszközöket (tévék, monitorok, kivetítők, stb). Ez jelenti hogy a közeljövőben (a piaci szakértők szerint, hogy kb. 2015-ben ) a HDMI kábelek lassan eltűnhetnek a piacról. Természetesen ez a gyártóktól is függ, hogy mikor sikerül bevezetni a piacra az új drótnélküli interfészeket.

A film bemutatja a főbb jellemzőit az új 802.11ad szabványnak - WiGig
A tartomány korlátozása a rendkívül magas működési frekvencia miatt nem akadályozza meg a mostani sokféle alkalmazást az otthonokban és irodákban. Ez a korlátozás nem fogja megakadályozni az elektronikus eszközök gyártóit a 802.11ad kapcsolatok kialakításában. A drótnélküli chip-gyártók, mint például az Atheros, Marvell és Qualcomm már dolgoznak azokon az új rendszereken, amelyek lehetővé teszik az egyidejű kapcsolatot a 2.4 GHz, 5 GHz és 60 GHz sávban. A szabvány fejlesztőinek és a berendezések gyártóinak a szándékának arra kell irányulnia, hogy az eszközök a legoptimálisabb módon információt válthassanak. Az optimalizálás alapja a Fast Session Transfer (FST), amely automatikusan kiválasztja a megfelelő szabványt a tényleges átviteli feltételekhez.
Ezen a héten a CeBIT Hannoverben is bebizonyíthatja, hogy a 802.11ad a drótnélküli eszközökben és a fogyasztói elektronikában mi várható a piacon, vagy milyen események következnek az elkövetkezendő időkben..
Hogyan csatlakoztassunk egy switchet az optikai médiakonverterhez optikai kábelen keresztül? Olyan esetekben ahol a LAN-t egy másik számítógépekre kell kiterjeszteni (pl. az épület egy új szárnyában helyezkedik el), a legjobb megoldás a száloptika használata a kapcsolatra, különösen akkor, amikor annak hossza felülmúlja a 100 métert (az UTP kábel maximális hossza 100 méterre korlátozott). Egy további előnye volna a túlfeszültség elleni védelem az alhálózatok között.
Az ideális választás egy kapcsoló használata SFP slottal és egy megfelelő pár médiakonverter és SFP modul alkalmazása. Egy példa látható az alábbi ábrán.
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km)
Optikai kapcsolatot egy kapcsoló és egy médiakonverter között
A több fajta csatlakozó miatt az eszközökben célszerű a megfelelő végződéseket használni egy patch cord alkalmazásával. A médiakonverterek jellemzően el vannak látva SC csatlakozókkal, míg a SFP modulok a kicsi méretük miatt LC csatlakozókat használnak. Az optikai kábeleket a kívánt hosszal és a megfelelő csatlakozókat is megrendelhetik tőlünk - L7370.
Egy műholdvevő két televízió. Az otthoni felhasználók, akiknek egy műholdas vevőjük és két tévékészülékük van ritkán döntenek úgy, hogy vesznek egy másik vevőkészüléket. Mindazonáltal számukra is könnyű hozzáférésük lehet a csatornák mindegyikéhez a vevőkészülékből drótnélkül egy Signal T-1 R94115 alkalmazásával a 2.4 GHz sávban. A készüléket úgy tervezték, hogy drótnélkül továbbítsa az audió/videó jeleket a vevőkészülék távirányítójával (egy másik szobából). Az AV jeleket a vevőkészülékből a másik szobába továbbíthatják kb. 30 méteres távolságra.


Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz)Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz)
Drótnélküli adó/vevő Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz) R94115
A Signal R94115 a videó és sztereo audiójeleket küldi el és továbbítja azokat A/V jelként egy DVD, VCR, DVB-S/DVB-T készülékből, multimédiás lejátszóból, analóg kamerából. Ez gyakran szolgál ideális megoldásként a jelek egy másik tévére való továbbítására az otthonokban, hálószobában, vagy konyhába, stb.

Super Flux IR LED a Sunell kamerákban. A szuper Flux LED-eket jellemzi a fénysugár magas intenzitása. Ezeknek a LED-eknek négyszögletes a keresztmetszetük és 4 érintkező csúccsal rendelkeznek. Ez a konstrukció az ütéssel és rezgéssel szemben magas ellenállást fejt ki, úgyhogy ezeket gyakran használják a modern gépkocsik megvilágításában.
IR megvilágító a Super Flux LED Sunell kamerákban vannak beépítve,
3 mm-es diódákból 60o sugárban és 5 lapos diódából áll 90o sugárral.

A Super Flux LED-ek különböző verziókban lencse alakú kivitelben rendelkezésre állnak, amelyek közvetlenül a látószögbe irányulnak.
Dioda Super Flux LED 3 mm
Dioda Super Flux LED 5 mm
Flat Super Flux LED
Ezek a modern típusú LED-ek alacsony energiafogyasztással rendelkeznek (20 mA/dióda), magas megbízhatóság és széles skála. Ezek az előnyök döntötték el, hogy a Sunell vállalat a LED-eket a dómkamerák IR megvilágítóiban fogja használni. A jövőben a kameráik mindegyikénél az ilyen LED-eket építik be az IR megvilágítóknál.
Hibrid CCTV rendszer Sunell eszközökre alapozva. A Signal NVR-3216 K4416 egy modern 16 csatornás NVR. Az eszköz képes a kamerákból érkező H.264 tömörítésű videó streamek felvételére, amelyek az ONVIF protokollt támogatják. Ez lehetővé teszi az SN-VSR5401 K1601 videószervereken keresztül csatlakoztatni az analóg kamerákat és integrálja azokat a Sunell IP-kamerákba. Az ilyen hibrid videófelügyeleti rendszerek sima átállási lehetőséget biztosítanak az IP-megoldásokba az analógból anélkül, hogy meg kellene szabadulniuk a már beszerelt analóg kameráktól.

Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)Video Server: Sunell SN-VSR5401Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)NVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)
Signal NVR archív képei egy Sunell IP kamerából
és analóg v-cam kamerából, amely együtt működik a Sunell videó szerverrel K1601

A videót a kamerából, amelyet digitalizált a K1601 videószerver, bemutatható 25 fps képváltásban három felbontási módban, 720x576 (D1), 352x240 (CIF), és 176x120 (QCIF). A videószerver el van látva két hangbemenettel, amelyet mikrofonok, vagy másik audióforrás csatlakoztatására használhatnak.

Miniatűr kültéri Access Point. NanoStation Loco M5 egy integrált megoldás a drótnélküli hidak létesítésére, amelyek az 5 GHz-es sávban a 802.11n MIMO 2x2 szabványt használják. Egy egyedülálló konstrukciónak köszönhetően a NanoStation Loco M5 példátlan teljesítményt ajánl egy ilyen kompakt eszközben. A burkolat UV-nek ellenálló műanyagból készült és ellenáll még a legszélsőségesebb időjárási viszonyoknak is. Az eszköz túlfeszültség elleni védelemmel rendelkezik.
Access Point Ubiquiti NanoStation Loco M5, 5GHz CPE
Ubiquiti NanoStation Loco M5, 5GHz CPE N2515
Az AP Routerben vagy a Bridge módban tud működni. A drótnélküli interfésze támogatja az Access Pointot, Access Point WDS, Client és Client WDS módokban üzemelhet. Az eszköz kompatibilis a MikroTik RouterOS platformmal.
Az AirMax™ TDMA protokoll lehetővé teszi a "rejtett csomók" problémlémájának kiküszöbölését, kiutalt időrések segítségével (TDMA) az ütközésmentes kommunikációért. Ez ráadásul maximális átmenő teljesítményt tesz lehetővé több tucat ügyfélállomás részére, amelyek a hozzáférési ponthoz csatlakoztak.

Új termékek a DIPOL kínálatában:
IDC Cable Insertion Tool
Thermostat (for fans)
FM/UHF Antenna Diplexer: ZA-106BMs (75 ohm, F-con)
IDC betűző szerszám
E7992
Termosztát (ventilátor számára)
R912006
FM/UHF Antenna diplexer
ZA-106BMs (75 ohm, F-csatlakozó)
C0382
Érdemes elolvasni
Hotel SMATV rendszere (SAT TV + DVB-T). Egy szállodai komplexum három épületből áll, amely MMH-3000 fejállomással rendelkezik, DVB-T multiplexként oszt el 6 műholdas csatornát egy sorozat Terra csatornaerősítővel hozzáférést biztosítva a DVB-T adások FTA csatornáihoz... bővebben
A szálloda SMATV rendszerének ábrája, amelyet 3 épületben alakítottak ki az elérhető DVB-T adások és 6 SAT TV csatorna és további DVB-T-multiplex elosztására

Kedvező költségű drótnélküli ellenőrzés-megoldás a tulajdonokra. A videót egy biztonsági kamerából, amely a tulajdonba vezető út bejáratnál helyeztek el, az adó/vevőkészülék készlet használatával drót nélkül továbbíthatják Signal TR-3000 R94110... bővebben
Az elgondolás egy alacsony költségű drótnélküli felügyelet megoldása
a tévékészüléken lévő kép szemrevételezésével

Nincs több probléma a CCTV kamerák csatlakoztatásával. A videóleválasztó SV-1000 M1711 több problémát küszöböl ki a CCTV kamerák tápegységhez történő kapcsolódásánál. Az eszköz megvédi a CCTV berendezéseket a villámlásoktól, a feszültség különbségektől, valamint a földhurkok okozta problémáktól... bővebben
A videóleválasztónak az alkalmazása megszünteti a torzítást, amit a kamera és monitor földjei közti potenciális különbség okoz. Különben a talajhurok zajt képes okozni és zavarni képes a videót ( fekete sávok mennek függőlegesen a monitoron).

Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI