KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/1. szám (2014. jan. 6.)
A számítógépek közötti nem hallható kommunikáció kockázata. Michael Hanspach és Michael Goetz a németországi Kommunikáció, Információ Feldolgozás és Ergonómiai Fraunhofer intézetből, létrehoztak egy mesh hálózatot laptopok között, melyek az adatátvitelhez magas frekvenciájú hangjeleket használnak, ahol az egyik eszköz hangszórója kibocsátja, a másik eszköz mikrofonja pedig fogadja a jeleket.
A tesztek kimutatták, hogy a számítógépek közötti üzenetek azon a frekvencián keresztül továbbíthatók, amely megközelíti az emberi hallás tartományának felső határát (körülbelül 20 kHz). Az átvitel Debian operációs rendszert futtató Lenovo T400 laptopok között zajlott, Intel 82801I hangprocesszorral, így az akusztikus jelek továbbítása és fogadása 0-35 kHz között lehetséges. A kapott átviteli sebesség körülbelül 20 bit másodpercenként, 19,7 m távolságig.
Az "audio hálózatot" öt laptopból álló kísérlet céljából építették. A kutatók azt akarták bizonyítani, hogy ez a hálózat képes bizalmas információkat továbbítani, amely nem igényel nagy sávszélességet (mint pl. gyorsbillentyűk, hitelkártya-információk, jelszavak, stb.) A mérnökök feladata egy speciális routing protokoll kifejlesztése a rendszer számára, amely lehetővé teszi az ad-hoc kapcsolatot a készülékek között, közbenső állomásokkal. A tesztek sikere megmutatta, hogy még azok az eszközök is képesek kommunikálni és adatot átvinni, amelyek nem csatlakoznak az internethez.
A német kutatók felfedeztek egy új és hatékony módszert, hogy bizalmas információkat lehessen ellopni az elektronikus eszközökről? Eddig úgy tűnhet, hogy a számítógép fizikai leválasztása (mind a vezetékes és vezeték nélküli) az internetről ("légrés") garantálja az információ 100%-os biztonságot. De bebizonyosodott, hogy az ultrahangos jelek használatával ezek az adatok "elhagyják" az eszközöket teljesen váratlan módon ... és ez elég egy vírus elkészítéséhez.
Fontos jellemzője ennek a kommunikációs rendszernek, hogy ellenáll a tipikus zajforrásoknak. A legnagyobb korlátozás a maximális adatátviteli sebesség: 20 bit másodpercenként. Azonban az ilyen korlátozott sávszélesség is teljesen elegendő jelszavak továbbítására bankszámlákhoz, elektronikus levelekhez, vagy közösségi hálózatokhoz. De az egész "kémkedési rendszer" csak akkor működik, ha a számítógép fertőzött. Ez mutatja meg az antivírus és anti-spyware védelem fontosságát.
Egy szerver szoba helyének megváltoztatása. Egy új épület felépítése után, az egyik gyár tulajdonosa úgy döntött, hogy átköltözteti a telekommunikációs létesítményt. A korábbi helyszín (üzemcsarnok) nem biztosított megfelelő szintű biztonságot és környezeti feltételeket, melyek szükségesek a szerverek számára.
A berendezés CCTV rendszert támogató eszközöket foglal magában: 8 analóg kamerát (közülük kettő PTZ eszköz) és hálózati eszközöket (LAN csomópont).
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK Optikai videó konverter ULTIMODE V-216D egymódusú, WDM, 16x videó, 1x data, RACK 19'' SFP Modul: ULTIMODE SFP-203G (két egymódusú szál 20 km-ig)SIGNAL 19Ethernet médiakonverter M-023G (két egymódusú optikai szál 20km-ig)Optikai videó konverter ULTIMODE V-216D egymódusú, WDM, 16x videó, 1x data, RACK 19'' SIGNAL 19Tartalék kábeltartó állvány: ULTIMODE-X01-A (állítható)Tartalék kábeltartó állvány: ULTIMODE-X01-A (állítható)Kültéri kábel: ULTIMODE OMT-108SM-A (többcsöves 6+1, 1x8xG.652D)
Optikai kapcsolat a régi és az új épület között, amely biztosítja a LAN-kapcsolatot és az internet-hozzáférést,
valamint a 8 analóg kamera képének továbbítását
A jelek átvitele az épületek között kültéri optikai kábelek használatával történik. A szálak mindkét vége az optikai moduloknak megfelelő csatlakozóval végződik. Az analóg kamerák videó jeleit a 16 csatornás ULTIMODE V-216D L2921 optikai videókonverter alakítja át optikai formába. Ez lehetővé teszi a videó megfigyelő rendszer további bővítését a jövőben. Az N29949 TP-LINK smart switch ULTIMODE L1415 SFP modullal gigabites kapcsolatot biztosít. Az új szerver szobában található egy L11025 ULTIMODE médiakonverter. A tartalék szálak vége és a kábel tartalékok védve és tárolva vannak egy L5504 ULTIMODE-X01-A állványon.
Felügyeleti videó elosztása digitális formában (DVB-T) multiswitch rendszerekben. A Modern SMATV rendszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy FM rádió, földi és műholdas TV adásokat foghassanak, egy antenna szettel, amely az épület tetején található.
A lakosság biztonságérzete növelhető, lehetővé téve számukra a biztonsági kamerák képeit, az épületről és környékéről. Mindegyik kamera videó jele beadható a SMATV rendszerbe az R82518 mdx420 dupla DVB-T modulátor révén. A lakosok nézhetik a CCTV videót a TV-n, amely csatlakoztatva van a multiswitch rendszerhez, a megfelelő DVB-T csatorna kiválasztásával.
Műholdas antenna: TRIAX 100 TD (100cm, sötétszürke)Kültéri kompakt kamera: n-cam 670 (nappal/éjjel, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 30m-ig) Kültéri kompakt kamera: n-cam 670 (nappal/éjjel, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR 30m-ig) Univerzális QUATRO fej: TRIAX TQT 006Modulátor DVB-T két csatornás mdx420 TERRA 2xAV/COFDM kódoló és RFNégycsatornás erősítő: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC)Tápegység DIN sínre DR-60-12 (12VDC/4.5A, Terra at/mt/ma modulokhoz)UHF televízió antenna DIPOL 44/21-69 Tri DigitErősítő 5 bemenetes multiswitchekhez: Terra SA 51Univerzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalMultiswitch MV-524 Terra 5 be, 24 ki - IF szabályozható erősítésselMultiswitch MV-524 Terra 5 be, 24 ki - IF szabályozható erősítésselMultiswitch MV-524 Terra 5 be, 24 ki - IF szabályozható erősítésselTV/SAT leágazó SS-520 TerraSAT/TV TAP: Terra SS-515
A multiswitch rendszer ábrája, a műholdas TV, DVB-T és a felügyeleti videó elosztásáról egy 3 lépcsőházas épületben (mindegyikben összesen 24 kivezetéssel)
A multiswitch rendszer Terra SD-520 R70518, Terra SD-515 R70517 SAT/TV leágazókból és 3db MV-524 R70724 multiswitchből áll. A földi DVB-T adások az ultra-szelektív SAW szűrőkkel felszerelt, négy csatornás Terra at440 R82511 erősítő által biztosítottak. Két biztonsági kamera képe a kettős Terra mdx420 R82518 modulátorral van beinjektálva az elosztórendszerbe (mint egy DVB-T multiplex.)
3D DNR funkció analóg CCTV kamerákban. Egy képérzékelő célja, hogy megváltoztassa a képalkotóra eső fényt, az áram/​​feszültség arányát a fény intenzitásához képest. Elméletileg, ha a fény nem éri el az érzékelőt, a készülék nem generál semmilyen jelet. A gyakorlatban az elektronikus alkatrészek hiányosságai és a termikus ("sötét") zaj miatt, a képalkotó generál némi zajt. Bár a zaj mindig jelen van, ez ​​különösen nyilvánvaló a megvilágítás hiányában. Ez a jel-zaj viszonnyal (S/N) jellemezhető.
A funkció, amely láthatóan korlátozza a képek zajszintjét, a 3D DNR (3-dimenziós digitális zajcsökkentés). Ez a funkció összehasonlítja az adott képkockát a későbbivel. Ha az elemzés eredménye különbséget mutat a képek között, akkor eltávolítja a zajos töredékeket és helyettük jobb minőségű részeket helyez.
Képek összehasonlítása kikapcsolt (balra)
és bekapcsolt (jobbra) 3D DNR funkcióval
Az alábbi kamerákat ajánljuk 3D DNR funkcióval: M10773, M11225, M10780.
Signal HD-200 (2 megapixeles) kompakt IP kamera ONVIF szabvánnyal. Az NVR-eken és IP kamerákon alapuló IP CCTV rendszerek egyre növekvő részét képezik a videó megfigyelő piacnak. Azonban gyakran nehéz, vagy akár lehetetlen különböző gyártók IP eszközeit integrálni egy rendszerbe.
Hogy megoldják a inkompatibilitási problémákat, az iparág vezetői kezdeményeztek egy Open Network Video Interface Forum-ot (ONVIF), amelynek célja, hogy összehangolják erőfeszítéseiket, közös normák létrehozására ezen a területen. Az ONVIF-kompatibilis eszközök rugalmasságot biztosítanak az IP videó felügyeleti rendszerek számára, a különböző gyártók berendezéseinek átjárhatóságával. Az IP CCTV eszközök digitális interfészeinek, a videó stream tömörítésének/átvitelének, beállítási és ellenőrzési eljárások, eseménykezelés, stb. egységesítésével a felhasználó egy könnyen kezelhető és egységes platformot kap.
Kompakt IP kamera: Signal HD-200 Full HD (2MP) IR reflektorral
Signal HD-200 (2 megapixeles) K1810 kompakt IP kamera - kiváló képminőségű és támogatja az ONVIF szabványt
A Signal HD-200 és a Sunell K1810, K1634, K1637, K1660, K1680, K1691, K1695, K1698 kamerák könnyen integrálhatók bármilyen IP eszközzel és szoftver platformmal, amely támogatja az ONVIF szabványt, ilyen pl. a Signal K2708, K2716 és a Hikvision K2204, K2208 IP NVR-ek, vagy a NUUO K3104, K3108, K3116 felügyeleti szoftverek.
Megapixeles kamerák képeinek továbbítása egy városi videó felügyeleti rendszerben. Az analóg videó felbontása korlátozva van a TV szabványokra (PAL, NTSC), a jellemző analóg CCTV rendszerek 704 x 576 pixelesek (4 CIF). Ez a korlátozás nem vonatkozik az IP rendszerekkel felszerelt megapixel kamerákra. FullHD modellek például: K1634, K1691, K1680, K1695, K1698, melyek ötször több pixeles képeket szolgáltatnak, az 5 megapixeles K1637 kamera pedig 12-szer több pixelt. A képek többszöröen nagyíthatók (az aktuális felbontástól függően), megőrizve a szükséges részleteket azonosítás céljából (arcfelismerés, járművek engedély számának leolvasása, stb.)
Az ULTIAIR berendezések, akár 150 Mbps teljesítménnyel tökéletesen megoldják az adatátvitel problémáját. A vezeték nélküli megoldások jelentősen csökkentik a modern rendszerek telepítési költségeit. Így nincs szükség kábeles infrastruktúra építésére (pl. a kábelek a kamerák és a felügyeleti központ között, akár több kilométer hosszú is lehet, amit általában át kell alakítani optikai formába). A kamerák és a felügyeleti központ egy-egy ULTIAIR eszközhöz csatlakozik, melyek vezeték nélkül kommunikálnak egymással.
A videó stream és a PTZ parancsok átvitelére egyaránt használhatók az integrált antennával ellátott hozzáférési pontok, melyek tápellátása PoE technológiával megoldható. Lehet alkalmazni szektor antennákat ott, ahol nagyobb területet szeretnénk lefedni.
Vezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18WIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18WVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18WIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18WVezeték nélküli elérési pont: ULTIAIR 417SB 150Mb/s 802.11nVezeték nélküli elérési pont: ULTIAIR 417SB 150Mb/s 802.11nVezeték nélküli elérési pont: ULTIAIR 417SB 150Mb/s 802.11nVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nVezeték nélküli elérési pont ULTIAIR 323KC 150Mb/s 802.11nIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18WIP High Speed Dome Camera: Sunell 1.3MP SN-IPS54/70DN/Z18W
Városi IP CCTV rendszer ULTIAIR eszközökkel
Új termékek:
TV optikai adó: TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)
A TERRA mo418 4D31 R82522 optikai adó televíziós jelek átvitelére használható optikai közegen keresztül. Átalakítja a bemenő koaxiális kábel elektromos jeleit a 47-2400 MHz tartományból, optikai jelekké. Az optikai jel teljesítménye 6 dBm (4 mW), ami elegendő akár több tíz, vagy mégtöbb csomóponthoz (a vevő érzékenységétől függően).
Twin csatornaerősítő: Terra at420 (UHF, analóg TV és DVB-T, AGC)
A szélessávú árbocra is szerelhető erősítő ARM-102M R85210 az AMS-től az egyéni antennatelepítéseknél és a kisebb osztott antenna rendszerekben használható fel több fali aljzat ellátására. A szélessávú erősítésből kifolyólag (87-790 MHz) az erősítés növekszik a jel frekvenciájának megfelelően 7-11 dB-ig. Az erősítő két kimenettel rendelkezik és közvetlen csatlakoztatható vagy két fali aljzatra, vagy két televízióhoz, de további két hálózat is kialakítható, melyekhez több fali aljzat beköthető.
Oszlop/pózna szerelvény MH-625 (Ø max 105 mm, fehér)
Az MH-625 M5172 horganyzott szerelvény lehetővé teszi egy vagy két kamera szerelését (mindkét oldalon) egy legfeljebb 105 mm-es átmérőjű oszlopra/rúdra. A bilincs horganyzott és porszórással festett.
Könyvtári hírek
DIPOL az oktatásért - SMATV, CCTV rendszerek. Ez a cikk a műszaki iskolák tanárainak és diákjainak szól. Egy sor anyagot tartalmaz, melyeket használhatnak az SMATV és CCTV technológiák képzési programjában. Megoldásokat mutatunk be laboratóriumi munkaállomásoknak, középpontban a kulcsfontosságú kérdésekkel: TV, SAT TV, CCTV rendszerek telepítése. Figyelünk arra, amit az egyes telepítőknek tudniuk kell a rendszerekről és javasoljuk az ingyenes SatNet szoftver használatát SMATV rendszerek tervezéséhez. Linkeket is összegyűjtöttünk cikkekről a hasznos a tanulási folyamathoz... bővebben
Érdemes elolvasni
Hogyan növelhető a biztonsági kamerák érzékenysége - "Sense-up". Az IR LED-ek hatótávja CCTV kamerákban korlátozott, általában 20-30 méter. Az erősebb IR fényforrás túlexponálást okoz a kamerákhoz közeli tárgyakon. Ezért sok szerelő keres infravörös megvilágítók nélküli megoldásokat, amelyek biztosíthatják az elfogadható képminőséget gyenge fényviszonyok között is. Ebben az esetben lassabb zársebességű kamerákat lehet használni. Ez a funkció jelentősen növeli a kamerák érzékenységét... bővebben
A Sense-Up funkció hatása (a jobb oldalon)
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI