KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
2014/18. szám (2014. május 5.)
Organikus számítógépek – egy nagy előrelépés. A University of Iowa kutatói át tudták konvertálni a mágneses fólián tárolt mágneses adatokat optikai formába - szerves LED által kibocsátott fénnyel. Ez egy nagy előrelépés az egyszerű, de olcsó, rugalmas szerves számítógépek felé. A potenciálisan alacsony termelési költségek és a rugalmasság miatt a műanyag számítógép lehet egy ideális kiindulópont a fogyasztói elektronikai eszközök között, különösen az úgynevezett hordható elektronikában. Ezek különböző szenzorok lehetnek stick formában mindenen, vagy akár alacsony fogyasztású számítógépek, integrálva ruhákba, internet (számítási felhő), GPS funkciókat, mobil infrastruktúrát stb. használva és biztosítva számos szolgáltatást, mint pl. a jelenleg rendelkezésre álló okostelefonokkal.

Szerves NAND flash memória

Az első organikus processzorok már kialakultak, a fő problémát az adatok tárolása/hozzáférése és az energia igény jelenti. Az amerikai tudósok ötlete az, hogy az adatokat sűrűn tárolják egy vékony mágneses filmen, ami hasonlít a merevlemez egy részére. A probléma a magas energiaszükségletre az adatok olvasása közben, megoldható egy új módszerrel a mágneses és optikai információk közötti átváltással. A szerves LED-eknek nem kell további elektromos energia a rekombinációs folyamathoz a szerves félvezetőben. Fotonok bocsátódnak ki, köszönhetően a színátmeneteknek, a néhány nanométer vastagságú mágneses film remanens területeken. A fotonokat optikai adatbuszon keresztül lehet továbbítani. Ami csodálatos, hogy a tárolt adatok mindegyik bitjét a rendszer felhasználhatja további energiafogyasztás nélkül! Ez a felfedezés segíthet megoldani az adatok tárolásának és cseréjének problémáját a szerves elektronikus rendszerekben.

Organikus LED-ekkel készült képernyők
- átlátható, rugalmas, vékony és könnyű

Az organikus (műanyag, polimer) számítógépek nem a metalloid komponenseken (Si) alapulnak, hanem szerves polimereken (pl. szén-alapú vegyületek). A hagyományos processzorok szilícium tranzisztorokból épülnek fel; az azoknak megfelelő szerves számítógépekben pedig szerves tranzisztorokból. A szerves tranzisztorok nagyobbak és lassabbak, mint a szilícium, de olcsóbbak, rugalmasabbak, átláthatók és könnyűek. Eddig a szerves számítógépek nem helyettesíthetik a PC-ket, de lehet olyan területeken használni, ahol szükség van a mérsékelt feldolgozási teljesítményre.

CCTV rendszer ULTIMODE videó konverterrel. Egy telepítő cégnek videó felügyeleti rendszert kellett telepíteni egy nagy létesítményben, amely két főépületből és egy kisebb melléképületből áll, biztonsági szobával. A kamerákat a kulcsfontosságú pontokra telepítették és úgy, hogy az ingatlan teljes kerítés hosszát lássák. Az utóbbi feladatot PTZ kamerák látják el, oszlopokra elhelyezve.

16 analóg kamerát, ebből 6 PTZ eszközt használtak. A kamera pontok és a biztonsági szoba nagy távolsága miatt, a legjobb megoldás az ULTIMODE videó konverterek és az optikai kapcsolat alkalmazása volt. Az optikai közeg gyakorlatilag megszünteti a réz hálózatokra jellemző problémát - villám kár, potenciális különbségek és kóbor áram okozta veszélyek - és mindenekelőtt, stabil videó és vezérlőjel paramétereket biztosít.

Patch kábel (elkészítése rendelésre)Patch kábel (elkészítése rendelésre)Videó konverter ULTIMODE V-208D - WDM, 8xvideó, 1xadatVideó konverter ULTIMODE V-208D - WDM, 8xvideó, 1xadatVideó konverter ULTIMODE V-208D - WDM, 8xvideó, 1xadatVideó konverter ULTIMODE V-208D - WDM, 8xvideó, 1xadat
A rendszer felépítése - két csomópont média konverterekkel,
a további jelátvitel optikai szálakon keresztül zajlik
Az épületek egymódusú, kültéri optikai kábelen keresztül csatlakoznak, minden kábelben 8 szállal. A kábeleket kész csatlakozókkal eltemették a földbe és csatlakoztatták az épületekben. A két fő épületben találhatók csomópontok média konverterrel, amely koncentrálja a helyi kamera csoport kapcsolatát. Egyes kamerák figyelemmel kísérik a közeli melléképület területeit, melyek közvetlenül a biztonsági szobába kapcsolódnak, réz koaxiális kábelen keresztül.

Az L2821 optikai videó konverter készlet biztosítja a 8 videó csatorna és 1 egyirányú RS-485 adatcsatorna (ellenkező irányban - a videó vevőtől a videó adóig) átvitelét egyetlen optikai kábelen. A többi szálat egyéb szolgáltatásokra használják.

Antennarendszerek biztonsága - túlfeszültség-védő, vagy galvanikus leválasztó? A Signal TV-Sat villámvédő R48602 védi a TV/SAT eszközöket túlfeszültség és villámcsapás okozta viharok ellen. A jó gyakorlat az, ha ezt a fajta védőt az első aktív eszköz bemenetére teszik (közvetlenül az antennák után). Ezek általában a földi TV erősítők, műholdas erősítők és multiswitchek.

Mindenkinek tudnia kell, hogy az ilyen típusú elemek használata földeletlen rendszerekben értelmetlen. A védelem azon az elven működik, hogy a beépített varisztor elirányítja a túlzott töltést a földre. A Signal R48602 esetén, a DC-letörési feszültség 100 V/s, 230V körül.


Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
Villámvédelem TV-Sat F dugasz/F aljzat Signal
TV-Sat villámvédő
  SIGNAL 4645F
  R48602

Galvanikus leválasztó
Signal 4170
R48605

Nagyobb rendszereken belül az antenna kábelhálózat egyes részei közötti potenciálkülönbség léphet fel, okozhatnak túlfeszültséget és ebből eredően a kapcsolat létrehozásakor szikrázás, vagy áramütés léphet fel a személyeknél. Az ilyen váratlan hatások a berendezéseknél, így erősítőknél, tv-készüléknél, számítógépnél károsodásokat okozhatnak. A probléma megoldása Signal R48605 galvanikus leválasztó alkalmazása. Ez az elem kondenzátorokkal van felszerelve, melyek levágják a DC-t és az alacsony frekvencia feszültség komponenseket, a jel és a semleges (földi) ágakban. Az eredmény a nem kívánatos interferencia, valamint a fent említett jelenségek megszüntetése lesz.

A Signal galvanikus leválasztó megszünteti az antennarendszer különböző összetevői és a föld esetleges különbségei közötti negatív hatásokat, a megbízhatóság, a kényelmes, biztonságos használatért és a vett jelek minőségéért

Új 900 TVL-es Sunell kamera. A videó megfigyelő rendszerek egyik legnépszerűbb kamera fajtája a dome kamera. Népszerűek a kompakt méretük és a sokoldalú felhasználásuk miatt. A Sunell IRC13/40ATVD M10763 egy új kamera, az úgynevezett Effectus sorozatból. 1,3 MP felbontású Sony Exmor CMOS szenzorral van ellátva, amely színes üzemmódban 900 TVL vízszintes videó felbontást eredményez.

Az Effectus dóm kamerák háza könnyen és kényelmesen telepíthető és lehetővé teszi az összekötő kábelek elrejtését. A kamerák felszerelhetők mennyezetre vagy falra és a fő alkatrészek a lencsékkel bármilyen tengely körül tud forogni.

Kamera fekete-fehér WL--2301F AI/DC objektív nélkül - KIÁRUSÍTÁS!
Kamera fekete-fehér WL--2301F AI/DC objektív nélkül - KIÁRUSÍTÁS!
A Sunell Effectus kamerák háza: az IRC13/40ATVD/B M10763
és az IRC13/40AUVD M10761 lehetővé teszi a csatlakozó kábelek elrejtését

Mobil videó megfigyelés. Egyre több tömegközlekedéses és különleges rendeltetésű jármű fel van szerelve digitális videó felvevővel. A DVR gyakran nem csak az útvonalat veszi fel (első és hátsó nézetben), hanem az eseményeket is, a járművön belül és kívül. Lehetővé teszik az utasok felügyelését, a szabálytalanságok felderítését és segít meghatározni az ütközések utáni bűnöst.

Mobil DVR Protect 104 (4 csatornás, 2x SD slot, GPS, gyorsulásmérő)
Mobil DVR Protect 204 (4 csatornás, 2.5
Mobil DVR Protect 104
4-csatornás, 25 fps (D1 2x, 2x CIF)
2xSD kártyahely, GPS, gyorsulásmérő
  M80104

Mobil DVR Protect 204
4-csatornás, 25 fps (4x D1)
2.5"-os HDD, GPS, gyorsulásmérő
  M80204

A Protect 104 és a Protect 204 egy modern mobil DVR négy video csatornával. Az M80104 modell két SD kártyára rögzíti az adatokat, mindegyik legfeljebb 128 GB-os lehet, az M80204 készülék interfésze egy 2.5"-os HDD csatlakoztatására való. A GPS modulnak köszönhetően rögzíti az útvonalat és sebességet. Az információk letölthetők a DVR-hez adott alkalmazással. A szoftver amellett, hogy térképet generál egy utazáshoz, lejátsza a felvett videót a kamerákról, létrehozza a gyorsulás grafikonját és megtalálja a riasztási bemenet aktiválási pillanatait. Lehetőség van annak meghatározására, hogy a járművezető betartsa az alkalmazandó sebességhatárokat.

A riasztási bemenetek nyomon tudják követni a jármű rendszereit, amelyek elektromos jeleket küldenek az érzékelőkből és vezérlő eszközökből, pl. üzemanyag-betöltő nyílás, ajtók nyitása/zárása, biztonsági öv, raktér nyitása, fékpedál lenyomása, irányjelző bekapcsolása, stb.
A DVR a mellékelt infravörös távirányítóval kezelhető. A grafikus menü az analóg videó kimeneten érhető el és megjeleníthető egy megfelelő monitoron.

UPS egy rack szekrényben - hogyan lehet csatlakoztatni több eszközt? A videó megfigyelő rendszerek folyamatos áramellátása elengedhetetlen. Leggyakrabban ezt a feladatot egy UPS látja el, telepítve egy RACK szekrényben, pl. az OR1000 N9705.

A UPS tápegységek általában csak 2-4 kimenetesek, gyakran a számítógépes rendszerekben használt IEC320C13 formában. Ha több eszközt szeretnénk csatlakoztatni tipikus DIN49441 AC dugóval, szükség van egy megfelelő elosztóra, pl. az R9120234-re.

UPS CyberPower OR1000 rack szekrényhezAC táp elosztó (19
Az N9705 UPS és az R9120234 AC hálózati elosztó lehetővé teszi több eszköz csatlakozását

Új termékek a DIPOL-nál
Fali antennatartó (30cm, tűzi horganyzott)
Fali antennatartó (30cm, tűzi horganyzott) Az E8726 antennatartó horganyzott acélból készült. A cink korróziógátló tulajdonságokkal rendelkezik, védi az acélt, sok évig és nem igényel karbantartást. A vastag cink réteg Zn-Fe ötvözetet alkot, amely befedi az elem egész felületét. Ez sokszorosan megnöveli az acél ellenállását a környezet romboló kémiai és elektrokémiai reakcióval szemben.

Vandálbiztos kamera: Sunell IRC13/40AUVD/B (nappal/éjjel, D-WDR, 900 TVL, Sony Exmor, ICR, 0.01 lx, 3.6mm, OSD, IR 15m-ig)
A vandálbiztos Sunell IRC13/40ATVD/B M10763 egy új kamera, az úgynevezett Effectus sorozatból. 1,3 MP felbontású Sony Exmor CMOS szenzorral van ellátva, amely színes üzemmódban 900 TVL vízszintes videó felbontást eredményez. A kapott kép nagyon magas színvonalú, még gyenge fényviszonyok mellett is. A kamera érdekes tulajdonsága a kép egy részére zoom-olás, jelentős minőségromlás nélkül, köszönhetően az 1,3 megapixeles szenzornak.

AC táp elosztó (19
Az R9120234 hálózati osztó 9 aljzattal és IEC320C13/UPS dugóval rendelkezik. Magasság: 1U, kábel hossza: 1,6 m, színe: fekete.

Érdemes elolvasni:
TV egy nagy szállodai komplexumban. Három fő követelmény volt a tervező felé: az SMATV rendszernek le kell fednie a komplexum 5 épületét, a csatornalistának tartalmaznia kell minden földi DVB-T adást (amely rendelkezésre áll a térségben) 15 műholdas csatornával és a szállodai szobákban, más létesítményekben levő televíziók kapják meg a teljes csatornakínálatot DVB-T formában, további vevőegység nélkül... bővebben

Egy optikai/réz SMATV rendszer ábrája, amely elosztja a csatornákat 
WD1 felbontás - tovább növeli a képminőséget
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI