KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2013/43. szám (2013. dec. 23.)
 

 Örömteli, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kíván 2014-ben is
a DIPOL csapat

 

A következő hírlevél 2014. január 6-án jelenik meg.
A nagy sebességű számítógépek korszaka. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem egy tudóscsoportja kifejlesztette az első miniatűr lézert, amely szobahőmérsékleten működik. A megoldás alapja a gallium arzenid-ből készült nanoszálak, a kutatások szerint megnyitva az utat a gyorsabb és könnyebb elektronikáért az elkövetkező 15 évben.
A tervezők azt állítják, hogy az új technológia vezető lesz mind között, a sokkal gyorsabb és kisebb számítógépek terén. Mivel gyorsabban mozognak az elektronoknál, lehetővé válik az azonos adatmennyiség küldése és feldolgozása kevesebb idő alatt.
A nanoszálak a gallium arzenid kikristályosodása révén nőnek egy arany szubsztráton
(forrás: Australian National University)
A mikro-lézerek nanoszálakkal épülnek, melynek átmérője néhány nanométer. A nanoszálakat kémiai reakciókkal állítják elő. Az arany részecskékkel bevont specifikus szubsztrát egy arzént és galliumot tartalmazó gázban van elhelyezve. A szubsztrát hőmérsékletének növelésével 750°C-ra a nanoszálak kristályosodni kezdenek és megnőnek, mint a csírázó magok.
A végén a nanoszálak úgy működnek, mint sok kis tükör, ahol a fény oda-vissza verődik végig a vezetékeken, felerősítve azt a lézer küszöb-értékéig. A lézer kis mérete miatt gyorsan be- és kikapcsolható, így képes gyorsabban feldolgozni az információkat.
Voltak hasonló megoldások a nanoszálak előtt, de a legnagyobb hátrány az alacsony működési hőmérséklet biztosítása volt. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói által kifejlesztett lézer szobahőmérsékleten tud működni, lehetővé téve alkalmazását eszközök széles skáláján. Mint általában az újításoknál, az ötlettől a tömegtermelésig sok év is eltelhet, de a nanoszálak minden bizonnyal a modern technológia élen lesznek.
Mire kell emlékezni a mechanikus csatlakozónál? A mechanikus csatlakozó a legegyszerűbb módja az optikai szálak végződésére. Optikai rendezőkben és dobozokban alkalmazzák épületeken belül. Elegendő, ha a szálat helyes blankolással és tisztítással előkészítjük. Vajon minden esetben használhatók?
A megfelelően telepített, kiváló minőségű mechanikus csatlakozóval el lehet érni a hegesztett toldókkal azonos szintű csillapítást, ezért arra kéjük a szerelőket, hogy ne féljenek használni őket. A mechanikus csatlakozók mérete valamivel nagyobb, mint a gyári, így szükség van a megfelelő helyre a rendezőkben vagy a dobozokban. A mechanikus csatlakozókat nem lehet elhelyezni keretekben vagy dobozokban, ha a rendelkezésre álló hely nem teszi lehetővé a szálak elrendezését a minimális megengedett hajlítási sugárral. Ellenkező esetben, az optikai jelek megnövekedett csillapítása komoly problémákat okozhat, beleértve a kapcsolat megszakadását is.
A mechanikus csatlakozó és gyári ekvivalensének (pigtail)összehasonlítása.
Az első esetben, egy védőtok használata ellenére,
a szálat csak egy rögzítő mechanizmus biztosítja a helyére a csatlakozóban.
A mechanikus csatlakozók különböző átmérőjű szálakra/kábelekre telepíthetők. A Key Quick sorozatot 3mm/2mm/0,9mm/0,25mm átmérőjűekhez tervezték. A legvékonyabb szál (0,25 mm) esetén, a rögzítő mechanizmus nem tudja rögzíteni a köpenyt egy univerzális vagy kültéri kábelnél. Ebben az esetben csak akkor használjon mechanikus csatlakozót, ha a szál vége a csatlakozóval megfelelően védve van a keretben vagy a dobozban. Ellenkező esetben a legjobb megoldás, ha mechanikus toldót és pigtail-t alkalmaz.
Műholdas TV - egy kábel, négy vevő. Műholdas telepítéseknél, az egyes családi házakban több kábelt szükséges használni. Ez nem jelent problémát, ha a tervező és az építő cég telepített tartalék vezetékeket. Ha nem, a falak fúrása és kalapálása a meglévő házban kellemetlen a lakosság számára.
A Unicable technológia segít azoknak, akik frissíteni tervezik a meglévő rendszert akár 4 aljzathoz (legfeljebb 4 vevő), vagy leszeretnék cserélni az egy-tuneres vevőjüket az egyre inkább népszerűbb PVR vevőegységre, (Personal Video Recorder ) 2 tunerrel (mindegyikhez szükséges kiegészítő fejkábel).
Műholdas antenna acél: TRIAX 80 TD (80cm, sötétszürke)UNICABLE QUAD+TWIN LNB: Inverto BLACK UnicableKoaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]Osztó Sat 1>2F SignalKoaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Osztó Sat 1>2F SignalOsztó Sat 1>2F Signal
Az Inverto BLACK Unicable LNB A98240 alkalmazása az UNICABLE kimenettel lehetővé teszi a műholdas csatornák független fogadását négy, az Unicable szabványt támogató műholdvevőn. A jelek biztosítottak az elosztási ponthoz egyetlen koaxiális kábelen. Ettől a ponttól a jelek két, három vagy négy részre oszthatók műholdas osztókkal. Itt érdemes odafigyelni ezen elemek megfelelő kiválasztására - az üzemi frekvenciasáv (5-2400 MHz)és DC feszültséget is át kell vinnie a vevőktől a fejig, mint pl. a Signal R85122 1F> 2F osztó.
Hogyan működik? Az Unicable fej négy jelet fogadhat különböző frekvenciákról és különböző sávokból/polarizációval. A jeleket felerősíti az alacsony zajszintű RF erősítő. Minden jel eltolódik az L sáv felé, majd egy különleges multiplexerbe (egyfajta multiswitch) és egy Single Cable Routerbe (SCR) kerül. Az SCR kiválasztja a vevő (felhasználó) által kívánt transzpondert és elhelyezi az IF sáv négy csatornájának valamelyikére (1-es csatorna: 1680 MHz, 2-es csatorna: 1420 MHz, 3-es csatorna: 2040 MHz, 4-es csatorna: 1210 MHz). A jelek össze vannak közösítve egy RF szűrővel, amit így már lehet küldeni egy koaxiális kábelen. A fej egy Micro Controller Unit (MCU) által ellenőrzött.
Energiatakarékos szünetmentes tápegységek. A CyberPower gyártó vizsgálatai azt mutatják, hogy az úgynevezett normál körülmények között (88%-a teljes működési idő) működő UPS egységek fogyasztása mintegy 18%-a a támogatott hálózat fogyasztásának.
   Az ilyen nagy energiaveszteség és az ezzel arányosan elpazarolt energia költsége volt az oka az energiafogyasztás csökkentésére irányuló fejlesztéseknek és szabadalmi megoldásoknak. A GreenPower UPS technológia alapja az áramkörök megfelelő kivitelezése, hogy a bypass AVR szabályozó és a transzformátor normál működéssel bírjon. Ily módon, a UPS áramkörök fogyasztása 75%-kal csökkent, ami lényegesen alacsonyabb hőtermeléssel és megnövelt élettartammal jár.
Vezető gyártók UPS egységeinek energetikai hatékonysága, a terhelés függvényében.
 Egyértelmű a CyberPower eszközök előnye, amely különösen nyilvánvaló a kis- és közepes terheléseknél.
A DIPOL ajánlatában a következő GreenPower UPS egységek szerepelnek:
UPS CyberPower OR1000 rack szekrényhez
UPS CyberPower DX850E
UPS CyberPower PR1500 rack szekrényhez
CyberPower OR1000
N9705
CyberPower DX850E
N9720
UPS CyberPower PR1500
N9714
12 VDC PoE tápfeladó. Az a kamera, amely támogatja a 802.3af szabványt, működtethető távolról is (tipikusan 48 VDC-al) UTP/FTP kábelen keresztül, amelyen az adatok is továbbítódnak. Az áramforrás általában egy külön tápegység rövidzár- és túlterhelés elleni védelemmel, például az M1890. Lehet e távolról táplálni pl. egy IP kamerát, amely nem támogatja a 802.3af szabványt? Lehet, de rövidebb távon, mint a 802.3 szabvány esetében.
19IP NVR: Signal 2708 (8 csatorna)Gigabit Switch TP-LINK TL-SG105 (5xGE)PoE Adapter LAN hálózathoz csatlakozókkalTápegység CCTV kamerához ZI-5000 DC 12V/2A (+) kapcsolóüzeműPoE Adapter LAN hálózathoz csatlakozókkalKompakt IP kamera: Signal HD-200 Full HD (2MP) IR reflektorral
Egy K1810 kamera megtáplálva egy PoE N9205 adapterrel.
A videó adatokat egy K2708 IP NVR rögzíti.
Az ábra egy IP kamera tápellátását mutatja be PoE opció nélkül, sodrott kábelen keresztül. Az áramforrás az eredeti tápegység (mellékelve a kamerához - ebben a példában M1820), amellyel csatlakozhatunk az AC hálózathoz az N9205 PoE adapterrel. A 12 VDC feszültséget beinjektálja az UTP kábelbe, melyet két csavart páron keresztül biztosít a kamerának.
Az UTP kábel feszültségesése miatt (kb. 0,1-0,2 V méterenként, attól függően, hogy mekkora a kamera áramfelvétele), a kimeneti feszültség csökken a tápegység és a kamera közötti távolság növekedésével. A népszerű kamerák esetén a maximális kábel nem haladhatja meg a 25 métert.

TRANS-DATA GSM/DCS/UMTS KYZ8,2/9,5 antennaHosszabbító N-dugasz N-dugasz RF-5 kábelen 10mN dugasz Tri-Lan 240/H-155 kábelre 6 GHz-igKét utas GSM osztóA termék nem rendelhető, magyarországi forgalmazása tiltás alatt van! SMA/RP aljzat Tri-Lan 240/H-155 kábelre 6 GHz-igBeltéri antenna TRANS-DATA GSM/DCS/UMTS DW3-BBeltéri antenna TRANS-DATA GSM/DCS/UMTS DW3-AKoaxiális kábel 50 ohm Tri-Lan 240 [1m]

Új termékek:
Szélessávú erősítő árbocra ARM-103M 3 kimenettel
Az árbocra is szerelhető ARM-103M R85211 szélessávú erősítő az AMS-től az egyéni antennatelepítéseknél és a kisebb osztott antenna rendszerekben használható fel több fali aljzat ellátására. A szélessávú erősítésből kifolyólag (87-790 MHz) az erősítés növekszik a jel frekvenciájának megfelelően 7-11 dB-ig. Az erősítő 3 kimenettel rendelkezik és közvetlen csatlakoztatható vagy 3 fali aljzatra, vagy 3 televízióhoz, de további hálózatok is kialakíthatók, melyekhez több fali aljzat beköthető.
Vandálbiztos kamera: v-cam 530 (nappal/éjszaka, D-WDR, 630 TVL, ICR, 0.01 lx, 2.8-12mm AI, OSD, IR 30m-ig)
A V-CAM 530 M10773 vandálbiztos kamera kizárólag professzionális videó megfigyelő rendszerekhez ajánlott. Hála a modern DSP-nek és a legújabb képfeldolgozó algoritmusoknak, a kamera nagy felbontású képet biztosít (630 TVL színes üzemmódban). A megnövelt felbontás biztosítja a kiváló minőségű, részletgazdag képeket.
Access Point: TP-LINK TL-WR840N (300Mbps N-es vezetéknélküli router)
A TL-WR840N egy vezeték nélküli N-es router, integrált access point-al, 4-portos Fast Ethernet switchel és tűzfallal. Úgy tervezték, hogy az internet kapcsolatot ossza szét kis és közepes cégeknek, úgy mint számos felhasználónak. Az IEEE 802.11n szabványnak köszönhetően, a vezeték nélküli átviteli sebesség akár 300 Mbps is lehet. A TP-Link TL-WR840N lehetővé teszi a felhasználó számára a vezeték nélküli hálózat gyors és könnyű felépítését és az internet kapcsolat több számítógép közötti elosztását - ezenkívül további védelmet biztosít a beépített tűzfal.Érdemes elolvasni:
Hogyan válasszunk ki egy éjjel/nappali kamerát? Az éjjel/nappali kamerák nagyon jó képet produkálnak mind a nappali és éjszakai körülmények között. Látható fény nélkül, az IR fényvetők világítanak és a kamera átkapcsolódik B/W módba. A kamerák ellentétben az emberi szemmel, "látják" az infravörös sugárzást, amit hatékonyan tudnak használni a tiszta képek létrehozásához. Megfelelő megvilágítással a látható tartományban az IR megvilágító ki van kapcsolva, de a természetes fény is tartalmaz infravörös spektrumot. Ez problémákat okoz a fehéregyensúlyban - a kép nem tükrözi a valós színeket, például a fekete területek gyakran sötétkékek, stb. Az ilyen kamerákat gyakran kudarcként kezelik a szerelők. Ezért színes módban a spektrum infravörös részét ki kell szűrni... bővebben
Sunell IRC59/21AKDN - magas minőségű kamera mechanikus IR szűrővel
HDMI/USB - COFDM (DVB-T) Modulátor: Signal-450
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI