KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/42 (2013. dec. 16.)
A légiposta új definíciója. 2013. december 1-én Jeff Bezos az Amazon, a világ legnagyobb online áruházának vezérigazgatója bejelentette, hogy vállalata 2015-re elindít egy pilóta nélküli repülőeszközökkel (drónokkal) teljes mértékben működőképes csomagszállító rendszert. Bár a drón nem új - elsősorban a fegyveres erők és a rendőrség használja - ez egy teljesen automatizált konstrukció, karbantartást nem igénylő rendszer, amely valami teljesen forradalmi. Így az érdekeltek kérdése: lehetséges ez egyáltalán?
A film az amazon.com vezérigazgatójának, Jeff Bezos-nak az elképzelését mutatja be
Jeff Bezos a rendszert 2015-re kívánja bevezetni. Ez egy nagyon közeli idő, még akkor is, ha csak az amerikai piacról beszélünk. Az első probléma a drónok hatótávja, amely jelenleg mintegy 16 km. Ez azt jelenti, hogy a csomagokat a címzettnek csak rövid távolságra lehet küldeni az internetes óriás elosztó központjától. A választ a technológiai fejlődés adja majd meg - pl. növelve az akkumulátor kapacitását, csökkentve az energiafelhasználást, valamint az értékesítési hálózat fejlesztését. A rendszer nem terjed ki az egész országra, csak a legnépesebb területekre. A forgalmi dugókat elkerülve, a drón akár 30 perccel felvenné a csomagot azután, hogy az ügyfél jóváhagyta a tranzakciót.
És mi a helyzet a nehéz szállítmányokkal? Az emberek többsége által felvetett kérdésre a válasz a forradalmi megközelítés, a hajózás ... amivel gyakorlatilag nem jelentenek problémát a nagyobb csomagok.
A nehezebb része az Amazon számára a bürokrácia lesz. A repülési tervet az FAA-nek (Federal Aviation Administration) jóvá kell majd hagynia. Mint minden intézmény, az FAA sem szívesen ad engedélyt, különösen az új, nem bizonyított megoldásoknak. A független megfigyelők azt állítják, hogy a Bezos által felvetett menetrend túlságosan optimista és irreális. További problémája a technikusoknak, hogy a drónok képesek lesznek e repülni a rossz időjárási körülmények között és a csomagokat el tudják e szállítani olyan helyekre, ahol nem lesznek képesek leszállni. Egy másik szempont a szállított áru biztonsága. Az biztos, hogy lesznek olyan emberek, akik "elkapják" a csomagokat. Ezért a járatoknak egy minimális magasságot (100 méter), helyet kell biztosítani. Továbbá, a oktokoptereket módosítani fogják, hogy ellenálljanak a lőfegyvereknek. Úgy tűnik - komikus - de az USA-ban ez egy nagyon is valós veszélyt jelent, sajnos.
Jeff Bezos elgondolása megvalósítható lesz-e és az ég tele lesz repülő futárokkal? Talán ezek a fellengzős szavak csak ügyes marketing stratégia céljaként vannak, hogy ingyen reklámozzanak?
Az Amazon egy 1995-ben alapított, Seattle-i székhelyű cég az USA-ban, amely az online kereskedelem úttörője volt. Kezdetben a vállalat egy online könyvesboltként indult. Jelenleg a tevékenységek köre igen széles, a játékoktól az elektronikáig. Az Amazon több mint 97 000 embert foglalkoztat és az éves bevételét 62 milliárd USD-ra becsülik. Az amazon.com honlapot 600 millióan látogatják évente. Mindennap ezer tranzakció megy végbe, a rekord "Cyber ​​Hétfő" 2012. november 26-án történt - 27 millió tranzakció, ami átlagosan több mint 300-at jelent másodpercenként. Az USA-n kívül számos országban vannak külön kiskereskedelmi honlapok. Az Amazon több márka tulajdonosa, köztük a népszerű Amazon Kindle e-book olvasónak is.
Hogyan rendezzük a szálakat dobozokban? Úgy tűnhet, hogy nehéz a telepítőknek áttérni a rézről a száloptikás technológiára. A réz rendszerekkel való sok éves szokások, tapasztalat miatt néha nagy probléma az optikai hálózatok megvalósítása. Az egyik alapvető készség, hogy az FTTx telepítőnek gyorsan és nagy gondossággal kell a szálakat telepítenie. Ez vonatkozik a kábelek elvezetésére üregekben, vezetékek mellett, védőcsövekben stb. és a rendezőkben, dobozokban való csatlakoztatásokra is. Ez utóbbi tevékenység okozza általában a legtöbb problémát.
A száloptikai rendszerekhez szánt elosztó ​​keretek és dobozok célja, hogy egyszerűsítse a telepítő munkáját, amennyire csak lehet, miközben javítja a kábelek és szálak megfelelő szervezését. Minden elosztó- és végdoboz három jellegzetes eleme: hely a bejövő és pigtail szálaknak, toldók védelmére fenntartott terület, tartó adapterek számára.
A szálak és toldók elrendezése egy L54041 dobozban.
A bal oldali ábrán látható a tálca a bejövő kábellel, toldókkal és pigtail kábellel.
A jobb oldali rajz a doboz alsó részét mutatja be (a tálca csuklós)
kábel szereléssel, adapterekkel és csatlakozókkal.
A fenti diagramok példákkal mutatják be a szálak és szerelési elemek rendezését az ULTIMODE TB-04B-2 L54041 dobozban. A bejövő kábel belép a dobozba egy kábelrögzítőn keresztül. A rögzítő megvédi a kábelt a mozgástól, a cső, köpeny vagy a rúd lecsavarodásától a dobozról. A szálak a tálca alatt az arra alkalmas lyukakon keresztül távoznak. A tálca tartalék szálak és toldók elhelyezésére használható, melyek rögzíthetők a forgás megakadályozására. A többlet pigtail szálak is tárolhatók a tálcán és a kábelszakaszok keresztül vezethetők a zsanéron található lyukon, a tartóban elhelyezett tálca adapterekhez.
SMATV rendszer az új MV-5XX multiswitch sorozatra alapozva. A GKJ SYSTEM cég egy SMATV rendszert telepített 182 lakásban, két épületben, amely Krakkóban található.
Minden épület el lett látva egy E903830-as acél antenna árbóccal, a szellőztető kémény falára helyezve egy OMM-50L13 E8533 antenna fali konzollal. Az antenna szett egy ATX-91 A3710 DVB-T, egy Dipol 1RUZ PM B A0221 FM és egy A9658 110 cm-es parabola antennát (nyereség 41,5 dB 12,7 GHz-en) tartalmaz, egy A98266 QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2 dB fejjel.
Az antenna jeleinek továbbítását a Triset-113 PE E1017_100 kábel biztosítja (5-kábeles rendszer) az épület legfelső emeletén található rendszer elemekhez. A telepítő dobozokban elhelyezett komponensek között van egy TERRA SA-51 R70501 erősítő, amely a négy SAT IF jel (polarizáció-band pár) erősítésére és kiegyenlítésére, ezenkívül a koaxiális kábel csillapításának kompenzációjára is használható, a más rendszerkomponensek (LNB, multiswitch) tápellátása mellett. A DVB-T jeleket egy univerzális többsávos erősítő, a WWK-861 R89860 erősíti fel és osztja tovább. Az SMATV rendszer villámok elleni átfogó védelmére, az antenna vonalak egy SIGNAL R48602 TV-Sat túlfeszültségvédőn keresztül vannak csatlakoztatva és minden eszköz gondosan földelt.
Az 5-kábeles busz végig fut minden emeleten, mindkét épületben és a kábelek különböző színekkel vannak megjelölve, melyek megfelelnek az MV-5XX multiswitch bemeneteivel. A multiswitch öntvény háza magas szűrési hatékonyságot biztosít, megakadályozza a zavaró jelek behatolását a készülékbe.
Minden helyen az 5XX sorozat leágazói és MV-5XX multiswitchei vannak beszerelve. A multiswitch fel nem használt kimeneteit R66205-ös lezáró ellenállással zárták le.
A rendszerben a dániai Cabelcon "Önkompressziós" E80410 F dugóit használták.
Hogyan telepítsünk kamerát csőre/árbocra? Egy tipikus árbocbilincs nem rendelkezik nyílásokkal kamerák telepítéséhez. Ha kifúrják őket, azokat megfelelően védeni kell a korrózió ellen. Ezért javasoljuk, hogy használjanak speciálisan kialakított bilincseket.
Marathon M5406 és M5408 házba szerelt boxkamerák esetében a legjobb választás az ajánlott hardver: Marathon MH-610 MH-610 M5142 kameratartó és MH-611C M5162 bilincs.
Kép a Marathon M5406 ház felszereléséről egy árbócra, az MH-610 M5142 tartóval és az MH-611C M5162 árbóc bilinccsel
Az MH-625 M5172 (fehér) és az M5174 (fekete) bilincsek minden, a kínálatunkban megtalálható kompakt kamerához használhatók, melyeket 30-105 mm átmérőjű oszlopokra lehet felszerelni.
Oszlop/pózna szerelvény MH-625 (Ø max 105 mm, fehér)
Kép az M5172 bilincsről egy E905020 Ø50-es csövön, n-cam 670 M11284 kamerával
Signal NVR-en alapuló CCTV IP rendszerek távfelügyelete - vMEye. A Signal K2708, K2716 NVR-hez és a Signal K1810 kamerához mellékelt ingyenes vMEye szoftver lehetővé teszi a CCTV IP rendszerek távoli hozzáférését okostelefonokról. Ezzel a szolgáltatással a felhasználók bárhol a világon megnézhetik, hogy mi történik a védett területeken.
Előnézeti ablak a vMEye alkalmazásról
A vMEye alkalmazás okostelefonra telepítve lehetővé teszi:
  • a felügyeleti videó online megtekintését
  • screenshotok készítését és mentését a telefon memóriájába
  • a felügyeleti videó felvételezését
A vMEye szoftver Android, BlackBerry, iOS, Symbian és Windows Mobile telefonokra készült. Az alkalmazás telepítése után a felhasználónak meg kell adnia a kiszolgáló nevét, IP-címet, port számot, felhasználónevet és jelszót, hogy beléphessen a szerverbe (NVR). Az alkalmazás letölthető az NVR és IP-kamera adatlapján található "Elérhető letöltések" linken keresztül.
Közúti forgalom felvétele ULTIAIR eszközökkel és Sunell CCTV IP kamerákkal.Az úthasználati jog elmulasztása és útkereszteződéseknél a piros lámpánál való átkelés, gyakran okoz forgalmi ütközéseket és baleseteket a nagyvárosokban. Gyakran nehéz megállapítani hogy ki hibázott, ki okozta a balesetet, különösen akkor, ha nincsenek rendelkezésre álló tanúk. Ezeket a problémákat meg lehet oldani az IP videó felügyeleti rendszerek segítségével és vezeték nélküli átviteli technológiával, amely lehetővé teszi, hogy kamerákat helyezzenek el bárhol a városban. A professzionális ULTIAIR eszközök lehetővé teszik a könnyű vezeték nélküli hálózati gerincek létrehozását videó átviteli rendszerekben.
Az ULTIAIR a hozzáférési pontok egy professzionális családja, melynek célja a hatékony vezetéknélküli CCTV IP és ISP hálózatok létrehozása. Az elektronika és az antenna egy IP 66-os osztályú külső házba került, amely szavatolja a teljes védelmet a rossz időjárási és korrozív környezetben. Az ULTIAIR eszközök az engedélyezett 5 GHz-es sávban működnek - különleges engedélyekre nincs szükség.
A professszionális ULTIAIR hozzáférési pontok és ACTi kamerák lehetővé tesznek a videó megfigyelő rendszerekben bármilyen módosítást és kiterjesztést a jövőben.
Vezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nIP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)Vezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nNagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nNagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFIP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)Vezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nNagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nNagy sebességű IP kamera FULL HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPS54/80DN/Z20/W ONVIFVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11n
Videó megfigyelő rendszer Sunell kamerákkal és ULTIAIR AP-kal egy nagy körforgalomban
Új termékek a DIPOL-nál
IP NVR: Signal 2708 (8 csatorna)
Az IP NVR Signal 2708 egy gazdaságos 8 csatornás IP hálózati videórögzítő, a kis- és közepes méretű IP CCTV rendszerekhez. A K2708 IP NVR rögzítheti a videó streameket akár 2 MP-es (1920 x 1080) felbontású IP kamerákból. A maximális sávszélesség 32 Mbps (CBR vagy VBR), amely elegendő a 1080p kamerák képeinek felvételére 25 fps-al. Az NVR-hez tartozik az ingyenes CMS szoftver, amely a Signal NVR-eken és IP kamerákon alapuló CCTV IP rendszerek központi konfigurálásához és felügyeléséhez használható.
Menedzselhető switch: TP-LINK TL-SL3452 (48FE+2G 2xSFP)
A menedzselhető N29964 TL-SL3452 switch-et a kis- és közepes méretű vállalatok LAN hálózataihoz szánták. Támogatja a 2-es szintű kezelő eszköz alap készletét. A rendelkezésre álló kezelési lehetőségek közé tartozik a virtuális VLAN (802.1Q alapú), QoS szabályok (a 802.1p szerint), hozzáférés-vezérlési listák (ACL) létrehozása. 48x 10/100 Mbps porttal és 2x 10/100/1000 Mbps porttal rendelkezik, amivel gyors és megbízható kapcsolatot bitosít az üzleti hálózatokban. A két gigabites SFP növeli a hálózat rugalmasságát.
Kompakt IP kamera: Signal HD-200 Full HD (2MP) IR reflektorral
A Signal HD-200 K1810 2 megapixeles kamera 1/2.5"-os APTINA CMOS érzékelővel és 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontással rendelkezik, ami teljes sötétségben működőképes (0 lx - IR ON, ICR üzemmód). A kamera 2,8-12 mm-es varifokális objektívvel van felszerelve, amellyel könnyen beállítható a látómező.
Új videók
DVB-T modulátor: Signal-450
Rövid bemutató és beüzemelési leírás a SIGNAL-450 modulátorról
Az eszköz átalakítja a bemeneti SD vagy HD
jelet a DVB-T-csatornára
Könyvtári hírek
Száloptika otthon, néhány egyszerű lépésben. Az optikai szálak sok évi jelenléte után a távközlési piacon, itt az ideje, hogy bekerüljenek a házakba és lakásokba. Ez kényszerítette a fogyasztói elektronika technológiai fejlődését, mellyel egyre több szolgáltatást lehet kínálni a hálózati kapcsolatok és az online alkalmazások alapján... bővebben
Érdemes elolvasni
Multiswitch rendszer csillag topológiával. A multiswitchek a piacon elérhetők akár 32 kimenettel, így egy SMATV rendszer 32 aljzattal egyetlen készülékkel megoldható. Például Terra multiswitchek (M(S)R sorozat) vagy SIGNAL multiswitchek (maximum 16 kimenet). Ezeken a multiswitcheken alapuló csillag/sugaras hálózatok nagyon egyszerűek és általában "ad hoc" telepíthetők- nincs szükség semmilyen különösebb tervezésre... bővebben
Multiswitch rendszer csillag topológiával
Patch kábel (elkészítés rendelésre)
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI