KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/5. szám (2014. feb. 3.)
Hőképalkotás iPhone-al. Az idei Consumer Electronics Show-ra (CES) január 7-10. között került sor Las Vegasban, ahol a FLIR Systems Inc. bemutatta termikus képalkotó eszközét iPhone5 és iPhone5s-re. A mellékelt kiegészítő hardver és szoftver használatával, a felhasználó láthatja a telefon képernyőjén a jelenetet és annak hőképét, vagyis a kibocsátott hőt az emberekről, állatokról, a különböző tárgyakról és környezeti forrásokról, akár 100 méter távolságban! A készülék, amely mint egy védőtok van rajta a telefonon, szintén rendelkezik saját akkumulátorral, amely növelheti az okostelefon akkumulátorának élettartamát 50%-kal.

A FLIR ONE kulcsfontosságú elemei
(forrás: flir.com)
A piacon lévő ingyenes alkalmazások ál-termikus képeket jelenítenek meg a rendes kamera segítségével, amellyel a szoftver szűrők nem adnak teljes hőtérképet. Az igazi infravörös érzékelők nagyon drágák, több ezer dollárba is kerülhetnek, néhány profi FLIR termográfiai eszköz ára meg is haladja egy kis autó értékét. Az új termék, a FLIR ONE, talán elérhető lesz kevesebb, mint $350-ért és akkor esélye van arra, hogy megnyerje a fogyasztói piacot.
A FLIR ONE™ egy érintés nélküli eszköz, amely érzékeli az infravörös sugárzást és amely megfelel a megfigyelt tárgy hőmérsékletének. Ezt átalakítja elektromos jellé, majd feldolgozza és előhozza a hőképet a telefon képernyőjén. A hőszintet nagyon pontosan tudja mérni, mivel az érzékelőt már eredetileg katonai célokra fejlesztették ki. A FLIR ON™-t számos gyakorlati, valamint szórakoztató alkalmazásra lehet használni, amely bemutatja a szemnek láthatatlan termikus világot.

A FLIR ONE™ főbb műszaki leírása:
  • Hőmérsékleti tartomány: 0-100°C,
  • Tömeg: 90,7 g,
  • Méretek: kb. 140 mm x 61 mm x 21.6 mm (H x Sz x M),
  • Akkumulátor kapacitás: 1400 mAh (két óra folyamatos működés hőkamera módban),
  • Mag: FLIR ® Lepton hőkamera mag,
  • Felbontás: 640x480 pixel,
  • Kompatibilitás: iPhone 5, iPhone 5S.
A FLIR ONE™ elképzelése
(forrás: flir.com)
A hőképalkotással kapcsolatos lehetőségek szinte végtelenek. Például, segíthet a lakástulajdonosoknak azonosítani a lyukas ablakok okozó hőveszteséget, megkeresni az elektromos csatlakozó dobozt és a csövek vízszivárgását a falban. A természet szerelmesei megfigyelhetik a vadon élő állatokat, még teljes sötétségben is és ellenőrizhetik, hogy a kemping tűzet alaposan eloltották-e. A FLIR ONE™ magáncélra is használható, mint pl. behatolás érzékelőként, eszközként egy elveszett állat megtalálására, vagy egy eszméletlen személy megtalálására egy füstös szobában.
Természetesen, a Twitter és a Facebook korszakában, a fényképek és videók azonnal feltölthetők a szociális hálózatokra, biztosítva a felhasználók számára egy teljesen új érzékelési módot a környező világról. A FLIR ONE™ piaci bevezetését a tervek szerint ez év tavaszára teszik.
Hogyan védheti meg könnyen az optikai illesztéseket? Az optikai illesztések különösen érzékenyek a sérülésekre. Függetlenül attól, hogy hegesztett vagy mechanikus technológia, az optikai hálózatok ezen elemeinek megfelelő védelme rendkívül fontos. A legjobb védelmet a megfelelő elosztó keretek és dobozok biztosítják, de ez nem mindig lehetséges, vagy nem gazdaságos csatlakoztatni őket a létesítményben.

Ha a toldó száraz helyen van az épületen belül, a telepítő egyszerűbb módon védheti.
Hőre zsugorodó védőcső (40mm, 1 összeolvadó toldóhoz)
Splice Protection Cover: ULTIMODE TBS-4
Hőre zsugorodó védőcső
L5554
Toldó védőburkolat TBS-4
L5560
Népszerű védelem a hegesztett toldásokhoz az L5554 hőre zsugorodó védőcső, egyetlen toldóhoz. Az erősítő tagja rozsdamentes acélból készült, amely megakadályozza, hogy a szál hajlítási szakasza több mint 40 mm hosszúságú legyen. Legfeljebb négy hegesztett toldást lehet a hőre zsugorodó csővel elhelyezni az ULTIMODE L5560 TBS-4 védőburkolatban.
Mechanikus csatlakozás tartója USM-6
Védelem az ULTIMODE FAST-MS1 mechanikus csatlakozások számára
Mechanikus toldó tartó USM-6
L5556
Védő az ULTIMODE FAST-MS1-hez
L5559
A mechanikus kötések általában kevésbé érzékenyek a hajlításra, mint a hegesztett illesztések. Az L5556 tartó kifejezetten az ULTIMODE FAST-MS1 L5550 mechanikus illesztésekhez ajánlott. Akár hat ilyen illesztést képes hordozni. Egy darab mechanikus toldó biztosítható az ULTIMODE FAST-MS1 L5559 védővel.
Téli olimpia Szocsiban, egy hibrid platformon. A Hibrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) a digitális TV, továbbá az internetes online szolgáltatások kombinációja. Például, a néző ellenőrizheti a focimeccs aktuális statisztikáit, vagy információt szerezhet az egyes játékosokról.
Lengyelországban a hibrid TV-t a Lengyel Televízió (TVP) indította el először, az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság EURO 2012 okán. Népszerűségének másik csúcsa az olimpiai játékok voltak Londonban. A TVP bemutatta a Szocsi Téli Olimpián jelentkező speciális szolgáltatásait. 2014. január első két hetében a TVP 170.000 HbbTV felhasználót számolt össze.
NETSET UTP 5e kat. kábel, sodrott beltéri [1m]NETSET UTP 5e kat. kábel, sodrott beltéri [1m]UHF televízió antenna DIPOL 44/21-69 Tri DigitVégponti aljzat Signal RTV-SAT / RJ-45 / RJ-11Koaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Drótnélküli router TP-LINK TL-WDR4300 (2,4 és 5 GHz).
Otthoni LAN, amely vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosít mobil eszközöknek és vezetékes hozzáférést multimédiás TV-hez. A televízió képes videók lejátszására, stb., helyi erőforrásról (USB, HDD), vagy külső szolgáltatásokból (VOD, HbbTV).
A HbbTV szolgáltatások vételére azon televíziók képesek, amelyek támogatják ezt a multimédiás szabványt. Illetve egy olyan Set-Top-Box, amely támogatja a HbbTV-t. Természetesen a HbbTV szolgáltatások csak akkor működőképesek teljes mértékben, ha a TV vagy STB csatlakozik az internethez.
A Lengyel Televízió négy új HbbTV alkalmazás bevezetését tervezi. Már 2014. februárjában a nézők hozzáférhetnek a VOD és EPG alkalmazásokhoz. Egy további alkalmazást terveznek a 2014-es Téli Olimpiai játékokra Szocsiban, a következő pedig a FIFA World Cup lesz 2014-ben Brazíliában. A Lengyel Televízió hibrid HbbTV platformja jelenleg 8 csatornát sugároz DVB-T multiplexen, melyeket néhány kábeltelevíziós szolgáltató is sugároz (DVB-C).
Jelenleg, a HbbTV szolgáltatások fejlesztése az európai országokban igen gyors, különösen a német piacon. Erre mutató lehet a rendelkezésre álló HbbTV tv-csatornaszám alapján az Astra műhold. Már 2010-ben, a HbbTV szabványt támogató eszközök száma elérte a 2 milliót (főleg Philips TV-k). Az európai HbbTV piacon már népszerű alkalmazások például a VOD, informatív, oktatási, reklám, T-kereskedelem, Második képernyő szolgáltatások.
Videó felügyeleti rendszer egy szállodában. A beruházó egy történelmi városban, Sandomierz-ben egy új, 51 szobás hotelben, a Maly Rzym (Small Rome)-ban, a DIPOL Sandomierz megbízásából építetett egy modern videó felügyeleti rendszert.
n-cam 670 M11284 kamerák a téli tájban
A létesítmény és a potenciális veszélyek elemzése után, a cég összesen 33db n-cam és v -cam kamerát telepített. Az n-cam 670 M11284 kompakt kamerákat a szállodán kívül telepítették. Az IP66 minősítésű ház védi az elektronikát a zord időjárási körülményektől. A nagy felbontású, 650 TVL kamera részletes képeket biztosít. Éjjel, a beépített IR reflektorokat használja. A v-cam 490 M10749 kamerákat a szállodán belül telepítették. Ezek a vandálbiztos berendezések fel vannak szerelve egy univerzális, varifokális objektívvel, melynek gyújtótávolsága állítható tartományú: 2,8-12 mm, ami nagy rugalmasságot biztosít az optimális látómező kiválasztásában minden terepen.
A v-cam 450 M10749 kamera figyelemmel kíséri a szálloda belsejét
A kamerák videót jelét három Ultimax 14xx DVR felvételezi. A WD1 rögzítési felbontásnak (960x576 pixel) köszönhetően, a DVR lehetővé teszi a felvételt veszteség nélkül.
Kép az Ultimax DVR 14xx-ről egy Signal RACK szekrénybe szerelve
A LAN használatával minden DVR egy rendszerbe integrálható, melyet egy alkalmazással lehet vezérelni. Ez a megoldás gyors hozzáférést biztosít az archív adatokhoz és élő képet szolgáltat az épületről és környékéről a három DVR-en keresztül. Egyes munkatársak engedélyt kaphatnak arra, hogy megtekintsék a képeket az interneten is kéziszámítógépek használatával.
A 19"-os Signal rack-szekrény az Ultimax DVR-el, tápegységekkel, kapcsolókkal, tápkábelekkel és egyéb kiegészítőkkel, melyek a hotel szerver szobájában találhatóak.
A Signal rack szekrény és a CCTV berendezések
Mozgásérzékelés CCTV IP rendszerekben. Néhány videó megfigyelő rendszerben, vagy kamera pontban nincs szükség a videó folyamatos felvételére, például ha egy rendezvény ideje alatt hosszabb ideig nincs mozgás (nincsenek emberek vagy járművek a látómezőben, stb.). Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha a felvételezést a mozgásérzékelés váltja ki. Ez az üzemmód engedélyezi a videófelvétel kihagyását és kiterjeszti a rendelkezésre álló felvételi kapacitást.
Eszközbeállító menü az IP NVR Signal 2708-ban
A Signal K1810 kamera és a Signal K2708, K2716 IP NVR-ek kölcsönösen kompatibilisek - az NVR teljes mértékben támogatja a kamera összes funkcióját, beleértve a mozgásérzékelést is. Az érzékelési területet és érzékenységet közvetlenül a kamerán lehet beállítani, az információ egy új objektumról pedig metaadatként van elküldve az NVR-re, amely elkezdi felvenni a videó stream-et. Ez a működési mód határozottan csökkenti a fogyasztást, az NVR processzorának számítási teljesítményét (nem kell, hogy feldolgozza az egymást követő képkockákat). A kamera funkciójának hatékonysága növelhető az optimális érzékenység (hat szint) kiválasztásával, a kisebb zavarok kiküszöbölése, melyeket pl. fák mozgása a szélben okoz.
Internet konnektoron keresztül. A Powerline Ethernet adapter TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 lehetővé teszi a hálózati kapcsolatot a meglévő villamos hálózaton. A Powerline adapter készlet ideális megoldás minden esetben, amikor lehetetlen vagy nehéz Ethernet kábeleket telepíteni, vagy a környezet nem alkalmas vezeték nélküli átvitelre.
Az adapterek szükségtelenné teszik az UTP kábelek telepítését, furatok készítését, stb. Különösen az internethez való csatlakozáshoz lehet használni, pl. televízió, műholdvevő, hálózati-lejátszók és egyéb hálózati interfésszel rendelkező eszközök – így nincs probléma azzal, ha a kívánt hely nem biztosítja a fizikai hozzáférést a LAN-hoz.
Áramvezetékes adapter: TP-Link TL-PA2010Kit (Nano, 200Mbps)
Powerline Ethernet adapter TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2db, 200Mbps) N3363.
Az eszköz mérete összehasonlítva egy gyufaszállal.
A TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 adapterek telepítése nagyon egyszerű. Az „elsőt” egy routerhez (a mellékelt hálózati patch kábellel) és a legközelebbi konnektorba kell csatlakoztatni. A második/következő adaptert a patch kábellel a második/szomszéd szobában levő számítógéphez kell csatlakoztatni, ill. a közeli konnektorba. Az elektromos vezetékek maximális hossza a hálózat legtávolabbi pontjai között nem haladja meg a 300 m-t. Minden aljzatnak ugyanazt a fázist kell használnia az elektromos hálózatban.
Új termékek a DIPOL-nál
Fém szerelvényház: OMP-5 (süllyesztett, 400x500x120mm)
A fém ház OMP-5 (süllyesztett szerelésű, 400x500x120mm )- R90587 célja a kis- és közepes méretű antenna rendszerek védelme: osztók, leágazók, erősítők, tápegységek, multiswitchek, stb.
IP NVR Ultimax 2108
Az IP NVR Ultimax 2108 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely alkalmas megfigyelésre, a videó felvételezésére és lejátszására 8 MP-es IP kameráról, 25 fps-al kameránként. Az önálló NVR VGA és HDMI kimenettel és USB porttal, alkalmas monitor közvetlen csatlakoztatására további számítógép nélkül. A beágyazott Linux operációs rendszernek köszönhetően, az NVR stabil működést és számítógépes vírusokkal szembeni ellenállást biztosít.
Multimódusú Patch Cord ULTIMODE PC-357D (2xLC-2xST, 1.5m OM3 duplex)
Az ULTIMODE PC-357D (2xLC-2xST, 1.5m OM3 duplex) - L3357 patch kábel két multimódusú optikai kábelből készült, hossza 1,5 méter, egyik végén két ST, a másik végén pedig két LC csatlakozóval.
Új videók
Könnyű hozzáférésű kábel - hogyan kell telepíteni a több lakásos családi házakban
A videókalauz bemutatja az optikai kábelek telepítését
többlakásos egységekben (eddig csak lengyel változatban érhető el).

Érdemes elolvasni
Hogyan vezéreljünk elektronikus eszközöket szekrényekben, fiókokban elrejtve? Sokan hajlamosak elrejteni elektronikus eszközeiket a modern szekrényekbe vagy fiókokba, ami egy elegáns megoldás, de magával hoz egy csomó használhatósági kérdés - nehéz vagy lehetetlen a készülékek vezérelése távirányítóval. A probléma megoldható a Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazásával... bővebben
A Signal IRB-600U R94130 IR bender alkalmazása 3 IR adóval
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI