KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/40. szám (2013. dec. 12.)
DOCSIS 3.1 - mikor fognak a kábeltévé szolgáltatók esélyt adni a száloptikának? 2013. október 21-24-én tartottak egy találkozót a SCTE szervezet Society Cable Telecommunications Engineers) tagjai, az USA-ban, Atlanta-ban.
Az 1969-ben alapított egyesület évente szervez konferenciákat a távközlési iparág fontos kérdéseiről. Ebben az évben a résztvevők elsősorban a kábelhálózatok hozzáférési technológiájának jövőjéről tárgyaltak, különös tekintettel a DOCSIS 3.1-re, a legújabb verzióra.
A DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) egy szabvány család a digitális adatátvitel kezelésére, a HFC Hibrid Fiber-koaxiális technológián alapuló kábel TV hálózatokban. A DOCSIS szabvány módosítva lett az európai használatra (a EuroDOCSIS variáns 8 MHz-es csatorna szélességgel rendelkezik a 6 MHz helyett).
A kezdetek óta a DOCSIS család nagyon gyorsan fejlődött. A DOCSIS 1.0-t 1997. márciusában fogadták el a következő népszerű változatot (2,0), amely a szélessávú hozzáférést biztosítja - 2001 decemberében. A következő verzió, a DOCSIS 3.0 radikálisan növelte a maximális átviteli sebességet, hivatalosan 2006. augusztusában fogadták el. A DOCSIS 3.0 támogatja a többcsatornás digitális átvitelt, a forradalmi csatorna kötés technológiával, amely lehetővé teszi akár 400 Mbps letöltési sebességet.
John Chapman (Cisco CTO) az SCTE-ből,
beszélt a DOCSIS 3.1 előnyeiről
Ahogy az várható volt, az új DOCSIS 3.1 platform számos előnyt nyújt a kábeltelevíziós hálózatok üzemeltetőinek és felhasználóinak. A legfontosabb szempont a 3.1-es verziónál, hogy lehetővé teszi a spektrális hatékonyság növelését 50%-kal és a kötéshez kicsi (20-50 kHz - széles) ortogonális frekvenciaosztásos multiplexelést (OFDM) segédvivős időközönként, néhány száz MHz szélességű blokk spektrumba. Így, a CATV szolgáltatók képesek lesznek 10 Gbps letöltési és 1-2 Gbps feltöltési sávszélességre. A CableLabs szerint, az újonnan kifejlesztett rendszer kompatibilis lesz a korábbi verziókkal, így sokkal könnyebb lesz a piaci szereplők számára, hogy áttérjenek az új specifikációra.
A DOCSIS 3.1 minden előnye nem lesz azonnal elérhető a kábeltelevíziós előfizetők számára. Félretéve az ilyen nagy sávszélesség szükségességét, még nincsenek tervek a kábel modemek tömeggyártására, amelyek képesek kezelni az ilyen nagy sebességet. Az első modemek hibridek lesznek, melyek képesek lesznek a DOCSIS 3.0 és a DOCSIS 3.1 szabvánnyal együttműködni. A sáv-kötéssel maximum 24 letöltési csatorna és 8 feltöltési csatorna lesz, mely lehetővé teszi a 4-5 Gbps és a 1,5 Gbps sebességet.
A DOCSIS 3.1 végrehajtása kábeltelevíziós hálózatokban hatékonyan elhalasztja az FTTH (Fiber To The Home) hálózatok telepítését. Az utóbbi "tipikusan" inkább a távközlési szolgáltatóknak és internetszolgáltatóknak ajánlott, mivel drágább a megvalósítása. A "Superfast Broadband: Catch up if you can" által közzétett jelentésben, 2011 végén, a BNP Paribas szakértői szerint, egy háztartás csatlakoztatásának költsége - a DOCSIS-hálózathoz - 150 euró. Az optikai kapcsolat és berendezések kiépítési költsége a becslések szerint több mint 500 euró. Vajon a távközlési szolgáltatók képesek lesznek felvenni a harcot a kábeltelevíziós versenytársakkal? Nehéz lesz, de minden remény a varázsszóban ("szál") és az FTTH megoldások csökkenő áraiban van.
Adapterek FTTx hálózatokban. A Heti Hírmondó egyik korábbi kiadásában ismertettük az APC és az UPC száloptikai csatlakozók különbségét. Az APC csatlakozók különleges jellemzője az, hogy a végeket 8 fokos szögben kell polírozni, biztosítva a nagyon kicsi reflexiót.
Az adapterek nélkülözhetetlen elemei minden FTTH rendszernek, egy pár optikai szál összekapcsolására használhatók. Célja, hogy megfelelő helyzetben álljanak a végek és állandó kapcsolat legyen a lehető legkisebb jelveszteséggel.
Multimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)
Egymódusú adapter ULTIMODE A-511S (SC - SC)
Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S (SC/APC - SC/APC)
Multimódusú adapter ULTIMODE A-011S (SC - SC)
L4011
Egymódusú adapter ULTIMODE A-511S (SC - SC)
L4211
Egymódusú adapter ULTIMODE A-522S (SC/APC-SC/APC)
L4222
Az adapterek csatlakozóinak esetében különböző típusok léteznek, de a konstrukció nagyon hasonló. Például az SC/PC (MM), SC/UPC (SM) és az SC/APC (SM) adapterek azonos méretűek. Az egyes bemutatott adapterek legfontosabb része a cirkon kerámia pozícionáló hüvely. Ezzel szemben a kevésbé drágább, például a polimer fajta megoldások biztosítják a lehető legkisebb eltérést a névleges méreteknél, ami különösen fontos az egymódusú szálak összekötésénél.
Gyakorlati okokból az adaptereket egy bizonyos színséma szerint gyártják. Annak köszönhetően, hogy gyakran szerelik kábelrendezőkbe és mivel lehetetlen, vagy nehezen látható a csatlakozó fajtája a panel szemközti oldalán, a színösszeállítás nagyon hasznos. A szürke szín a multimódusú szálaknak van fenntartva, a kék a PC/UPC csatlakozóknak felel meg, a zöld pedig APC csatlakozókkal azonosítható.
Signal DVB-T modulátorok kaszkád csatlakoztatása. A DVB-T modulátor Signal-450 R86740 kódolja a bemeneti HDMI jelet transport stream-é és modulálja RF jellé a DVB-T szabvány szerint. A modell nagy előnye a HD tartalom terjesztése. A tartalom származhat médialejátszóból, Blu-ray lejátszóból, DVR-ből, PC-ről, dekóderből stb. Olyan helyzetekben, amikor a felhasználó két HD csatornát szeretne terjeszteni, akkor két ilyen modulátort kell alkalmazni.
Két R86740 modulátor jeleit kombinálni lehet egy tipikus RF osztóval pl. R60102-vel, vagy közvetlenül a sorban második RF modulátor loop csatlakozójába. Annak köszönhetően, hogy a digitális DVB-T jelek által leírt számos paraméter azonosítaná az egyes adásokat és csatornákat, egy további eszköz konfigurációt kell tenni, két független csatorna beállításához.
Két vagy több televíziós jel beinjektálása a Signal-450 DVB-T-modulátorból megköveteli a Program szám paraméter megváltoztatását. Az eszköz konfigurálását a menü megnyomásával és a Menu->Encoder->Program Info->Program szám kiválasztásával lehet megtenni. Az alapértelmezett érték a "101". Ha az alapértelmezett beállítás nincs megváltoztatva, a televíziók a hálózatban nem lennének képesek tárolni két vagy több csatornát (több modulátor esetén), akkor sem, ha azok különböző RF csatornákon működnek. Tehát, minden egyes modulátort a hálózatban különböző Program számmal kell ellátni.
UHF televízió antenna DIPOL 44/21-69 Tri DigitModulátor Signal-450 HDMI - COFDM (DVB-T) + USBModulátor Signal-450 HDMI - COFDM (DVB-T) + USBOsztó TV hármas R-3 Signal1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)Leágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) SignalLeágazó TV egyes O-1-12dB (5-1000MHz) Signal1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)1-utas leágazó: Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
​​HD tartalom hálózati elosztása Blu-ray-ről és PC-ről (valamint földi DVB-T adások) két Signal-450 R86740 DVB-T modulátorral
Biztonsági kamera az otthoni kaputelefonban. A kamerákba épített kaputelefonok általában nagyon egyszerűek, anélkül hogy lehetőség kínálna a nagyításra vagy a látótér beállítására. Továbbá, a helyszínen a kamerák természetesen ebből kifolyólag ki vannak téve a vandáloknak, vagy a kilátást a kameráknál könnyen blokkolhatják. Egy jó alternatíva egy független CCTV kamera beállítása, pl Sunell IRC59/21AP M11286, amely kiküszöböli ezeket a problémákat és sokkal jobb képminőséget szolgáltat.
Kompakt kültéri kamera Sunell IRC59/21AP (nappal/éjjel, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR 30m)Videotranszformátor 1VP-B BNC dugasszal, könyök 2db.Videotranszformátor 1VP-B BNC dugasszal, könyök 2db.NETSET UTPw 5e kat. kábel, sodrott kültéri zselés, fekete [1m]Video Signal Multiplexer RV-1/2UHF televízió antenna DIPOL 44/21-69 Tri DigitTV Modulátor Signal Digital Classic 21-69 csatorna hang D/K 6.5 MHz
A video kaputelefon rendszer előnézeti képe a CCTV kamerával.
A kaputelefon képernyőn és a televízióban
A kamera videó jele kültéri E1410-es UTP kábelen keresztül van továbbítva, Etrix M16654 videó balun használatával. Ezután a jel elosztódik kétfelé egy RV-1/2P M1707 videójel multiplexer segítségével. Ezek közül az egyiket a kaputelefon használja, a másikat az R95176 modulátor modulálja RF jellé, amelyet meg lehet jeleníteni egy TV-n, mint egy másik TV-csatornát. Ez a megoldás lehetővé teszi a kamera képének figyelését a kaputelefonon és a TV-n egyaránt.
A jó videó megfigyelő rendszer - A Sunell elkapja a tolvajt. Az idei CPSE Kínai Közbiztonsági Expo-n, az IP és analóg biztonsági kamerák gyártója - Sunell - bemutatta új eszközeit és szoftver megoldásait. A rendezvény ideje alatt, egy váratlan incidens történt - valaki ellopott egy mobiltelefont, amelyet egy állványon használtak volna a "felhő" megoldások bemutatására. A fülkében telepített kameráknak és a videó rögzítő rendszernek köszönhetően sikerült megragadni a készülék ellopásának pillanatát és a személy arcát, aki elkövette a cselekményt.
A felvétel az egyik Sunell kameráról, amely elkapta a lopás pillanatát
A felvétel, jóllehet a kamera 720p felbontásban dolgozik, nagyon jól megmutatja az egész eseményt, lehetővé téve az elkövető azonosítását. A DIPOL még nagyobb felbontású Sunell kamerákat is kínál - 1080p: K1630, K1634, K1660, K1680, K1691, K1695 és K1698. Az IP kamerák képei rögzíthetők számítógépeken, az ingyenes NVMS alkalmazással, a kereskedelmi NUUO szoftverrel, illetve a NUUO, Hikvision, vagy Signal IP NVR-ekkel.
Egy rövid videó a CPSE-ről elérhető itt
Hogyan lehet javítani a mobilinternet kapcsolatot? A vezetéknélküli internet-hozzáférés mobilhálózatokban egyre népszerűbb szolgáltatás. A szolgáltatás egyre növekvő népszerűsége az előfizetők között a mobilitás, a nagyobb teljesítmény és az alacsonyabb árak eredménye. Az abszolút fénypont az LTE technológia, amely lehetővé teszi a vezetékes/kábeles vagy a WiFi hálózatokhoz hasonló adatátviteli sebesség elérését.
Az LTE technológia rugalmas a frekvenciatartomány és az átviteli csatorna sávszélesség feltételeiben. Az LTE hálózat működhet a 700 MHz-es (nem urbanizált területeken - hosszabb tartomány) és a 2,6 GHz-es (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitás) frekvenciasávokban. Az LTE fontos eleme a MIMO technológia (Multiple Input Multiple Output), amely több antenna alkalmazásával növeli az átvitel hatásfokát az átviteli kapcsolat mindkét végén.
Az alábbiakban bemutatott antenna a GSM/DCS/UMTS/HSDPA/LTE rendszerekhez lett tervezve, amely a 800-2170 MHz-es tartományban működik. A szélessávú és a MIMO technológiai jellemzők miatt, ez egy nagyon univerzális távközlési antenna. Csatlakoztatható a mobilszolgáltatók által adott legújabb modemekhez.
LTE MIMO antenna: ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kábel, FME aljzat)
ATK-LOG LTE antenna (800-2170MHz, 10 m kábel, FME aljzat)
A7057
Új termékek a DIPOL kínálatában:
Signal-HD HDMI - Optikai konverter (RC extenderrel)
CCTV hálózati DVR: Ultimax 1408 (8ch-H.264-HDMI)
Impulzus tápegység 48V/1.25A (+) DC dugasz 2.1/5.5 mm
Signal-HD HDMI - Optikai
konverter (RC extenderrel)
H3608
CCTV hálózati DVR Ultimax 1408
(8 csatorna-H.264-HDMI)
M72408
SMPS PSD 48VDC/1.25A
(2.1/5.5mm(+))
M1894


November 22, 2013 - Special Offers Info. Today, it was the first time we sent the Info to e-Store customers. Special Offers Info is sent at the beginning of each promotion. It presents items along with their main features and shows discount prices for the respective customer (company). Each promotion is valid for two weeks. The customer who wants to receive the Info has to register at e-Store and agree to get it by choosing suitable option in the My Account section.

Könyvtár Hírek:

TERRA multiswitch - új minőség SMATV rendszerekhez. A TERRA termékek osztott antenna rendszerekhez ajánlott, első osztályú berendezések, négy év garanciával. Az ezeken az eszközökön alapuló SMATV elosztó hálózatok hosszú ideig megfelelő működést biztosítanak.
A TERRA multiswitch rendszerek megkülönböztető jellemzői a következők ... bővebben

Érdemes elolvasni:
DVB-T kódoló-modulátor egy elektronikai bolt-hálózatban.. Két fő módszer létezik a HD tartalmak elosztására több televízió felé. Az első HDMI osztókon és HDMI kábeleken alapszik és több mint 20 méter távolság esetén HDMI Extendert szükséges használni. A második, ami egyre népszerűbb, a DVB-T-kódolók-modulátorok... bővebben
A Signal-751 R86751 DVB-T kódoló-modulátor alkalmazása lehetővé teszi a HD reklámok elosztását
több tucat televízióra, szerte a boltban
Patch kábel (elkészítés rendelésre)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI