KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/35. szám (2013. okt. 28.)
Fontos újítások a műholdas szolgáltatásokban. Az Eutelsat Communications egyike a világ vezető műholdas szolgáltatóinak. A cég 32 műholdat kezel, amely lefedi Európát, a Közel-Keletet, Afrikát, Ázsiát, Észak-, Dél-Amerika és a Csendes-óceán nagy részét. 2013 júniusában az Eutelsat műholdak több mint 4600 televíziós csatornát sugároztak, több mint 200 millió háztartásba, parabolaantennák és kábelhálózatok segítségével - Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Az Eutelsat Communications tulajdonában levő műholdak széles körű szolgáltatásokat nyújtanak a televíziós műsorszórásban és a szélessávú adatátvitelben. Mindkét esetben a jelterjedés innovációja - amely forradalmasíthatja a szolgáltatásokat - volt hangsúlyban az International Broadcasting Convention (IBC) ülésén 2013-ban, Amszterdamban.
Első alkalommal láthatták a látogatók az idei vásáron a "okos LNB" bemutatóját. Az "okos" azt a képességet jelenti, amikor létrehoz egy visszatérő kapcsolatot, ami eddig kivitelezhetetlen volt a direct-to-home (DTH) műholdas tv-szolgáltatásoknál. Ez lehetővé teszi számos interaktív szolgáltatás végrehajtását, mint például a HbbTV, pay-per-view, közösségi hálózatok, élő show. A lényeges különbség a VoD szolgáltatás képessége, amelyben az előfizetőnek nem kell letölteni előre az egész filmet a PVR készülékre - a visszatérő hivatkozás lehetővé teszi a kívánt tartalmak szabad választását bármikor. Az Eutelsat szerint, az "okos LNB-t" lehet használni a meglévő koaxiális kábelezésen, teljes mértékben kompatibilis azokkal a műholdas berendezésekkel, amelyek megfelelnek a DVB-S2 szabványnak.
Az Okos LNB támogatást nyújt a nemrégiben létrehozott SAT> IP szabványnak. A műholdas jelek átalakíthatók IP stream-é, amely elérhető a vezetékes (LAN) vagy a vezeték nélküli (WiFi) hálózaton, lehetővé téve a műholdas adások független megtekintését IP eszközökön, mint pl. PC-ken, laptopokon, tableteken és okostelefonokon a megfelelő alkalmazásokkal.
Az Okos LNB jelenleg a megvalósítás fázisában van, kereskedelmi forgalomba 2014 első felében kerülhet. A eszköz becsült végfelhasználói ára néhány tucat euró.
Egy sürgősségi mechanikus toldó. A szerelők gyakran használnak mechanikus toldókat az optikai kábel sérülése esetén ott, ahol szükség van a sérült kábel elvágására és ahol nincs olyan hosszú a szál, hogy hagyományos hegesztett toldókat használjanak. Általában a hegesztett toldók nagyobb kábel tartalékot igényelnek, mint a mechanikus toldók.
Védelem az ULTIMODE FAST-MS1 mechanikus csatlakozások számára
Az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 mechanikus toldó az L5559 védőben
A mechanikus illesztések legjobb védelmét az ajánlott burkolatok biztosítják. Az L5559 védőt kifejezetten az ULTIMODE FAST-MS1 mechanikus illesztésekhez tervezték. 2-3 mm átmérőjű optikai kábelek mechanikus kötéseihez alkalmas. A kábel bilincsek speciális konstrukciója a tálca mindkét oldalán biztosítja, hogy bármely hosszanti igénybevétel esetén teljes mértékben a védőre nehezedjen, így a szál sérülése elkerülhető. A 91 mm-es burkolat nem teszi lehetővé a kábel hajlítását a kötés közelében.
DVB-T kódoló-modulátor egy elektronikai bolt-hálózatban. Két fő módszer létezik a HD tartalmak elosztására több televízió felé. Az első HDMI osztókon és HDMI kábeleken alapszik és több mint 20 méter távolság esetén HDMI Extendert szükséges használni. A második, ami egyre népszerűbb, a DVB-T-kódolók-modulátorok.
A HDMI->DVB-T modulátorokat bevásárlóközpontokban, elektronikai üzletekben, mozi multiplexekben, kocsmákban, éttermekben, vonat- és autóbusz-állomásokon, repülőtereken használják. A megoldás előnyei a következők:
 • az RF jel könnyű elosztása a tipikus koaxiális kábelen és RF osztókon keresztül
 • nincs gond további televíziók csatlakoztatására a hálózathoz
 • a nagyobb elosztási rendszerek olcsóbbak, mint a HDMI megoldásokkal készültek
 • nagy megbízhatóság az egyszerű kábelezés és csatlakozók miatt
Egy ilyen rendszer kivitelezését mutatják a következő képek:
A rendszert a TELERADIOMECHANIKA kivitelezte az egyik elektronikai boltban. A Signal-751 R86751 DVB-T kódoló-modulátor alkalmazása lehetővé teszi a HD reklámok elosztását több tucat televízióra, szerte a boltban. Az R871747 TERRA MT-47 modulátort használták az SD jelek beinjektálására az eszközök A/V kimenetéről, míg az MA-024 R821101 sokbemenetes erősítő egyesíti és felerősíti a jeleket mindkét modulátorról.
Hogyan növelhető a biztonsági kamerák érzékenysége - "Sense-up". Az IR LED-ek hatótávja CCTV kamerákban korlátozott, általában 20-30 méter. Az erősebb IR fényforrás túlexponálást okoz a kamerákhoz közeli tárgyakon. Ezért sok szerelő keres infravörös megvilágítók nélküli megoldásokat, amelyek biztosíthatják az elfogadható képminőséget gyenge fényviszonyok között is. Ebben az esetben lassabb zársebességű kamerákat lehet használni. Ez a funkció jelentősen növeli a kamerák érzékenységét.
A funkció megfelelő teljesítménye attól függ, hogy milyen a környezet és a lassító tényező - például a x4 négyszer több fényt enged a kamerába, mint normál esetben. Alapértelmezésben a legtöbb CCTV kamera képeinek keret (field) aránya 50 fps (PAL). A tényező csökkenti az aktuális frame rate-et, ezért nem ajánlott x8-as paraméter felett használni a kamerához közel mozgó tárgyak esetén - a felvétel elmosódna. A legmagasabb értéket (egyes kamerák maximális faktora x512) csak álló jeleneteknél lehet használni.
Tehát a Sense-Up funkció nem teszi feleslegessé az infravörös reflektorokat. Teljes sötétségben, vagy gyorsan mozgó tárgyak esetében elengedhetetlen. De egyes környezetekben a Sense-up funkcióval ellátott kamerák hatékony megoldásokat kínálhatnak.
A Sense-Up funkció hatása (a jobb oldalon)
A Sunell kamerák két modelljét kínáljuk Sense-up funkcióval:
Éjjel/nappali Box kamera: SN-BXC59/50CDN (éjjel/nappali, WDR, 650TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx)
Vandálbiztos dóm kamera: Sunell SN-FXP59/50UDR (nappal/éjjel, WDR, 650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR 20m)
Sunell SN-BXC59/50CDN
M11225
Sunell SN-FXP59/50UDR
M10780
Riasztási értesítések IP NVR-ben. A Hikvision IP NVR DS-7600NI-SE K2204 és K2208 képesek a önellenőrzésre és az üzembentartó értesítésére az IP CCTV rendszer működésével kapcsolatos problémákról. A mellékelt szoftver biztosítja a vészhelyzetek kimutatását és megkezdi a megfelelő tevékenységet az észlelt problémával kapcsolatban.
Az operációs rendszer érzékeli a következő problémákat:
 • Lemez túlcsordulás
 • Írási hiba, nem formázott lemez, stb.
 • Nincs kommunikáció a LAN-al, pl. lekapcsolódott kábel
 • Duplikált IP-cím
 • Érvénytelen név vagy jelszó
 • Videójel elvesztése vagy összeférhetetlenség
 • Videórögzítés/felvétel hiba
A Hikvision konfigurációs ablak nézete (Google Chrome)
A riasztási válasz-intézkedések a következők:
 • Aktív csatorna képének teljes képernyős megjelenítése
 • Hangjelzés
 • A megfigyelő központ értesítése (a szerveren IVMS - 4200 szoftver fut)
 • E-mail értesítés előre meghatározott címzetteknek
Egyszerű konfigurációs eszközök RACK szekrényekhez. Rack szekrényekhez való kiegészítők kiválasztásánál a felhasználónak figyelnie kell az egyedi szekrény modellek kompatibilitását. Az egyes összetevők más modellekhez ajánlottak, például nagyobb mélységűek, vagy más a tartozék más módon való szerelése (pl. ventilátor).
A www.dipolnet.com honlap egyszerű mechanizmusa felkinálja a kompatibilis tartozékok listáját a kiválasztott RACK szekrényhez. A felhasználónak egyszerűen meg kell nyitnia az oldalon a szükséges RACK szekrényt, pl. az R912018-at, majd kattintani az "Tartozékok hozzáadása" gombra a jobb oldalon (a gomb a piros vonal mellett található).
A "Tartozékok hozzáadása" gomb a termék oldalán
Az új ablak tartalmazza a kompatibilis tartozékok listáját:
Egy egyszerű konfigurációs eszköz rack szekrényekhez
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Vandálbiztos kamera: v-cam 480 (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR 30m-ig)
IP NVR Hikvision DS-7604NI-SE
Multimódosú patch kábel: ULTIMODE PC-355D (2xLC-2xLC, duplex, OM3, 1.5m)
Vandálbiztos kamera V-CAM-480
(nappal/éjszaka, 650 TVL, IR 30m-ig)
M10764
IP NVR Hikvision
DS-7604NI-SE
K2204
ULTIMODE PC-355D Patch kábel
2xLC-2xLC, OM3
L3355
DIPOL vállalati hírek:
Őszi tréning a DIPOL-nál
Hírek
Érdemes elolvasni:
Nagysebességű LAN száloptikára alapozva. A telepítő feladata egy egyszerű helyi hálózat kialakítása optikai adathordozóra alapozva, amelyet két különálló épületben kellett megvalósítani. Az egyik épületben nem volt hálózati infrastruktúra kialakítva, a másikban pedig rézkábeles hálózat volt, amelyet üvegszálas megoldásokkal kellett megtámogatni. A telepítő úgy döntött, hogy létrehoz egy aktív optikai hálózaton alapuló kapcsolatot SFP modulokkal és Ethernet médiakonverterekkel... bővebben
Az ábrán egy optikai hálózat látható TP-Link switchre alapozva cserélhető SFP modulokkal és Ethernet médiakonverterekkel
Super Flux IR LED a Sunell kamerákban. A szuper Flux LED-eket jellemzi a fénysugár magas intenzitása. Ezeknek a LED-eknek négyszögletes a keresztmetszetük és 4 érintkező csúccsal rendelkeznek. Ez a konstrukció az ütéssel és rezgéssel szemben magas ellenállást fejt ki, úgyhogy ezeket gyakran használják a modern gépkocsik megvilágításában... bővebben
IR megvilágító a Super Flux LED Sunell kamerákban vannak beépítve,
3 mm-es diódákból 60o sugárban és 5 lapos diódából áll 90o sugárral.
All-in-one vezeték nélküli router. Gyakran előfordul, hogy az ISP változása a router cseréjét teszi szükségessé. A TD-W8968 N2909 Wireless N router támogatja az ADSL vagy Ethernet WAN (Ewan)-t, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a kapcsolatot az interneten, anélkül hogy módosítani kellene a készüléket... bővebben
Az N2909 vezeték nélküli router hálózati beállításai
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI