KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/34. szám (2013. okt. 21.)
Internet a felhők felett. Egy európai légitársaság bővíti kínálatát vezeték nélküli hozzáféréssel az internethez, fedélzeti WiFi-n keresztül. A német légitársaság, a Lufthansa, közepes távolságokra kínál az utasoknak széles választékban filmeket, TV sorozatokat, zenéket, játékokat és a legújabb híreket külön weboldalon keresztül. Az utasok csak csatlakoznak a fedélzeti WiFi hálózathoz a saját mobil eszközük segítségével - laptopokkal, tabletekkel vagy okostelefonokkal.
Az internethozzáférés repülőgépen már nagyon népszerű az Egyesült Államok belföldi járatain, Európában viszont késett. Általában több hozzáférési technológia létezik, amelyek különböznek a sávszélességben is, de mindegyik viszonylag magas költségekkel rendelkezik.
Hogyan működik?
Az amerikai GoGo szolgáltató a felelős a fedélzeti Internet szolgáltatási piac 81%-ért az USA-ban, amely szerte az országban épített megszakítás nélküli 3G bázisállomásokat. Ezen állomások között repül át a repülőgép, így az interneten keresztül is. A levegő-föld (ATG) 3 MHz-es szélessávú frekvenia engedéllyel, lehetővé teszik az adatátvitelt a légi járművek és a földi állomás között akár 3,1 Mbps-al, amelyet meg is kell osztani az összes utas között. Ez a megoldás egyik fő hátránya. A rendszer következő generációs változatánál növelni fogják a sebességet akár 9,8 Mbps-ra, de ez megkövetel további, drága berendezéseket. A földdel való közvetlen kommunikáción alapuló rendszer másik hátránya a korlátozás csak kontinentális járatokra - nincs lefedettség tengereken és óceánokon.
A GoGo hálózat adói internet-hozzáférést nyújtanak több mint
1900 járatnak és 6000 magán repülőgépnek, melyek az Egyesült Államok területén repülnek át
(forrás: www.techradar.com)
Egy másik sokkal hatékonyabb módszer célja, hogy létrehozza a repülőgép és műhold közötti átvitelt. Ebben az esetben a teljes letöltési sebesség (a műholdról a gép felé) elérheti a 50 Mbps-ot és ezzel együtt a műholdak megszüntetik a kommunikáció korlátozást a tengerek és óceánok felett, így ez a megoldás sokkal sokoldalúbb. Ebben az esetben a rendszerek általában a Ku-sávot (12-18 GHz) használják. Vannak tervek a magasabb frekvenciák használatára, beleértve a Ka-sávot (26-40 GHz), lehetővé téve a nagyobb átviteli sebességet.
A műholdas technológia a WiFi jövője repülőgépeken.
Működik föld, tengerek és óceánok felett is.
(forrás: www.techradar.com)
Az internet-hozzáférés a repülőgép fedélzetén nem ingyenes, de a költségek nem magasak. Általában az utas költsége mintegy 10 EUR/óra, vagy 25 EUR/nap, amellyel hozzáférést kap a hosszú repülőút egészén. A Lufthansa-tól eltekintve a fedélzeti Internet-hozzáférés csak néhány kiválasztott európai légitársaságoknál áll rendelkezésre. Úgy tűnik, hogy az ilyen szolgáltatások iránti igény olyan erős, hogy szabvány lesz szinte minden járaton, kivéve talán a legolcsóbb vonalakat.
Nincs elég szál? WDM! Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az optikai kábelek az újonnan épített, felújított, vagy egyéb létesítményekben. Néha, a kábelezést a jövőbeni alkalmazások tisztán látása nélkül telepítették, a költségek miatt lekorlátozva a minimum számú szálakra. Ez a megközelítés bár gazdaságilag indokolt volt abban az időben, a mai alkalmazásoknál viszont problémákat okozhat. A vállalkozók gyakran szembesülnek a kevés számú szálak problémájával, amikor nem elegendő az átviteli rendszerek teljes körű végrehajtásához, magában foglalva pl. a triple-play szolgáltatásokat, IP CCTV-t, stb. A problémát általában megoldja a WDM technológia.
A WDM rendszer működési elve: az A és B eszközök egymással kommunikálnak
mindkét irányban egy egymódusú szálon keresztül, két különböző hullámhosszt használva, 1310 nm-t és 1550 nm-t
A WDM kapcsolatokhoz ajánlott meghatározott berendezések használni, vagy komplementer párokat, amelyben az egyik eszköz 1310 nm-en továbbítja az adatokat és 1550 nm-en fogadja, míg a másik 1310 nm-en fogadja és 1550 nm-en küldi az adatokat.
Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)
Videó konverter ULTIMODE V-204DAO - WDM, 4xvideó, 1xadat, 1xaudió, 1xalarm
ULTIMODE M-407M-2
L11542
TP-LINK SFP TL-SM321A L1420
+
TP-LINK SFP TL-SM321B L1421
ULTIMODE V-204DAO
L2423
Hagyományos média konvertereket és SFP modulokat kell használni külön szálakhoz, az adatátvitel mindkét irányában. A WDM eszközök alkalmazása lehetővé teszi az egyszálas használatot!
MMH-3000 univerzális fejállomás - alkalmazási példa. A TERRA MMH-3000 fejállomás optimális megoldás olyan intézmények számára, melyek a tartalom rendszerben történő elosztásának központi irányítását igénylik. Nincs szükség további eszközökre (műholdvevő vagy más STB), így különösen vonzóvá válhat szállodák, panziók, kórházak, stb. számára. A TERRA MMH-3000 fejállomás moduláris felépítése lehetővé tesz sok bemenet és kimenet alkalmazását. A kimeneti jelek a következők lehetnek: analóg PAL csatornák idősebb televíziókhoz, DVB-T multiplexek, vagy mindkét jel egyszerre.
TERRA TDX-311C (8PSK+QPSK CI vevő / DVB-T@COFDM modulátor - MMH-3000 fejállomáshoz)TERRA TDX-311 (8PSK/COFDM FTA receiver for MMH-3000)Bázisegység az UC-380 Mini moduláris fejállomáshoz MMH-3000DVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozDVB-T/DVB-C Modulator (COFDM/QAM) for TERRA MMH-3000DVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozDVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozUHF televízió antenna DIPOL 44/21-69 Tri DigitNégycsatornás erősítő: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC)
A Terra fejállomás két műholdas pozícióra konfigurálva.
Az összes csatornát elosztja DVB-T szabványban,
beleértve a műholdas FTA és fizetős TV csatornákat is, SD/HD minőségben.
Fejállomás kivitelezése egy szállodában - a fenti ábrán - egy jó példa a megfelelő elem kiválasztására az ilyen típusú alkalmazásokhoz.
  • TDX-311 R81711 - A DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) FTA vevő/DVB-T COFDM modulátor fogadja és alakítja egy DVB-T multiplexé a szabadon fogható műholdas csatornákat a kiválasztott transzponderről. A maximális bitráta a kimeneten 31,66 Mbps, ami 7-8 SD csatornát vagy 2 HD csatornát alakít át egy multiplexé.
  • TDX-311 R81711C - A DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) vevő/DVB-T COFDM modulátor fogadja a fizetős (telepítés után megfelelő CI modullal), vagy az FTA csatornákat a kiválasztott transzponderről és átalakítja őket egy DVB-T multiplexé.
  • A 3db RDC-311 R817102 és a TRX-360 R81709 modulok lehetővé tesznek következő 7-8 SD csatorna fogadását, átalakítását egy DVB-T multiplexé, melyeket kilehet választani 3 különböző transzponderről.
A földi DVB-T multiplexek szétosztása egy Terra R82511 at440 modullal, egy négy csatornás, szelektíven hangolható, szűrésre képes RF erősítővel és kiegyenlítővel történik, négy digitális multiplexé. A csatornák fel vannak szerelve automatikus erősítés vezérléssel (AGC) és ultra szelektív SAW (felületi akusztikus hullám) szűrővel. A minimális jel paraméterek a bemeneten szükségesek a megfelelő kiegyenlítésért: 50 dBμV (szint) és 32 dB (MER).
Milyen kamerát kell használni földalatti parkolók megfigyeléséhez? A földalatti parkolóházak gyengén megvilágított helyek, melyek különösen fogékonyak a vandalizmusra és lopásra. A videómegfigyelő rendszerek megakadályozzák az ilyen eseményeket és növelik a biztonságérzetet. Fontos követelmény, hogy képes legyen felismerni az arcokat és a gépkocsik rendszámát.
Az alacsony mennyezet és a nagyon egyenetlen világítás, világos és sötét területekkel, komoly probléma a kamerák kiválasztásánál. A kamerák alacsony telepítési magassága miatt biztosítani kell az illetéktelen behatósoktól - például ilyen eszközök a vandálbiztos mennyezeti kamerák: M10775 és M10780. Jellemzőjük a nagy felbontás és képminőség, amely szükséges a sok részlet rögzítéséhez. A varifokális lencsék lehetővé teszik a látómező beállítását széles látószögben, szűk területen, az igényektől függően.
Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/30UIR (nappal/éjszaka, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0,03 lx, 2,8-10mm, OSD, IR 20m)Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/30UIR (nappal/éjszaka, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0,03 lx, 2,8-10mm, OSD, IR 20m)Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/30UIR (nappal/éjszaka, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0,03 lx, 2,8-10mm, OSD, IR 20m)Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/30UIR (nappal/éjszaka, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0,03 lx, 2,8-10mm, OSD, IR 20m)Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/50UDR (nappal/éjjel, WDR, 650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR 20m)Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/50UDR (nappal/éjjel, WDR, 650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR 20m)
Felügyeleti rendszer egy földalatti parkoló garázsban M10775 és M10780 kamerákkal
A parkoló bejáratának kameraképe fokozottan használt az autók rendszámának azonosítására a belépő/kilépő oldalon. Ennek érdekében egy háttérfény kompenzációval (BLC) és Wide Dynamic Range-el (WDR) rendelkező kamerára van szükség. A Sunell SN-FXP59/50UDR M10780 kamera mindkét funkcióval rendelkezik.
A modern IP CCTV rendszerek egyre olcsóbbak! A videómegfigyelő rendszert kiválasztó befektetők gyakran elutasítják az IP CCTV megoldásokat az felmérés elején. Ennek oka az, hogy megvannak győződve az ilyen rendszerek magas költségéről. Azonban az IP CCTV eszközök árai egyre versenyképesebbek az analóg berendezésekhez képest. A kedvező árú IP kamerák mellett kínálunk már elérhető árú IP NVR-t is. Természetesen, ez még nem az analóg megoldások árszintje, de a különbség már sokkal kisebb és sok felhasználónak komolyan meg kell fontolnia, hogy modern IP-alapú rendszert telepíttet-e.
Az IP videófelügyeleti rendszerek legfontosabb jellemzői a következők:
  • sokkal nagyobb felbontások lehetősége - minőségi áttörés
  • a rendszer irányításának lehetősége bárhol a világon
  • LAN hálózatok integrációjának lehetősége - további kábelek csökkenése
  • SD kártyára történő helyi felvételezés lehetősége
  • decentralizált adatmentés
A Hikvision IP NVR-ek DS-76xxNI-SE sorozata modern IP hálózati videó felvevőkből áll, melyek alkalmasak megfigyelésre, a videó felvételezésére és lejátszására akár 8 Full HD Sunell IP kameráról, 25 fps-al kameránként. Az önálló K2204 és K2208 IP NVR, VGA és HDMI kimenettel és USB porttal, alkalmas monitor közvetlen csatlakoztatására további számítógép nélkül.
IP NVR Hikvision DS-7608NI-SE
IP NVR Hikvision DS-7608NI-SE K2208
A Hikvision DS-76xxNI-SE IP NVR működtethető az IP hálózaton keresztül Internet Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome vagy Safari böngészővel. Szintén vezérelhető az ingyenes IVMS-4200 szoftverrel, amely Windows, Mac vagy Linux operációs rendszereken telepíthető. A szoftver lehetővé teszi az NVR/DVR-ek és az IP kamerák konfigurálását, kezelését. A rendszer erőforrásaihoz történő mobil hozzáférés az Androidon, Widows Mobile-on és iOS eszközökön futó IVMS-4500 alkalmazással lehetséges.
Hogyan válasszunk ki egy hozzáférési pontot? Az elérési pont (AP) olyan eszköz, amely egy vezeték nélküli hálózatot csatlakoztat egy vezetékes rendszerhez. Tehát legalább két interfésszel kell rendelkeznie: drótnélküli - WLAN - 802.11 szabvánnyal és vezetékes - LAN - 802.3 szabvánnyal. AP a neve a berendezés alapvető működési módjának is, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt bármilyen vezeték nélküli kártya/adapterrel rendelkező ügyfél és a hozzáférési pont között. A felhasználók (ügyfelek) Infrastructure módban csatlakozhatnak a vezeték nélküli hálózathoz.
Minden hozzáférési pont különböző módokban működhet, amelyek különböző funkciókat látnak el. Az egyes üzemmódok kömbinálva vannak több funkcióval, növelve a készülék funkcionalitását. Fontos a felhasználó számára, hogy a megfelelő modellt válassza ki. Az alábbi táblázat a legnépszerűbb TP-LINK AP fajtákat mutatja be kínálatunkban.
A legtöbb hozzáférési pont a legnépszerűbb 2.4 GHz-es sávban működik. Az N2944 és N2942 modelleket beltéri használatra tervezték (de az átviteli tartomány a rálátástól függ - az épületszerkezet csillapítása nem határozható meg előre.) A megnövelt kimeneti teljesítményű N2350 AP-hez csatlakoztatható külső antenna, amivel megnövelhető a hatótávolság akár 15 km-re.

 
NameTL-WA901NDTL-WA701NDTL-WA5210G
CodeN2944N2942N2350
Transmission range
*with additional outdoor antenna
Wi-Fi standard
802.11n/g/b802.11n/g/b802.11 g/b
Max wireless speed300 Mb/s150Mb/s54 Mb/s
Antenna3x 4 dBi1x 4 dBiDual 12 dBi
MIMO3T3R--
Output power<100 mW<100 mW<500 mW
WDSYESYESYES
PoEYESYESYES
QSSYESYES-
AP mode
YESYESYES
AP Client mode
YESYESYES
Bridge mode
YESYESYES
Repeater mode
YESYESYES
WMM (Wi-Fi Multimedia)YESYES-
AP Client Router (WISP)- -YES
SecurityWEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSKWEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSKWEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK

Új termékek a DIPOL kínálatában:
Multimódusú patchcord ULTIMODE PC-019D (2xSC-2xSC, 50/125, 1.5m)
Kompakt kültéri kamera: n-cam 280 (nappal/éjszaka, 650 TVL, Sony Effio-E, 0,01 lx, D-WDR, 3.6 mm, IR 25m-ig)
Patch Panel (2U, 48 CAT5 RJ45 port)
Patch kábel ULTIMODE PC-019D
2xSC-2xSC, OM2
L31119
Kompakt kültéri kamera
n-cam 280 (650TVL, IR 25m-ig)
M11243
Patch panel
(2U, 48 CAT5 RJ45 port)
R9120314
DIPOL vállalati hírek:
Őszi tréningek a DIPOL-nál
Hírek
Képzés a krakkói központunkban
Érdemes elolvasni:
SMATV rendszer egy sokemeletes épületben. A rendszer lehetővé teszi az összes rendelkezésre álló földi TV és műholdas csatorna vételét egy műhold pozícióból (pl. Hotbird 13E). Minden csatorna rendelkezésre áll minden előfizetői aljzaton. A rendszer alapját a TERRA MSV multiswitch adja. A fő kábel kiterjesztése alhálózatokra az SSQ-508 R70520 osztóval és az SS-510 R70520 leágazókkal készült... bővebben
A multiswitch rendszer projekt az ingyenes SatNet szoftverrel készült
- DVB-T és műholdas jelek elosztása 108 előfizető számára ( R694100).
Milyen antennát használjunk az LTE-hez? Az LTE (Long Term Evolution) jelenleg a leghatékonyabb adatátviteli technológia a mobilhálózatokban. A letöltési sebesség elérheti a 326 Mbps-ot, a feltöltési sebesség akár 86 Mbps is lehet (20 MHz-es csatorna, 64QAM moduláció és MIMO 4x4)... bővebben
LTE/GSM/3G antenna TRANS-DATA KPZ LTE 6/8 MIMO
A741022
Online elérhető biztonsági kamerák és DVR-ek - mindenki megtekintheti a készüléket működés közben! Hogy az ügyfelek nyomon követhessék a néhány felajánlott eszköz működését, hozzáférhetővé tettük az interneten - két Sunell IP kamerát (2 MP - K1630 és 5 MP - K1637) és egy M72104 Hikvision DVR-t, melyhez egy M11194 analóg kamera van csatlakoztatva... bővebben
A 2 megapixeles Sunell SN-IPC54/12DN K1630 kamera videófelvétele.
Kérem válassza ki az Önnek megfelelő legjobb felbontást.
A felvétel minősége némileg csökken a YouTube által használt tömörítés miatt.
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI