KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/25. szám (2013. június 17.)
Áttörés a fotózásban - grafén képérzékelő. Ez nem egy CMOS, CCD, vagy Foveon technológia a Sigma-tól, amely a fényképezés jövője lehet, mind "profi" és "hagyományos" alkalmazásoknál és a népszerű mobiltelefonokban. A Szingapúri Nanyang Egyetemen, a Wang Qijie adjunktus által vezetett kutatócsoport kifejlesztett egy fényérzékeny réteget grafénból. Ez a réteg képes fotó-elektronokat csapdába ejteni hosszabb időre és ez a felhalmozott töltés erősebb elektromos jeleket biztosít. Ez jobb érzékenységet jelent, ami gyenge fényviszonyok mellett nagyon fontos.
A grafén érzékelő fejlesztői munkájuk eredményével.
Az apró, átlátszó darab lehet a digitális fényképezés mérföldköve.
[forrás: sciencedaily.com]
Az új típusú képérzékelő érzékenysége körülbelül 1000-szer nagyobb, mint a korábbi grafén szenzorok és kb. 10-szer jobb mint a digitális fényképezőgépekben használt népszerű CMOS szenzorok. Fontos tényező még, az új érzékelőknek szükséges energia mennyisége - sokkal kisebb feszültséggel működnek és a teljes energiafogyasztása is kb. 10-szer kisebb, mint a hagyományos technológiák esetében.
Az új érzékelő fontos előnye, hogy gyártani lehet a meglévő CMOS gyártósorokon. A tömegtermelésben, a grafén érzékelők ára többször alacsonyabb is lehet, mint a CMOS technológia esetében.
A grafén a szén egy allotróp formája. 2010-ben, Andre Geim és Konstantin Novoselov kapta a fizikai Nobel-díjat "az úttörő kísérletek a kétdimenziós grafén anyag tekintetében". Az anyag egy réteg szén atomból áll, egy rendezett méhsejt kristályrácsban. Az egy-atom vastagság miatt úgy lehet tekinteni, mint egy két-dimenziós szerkezetet. Ezzel az anyaggal megvan a szilícium cseréjének lehetősége számos alkalmazásban.
Médiakonverterek - a legjobb védelem a villámcsapás és más túlfeszültség ellen. A vállalatok adattovábbításáért felelős hálózati berendezések általában jelentős beruházások. A pénzügyi veszteségekbe beletartozik az IKT-rendszerek hibái a mindennapi műveletekben. Külön erőfeszítésekre van szükség a szerver károk minimalizálására.
Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km)
A két ULTIMODE médiakonverter egy rövid patch kábellel csatlakozik, egy egyszerű, hatékony és megbízható védelmi módszert képezve, a hálózati és számítástechnikai berendezések elleni túlfeszültség védelem céljából.
Az optikai szál egy elektromos szigetelő. Kiváló elektromos leválasztást biztosít a készülékek között, ugyanakkor lehetővé teszi a nagy adatátvitelt. A hálózat és a számítógépes berendezések külső túlfeszültség elleni védelmének érdekében, sok felhasználó alkalmaz két média konvertert, patch kábelek segítségével csatlakoztatva, a szerver szekrény előtt.
Ehhez az alkalmazáshoz a legjobb választás a Gigabit Ethernet médiakonverter két multimódusú optikai szállal (duplex), amely olcsó és nincs szükség optikai csillapítókra a rendkívül rövid távolság miatt, mint pl. az M-023G L10025.
SMATV rendszer egy sokemeletes épületben. A rendszer lehetővé teszi az összes rendelkezésre álló földi TV és műholdas csatorna vételét egy műhold pozícióból (pl. Hotbird 13E). Minden csatorna rendelkezésre áll minden előfizetői aljzaton. A rendszer alapját a TERRA MSV multiswitch adja. A fő kábel kiterjesztése alhálózatokra az SSQ-508 R70520 osztóval és az SS-510 R70520 leágazókkal készült.
A DVB-T jel a nagy nyereségű (14-16,8 dBi), irányított Dipol 44/21-69 Tri Digit A2670 UHF antennaból érkezik. A jelet felerősíti egy sor TERRA R82510 at420 csatorna erősítő (opcionálisan lehet négy csatornás erősítő is: Terra at440 R82511). Az erősítők erősítik és kiegyenlítik a jelszintet a telepítés bemenetén, ami elengedhetetlen egy ilyen nagy hálózatban.
UHF TV antenna: DIPOL 11/21-69 (11-element)
A multiswitch rendszer projekt az ingyenes SatNet szoftverrel készült - DVB-T és műholdas jelek elosztása 108 előfizető számára ( R694100).
SMATV rendszerek tervezése a TERRA SatNet szoftverrel.
Az egyik legfontosabb paraméter - a multiswitch rendszerekben - az utak közötti szigetelés, ahol a különböző polarizációjú/sávú jelek haladnak. A kulcskérdés a koaxiális kábel és az aktív/passzív eszközök szűrési hatékonysága. A koaxiális kábelek között, a legjobb árnyékolási hatékonyságot a TRISET-113 E1015 kábel biztosítja. A 92%-os árnyékoló fonat és alufólia eredményezi a 100 dB árnyékolási hatékonyságot (az A+ és az A++ osztály között). A TERRA MSV multiswitch öntött háza védi az áramköröket az interferencia okozta külső elektromágneses mezők ellen.
Nagyon nagy előnye ennek a megoldásnak a rugalmasság. Köszönhetően a széles TERRA multiswitch választéknak, a tervező gyakorlatilag korlátlanul választhatja ki a lehetőségek közül a megfelelő topológiát és berendezéseket. Ha szükséges minden rendszer könnyen módosítható a jövőben.
Hogyan védjük meg a CCTV berendezést a túlfeszültségtől? Az egyik leggyakoribb oka a CCTV berendezések hibáinak, a villám. A rendszerekben a legnagyobb kockázatot a hosszú külső kábelek okozzák, amely képes létrehozni magas feszültséget, még a villámcsapástól nagyobb távolságra is. A túlfeszültségek veszélyesek az átviteli vonalak mindkét oldalán lévő eszközökre.
A koaxiális kábeleken keresztül csatlakoztatott eszköz megvédhető az egyes ( M1701), vagy négyszeres ( M17014) CCTV videó túlfeszültség védelemmel. A sodrott kábelekkel csatlakoztatott készülékekhez szükséges használni egy AXON védelmet. Az AXON AIR NET J2835 védelmet UTP/FTP kábellel csatlakoztatott Ethernet 10/100/1000 Mb/s hálózatokhoz tervezték túlfeszültség-védelem céljából, az AXON PoE Net Protector ezenkívül túlfeszültség elleni védelmet biztosít az UTP/FTP kábel tápvezető érpárnak is, az AXON ADSL Protector J2810 pedig megvédi az ADSL eszközöket, amelyek a távközlési vonalhoz csatlakoznak.
A túlfeszültség védőket a távvezetékek mindkét oldalán el kell helyezni, a lehető legközelebb a védett eszközökhöz. Alapvető feltétele az AXON védelem hatékony működéséhez, hogy a zöld és sárga kábel csatlakoztatva legyen a földhöz (nem villámhárítóhoz), vagy az AC hálózat földelő/védővezetőjéhez (PE)
CCTV Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-SV (4ch-WD1-HDMI)CCTV Video Surge Protector OPV-4Video Surge Protector OPV-1Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Network Video Recorder: NUUO NV-4080S (8ch/240fps/1.3MP)PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)Computer Network Protector: AXON PoE Multi NetProtectorComputer Network Protector: AXON PoE NetProtectorOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)
A CCTV eszközök védelme koaxiális és UTP/FTP kábelen keresztül
64 kamera 5 megapixeles felbontással - csúcs videó megfigyelési megoldás megfizethető áron. A NUUO Titan NVR-ek innovatív plug & play eszközökök, melyek háza kompatibilis a RACK rendszerrel. IP CCTV rendszerek teljes menedzsmentjére tervezték. A fő funkciók pl. az élő ellenőrzés, videó streamek felvétele, az archívumok lejátszása. A NUUO NVR Titan NT-8040 (R) K4804 egy új File Ring felvételező motort használ, amely nagy megapixelű videó adatok tárolására és visszakeresésére van optimálizálva. Az adatokat új letöltési és archiválási módjának köszönhetően, az NVR átviteli kapacitása 250 Mbps, így akár 64db 5 megapixeles H.264 kamerát képes kiszolgálni.
A felügyeleti adatok archiválásától eltekintve, ezzel egyidőben az NVR online adja az élő video stream-et a kamerákról, úgy mint minden szükséges archivált anyag a kliensek számára. Nem valószínű hogy elegendő egyetlen Gigabit Ethernet port. Az ügyfél-munkaállomásokra továbbított adatfolyamok megosztása miatt a NUUO NVR el van látva két Gigabit Ethernet porttal. Ez biztosítja a rendszer nagyobb megbízhatóságát és csökkenti a hálózat túlterhelésének kockázatát. Továbbá, ha az egyik hálózati kártya meghibásodik, a másik átmenetileg képes kezelni az egész hálózati forgalmat.
Network Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-8040(R) (max 64ch)16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DManaged Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Megapixel IP Camera: Sunell SN-IPC54/40EDN (5MP, box)Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)
Egy rendszer felépítése, amely egy K4804 NVR-en és Sunell kamerákon ( K1695, K1637) alapszik
A TP-LINK TL-SG3424P JetStream N29961 switch-ek szervezik a LAN hálózatot és táppal látják el az IP kamerákat, a PoE 802.3af szabványnak megfelelően. A kamerák számától és a switch-től való távolságtól függően kapcsolódhatnak GbE porton keresztül (akár 100 méteren) vagy SFP modulokkal (külön kell megvásárolni, a távolság elérheti a 20, vagy még több kilométer).
Egy K4804 NVR kiszolgálhat 128 kapcsolatot kamerákkal (pl. 4 kliens egyszerre követhet nyomon 32 különböző kamerát), és lejátszhat 64 csatornát (pl. 8 kliens egyszerre tud lejátszani 8 felvételt).
Otthoni/SOHO hozzáférési pontok üzemmódjai. Elérési pont (AP) - ez az alapvető módja a vezeték nélküli kommunikációnak, az AP és a kliens között, amely rendelkezik vezeték nélküli kártyával/adapterrel. A felhasználók (ügyfelek) Infrastructure módban csatlakoznak a vezeték nélküli hálózathoz.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)Access Point TP-Link TL-WA701ND (2.4GHz, 802.11n, 150Mb/s) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)Access Point TP-Link TL-WA701ND (2.4GHz, 802.11n, 150Mb/s)
Egy otthoni hálózat felépítése: AP + repeater
Nagyobb ház esetében egy AP tartománya kevés lehet. A probléma megoldható egy másik eszközzel, Repeater (regenerator) üzemmódban használva, így kiterjesztve a vezeték nélküli hálózatot. A készülék megkapja a kívánt adatfolyamot és továbbküldi azt. Ezt a módot gyakran használják nagyobb épületekben a jobb lefedettség biztosítása érdekében. Ennek a konfigurációnak az az előnye, hogy a két eszköz között az ügyfélnek nem kell váltani, pl. ha a felhasználó mozog a házban egy mobil eszközzel.
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Routerboard RB951G-2HnD (5x 10/100/1000Mbs, WiFi)
LTE/GSM/3G Antenna: TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
Fiber Optic Distribution Cable: ULTIMODE BS-48SM (48xG.657.A2, easy access) [1m]
Routerboard RB951G-2HnD
5 port + WiFi
N24951
LTE/GSM/3G Antenna
TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
A741022
Száloptikai elosztó kábel
ULTIMODE BS-48SM (G.657.A2)
L7848
Érdemes elolvasni
Mérések optikai rendszerekben. Minden telepítő új optikai eszközökkel akar elkezdeni dolgozni, melyeket először be kell szereznie, köztük pl. egy optikai mérőt, ami egy nagyon fontos eszköz és ez egészen más, mint ami a rézrendszerekben használatosak... bővebben
Optikai teljesítménymérő GRANDWAY FHP1B02
L5821
Digitális földfelszíni televízió elosztása egy bérházban. A DVB-T adások fogadása és elosztása a négy lépcsőházas épületben egy sor Terra csatorna erősítővel van megoldva, a szűrők és erősítők egy DIPOL 44/21-69 Tri Digit A2670 antennáról kapják a jelet. A készlet két különálló csatorna erősítőből (at420 R82510) és szélessávú erősítőből (MA400 R82520) áll. A modulok egy R82538 sínre vannak felhelyezve és egy DR-60-12 R82532 tápegységgel vannak meghajtva. A szett képes négy DVB-T multiplexet erősíteni, amely a kimenetén stabil (AGC) magas szintű jelet biztosít. Továbbá a lakosok hozzáférhetnek az FM rádióadásokhoz is egy Dipol 1RUZ PM B A0221 antennával, amely egy MA400 R82520 erősítőbe kerül és onnan az RF elosztó rendszerbe... bővebben
4 lépcsőházas, 64 apartmanos épület DVB-T elosztó rendszerének ábrája
Power over Ethernet nagy CCTV IP rendszerekben. A következő IP kamerák: K1620, K1630, K1670, K1680, K1690, K1691, K1695, K1698, kompatibilisek az IEEE 802.3af (PoE) szabvánnyal, amelyeket meg lehet táplálni a hálózati kábelen keresztül. Ennek a lehetőségnek az alkalmazása szükségtelenné teszi a tápegységet, így nem kell plusz kábel. Ez leegyszerűsíti a telepítést és csökkenti a rendszer költségeit. Minden kamera csatlakoztatható a TP-LINK TL-SG3424P JetStream N29961 menedzselhető switch-hez és az áramellátást is megkaphatja (PoE 48 VDC)... bővebben
Egy CCTV IP hálózat koncepciója PoE-vel
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI