KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 26/2014 (2014. szeptember 1.)
LittleBits - gyakorlati elektronika, olyan mint a Lego téglák. LittleBits Electronics Inc. kifejlesztett egy moduláris rendszert, amelyben az elektronikus eszközök mágnesek használatával kapcsolódnak egymással. Az egésznek az ötlete az, hogy a megoldásokat a különböző alkalmazásokat a modulok és az általánosan rendelkezésre álló anyagok kombinálásával érik el. Mi több, a külön CloudBit modul lehetővé teszi a távoli elérést a menedzsmentnek, valamint kiválthatja bármely esemény feladatait. A lehetőségek valóban korlátlanok - SMS csengő, a távoli kisállat etető, és még ... egy eszköz, hogy a kommunikációt a kutyával javítani lehessen. Ez csak néhány példa a megvalósítások tárházában, amit az aktív felhasználóinak a LittleBits platform nyújtani képes.
A CloudBit modul egy kis mikroszámítógép (15x10x5 mm), amelyen Arch Linux operációs rendszer fut, Freescale i.MX233 processzorra alapozva (ARM926EJ-S a 454 MHz), 64 MB RAM-al felszerelve, microSD slot, 4 GB-os kártya, 802.11b/g Wi-Fi adapter. LittleBits modulok állnak rendelkezésre, amelynek ára $ 99 (10 modul), $ 149 (14 modul) és $ 199 (18 modul), és a rendszer elemek közé tartoznak még aktorok, szenzorok, LED-ek, egyenáramú motorok és más elemek. Az egységek egymással kommunikálnak egy soros busz használatával, és könnyen csatlakoztatható a mágnesekkel, amely lehetővé teszi a gyors projektek végrehajtását forrasztás, kábelezés vagy programozás nélkül. A CloudBit modul csak 59 $-ba kerül.
A CloudBit által kidolgozott modul a LittleBits Electronics Inc.
A moduláris rendszer által kezdeményezett LittleBits egy teljesen nyílt platform, amelynek segítségével a fejlesztők teljes mértékben ellenőrzés alatt tarthatják a hardvert. A felhasználóknak már több tíz kész használható megoldást nyújtottak. Fontos, hogy van egy közösség, akik mindenféle kísérletet megosztanak az interneten és megtanulhatják egymástól a kreativitást.
Egy csengő SMS-értesítéssel
Távoli haletető
SMATV rendszer száloptikára alapozva egy szállodában. A szálloda komplexum három épületből áll. A jeleket az egyik épületben telepített MMH-3000 fejállomásról továbbítják több épületen keresztül a jelenlegi többmagos optikai kábelen, amely felügyeleti videóval és internettel rendelkezik. A fejállomáson három RDC-311 R817102 vevő, DVB-T jeladó-modulátor TRX-360 R81709, és a DVB-S / S2 (8PSK / QPSK) vevő / DVB-T (COFDM) modulátor TDX-311C R81711C van. Ez a konfiguráció lehetővé teszi a vétel, dekódolás, és elosztását a DVB-T csatornáknak és a 15 műholdas adásnak négy különböző transzponderről.
Műholdas antenna: TRIAX 100 TD (100cm, sötétszürke)QUATRO LNB Inverto BLACK Ultra 0.2dBBázisegység az UC-380 Mini moduláris fejállomáshoz MMH-3000TERRA TDX-311C (8PSK+QPSK CI vevő / DVB-T@COFDM modulátor - MMH-3000 fejállomáshoz)DVB-T/DVB-C Modulator (COFDM/QAM) for TERRA MMH-3000DVB-S/S2 vevő CI, MPEG2 TS kimenet Terra RDC-311 MMH-3000 fejállomáshozOsztó TV kettes R-2 Signal Osztó TV hármas R-3 SignalFali aljzat: Alcad BM-100 (FM&DAB/TV, végponti)Fedél: Alcad EM-200 (Alcad BM-xxx sorozathoz)Leágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalÁllítható TV antennajel csillapító eszköz TRA-03TV optikai adó: TERRA mo428 4D31 (2x6dBm, 1310nm)Osztó TV hármas R-3 SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalOsztó TV hármas R-3 SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalLeágazó TV nyolcas O-8 (5-1000MHz) SignalOptikai csomópont TERRA OD-120Optikai csomópont TERRA OD-120
15 műholdas DVB-S/S2 adás DVB-T csatornák formátumában
2 épülethez, amely 350 és 400 méter távolságra van a központtól

Az RF jel az MMH-3000 fejállomásból a passzív R60102 osztóból két útvonalra osztódik, az első szolgáltatja a jelet a központi épület részére 24 aljzatba, és a második továbbított jel a két másik épület összesen 48 televíziója számára. A jel a második útvonalát alakítják át optikai formába a TV optikai adóval TERRA mo-428 R82523. Az optikai jelet optikai kábeleken keresztül az OD-120 R81724 csomóponton keresztül 350 m és 400 m távolságra, ami csak egy kis részét képezik a képességeinek az ilyen optikai kapcsolatoknak. A magas kimeneti szintje az RF jelnek az OD-120 csomópontnál (113 dBμV) lehetővé teszi a közvetlen elosztását a programozás során a passzív hálózatokon az R6028 osztók segítségével.
Az F&HOME Radio - egy teljesen intelligens otthon. F&HOME Radio egy vezeték nélküli intelligens épületfelügyeleti rendszer, amely különösen ajánlott épületek, lakások, házak és üzlethelyiségek számára. A koncepció és a képességek lehetővé teszik olyan funkciók végrehajtását, amelyek eddig úgy tűntek, hogy lehetetlen, vagy csak nagyobb szervezetek és gazdag emberek számára elérhető. Az F&Home egy olcsó megoldás és moduláris felépítése révén lehetővé teszi a megosztását a teljes beruházási szakaszból az idők során megvalósítottakhoz. Új funkciókat lehet adni a rendszerhez, ha szükséges. A kezdeti rendszer akár csak néhány elemből is állhat (már olyan sok lehetőség van az épületek automatizálására) és idővel bővíthetők azok további modulokkal, hogy növeljék az otthon funkcionalitását, és így jobban is alkalmazkodhat az egyéni igényekhez.
Közel 20 mérnök készítette ezt a szabadalmaztatott rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az irányítást: világítás, redőnyök, fűtés és hűtés (fűtés, légkondicionáló), kerti locsoló, kapu és ajtó, riasztó. Mindez megvalósítható sokféleképpen (beleértve az úgynevezett tervezett eseményeket, például előre meghatározott világítás bizonyos területeken). A vezérlést végre lehet hajtani helyileg, távolról (egy okostelefon, tablet, számítógép), vagy automatizálható, érzékelőkkel amelynek az adatai feldolgozására kerülnek (pl. bekapcsolódnak a fények alkonyatkor, elindítja az öntözést a kertben, ha szárazság van, leereszti a rolót, ha erős napsütés van, kikapcsolja a légkondicionálást, hűtőberendezések, stb. miután elérte az előre beállított hőmérsékletet.)

A film bemutatja az F&Home RADIO rendszer felhasználását
Hogyan védhető meg az otthoni LAN? Voltak idők, amikor az internethez csak egy vagy két PC volt csatlakoztatva az otthonokban. Jelenleg az otthoni hálózatokban gyakran számos eszköz csatlakozik, mint például a router vagy switch, több számítógép, televízió(k), a hálózati meghajtó(k), konzol(ok), kábeles, vagy műholdas set-top box és médialejátszó(k). Az otthoni hálózat bővülése során fontos figyelemmel lenni a hálózat túlfeszültség elleni védelmére, valamint az elemi károk okozta problémák kivédésére.
A feszültségingadozás jöhet mind a villamos hálózatból, vagy a jelátviteli vezetékekből. A túlfeszültség elleni védelme, az elektromos hálózatban biztosítja a biztonsági konnektorok/túlfeszültség védők (varisztorok) és a biztosítékok. Abban az esetben, ha a feszültség növekedés átlépi a határt (általában 250 VAC), a biztosítékot kivágja a készülékben, és a csatlakoztatott eszközökben.
A sodrott kábeleken továbbított jel útvonalán biztosítható külön védelem, például a J2820. Ennek a feltétele, hogy az ilyen típusú elemek esetében a biztonságos működés megköveteli a megfelelő földelést.
A legjobb és legnépszerűbb módszer a védelemre a LAN átviteli közegében a csavart érpárról az optikai szálra történő változtatása, mielőtt az első eszközt az otthoni hálózaton üzembe helyeznénk. Ez a helyettesítés a teljes galvanikus elválasztást biztosítja a helyi WAN hálózat számára és 100% védelmet jelent.
Optikai csillapító ULTIMODE T-12 SC, 2 dBEthernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)Ethernet médiakonverter M-023M (két multimódusú optikai szál 2 km-ig)Biztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)NAS szerver Thecus N2310Access Point TP-Link TL-WR1043ND (w. router & GbE switch, 802.11n, 300Mbps)Biztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)Biztonsági konnektor ACAR P7 (5+2 aljzat)Multimódusú patchcord ULTIMODE PC-019D (2xSC-2xSC, 50/125, 1.5m)
Az ULTIMODE média konverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz
A fenti ábrán az otthoni LAN védve van az L10021 médiakonverter páron keresztül, amelyek L31119 multimódusú patchcorddal csatlakoznak egymáshoz. A média konverterek kiválasztásánál fontos azon képességük beállítása, hogy a paramétereik a hozzáférési hálózatnak megfelelőek legyenek - ebben az esetben az adatsebesség több mint 100 Mbps, ami megfelelő választás, hogy használhassa a gigabites eszközöket, pl L10025. A szál típusának meg kell felelnie a média konverterekkel (multimódusú vagy egymódusú), de vannak rövid szakaszok is, így néhány esetben a felhasználónak a megfelelő csillapítókat alkalmaznia kell. A példában szereplő összes eszköz az otthonban a biztonsági multi-aljzatú hosszabbító kábelen, a túlfeszültség védelemmel ellátott ACAR P7ACAR P1316 keresztül csatlakozik az AC hálózathoz.
Hikvision - analóg DVR-k átalakítása hibrid eszközökre. Az analóg Hikvision DVR-k a HVI-SV , HWI SH és HFI-SH sorozat, miután a firmware frissítése a V3.0.0 verzióra megtörtént, képesek együttműködni a Hikvision IP kamerákkal. Attól függően, hogy a modell (az analóg csatornák száma), az "új" hibrid DVR egy meghatározott számú további, teljes értékű digitális csatornát képes befogadni az alábbi IP kamerák számára:
  • 4-csatornás DVR - 1 további IP csatorna 720p kamera számára
  • 8-csatornás DVR - 2 további IP csatorna 1080p kamera számára
  • 16-csatornás DVR - 2 további IP csatorna 1080p kamera számára
Nézze meg a 8 csatornás Hikvision DS-7208HVI-SV M72408 DVR főmenüjét
- Képek 8 analóg kamerából és egy IP kamerából
Offline licenc aktiválása NUUO Titan NVR-ben. NUUO DVR Titan sorozat elkötelezett a nagy videó felügyeleti rendszerek számára. Ahhoz, hogy racionalizálja az aktiválás folyamatát számos licencének, a gyártó további szoftvert szolgáltat. A módszert javasoljuk akár 10 licenc számára is.
Nézze meg a "License Management" ablakát a NUUO NVR Titan NT-4040(R) K4204-nek
A licencek aktiválásához be kell, hogy jelentkezzen az NVR-be, lépjen a Management majd a licenc management almenübe. A kattintás után Export lapon a rendszer elmenti az offline.reg fájlt. Szükséges, hogy a számítógép a fájl mentése alatt csatlakozzon az internethez. A következő lépés, hogy hozzon létre egy szöveges fájlt, amely tartalmazza a licencet (egyik a másik alá írva).
A NUUO Offline License Tool program nézete
A licencek listája a K4204 NVR-ben
A NUUO Offline License Tool futtatása után jelzi a helyét az offline.reg fájl, majd ki kell választanunk az "Import SN file" opciót, és a korábban létrehozott ponton a szövegfájl licenceket. Miután rákattintottunk az Activate, úgy döntünk, a cél a Offline_license.dll, jelentkezzen be az NVR-be, és az Offline_license.dll fájl ponton "Import licence file" mezőbe a Licence management almenübe. E művelet után az NVR-nek meg kell mutatni az összes licencet.
Új termékek a DIPOL-nál
GAR-TVP8/RS5 süllyesztett aljzat, nem átmenő
GAR-TVP8/RS5 süllyesztett aljzat, nem átmenő R62120 egy süllyeszthető aljzat, amelyet CATV és MATV elosztó hálózatokhoz terveztek előfizetői hálózatokban, végponti felhasználók számára. Az aljzat ideális alkalmazás lehet egyéni antennarendszerekben is.
NETSET BOX U/FTP 6 CAT 6 sodrott beltéri kábel [305m]
NETSET BOX U/FTP 6 CAT 6 sodrott beltéri kábel E1608 a legmagasabb minőségű sodrott kábel adatátviteli rendszerek számára az épületeken belül (LAN). A NETSET kábelekre 15 év garancia vonatkozik.
Keystone UTP modul Cat5E
Keystone UTP Modul Cat5E J2302 árnyékolatlan csatlakozó aljzatokhoz és keresztváltó pontokhoz tervezték rendszerekbe, alkalmas és megfelel az ANSI/TIA/EIA 568 Cat.5e, ISO/IEC 11801 és az EN 50173 Class D szabványoknak. Ez az univerzális modul könnyen szerelhető patch panelekre, fali- vagy padló dobozokba és tálcákra.
Újdonságok
2014 szeptember 1. - A DIPOL egy teljes körű beszállítója lett a lakások és épületek távközlési és automatizálási berendezéseinek. A DIPOL bővítette termékeinek kínálatát az otthonok automatizálási (intelligens otthon) és riasztórendszereinek. Az ajánlat három neves platformot tartalmaz F&HOME, EXTA FREE, és SATEL ... bővebben>
Új könyvtár címek
PoE - IEE 802.3af és IEE 802.3at
PoE - IEE 802.3af és IEE 802.3at. PoE (Power over Ethernet) a neve számos módszernek, amelyek lehetővé teszik a hálózati berendezések meghajtását UTP/FTP kábel segítségével. Így lehetőség van a különböző eszközök, többek között kamerák, telefonok, kapcsolók, hozzáférési pontok, stb. megtáplálására. 2003-ban létrehozták az IEEE 802.3af PoE szabványt, amit bővítettek 2009-ben 802.3at. A 802.3at különbözik az első típustól ( 802.3af), mivel a második típus maximális továbbított teljesítménye 30 W, ez közel kétszer magasabb. A második típus alkalmas a kamerák, nagy teljesítményű IR megvilágítók, IP telefonok, kis hálózati nyomtatók stb. megtáplálására...bővebben
Új videók
Gyakorlati megvalósítások az otthoni elosztó dobozokban. Ezúttal megmutatjuk, hogyan lehet a telekommunikációs végpontokat csatlakozódobozban elhelyezni. Csak nézze és majd meglátja...
Lezáró vonalak egy telekommunikációs csatlakozódobozban
Érdemes elolvasni
CCTV rendszer, vezeték nélküli hozzáféréssel a videóhoz. A befektetőnek szüksége volt egy videó megfigyelő rendszerre az irodaházban, amely egy másik épület mellett található, a megfigyelő szobával. Viszont nem volt strukturált kábelezés az épületek között. A projektnek tartalmaznia kellett olyan kamerákat, melyek ellenőrzik a területre belépő és az onnan távozó járműveket, ill. képesek éjjel is működni kiegészítő világítás nélkül. ... bővebben
Eszközök műszaki rajzai DWG és PDF formátumban
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI