KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/13. szám (2014. március 31.)
TV egy stick-en. A Roku cég fő termékének egy új változatát mutatta be – a Streaming Stick nevű TV hardverkulcsát. A készülék várható ára 50 $ és akkora lesz, mint egy USB flash meghajtó. Csatlakoztatva a TV HDMI portjára, a Streaming Stick csatlakozik a WiFi hálózathoz. Multimédia - filmek és zenék - streamelhetők az internetről. A stick hozzáférést biztosít több mint 1000 csatornához, pl.: Netflix, Showtime, ESPN, Disney, YouTube. A felhasználó kiválasztja a tartalmat a távirányítóval vagy külön alkalmazással mobiltelefonon vagy tableten. Összehasonlítva a konkurens megoldásokkal, a készülék előnye, hogy megkeresi a kívánt tartalmat az összes csatornán.
Roku Streaming Stick – kis méret, hatalmas streaming szolgáltatások
Nem a Roku az egyetlen eszköz, amely képes média streamelésére a TV felé. Sok hasonló eszköz van, a legismertebbek a Google és az Apple megoldásai. Az előbbi a Chromecast-ot kínálja, melynek ára $35, melyet egy Android készülékkel kell vezérelni. Az AppleTV az iTunes tartalmakra korlátozódik. A Roku sokoldalú és megvan az esélye arra, hogy ütős legyen az amerikai piacon.
A Google Chromecast egy TV-be illesztve
Egyre több ember néz és hallgat videó/TV tartalmat az interneten keresztül. A tendencia különösen erős az amerikai piacon, amely meghatározza a trendeket a szórakoztató iparban. Az Internet TV legnagyobb előnye a gazdag tartalom és a rendelkezésre álló anyagok. Várható a televíziók folyamatos fejlődése, látva a nagyobb teljesítményű processzorokat, a gyártók egyre több alkalmazást fognak implementálni, hasonlóan a kulcsokhoz. Azonban nem fogják elveszíteni népszerűségüket, egyrészt a preferált tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása miatt, ahova a felhasználók viszik, másrészt a legújabb megoldásokat kínálva, melyek még nem készültek el a korábban megvásárolt televízióknál.
Optikai rendszer média konverterekkel és SFP modulokkal. A telepítő feladata volt az internet eljuttatása két épülethez a tartalék szálon, amely mindkét épülethez megy egy másik helyen található szerver szobából. Az épületek fel voltak szerelve LAN-okkal és SFP portos switchekkel. Egy másik kapcsoló található volt a szerver szobában is SFP porttal, de ezt más hálózathoz használták.
A telepítő úgy döntött, hogy külön média konverterekkel hozza létre az optikai összeköttetést, a switch (# 3) nem használt Gigabites portjával. Ez a megoldás olcsóbb, mint egy új switchet venni két SFP porttal. Az optikai kapcsolatok az SFP modulokkal rendelkező média konverterekkel és kapcsolókkal jön létre az épületekben (#1 és #2).
SFP Modul: ULTIMODE SFP-203/5G LC (egymódusú szál 20km-ig)SFP Modul: ULTIMODE SFP-205/3G LC (egymódusú szál 20km-ig)Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-207G 1Gb/s - egy egymódusú optikai szál 20 km-ig
A hálózat ábrája, amely L11525 ULTIMODE M-207G média konvertereket használ.
Az SFP modulok a megfelelő Tx/Rx hullámhosszon működnek.

DIPOL a Securex 2014-en. A SECUREX 2014 Nemzetközi Biztonsági Vásáron, Poznanban, Lengyelországban, a DIPOL számos új CCTV terméket fog bemutatni. Ajánlatunk főbb pontjai a PoE-s hálózati switchek családja, a 4-csatornás DVR PROTECT, a legújabb Sunell kamerák, a SIGNAL RACK szekrények és kiegészítők széles választékától az optikai rendszerekig lesz.
A DIPOL a SECUREX 2014 Nemzetközi Biztonsági Vásáron, 2014. április 08-11.
Hogyan mérjük meg egy kamera képminőségét? Egy kamera magasabb értékűre deklarált kép-felbontása nem mindig jelenti a jobb képminőséget. Egyértelmű információ a tényleges képminőségről az ISO 12233 szerinti mérésekkel érhető el. Fontos, hogy megfelelő világítás és objektív legyen, valamint, hogy ki kell kapcsolni az összes funkciót, amely javítja a kép minőségét (különösen az élesítés, képstabilizátor, stb.) A mérési eljárásokat az ISO 12233 adja meg. Például, a felbontás mérhető a vizsgálati diagram kép elemzésével (leolvasva az értéket, amely megfelel a megkülönböztethető fekete és fehér vonalak maximális számának). IP kamerák esetében egy szoftver segítségével lehet mérni közvetlenül, például az ingyenes HYRES alkalmazással.
ULTIPOWER - PoE switchek. Az IP CCTV kamerák tápellátása gyakori feladattá válik a szerelők számára biztonsági rendszerekben. A PoE technológia használatával (Power over Ethernet), a szerelési munka könnyebb. A legjobb PoE megoldás a switch és a tápellátási funkciók egyesítése, vagyis a PoE funkcióval rendelkező switchek alkalmazása.
Az N29980 PoE switch négy IP CCTV kamerát tud megtáplálni. Az ötödik portot az NVR-hez kell csatlakoztatni.
Az N29980 PoE switch ugyanazon a kábelen biztosítja a kép- és a tápfeszültség továbbítását
NVR két videó stream támogatással. A NUUO egy Firmware-t (v1.3.51.6.5_0189_1704) nyújt a Titan NVR-ek számára, amely lehetővé teszi a másodlagos videó stream használatát Sunell kamerákról és amely megkönnyíti a kliens számítógépek munkáját. Hasonlóan a NUUO IP+ szoftverhez, az új firmware képes két H.264 streamet kezelni, kiválasztani az elsődleges streamet a rögzítéshez és a teljes képernyős ellenőrzéshez, a másodlagos streamet pedig a több ablakos megjelenítéshez.
Az "eredeti"-stream magas paraméterekkel rögzítve van és a teljes képernyős megfigyelésre használható,
a másodlagos "Low"-stream elegendő több kép általános előnézetéhez a képernyőn

Az új firmware letölthető a termék adatlapjáról ("Elérhető letöltések" fül alatt). Fel kell tölteni az NVR-re Internet Exploreren vagy Firefoxon keresztül. Az egész folyamat körülbelül egy percig tart, a frissítés nem módosítja az NVR és a kamerák beállításait. Ez egy nagyon fontos frissítés a rendszer teljesítménye szempontjából és ajánlott minden felhasználó számára, akik szeretnék optimalizálni a kliens számítógépek processzorainak terhelését. Ez lehetővé teszi például a rendszer bővítését a jövőben kamerákkal, anélkül, hogy frissíteni/változtatni kelljen a kliens számítógépet.
SMATV rendszer a "Maly Rzym" Hotelben, Sandomierzben. A szálloda épülete 112 fali aljzattal rendelkezik és lehetővé teszi a felhasználó számára az összes elérhető DVB-T csatornát, válogatott műholdas TV-vel és FM adásokkal. A műholdas csatornákat egy A9658 Famaval 110 cm-es tányér veszi. A DVB-T adás vétele a Dipol 19/21-69A1911R UHF antennával történik, az FM adások vétele pedig a Dipol 1RUZ B A0210 antennával. Az antennák jeleit a szerver szobába továbbítják, egy sor modullal rendelkező MMH-3000 R81700 alapegységhez.
A vendégek 30 TV csatornát nézhetnek, 23 szabadon fogható DVB-T adást és 7 műholdas csatornát átalakítva egy másik DVB-T multiplexre. A multiplexet egy TRX-360 R81709 digitális DVB-T modulátorral képezik, amely az MPEG-TS folyamot egy sor RDC-311 R817102 modultól kapja, melyek az eredeti DVB-S/S2 (QPSK/8PSK) műholdas csatornákat fogadja. A modulált jeleket az MMH-3000 fejállomás kombinálja a földi DVB-T csatornákkal és az FM adásokkal. A SMATV rendszert tervezte, szerelte és konfigurálta a DIPOL Sandomierz munkatársai.
Új termékek a DIPOL-nál
PoE Switch: ULTIPOWER 0054at (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)
Az ULTIPOWER 0054at PoE switch (5x10/100Mbps incl. 4xPoE 802.3at ) N29990 egy asztali készülék, amely normál adatátvitelt (10/100 Mbps) biztosít Ethernet hálózatokhoz. Az öt RJ45-ös port támogatja az automatikus egyeztetés funkciót és négy biztosít Power over Ethernet funkciót. A kapcsoló automatikusan felismeri az IEEE 802.3at szabvánnyal kompatibilis PD készülékeket és biztosítja számukra a tápfeszültséget.
Mobil GSM/DCS/3G antenna (3m kábel, FME aljzat)
A mobil GSM/DCS/3G A6916 antenna 3 méter kábellel és FME csatlakozóval egy modern GSM/DCS/3G antenna, amely javítja az internetes csatlakozást a GPRS/EDGE/3G/HSPA+ hálózatokban, az alacsony lefedettségi területeken. Köszönhetően a mágneses talpnak, az antenna telepítése nagyon gyorsan és egyszerűen elvégezhető.
Egymódusú patch kábel: PC-522D2 (2xSC/APC-2xSC/APC, duplex G.657.A2, 1.5m)
Az egymódusú ULTIMODE PC-522D2 G.657.A2 L34222 patch kábel két optikai kábelből készült, amely 1.5 méter hosszúságú, mindkét végén SC/APC csatlakozóval.


Érdemes elolvasni
Professzionálisan... szerszámok nélkül. A drága présszerszámok gyakran akadályozzák a professzionális kompressziós csatlakozók alkalmazását az antennatelepítéseknél. Ez főleg az egyéni felhasználók számára jelentett problémát. A néha, alkalmanként antennatelepítéssel foglalkozók számára is az egyszerűbb rendszereknél is jól alkalmazható a "Self-Install" Cabelcon kompressziós csatlakozók... bővebben
Online kamerák - tekintse meg berendezéseinket!
Online kamerák - nézd meg berendezéseinket
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI