KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/36. szám (2013. nov. 4.)
Az internet... egy villanykörtéből? Az University of Fudan kínai tudósai rekord sebességű vezeték nélküli adatátvitelt értek el a látható fény segítségével. A speciális LED kimeneti teljesítménye mindössze 1 W, amely 4 számítógép kapcsolatának beállítását teszi lehetővé, 150 Mbps átlagos sebességgel. Ezzel a sávszélességgel kényelmesen használható az internet több eszközön. Ellentétben a már ismert és használt kereskedelmi alkalmazásokkal, mint pl. a kísérleti lézer kapcsolatok - az átvitel "normál" látható fényt használ, melynek intenzitása nagyfrekvencián modulált. A vevők (fotó érzékelők), telepítve a számítógépen észlelik a fényerősség változásait, amely az információkat hordozza. A kutatók szerint, az adatátviteli eszközök nagyon olcsók és könnyen megvalósíthatók lehetnek. Például bármely fényforrás lehet egy hozzáférési pont, így akár az utcai lámpák is használhatók nyilvános hozzáférési pontként. Természetesen a fény-változások intenzitása különböző frekvenciákon kivitelezve észrevehetetlenek az emberi szem számára.
(forrás: www.wikipedia.org)
A vezeték nélküli kommunikáció a fénnyel, mint szállító - Li-Fi (Light Fidelity) - először a University of Edinburgh professzora, Harald Haas mutatta be 2011-ben. Egy LED segítségével sikerült 10 Mbps-ot elérnie, amely elegendő egy HD videó átküldésére egy számítógépre. Idén 3 Gbps sebességet értek el a Fraunhofer Heinrich Hertz Intézetben Németországban, párhuzamosan egy másik kutatással, az Ultra Visible Light Communications projekttel, ahol egy egyetemek közötti közös vállalkozás (Oxford, Cambridge, Edinburgh, St. Andrews és Strathclyde) 10 Gbps átviteli sebességet eredményezett.
A Li-Fi lehetővé teszi a nagysebességű távközlési hálózatok létrehozását a Wi-Fi megoldások hasonló tulajdonságaival. Ezt fel lehet használni ott, ahol a rádiós átvitel tilos, nem kívánatos, vagy megbízhatatlan, például műtőkben, repülőgépeken, gyárakban, stb. Hátrányai ennek a technológiának a korlátozott tartomány, amely csak a helyiségben használható (ami gyakran előny lehet - képes biztosítani több helyi és egyenletes Internet kapcsolatot) és az alacsony feltöltési sebesség.
Hol van a torony? Az Oriental Pearl TV-torony - magassága 468 m - 4 éve épült és 1994-ben nyitották meg. Ez már az ötödik legmagasabb torony a világon. Két nagy, 50 és 45 m átmérőjű gömb, 9 m-es átmérőjű csövekkel vannak összekötve. 267 m-es magasságban van egy forgó emelvény, étteremmel.
Hol van ez a torony? - A választ megkapjuk a cikk végén.
A 468 méter magas Oriental Pearl TV Torony
már az ötödik legmagasabb torony a világon
Teljes túlfeszültség védelem! A szerverszoba számos számítógépet és más hálózati eszközöket foglal magában. A berendezések jelentős része a vállalat tulajdonában van. Azonban a legtöbb értékes tartalom a tárolt adat. Az adatvesztés romboló hatású lehet a vállalat számára. Eltekintve az automatikus backup szerver által biztosított hagyományos védelemtől, a legjobb módszer a készülék elkülönitése a környezeti veszélyektől, pl. a túlfeszültségtől.
Sok esetben, a szakemberek a számítógépes hálózatok telepítésekor az optikai médiakonvertereken alapuló megoldásokat használják a tipikus védelmi intézkedések helyett, melyek csökkentik a réz kábeles rendszerek közötti feszültségingadozás kockázatait. Az optikai átviteli közeg nagy sávszélességet garantál és ideális szigetelő. Ezenkívül a szigetelő optikai kapcsolatok sokkal olcsóbbak, mint a hatékony védelemmel ellátott sodrott kábeles hálózatok.
Ethernet médiakonverter M-023G (1Gb/s, két multimódusú optikai szál 2km-ig)Multimódosú patch kábel: ULTIMODE PC-311D (2xSC-2xSC, duplex, OM3, 1.5m)Ethernet médiakonverter M-023G (1Gb/s, két multimódusú optikai szál 2km-ig)
A túlfeszültség elleni védelem a szerver helyiségben található, ahol a hálózat belső (LAN) és külső (ISP - WAN) részénél jelenhet meg
Egy pár médiakonverter kiválasztásánál a telepítőnek figyelembe kell vennie a költséghatékonyságot - a rövid távú kapcsolat készülhet OM3-as multimódusú optikai szálból és megfizethető multimódusú médiakonverterekből. Például: két ULTIMODE M-023G L10025 konverter OM3-as L3311 patch kábellel.
Multiswitch rendszer csillag topológiával. A multiswitchek a piacon elérhetők akár 32 kimenettel, így egy SMATV rendszer 32 aljzattal egyetlen készülékkel megoldható. Például Terra multiswitchek (M(S)R sorozat) vagy SIGNAL multiswitchek (maximum 16 kimenet). Ezeken a multiswitcheken alapuló csillag/sugaras hálózatok nagyon egyszerűek és általában "ad hoc" telepíthetők- nincs szükség semmilyen különösebb tervezésre.
Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBMűholdas antenna acél FAMAVAL Off-Set 100 LH 100cm UHF TV antenna Dipol 44/21-69 Tri Digit ECOKoaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]Multiswitch MSR-516 Terra 5 bemenet 16 kimenet aktív földi erősítővel
Multiswitch rendszer csillag topológiával
A fenti példában, a TERRA MR-516 R70616 multiswitch szétosztja a DVB-S/S2 műholdas jeleket egy A98257 QUATRO fejről és a földi DVB-T jeleket egy A2660 Dipol 44/21-69 Tri Digit ECO UHF antennáról. A jelek a TERRA MR-516 R70616 multiswitch kimeneteiről az E1015 Triset-113 kábelen keresztül jutnak el nyolc otthonba. A felhasználóknál minden otthonban két DVB-S/S2 vagy egy twin PVR-os vevőkészülék lehet, amely lehetővé teszi egy csatorna nézését és egy másik felvételezését.
A WDR funkciók hasznossága biztonsági kamerákban. A térfigyelő kamerák megfelelő működése nehéz fényviszonyok között az egyik legfontosabbb tényező a berendezések gyártóinál. A képérzékelő dinamikus tartománya meghatározza a kamera felvevőképességét a jelenet nagyon világos és nagyon sötét részein. A High Dynamic Range (WDR) tulajdonsággal rendelkező kamerák felkészültebbek a nagy kontrasztú környezetben való működéshez.
Egy normál kamerával (balra) és egy WDR kamerával (jobbra) rögzített kép
A legtöbb WDR kamera a képet kétszer olvassa be lényegesen különböző expozíciós paraméterekkel (lassú zársebességgel a sötét területek és gyors zársebességgel a világos területek részleteinek felvételezéséhez). Ezért az így keletkező kép a két terület kombinációjából jön létre, a DSP-be ágyazott szabadalmaztatott algoritmusok által. Ez a képalkotó módszer azonban a úgynevezett "szellem" effektus kialakulását eredményezi. Ez a hatás különösen figyelemre méltó, ha a kamera nagy szabadtéri területet figyel gyorsan mozgó kis tárgyakkal. Tehát a WDR kamerák előnyei legjobban közelebbi területeken használható ki, ahol nagy fényerő különbségek vannak a jelenet különböző részein, mint például lépcsőknél és szobáknál.

Sunell kamerák WDR funkcióval: SN-FXP59/50UDR M10775, M11225 SN-BXC59/50CDN.
CCTV lefedettség megjelenítése E-térkép funkcióval. Kiterjedt videó felügyeleti rendszerek esetén az üzemeltetőnek pontosan tudnia kell a kamera pontok helyét. Ez a megfigyelt területek gyors azonosításához szükséges. Az IVMS - 4500 és VMS kliens szoftverrel ellátott Ultimax/Hikvision DVR-ek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy importálják az épületek elrendezését és a terület térképeket JPEG/BMP fájlokként. A tervek lesznek a hátterek kamera szimbólumokkal együtt, összhangban a tényleges helyszínükkel.
E-térkép ablak egy Hikvision/Ultimax DVR-eken alapuló CCTV rendszerben
Minden kamerapont összefüggésbe hozható egy adott riasztási eseménnyel, mint pl. a mozgásérzékelés. Amikor riasztás van, a sziréna szimbólum a kamera ikon mellett tájékoztatja a kezelőt az eseményről. A kamera szimbólum dupla kattintásával lehetővé válik a terület gyors ellenőrzése és a helyzet kiértékelése. Nagyszámú kameránál, az E-térkép segitségével a felhasználó megtudhatja, hogy a riasztás honnan érkezik, igy követni tudja a betolakodót. Az E-térkép alkalmazás kompatibilis az analóg kamerák és az IP kamerákkal egyaránt.
Hogyan lehet felismerni a router vagy a modem antenna csatlakozójának típusát? A vezeték nélküli hálózati eszköz, mint pl. a hozzáférési pont, vezeték nélküli adapter, modem, stb. felhasználójának, aki külső antennát akar vásárolni, tudnia kell, hogy a készülék milyen típusú antenna csatlakozót használ. A számos megoldás és a kicsi különbségek azt jelentik, hogy a kevésbé tapasztalt felhasználók csak nagy nehézségek árán tudják kiválasztani a megfelelő csatlakozóval ellátott antennát.
A csatlakozó típusa függ az eszköz gyártójától és eltérhet a különböző frekvenciasávokban működő eszközök esetén is. A sokféle megoldás megtalálható a mobilhálózatokhoz használt szélessávú adatátviteli eszközöknél is (modemek).
Annak érdekében, hogy beazonosíthassuk a csatlakozókat és konnektorokat, elkészítettük a Csatlakozótípusok WLAN, GSM, 3G, LTE eszközökhöz cikket. Miután kiválasztotta a megfelelő csatlakozót, a felhasználó meg is rendelheti a megfelelő antennát.
Egyes felhasználók azt hihetik, hogy a csatlakozók azonosak:
SMA dugasz
SMA R/P dugasz
Az Oriental Pearl Rádió- és TV-torony a Pudong üzleti negyedben található, Sanghajban. A fő vonzerő a turisták számára a központi kapszula, egy átlátszó padlójú megfigyelő fedélzettel. Mindenki élvezheti a 360 fokos és a 263 méteres kilátást a torony körül.
Mi készteti térdre a turistákat?
A 263 méteres kilátás lefelé
A torony látványa egy tengerjáró hajóról
a Huangpu Jiang folyón
Kilátás a Puxi-n lévő toronyból,
Shanghai nyugati részén
Új termékek a DIPOL kínálatában:
IP NVR Hikvision DS-7608NI-SE
LCD fali monitortartó: Signal LCD-141L (13
4 portos PoE adapter (standalone)
IP NVR Hikvision
DS-7608NI-SE
K2208
LCD monitor tartó
Signal LCD-141L (13"-27")
E93361
4-portos PoE adapter
(önálló)
N9211
DIPOL vállalati hírek:
2013. október. 29. - új funkciók a DIPOL e-Boltban. Jelenleg minden ügyfél, miután bejelentkezik a DIPOL oldalára és kiválasztja a Fiókom -at, megtekintheti a megrendeléseket, megismételheti bármelyiket, letöltheti a számlákat elektronikus formában, szerkesztheti a címadatokat, ... bővebben
Érdemes elolvasni:
SatNet - professzionálisan tervezett multiswitch rendszer 240 fali aljzattal, két műholdra. A TERRA multiswitcheken alapuló SMATV rendszerek a legnépszerűbb platformok a digitális földfelszíni (DVB-T) és műholdas (DVB-S/S2) televízió adások terjesztésére többlakásos egységekben. Minden előfizető dönthet a beérkező csatornákról, miután megvásárolt egy alkalmas televíziót, műholdvevőt, vagy kiválasztott egy TV előfizetést... bővebben
SMATV rendszer több lakásos épületben, 240 aljzattal, a SatNet alkalmazás felhasználásával tervezve
Átviteli közeg kiválasztása az analóg CCTV rendszerekben. A videó és az opcionálisan vezérlő és audió jelek több módon továbbíthatóak. A tervező/beszerelő választása függ az alkalmazási területtől, a rendszer méretétől, a környezettől és a költségvetéstől. Az alábbiakban bemutatjuk a 3 legnépszerűbb lehetőséget... bővebben
A CCTV jelek átvitele aktív balunok és sodrott kábelek használatával, hosszabb tartományokat tesznek lehetővé, mint a koaxiális kábelek esetében (akár 2400 m) és biztosítja a nagy ellenállást az elektromágneses interferencia ellen (szimmetrikus távvezetékek).
Telephelyek videó felügyelete szezonálisan. Épületek és egyéb létesítmények védelme az év csak bizonyos időszakaiban (nyári házak, sípályák, szabadtéri medencék, stb.) gyakran nehezebb, mint a lakások és irodák esetében. Mivel távol esnek a várostól, nem mindig lehetséges alapvető internet kapcsolatot használni... bővebben
Az M72108 DVR együttműködése az N2957 routerrel és 3G-s modemmel
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI