KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/2. szám (2014. jan. 13.)
SmartLight - számlák nélküli világítás? A Cincinnati Egyetem kutatói, Anton Harfmann és Jason Heikenfeld kifejlesztettek egy forradalmian új módot a napenergia hasznosítására épületek belsejének megvilágítására. A SmartLight bemutatásra került a CasaClima Nemzetközi Energia Fórumon, Olaszországban 2013 végén. A megoldás teljesen eltér a jelenleg alkalmazott technikáktól, melyek a napfényt elektromos árammá alakítására képes napelemeken alapszanak. A SmartLight irányítja a napfényt meghatározott útvonalon, így minden szobát ellát természetes világítással. A rendszer szive a kis elektrofolyadék sejtek, amelyek átmérője néhány milliméter, tele olyan anyaggal, amely lehetővé teszi, hogy módosítsa az alkotóelemek viselkedését - képesek fókuszálni, megtörni vagy visszaverni a fényt, legalább olyan hatékonyan, mint az üveg. A sejtekben levő folyadék felületi feszültségének módosításával, változtatni tudják alakjukat a lencséktől a prizmákig és vezérelhetik a napfényt, amely áthalad rajtuk. A vezérléshez szükséges energia 10000 ... 100000-szer alacsonyabb, mint a hagyományos izzóknál és ez a beágyazott napelemes alkatrészeknek köszönhetők. A megtakarítás hatalmas lehet!
A SmartLight ötlete
(forrás: www.uc.edu)
Az új technológia lehet a változtatások oka nemcsak az épületek tervezésében, hanem a nap energiafelhasználásában is. Emellett a SmartLight rendszerek vezérelhetők vezeték nélkül is a mobil eszközökön elérhető alkalmazásokon keresztül. De mi a helyzet az esti megvilágítással? - Nem probléma, a napenergia felesleges energiáját át lehet alakítani elektromos formába, eltárolva és felhasználva ugyanúgy, mint a fotovoltaikus esetben. Eddig a koncepció szerzői nem tesznek említést a költségekről, az új vagy a meglévő épületek esetében, de az előnye úgy tűnik annyira nyilvánvaló, hogy a rendszerek már ma is költséghatékonyak lehetnek. Csak várnunk kell a SmartLight első kereskedelmi alkalmazására.
A energia iránti globális kereslet folyamatosan növekszik. Jelenleg ez majdnem kétszer annyi, mint 30 évvel ezelőtt és a Nemzetközi Energia Ügynökség előrejelzése szerint 2030-ra a kereslet növekedni fog 50 százalékkal.
A fény a legszélesebb körben felhasználható energiaforma. Átlagosan az elektromos világítás árának fele, hasonlóan a többi villamos energia felhasználásához, az elosztási költség. A tudósok keményen dolgoznak az energia kitermelésén, valamint a hatékony és olcsó tárolásán. Mégis, a legtöbb energia a fosszilis tüzelőanyagokból származik, amely forrása a CO2 kibocsátásnak, növelve a légkör szén-dioxid koncentrációját. Ehelyett lehet alternatíva a helyi energiatermelésre a napelemek használata. Jelenleg már széles körben használják, különösen a világ napos régióiban, ahol a különböző eszközök önállóan működhetnek és ahol energiaforrása lehet a napenergia állomásoknak. Mint minden technológiának, a napelemeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az egyik hátránya a viszonylag nagy energia követelmény a gyártási folyamathoz és az ehhez kapcsolódó környezeti hatás. A napelemes rendszerek költsége - még mindig korlátozott hatékonysággal - magas, így a folyamatos kutatás a napelemek hatásfokának javítására és más technológiák iránt nem meglepő.

Optikai csillapítók - alkalmazási tippek. Az optikai csillapítók passzív optikai elemek, melyek feladata, hogy csökkentsék a jel szintjét a vevők által elfogadható értékekre. Nem használják multimódusú rendszerekben, ahol a jel szintje viszonylag alacsony. A csillapítókra olyan esetekben lehet szükség, ahol rövid kapcsolatok vannak egymódusú szálakkal és berendezésekkel.
Optikai csillapító ULTIMODE T-15 SC, 5 dB
Optikai csillapító T-15L (LC, 5dB) - KIÁRUSÍTÁS
Optikai csillapító (FC, ​​5dB)
5 dB csillapító (SC)
L4515
5 dB csillapító (LC)
L4516
5 dB csillapító (FC)
L4520
Annak megállapításához, hogy egy adott esetben kell e használni csillapítót, meg kell vizsgálni az optikai teljesítményt. Ehhez szükség van az adó kimeneti teljesítményére és a vevő érzékenységére, valamint az optikai útvonal csillapítására közöttük. Ily módon, a csillapító várható értékét előre meg lehet határozni a tervezési szakaszban. Elveket és minta számításokat ezen a területen az Optikai teljesítmény költségvetés egy száloptikás kommunikációs kapcsolatban cikkben olvashatnak. Azonban az optikai útvonal tényleges csillapítását ki kell mérni a telepítés után egy stabil fényforrás és egy professzionális optikai teljesítménymérő használatával.
Az ábra csillapítók (X) használatát mutatja be egy kommunikációs kapcsolatban, két médiakonverter között
A csillapítókat mindig a vevők bemenetére kell csatlakoztatni. Az első ok a kényelem - így könnyebben mérhető a tényleges jelszint a vevő bemenetén és a csillapítás beállítható a kívánt szintre. A második ok, hogy minden egyes csillapító a bejövő jel egy részét visszatükrözi. Ez a rész pedig gyengülni fog a útvonalon, mielőtt visszatérne az adóba.
Hibrid SMATV rendszer 8 vevőhöz. A nagy távolság problémákat okozhat a parabolaantenna és a multiswitch között a nem megfelelő jelszint képében a vevők bemenetein. Például, egy 90 cm-es tányér és TRISET-113 kábel esetén a kábelhossz nem lehet hosszabb, mint 80 méter. Olyan helyzetekben, amikor terepviszonyok, vagy egy másik épületbe történő jel-elosztás miatt a távolság hosszabb a megoldás az, ha optikai elosztó rendszereket használunk, melyek lehetővé teszik a TV jelek továbbítását akár több kilóméterre, anélkül, hogy regenerálni kelljen őket.
Az alábbi képek egy optikai-réz multiswitch rendszert mutatnak be két műholdhoz, a Kolnet vállalat által telepítve, Comsat berendezésekkel és Signal MP-0908 R6944808 multiswitch-el.
Ahhoz, hogy DVB-S/S-2 jeleket fogjon két műholdról, a rendszer két optikai fejet tartalmaz: Opto-LNBF A9885. A fejen FC/PC csatlakozó van és a második átviteli tartományban működik, 1310 nm-es hullámhosszon. Az optikai jel egymódusú szálon keresztül továbbítódik az A9886 Opto-QUATRO SAT-IF optikai vevőhöz/konverterhez, amely átalakítja az átviteli közeget a réz koaxiális kábelnek megfelelően. A készülék a jeleket a multiswitch rendszerekre jellemző négy polarizáció/sáv párokra (VL-HL-VH-HH) alakítja át, melyek megegyeznek a szokványos Quatro fej kimeneteivel. A jelek elosztása az előfizetők számára a Signal MP-0908 R6944808 multiswitchen és koaxiális kábeleken keresztül történik.
IR megvilágítók teljes és fél megvilágítással. A fél-teljesítményű szög az a szög, amelynél a fény sugárzás intenzitása nem csökken a maximális érték alá 3 dB-el. A kisebb fél-teljesítményű szögnél, nagyobb a sugár koncentrációja. A teljes szög esetében, a Redbeam reflektorok lencséi körülbelül kétszer olyan széles szöget eredményeznek, mint a fél teljesítményű szög.
A Readbeam reflektorok alap specifikációi:
ModelIR20IR40IR100IRN40IRN60
CodeM1635M1640M1647M1649M1653
Wavelength [nm]850850850940940
Operating angle [o]10060304530
Half-power angle [o]5030152215
Range2030904060
Power24001800360024003000
Intercom funkció a Hikvision DVR-ekben. A Hikvision DS-7604NI-SE egy modern IP hálózati videó felvevő, amely alkalmas megfigyelésre, a videó felvételezésére és lejátszására 4 MP-es IP kameráról, 25 fps-al kameránként. Az önálló NVR VGA és HDMI kimenettel, amely alkalmas monitor közvetlen csatlakoztatására további számítógép nélkül. Ha a monitor beépített hangszóróval rendelkezik, vagy ha egy hangrendszer csatlakozik az NVR-hez, akkor bármely audio képességgel rendelkező IP kamera, vagy kliens állomás kommunkálhat a videó megfigyelő rendszer operátorával.
19IP NVR Hikvision DS-7604NI-SEIP kamera, kültéri Sunell SN-IPR54/12DN/V (2MP)Gigabit Switch TP-LINK TL-SG108 (8xGE)2MP IP dóm kamera: Sunell SN-IPV54/12UDR (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandálbiztos)
Az intercom funkció használata egy IP CCTV rendszerben
Az IP kamera képanyaga és a kétirányú audió információ, IP protokoll szerint, mint egy adatfolyam továbbítódik, így könnyen szétosztható pl. épületek között (a LAN hálózatban) vagy akár hosszabb távolságokban (az interneten). Az intercom funkció használható kényelmes hang-kommunikációra, események gyors lereagálására, stb.
TP-Link vezeték nélküli router, mint egy DLNA-szerver. Sok televízió a piacon fel van szerelve LAN porttal, az Ethernet hálózatok csatlakoztatásához, más DLNA tanúsítvánnyal rendelkező eszköz együttműködéséhez. A DLNA a Digital Living Network Alliance kezdőbetűiből áll, egy non-profit alapon működő kereskedelmi szervezet, mely több száz vállalatból áll, a fogyasztói elektronikai, számítástechnikai eszközök, mobil eszközök területéről. Az otthoni hálózati eszközök, melyek kompatibilisek a DLNA-val: számítógépek és Network Attached Storage (NAS) eszközök, TV, hifi, házimozi, audio/video-vevők, kijelzők, játékkonzolok, tabletek, PDA-k, hálózati nyomtatók, okostelefonok stb. Attól függően, hogy a szoftver telepítve van e, bármely eszköz képes távoli hozzáférést biztosítani a multimédiás tartalomhoz.
Egy otthoni számítógép alkalmazása, mint DLNA szerver, meglehetősen praktikus és gazdaságos.
A legjobb megoldás az, ha a DLNA-kiszolgáló folyamatosan működik, hogy a digitális fényképek, zenék és videók bármikor lejátszhatók legyenek TV-n vagy más digitális média lejátszón. Jó választás lehet a TP-LINK TL-WDR4300 N3260 router alkalmazása, amely OpenWRT szoftvert (firmware helyett telepített) futtat. A merevlemez csatlakoztatható a router egy USB portrjára, amely már úgy használható, mint egy tároló (NAS szerver) videó, kép, zene, stb. számára. Az adattovábbítás a szerver és a TV vagy más eszközök között elvégezhető vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolat használatával.
Drótnélküli router TP-LINK TL-WDR4300 (2,4 és 5 GHz).Access Point TP-Link TL-WA901ND 2.4GHz, 802.11n, 300Mb/s
A TP-LINK N3260 vezeték nélküli router alkalmazása, mint DLNA-kiszolgáló.
A TP-Link TL-WA901ND N2944 hozzáférési pont csatlakozik a TV-hez, lehetővé téve a vezeték nélküli átvitelt.
Számos TV gyártó kínál vezeték nélküli hálózati adapterek.
Új termékek:
RouterBoard RB2011UAS-RM (600MHz 128MB, 5x1000Mbps, 5x100Mbps, SFP, LCD)
A RouterBoard RB2011UAS-RM N242011 Level 5-ös RouterOS-t használ. Ez az 5-portos Gigabit Ethernet és 5-portos Fast Ethernet router 600 MHz-es processzorral és 128 MB RAM-mal van felszerelve. A MikroTik operációs rendszer Linux alapú és professzionális internetes alkalmazásokra tervezték. Ez lehetővé teszi a statikus, vagy dinamikus útválasztás. A fejlett tűzfaljellemzőknek és a sorba állítási algoritmusoknak köszönhetően képessé teszi a felhasználót arra, hogy egyszerű módon menedzselje az internet sávszélességét.
SIGNAL 19
A SIGNAL szerver RACK szekrények R9120165 perforált első és hátsó ajtókkal rendelkeznek, hogy hűtsék a belsejében található készülékeket. A szekrény mindkét oldalán található sínpárok távolsága állítható 1 cm-es lépésekben, amely leegyszerűsíti a szerverek és hasonló eszközök telepítését.
Oszlop/pózna szerelvény MH-625 (Ø max 105 mm, fekete)
Az MH-625 M5174 horganyzott szerelvény lehetővé teszi egy vagy két kamera szerelését (mindkét oldalon) egy legfeljebb 105 mm-es átmérőjű oszlopra/rúdra.
Aktualitások:
2014. január 10. - SatNet 3.0 - új szoftver verzió az SMATV rendszerek tervezéséhez. Bárki letöltheti honlapunkról a SatNet alkalmazás új változatát a TERRA berendezéseken alapuló multiswitch rendszerek tervezéséhez. Ezt a programot használják az antenna rendszerek tervezői és szerelői szerte a világon. Az új verzió lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy:
  • rendszereket tervezzen az új NET5 sorozat legújabb multiswitcheivel, erősítőivel és passzív alkatrészeivel
  • "vegyes" rendszereket tervezzen a régebbi és az új Terra berendezésekkel, amely különösen hasznos abban az esetben, amikor egy már meglévő rendszert kell bővíteni
  • egy új módszerrel kiválasszuk a berendezéseket - gyártási sorozaton alapuló eszközök listája, amely lehetővé teszi a sokkal gyorsabb és egyszerűbb tervezési folyamatot
  • "break" jelbusz - nagyobb rugalmasság a hálózat megtervezésében
SMATV rendszerek tervezése a TERRA SatNet szoftverével
A cikkért és a SatNet3.0 alkalmazás letöltéséhez kattintson a képre
Érdemes elolvasni
MMH-3000 univerzális fejállomás - alkalmazási példa. A TERRA MMH-3000 fejállomás optimális megoldás olyan intézmények számára, melyek a tartalom rendszerben történő elosztásának központi irányítását igénylik. Nincs szükség további eszközökre (műholdvevő vagy más STB), így különösen vonzóvá válhat szállodák, panziók, kórházak, stb. számára. A TERRA MMH-3000 fejállomás moduláris felépítése lehetővé tesz sok bemenet és kimenet alkalmazását. A kimeneti jelek a következők lehetnek: analóg PAL csatornák idősebb televíziókhoz, DVB-T multiplexek, vagy mindkét jel egyszerre... bővebben
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI