KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/8. szám. (2014. feb. 24.)
Ingyenes Wi-Fi az űrből. A Média Fejlesztési Alap, egy New York-i székhelyű non-profit szervezet bejelentette az "Outernet" projekt indítását. A projekt célja a gyors, egyirányú internet, ingyenesen mindenhol a Földön. Bárki képes letölteni egész oldalakat (oktatás, Wikipedia, OpenStreetMap), vagy egyéb más oldalt, valamint letölthető a Linux disztribúció is. A tartalom kiválasztását a felhasználók végzik a saját eszközeiken. A szolgáltatott adat immunis lesz a cenzúrára és a felhasználók biztosak lehetnek a teljes anonimitásban.

(forrás: outernet.is)
Az internet hozzáférést a rendszer 150 eszközén keresztül kell végezni, amely az adatokat közli. Az 5l00km magasságban keringő műholdon elhelyezett eszköz kocka alakú és körülbelül 10 cm széles. A teljes rendszernek biztosítania kell akár 16 Mbps átviteli sebességet.

Hasonló modulokat (lásd a képen) már sok jelenlegi űrszolgáltató használ. A kezdeményező Outernet vállalat reméli, hogy a miniatűr műholdak elviszik ezeket a modulokat az űrbe, a Nemzetközi Űrállomásra.

(forrás: outernet.is)
A felhasználók teljes körű szolgáltatásokat lesznek képesek fogadni ingyen, melyeket a saját eszközükön tárolhatnak. Az adatokat UDP csomagokként továbbítódnak, multicast technikát használva, ezzel nagyban csökkentve a teljes sávszélességet, amely ugyanazon adatokat küldéséhez szükséges több címzettnek. A projekt fő feltételezése, a közvetlen egyirányú kapcsolat megszerzésének lehetősége a műholdakhoz, bármely WiFi modullal rendelkező eszköz segítségével. A kezdeményezők szerint - "a hosszútávú elképzelés tartalmazza a kétirányú internet hozzáférést mindenki számára. Ingyen."

A Média Fejlesztési Befektetési Alap adományokat gyűjt a projekt fejlesztésére. Az WiFi rendszer első tesztjére az idén kerül sor, a műholdak pályára állítása pedig a tervek szerint a következő évben.
Jelenleg, internet-hozzáférése az emberek mintegy 60%-ának van a világon. Az Outernet egyszerű és ingyenes hozzáférést biztosít az interneten tárolt alapvető információkhoz és ismeretekhez. Ami fontos, a tartalom nem lesz cenzúrázva és általános tájékoztatást nyújt az embereknek olyan országokban, ahol korlátozzák ezeket a területeket.

A projekt időkerete nagyon optimista. A kezdeményezők úgy vélik, hogy a prototípus adók készen lesznek ez év júniusában és a vizsgálatokat elkezdhetik néhány hónappal később. A művelet ezen szakaszát 2015. közepén kell elérniük.

Optikai elosztó keret/doboz és osztó. Az új épületekben és lakótelepeken az internetszolgáltatókat és más gazdasági szereplőket egyre inkább érdeklik a GPON vagy GEPON rendszerek telepítése. Szükségük van az új, egyszerű és kényelmes elosztó hálózatok megoldásaira.

A DIPOL bemutatja a falra szerelhető elosztó dobozát, az ULTIMODE TB-16P-3 L54163-at. Legfontosabb jellemzője az új elosztó keret/doboznak, a tartó két osztónak. A doboz extrudált formája alkalmas 18 SC simplex adapter, 2x (8 +1), két 1:08 osztók, vagy akár 32 rostok LC csatlakozók (két 1:16 osztók). Tehát, a jel lehet osztani a 16 vagy 32 felhasználó (a maximális szám a legnépszerűbb passzív hálózat (G) EPON).
Falra szerelhető elosztó doboz ULTIMODE TB-16P-1 (IP55, panellel)
Falra szerelhető elosztó doboz ULTIMODE TB-16P-3
L54163
A falra szerelhető optikai elosztó doboz IP65-ös értékeléssel biztosíthatja akár 24 mechanikus vagy hegesztett toldó védelmét. Speciális műanyagból készült, amely ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak és a magas páratartalomnak, biztosítva a jobb állóképességet a piacon kapható többi termékhez képest.
Kábelezés SMATV rendszerekhez. A multiswitchekeken alapuló SMATV rendszerek több, párhuzamosan futó koaxiális kábelt használnak. Figyelembe véve ezt a tényt, hogy a kábelek hossza elérheti akár a 100 métert is, nagyon fontos, hogy a kábel magas szűrési hatékonysággal bírjon. A hatékony árnyékolás csökkenti a kábelek közti áthallást a nagyon alacsony, biztonságos szintre. A túlzott áthallás növelné a hibaarányt, ami közvetlenül a kép torzulásához vagy eltűnéséhez vezethet. Az áthallásos hatások elkerülése érdekében legalább A+ osztályú kábelt kell használni. A nem tesztelt paraméterű kábelek alkalmazása azt eredményezheti, hogy ki kell cserélni a teljes kábelezést, ami felesleges időveszteség és pénz.
Kábelek árnyékolási hatékonyság osztályai:
Osztály

30-1000MHz
[dB]

2-3GHz
[dB]
C7555
B7555
A85.65.
  A +9575
    A + +105  85.
Multiswitch rendszerekhez, a DIPOL a TRISET sorozat koaxiális kábeleit ajánlja. Az európai piacon jelentek meg, kapcsolatban a vonatkozó uniós Veszélyes Anyagok Korlátozásáról szóló irányelvekkel (RoHS). Ez azt jelenti, hogy a piacon van már 7 éve, ami egy minőségi szabványt eredményez a hasonló termékek számára. 15 év garanciát adnak az adatlap megadott paramétereinek stabilitására.
Koaxiális kábel 75 ohm TRISET PROFI 120dB A++ osztály 1.13/4.80/6.90 [100m]
A Triset kábelek között a legmagasabb árnyékolási hatékonysági osztályt a Triset PROFI E1010 biztosítja.
A kinagyított kép (kattintson) részletesen bemutatja a két fóliát és az ónozott réz fonatot.
A TRISET család tartalmazza:
  • Az E1010_100 TRISET PROFI kábelt szélessávú hálózatokhoz tervezték. Szerkezeténél fogva (dupla fólia, ónozott réz fonat, magas fokú lefedettség) biztosítja a magas szűrési hatékonyságot a visszirányú csatorna sávban - 120 dB. Ez a funkció különösen fontos a HFC/CATV hálózatokban, amely hozzáférést biztosít az internethez.
  • E1015_100 TRISET-113 - kiváló minőségű koaxiális kábel egyéni és közösségi antenna (MATV/SMATV rendszerek) és kábeltelevíziós hálózatokhoz. Az alacsony veszteség, a nagyon jó árnyékolás és a nagyfokú rugalmasság lehetővé teszi a könnyű telepítést, igy egy vitathatatlan vezetővé teszi az előfizetői kábelek között.
  • E1017_100 TRISET-113 PE - kiváló minőségű TV/műholdas koax kábel, (A-osztályú, 18.1dB/100m 862 MHz-en) PE köpennyel, zselés. Ezek a tulajdonságok teszik ideálissá kültéri alkalmazásokhoz (ellenáll az UV sugárzásnak és a víznek).
  • E1025_100 TRISET-11 PE - magas osztályú koaxiális kábel az egyéni és közösségi antenna berendezésekhez és alhálózatok összekétéshez. Alacsonyabb veszteségű mint a TRISET-113 és nagyon jó árnyékolási hatékonyságú (A+). A PE, UV-álló köpeny és a gél töltés miatt alkalmas a szabadban való elhelyezésre.
  • E1019_100 TRISET-113 HF és az E1027_100 TRISET-11 HF (halogén mentes) - A kábel HF (halogén mentes) technológiával készül - tűz esetén nem bocsát ki mérgező gázokat. Középületekben való telepítésre tervezték.
A Sunell benne van az ONVIF Teljes Jogú Tagjainak exkluzív csoportjában. A Sunell Technology Corporation egyike a 21 vállalatnak, amelyek ONVIF-el rendelkeznek. Ez egy státusza az alapítóknak és azon vállalatoknak, amelyek nagyon aktívak a szervezettség és színvonal fejlesztésében. Az egyéb egyesületek tagjai (közel ötszáz) olyan vállalatok, amelyek Közreműködő Tag (20) és Felhasználó Tag (447) státusszal rendelkeznek.

A Nyitott Hálózati Videó Interface Fórum (ONVIF) célja, hogy koordinálja erőfeszítéseit, hogy közös szabványokat használjanak az IP CCTV és a fizikai beléptető rendszerek eszközeihez. Az ONVIF-kompatibilis eszközök rugalmasságot biztosítanak épületek IP videó felügyeleti rendszerének kiépitése érdekében, a különböző gyártók berendezéseinek átjárhatósága miatt. Az IP CCTV eszközök digitális interfészeinek egységesítése, az azonos tömörítés és videó stream átvitel, a beállítási és ellenőrzési eljárások, eseménykezelés, stb. útján a felhasználó egy könnyen kezelhető és egységes platformot kap.

Minden Sunell IP kamera megfelel a 2.1 vagy magasabb verziójú ONVIF protokollnak. Az ONVIF tagok listája itt érhető el.

Nagyobb teljesítményű NUUO szoftver. A NUUO szoftver új frissítése lehetővé teszi két H.264 stream kezelését és az egyik kiválasztását nagyobb felbontású rögzítéssel és teljes képernyős megtekintéssel és a második stream kiválasztását alacsonyabb paraméterű képekkel, Division módú képernyőn való megtekintéshez. Ez optimalizálja a hálózati erőforrásokat használatát és a szerverek/kliensek feldolgozási teljesítményét.

A kamera képminőségének beállítása

A változtatások mérhető eredményeket biztositanak a számítási teljesítmény megtakarításában. Például az 1920x1080 pixel felbontású, 25 fps-ú IP kamera előnézetéhez szükséges CPU-használat (Intel i3) 18-20% szintű, amely korlátozza a csatlakoztatott kamerák számát 4-re. A második stream használatával, a CPU használat csökkenthető egy kép feldolgozásánál 9-10%-ra, ami megduplázza a monitorozást (a maradék feldolgozási teljesítmény szükséges a Full HD videó stream felvételezésére a merevlemezre és a távoli ügyfelek támogatására). A NUUO IP+ legújabb verziója itt érhető el.

HDMI jel biztosítása több monitor/TV-hez. Olyan helyzetekben, amikor egy HDMI jelet egy számítógépről, DVR-ről stb. meg kell jeleníteni több monitoron/TV-n, az optimális megoldás, ha HDMI átalakítóval osztjuk el a jelet egy IP-hálózaton.
A Signal HD H3604 HDMI - IP átalakító lehetővé teszi a felhasználónak, hogy távoli (100 m) HD tartalmat csatlakoztasson HD-képes TV/monitorhoz CAT5e/6 kábellel. A szett egy adóból és egy vevőből áll. További H3605 vevõegység alkalmazásával, a felhasználó növelheti a televíziók/monitorok számát, megjelenítve ugyanazt a tartalmat legfeljebb 253 eszközön.

A HDMI - IP átalakító/extender egységek (pont-multipont) egy másik alkalmazása
Az adóból érkező IP jelet egy Ethernet switchbe lehet bevezetni (pl. N29915), amely több vevőhöz osztható el. A már meglévő IP-hálózat esetében, a felhasználóknak tisztában kell lennie azzal, hogy az átvitel multicast technológiát alkalmaz. Ez bizonyos követelményeket szab a hálózatban használandó switchek tekintetében, pl. támogatniuk kell az IGMP Snooping-ot. Alternatív megoldásként, a jel továbbítható külön VLAN-on belül.

Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Sunell SN-IPR54/14AKDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
A Sunell SN-IPR54/14AKDN K1681 kompakt kamera egy 1920x1080 pixel felbontású Sony Exmor 1/2.8"-os képérzékelővel van felszerelve. A mechanikus IR szűrőnek, a nappali/éjszakai módnak és az IR megvilágítónak köszönhetően, a kamera kiváló minőségű képeket készít bármilyen fényviszony mellett.
Kültéri ház/doboz (IP65, 400x300x200mm)
A kültéri ház/doboz (IP65, 400x300x200mm) R90606 ideális elektronikus eszközök telepítésére mostoha időjárási körülmények között. A dobozt olyan helyeken lehet használni, ahol az erősség és a tartósság elengedhetetlen. Tökéletes antenna és IP hálózati berendezésekhez.
Egymódusú Patch Cord ULTIMODE PC-557D (2xLC-2xST, 1.5m G.652D duplex)
Az ULTIMODE PC-557D L3457 patch kábel két 1,5 méter hosszú egymódusú kábelből áll, egyik végén ST, másik végén LC csatlakozóval szerelve (párban).
Könyvtári hírek
Sunell - Az Ön megbízható partnere. A Sunell Technology Corporation egy globális CCTV termékeket gyártó cég. Kínál analóg és IP kamerákat, digitális/hálózati videó felvevőket, széles körű CCTV kiegészítőket. Értékesíti termékeit Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Afrikában és Ausztráliában. Kiemelkedő Vásárlói Díj a Sony Vállalattól, a 100 millió CCD érzékelő eladásáért. 2014-ben a cég bekerült az ONVIF Teljes Jogú Tagjainak exkluzív csoportjába. Egyik hivatalos európai forgalmazója a DIPOL, kizárólagos joggal a lengyel piacon.
Sunell - Az Ön megbízható partnere
Kép a bemutatóteremről. Itt a látogatók a Sunell által gyártott szinte minden eszköz működését leellenőrizhetik.
Aktualitások:
2014. február 18. - DIPOL az ELEKTROTECHNIKA 2014-en. Meghívjuk a kisfeszültségű és optikai rendszerek tervezőit és szerelőit, az Elektromos Szerelvények és Biztonsági Rendszerek Nemzetközi Vásárára ("ELEKTROTECHNIKA"), melyre február 26-28-án kerül sor az Exhibition Center EXPO XXI-n, Varsóban, a Pradzynskiego utca 12/14. szám alatt. A C10-es standunk a 4-es épületben lesz található. A SatNet 3.0 szoftvert már jelölték a Gazdasági Minisztérium, a leginnovatívabb termék vagy technológia díjára, melyet a vásáron mutatnak be.
DIPOL az Elektrotechnika 2014 Kiállítás és vásáron
2014. február 14. - A DIPOL regionális szemináriuma. Tegnap részt vettünk az év első idei regionális szemináriumán a tervezőkkel és a szerelőkkel, akik a telekommunikációs és gyengeáramú rendszerekkel foglalkoznak. A találkozóra Lodzban gyűltek össze nagy részvétellel, hogy megismerjék a DIPOL vállalatot. A bemutató során megismerhették a SignalNet platformot és a szakértő felhívta a figyelmet a több mint 100 hallgató előtt ennek alkalmazására. Elmondta a platform lényegét és bemutatta a támogatás mértékét, ​​hogyan lehetséges megvalósítani ezeket a távközlési berendezéseket az épületekben. Ezután a beszélgetések során a résztvevők az ezzel kapcsolatos kérdésekre megkapták a válaszokat. Az év folyamán a regionális szemináriumokra sor kerül más nagyobb városokban is Lengyelországban.
Érdemes elolvasni
Mi a különbség az APC és UPC csatlakozók között? A legnépszerűbb csatlakozók a szálptikai rendszerekben az SC (Standard Connector), FC (Ferrule Connector), és LC (Little Connector)... bővebben
Szekrények, házak, kiegészítők
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI