KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 29/2014 (2014.09.22.)
Hány kilobit per másodperc szükséges az átadásához... a gondolatoknak? Két ember közötti kommunikáció, akik ugyanazt a nyelvet használják ez nyilvánvaló dolog. Az egyik személy amit mond, vagy leír valamit, a másik partner megérti a jelentését. Azonban az álomnak tűnik, hogy néhány ember közvetlen átadhassa gondolatait másoknak beszéd vagy írás nélkül. Lehetséges lenne, hogy az egyik ember agya egy másik ember agyával kapcsolatot létesítsen? Egy nemzetközi csapat, amely idegtudománnyal és robottechnikával foglalkozik, bebizonyította, hogy ez lehetséges, több mint 8000 km. távolságban is.
A élmény abból állt, hogy egy személy, aki Indiában volt információkat küld egy személyhez Franciaországban kizárólag az agyi aktivitást használva. A jelet az interneten keresztül küldte. Alvaro Pascual-Leone egyik csapata feltételezte, hogy a "átvitt" szó "hola" és a "ciao" lenne. Az "átvitelhez" egy elektroenkefalográfot használtak (EEG) a gyenge elektromos jelek rögzítésére, amelyek a fejbőr különböző pontjain fordulnak elő a transcranialis mágneses stimuláció készülékekkel (TMS), hogy azokat "expressz" a másik oldalon érzékelhessék. A TMS egy nem invazív módszer, amely hiperpolarizációt és depolarizációt okoz a neuronoknak. A TMS az elektromágneses indukció kiváltására gyenge elektromos feszültséget használ a gyorsan változó mágneses mező segítségével.
Ábra bemutatja, hogyan lehet megvalósítani a gondolat átvitelét
A kísérlet során négy ember közvetlenül részt vett benne: a feladó csatlakoztatott az EEG-hez megfigyelő berendezéseket, mint interfészeket az agy és a számítógéphez, és három embert kapcsolt a TMS berendezésekhez, amin a híd szerepét töltötte be a számítógép. Az EEG átviteli egység "lefordította" binárisra a "hola" és a "ciao" szavakat, majd elküldte a címzettnek hagyományos e-maillel. A másik oldalon, az üzenet megérkezett a többi számítógéphez és eszközökhöz és a TMS stimulálta az agyát a címzetteknek, akiknél látászavarokat tapasztaltak (villanásokat a perifériás látásban), amely lehetővé tette számukra értelmezni az üzeneteket.
A férfi a jobb oldalon (mintegy 8000 km-re), tudja, hogy mit gondol a másik a bal oldalon
Egyértelmű, mivel a korai szakaszában van a kutatás, hogy ez egy bonyolult eljárás és a magas költségekkel jár, az ilyen típusú kísérleteket csak a tudományos laboratóriumokban lehetséges elvégezni. Azonban a jobb és olcsóbb megoldás ez a kommunikációs forma, amely bizonyítani tudja, hogy áttörést jelenthet az emberek milliói számára a betegségekkel kapcsolatosan, akik nem képesek kommunikálni a hagyományos módon. Ez a technika is érdekes lehet a katonai alkalmazásokhoz - a fegyveres erők minden bizonnyal örülnek, hogy közvetlenül továbbíthatják a gondolataikat...
Közeledik a vég. Szeptember 28. az utolsó nap, hogy elfogadjuk a pályázatokat a Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL 2014. Nyaralási pályázatára . Eddig is már sok érdekes képet kaptunk. A legfontosabb díjak hamarosan kiosztásra kerülnek, amelyek elbírálásában Pawel Zechenter Úr krakkói dízájner és fotóművész vesz részt. Meghívjuk Önt és böngésszen még a saját archívumában és küldjön egy egyedi fotót az antennák témájában. A versennyel kapcsolatos szabályokat megtalálja itt.
Néhány mintakép az idei versenyre benyújtottak közül:
Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL nyári vakációs fotópályázat
Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL nyári vakációs fotópályázat
Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL nyári vakációs fotópályázat
"Koko-csatorna"
Michal Gawryluk
Rainbow amplitude
Jakub Lukasik
Az antenna összeköti az embereket
Sylwia Duraj
DVB-T program kábeltévé hálózatban. Kábel TV szolgáltatók, akik a KTV programok tartalmát állítják össze, az elérhető földi DVB-T adók csatornák tartományából, általában az alábbi két utat követik.
Az első, a digitális DVB-T csatornákat átkonvertálják az azzal egyenértékű digitális DVB-C-be. Ez a módszer egyre népszerűbb, mert az összes programot lehetséges DVB-C szabványban elosztani, általában a kábeltelevíziós hálózatok teljes frekvenciatartományában.
A másik módszer szerint, a DVB-T csatornákat a kábeltelevíziós hálózaton elosztják anélkül, hogy megváltoztatnák az eredeti állapotát. Ez hasznos azoknak az előfizetőknek, akik általában antennákat szerelnek az erkélyekre vagy az ablakokra. Általában alacsonyabb áron juthatnak hozzá a DVB-T csatornákhoz, mint a kábeltelevíziós csatlakozó aljzatokon keresztül.
A másik módszert használva az üzemeltető nem tudja használni S csatornákat, mert a legtöbb DVB-T vevőegység nem keresi a DVB-T az S sávban. Általában a DVB-T csatornákat a VHF sávba tolták. Ez arra kényszerít, hogy a DVB-T multiplex adás sávszélességét meg kell változtatni az UHF sávban (8 MHz) a 7 MHz sávszélesség kötelező a VHF sávban.
Transzmodulátor COFDM-COFDM (DVB-T) TERRA ttx311
COFDM-COFDM (DVB-T) Trans-modulátor TERRA ttx311 R81714
A TERRA cég megoldást kínál erre, amely lehetővé teszi a TV csatornáknak a feldolgozását az MMH-3000 fejállomásra alapozva. A feldolgozás a TTX-311 R81714 modulokkal megy végbe. Ezen túlmenően az eredeti RF csatorna megváltozik, a TTX-311 modul demultiplexálja a teljes DVB-T streamet, oly módon, hogy lehetséges módosítani a kimeneti tartalmat, különösen a csatorna sávszélességét megváltoztatni egy multiplex újraelosztásával a VHF sávban (BIII ). Azonban az ilyen változtatás korlátozza a kapacitását az új multiplexnek - általában az szükséges, hogy kivesznek egy csatornát az eredeti multiplexből.
Otthon automatizálás mindenkinek. Az Exta Free igen népszerű Európában, az olcsó otthoni automatizálási rendszerrel távvezérelhetők az elektromos készülékek és a világítás . A legnagyobb előnye a megbízhatóság és egyszerűség. A felhasználónak el lehet kezdeni egy pár eszközzel is, egy távvezérlő (adó) és egy aktor (vevő), majd később új elemekkel bővíteni, köztük a központi egységgel (szerver), hogy az otthoni rendszer irányítását az okostelefonokkal tehessük meg.
Az ajánlott készletekkel sokkal könnyebb a kezdőknek a megfelelő berendezés kiválasztása:
F50102-csatornás vezeték nélküli távvezérlő RNK-02 és 1-csatornás vevő/relé a kényelmes világítás, fűtés st. vezérlésére.
F50112-csatornás vezeték nélküli távvezérlő és 1-csatornás rádiós fényerőszabályzó 
F50122-csatornás vezeték nélküli távvezérlő és redőny vezérlő 
F50134-csatornás vezeték nélküli távvezérlővel és 2-csatornás vevő/relé, kényelmes vezérlése a világításnak, fűtésnek, stb
F50142-csatornás vezeték nélküli távvezérlő és 1 csatornás vevő bistabil relével, kényelmes vezérlése a világításnak és más elektromos berendezésnek 
F5019távvezérelhető konnektor és vezeték nélküli távirányító az elektromos készülékek be/kikapcsolására
Gyakran előfordul, hogy az egyikünk azt akarja, hogy a világítás egy másik helyen legyen, mint ahogyan azt eredetileg tervezték. Általában zavarólag hat, hogy a világítás kapcsolót át kell helyeznünk a szoba egyik helyéről a másikba. Egy ilyen feladattal kapcsolatos további vezetékeket a jelenlegi kapcsoló helyéről egy új helyre költöztetni nem egy egyszerű munka. A EXTA FREE rendszerelemeket elegendő a meglévő csomópont dobozokba telepíteni és vezérlik a fényeket a megfelelő távirányítóval.
1-csatornás rádiós fényerőszabályzó: Exta Free RDP-01Vezeték nélküli világítás kapcsoló: Exta Free RWL-01Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)Vezeték nélküli lábkapcsolós távvezérlő adó: Exta Free RNL-01
Az RDP-01 F5301 drótnélküli fényerőszabályzó vezérli a 2-csatornás drótnélküli távvezérlőt az RNK-02 F5101
(be/ki, fényerő/világítás fel). Az is lehetséges, hogy vezéreljék a vezeték nélküli villanykapcsolót RWL-01 F5220.
IP videó felügyeleti rendszer optikai kábelezéssel - berendezések kiválasztása. Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy a javaslatok alapján a kivitelezésnél a videó megfigyelő rendszert hét kültéri IP kamerával telepítették az egyik ipari üzemben. A telepítése az ilyen típusú rendszereknek, amelyek optikai kábelezésre vannak alapozva némi tudást és tapasztalatot igényel.
IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2032-I (3 MPix, 4 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2032-I (3 MPix, 4 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]SFP Modul: TP-LINK TL-SM311LM (1000Base-SX MMF 550m 2xLC)PoE switch: ULTIPOWER 0288af (8xRJ45/PoE-802.3af, RJ45-GbE, 2xSFP-GbE)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-8SM (8xG.652.D)SFP Modul: ULTIMODE SFP-203G (két egymódusú szál 20 km-ig)Médiakonverter ULTIMODE M-100G/SFPPoE Switch: ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3216 JetStream (16x10/100/1000Mbps, 2xSFP 100/1000Mbps)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-8MM-A (8xOM2)SFP Modul: ULTIMODE SFP-203/5G (egymódusú szál 20 km-ig)SFP Modul: TP-LINK TL-SM311LM (1000Base-SX MMF 550m 2xLC)
A videó streameket öt 1,3 MP Hikvision K1763 kamerából kültéri UTP kábel E1410 továbbítják az Ultipower N29983 PoE switchez, amely biztosítja a kamerák megtáplálását is. A másik két kamera ( K1764 ) nagyobb távolságban, mint a többi, helyben csatlakozik a Ultipower N29980 switch-hez. Ez a második, távoli switch csatlakozik az elsőn keresztül az egymódusú optikai kapcsolattal, amely magában foglalja az Ethernet média konvertert L1301 és két SFP modult, L1415 és L1416. A videó streameket felveszik egy NVR-re, amely csatlakozik egy N29983 switch-hez (az eszközök biztonságos helyen vannak). Továbbá, a megfigyelési adatokat a multimódusú optikai kapcsolaton keresztül a vállalati helyi hálózatra juttatják el (távolság 350 méter). A kapcsolatra két L1402 SFP modult szereltek fel a N29983 és N29958 kapcsolókban.
A legfontosabb irányelvek, amelyeket követni kell:
  • optikai kábelezés - ha a hálózat és a videó felügyeleti rendszer a nulláról épül, lényegében nem számít, hogy milyen típusú rostkábel van kiválasztva. A multimódusú szálak akár 2 km távolságban is használhatók, de abban az esetben, ha hosszabb összeköttetések alkalmazása szükséges, akkor az egymódusú kábelek jöhetnek számításba, amely rövidebb távon is kiépíthető. A rövidebb kapcsolatokat illetően, a döntő tényező lehet az aktív eszközök költsége, ami az egymódusú vagy multimódusú optikai szálakhoz szükségesek;
  • média konverterek - az alapvető kritérium a választásnál a maximális adatátviteli sebesség - 100 Mbps vagy 1 Gbps és az ajánlott optikai szál kérdése (multimódusú vagy egymódusú). Videómegfigyelő rendszerek nagyobb számú megapixel kameránál a Gigabit eszközöket igénylik. Fontos jellemzője az is, hogy milyenek a csatlakozók. A maximális átviteli távolság is fontos abban az esetben, ha szétszórt helyszínekről van szó - az ajánlott eszközök felhasználhatók átvitelre, amelyek maximális távolsága 550 m, 2 km, 20 km és 40 km.
  • SFP modulok - gondosan ki kell választani a kompatibilitás miatt a kapcsolókat és média konvertereket. Az alapvető szabályok hasonlóak, mint a média konverterek esetében (adatátviteli sebesség, a rost fajtája, csatlakozók, maximális átviteli távolság), de a speciális modulok kiválasztásánál a telepítőnek figyelembe kell vennie három fontos kérdést:
    • ha az SFP port egy switch vagy a média konverteren a jelzés "Gigabit", "GbE", "1000 Mb/s", "1 Gbps", stb, az egyetlen választási lehetőség van és az legyen Gigabit SFP modul, különben kompatibilitási problémák lehetnek ; amikor az SFP port van jelölve "10/100/1000 Mb/s", stb, a választás szélesebb körű lehet, az igényeknek megfelelően;
    • a telepítőnek figyelni kell a hullámhosszra, ahol SFP modulok működnek és pár kiegészítő eszközt használ; egy tipikus hiba, hogy megpróbálja kommunikáltatni az eszközöket (Tx/Rx) amelyik a 850/850 nm-es, vagy 1310/1310 nm-es hullámhosszon működik, vagy az azonos WDM modulokat, például a 1310/1550 nm két oldalán a linkkel. A kiegészítő eszközök minden párjának állnia kell az adó hullámhosszának az első készüléknek ugyanannak kell legyen, mint a vevőeszköz hullámhosszának a második eszköznél is;
    • annak ellenére, hogy ugyanazt a szabványt használják, akkor is előfordul, hogy az SFP modulok gyártásánál néhány kompatibilitási probléma jelentkezik a kapcsolóknál más gyártóktól. Ultimode SFP modulok kompatibilisek az Ultipower és TP-LINK switchekkel.
Hogyan számoljuk ki a merevlemezek tárolási kapacitását a CCTV rendszerekben? A felhasználó általában meghatározza, hogy milyen hosszú rögzített adatok kell tárolni a rendszerben. A rendszernek ezen információi és paraméterei alapján a telepítő kiszámítja a szükséges kapacitást és merevlemezek számát, amelyeket a DVR-ben telepíteni kell. Eltekintve a tartózkodási időtől, a teljes kapacitás függ: a kamerák számától (csatorna), a felvétel intenzitásától (az átlagos arány a felvételi idő, a teljes üzemidő), frame rate, videó felbontás, és a tömörítés módszer minden csatornán, és a további paraméterek, mint például a felvételi minőség, bitráta. A Hikvision vállalat szolgáltat erre egy Disk Calculatort (15 MB), amely leegyszerűsíti a számításokat.
Egy screenshot a Disk Calculator segédprogramról
A megadott paramétereket és a fent felsoroltak alapján​​, az alkalmazás kiszámítja a szükséges kapacitását a merevlemez(ek)nek, vagy ha a lemezterület adott, a felvételi időt. Amennyiben kézi adatbevitel történik, akkor meg lehet találni a DVR-t a helyi hálózaton és letölti a szükséges paramétereket automatikusan. Egy másik lehetőség az importja egy speciális fájl által generált iVMS szoftvernek (110 MB).
Sunell kamerák a parkban Chorzowban. A sétálók a sziléziai Parkban Chorzowban élvezhetik a legújabb munkáját lengyel művész Julita Wojciknak. Ez a hat méter magas "szúnyog" nevű "Dron"-t jól fogadta a közönség többsége. A kiállítás célja, hogy szimbolizálja a vezérlést, mint a művész többi munkáját, és a nézők elvesztését. A szoborra egy vandálbiztos Sunell K1691 kamera van telepítve, amelyen a kamera által mutatott videó a közelben lévő nagy képernyőn látszik.
Megakadályozza a vandalizmust a "szúnyog" amelyet felügyel egy
másik Sunell kamera - a kompakt modell K1681
A videó a kameráról helyileg a szobron elhelyezett elérési pontról N24113 van továbbítva a streaming szerverre. Ezzel a megoldással a kép a kameráról megjelenik egy speciális modulban a www.parkslaski.pl honlapján. A felhasználók számára így közzé teszik a közösségi hálózatokon.
Kilátás a szoborra helyezett K1691 kameráról
Új termékek a DIPOL-nál
Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
Dom IP kamera Sunell SN-IPR54/14ALDN K1697kamera Sony Exmor 1/2.8 "képérzékelővel rendelkezik, felbontása 1920x1080 pixel, és nagyon magas érzékenységű (B/W: 0.1 lx.) Ez azt jelenti, hogy minden részét a jelenetnek sokkal behatóbban figyeli meg, még gyenge fényviszonyok mellett is. Továbbá a beépített varifokális objektív (3.3-12mm @ F1.2) lehetővé teszi a pontos beállítását a látómezőnek. A fém vandálbiztos ház IP66 védelmet nyújt a vandalista beavatkozásokkal szemben, valamint a kedvezőtlen időjárási körülményeknek és a por szennyeződéseknek is ellenáll.
Vezeték nélküli elérési pont : RouterBoard SXTG 5HPACD (802.11ac 5GHz 16dBi 2x2 MIMO 4. szint)
Vezeték nélküli elérési pont RouterBoard SXTG 5HPACD N24118 egy teljes berendezés a Customer Premises Equipment (CPE) kategóriában, kompatibilis az 802.11ac szabvánnyal. Így működik az 5 GHz-es sávban a MIMO 2x2 technológiával, dupla polarizációs antenna 16 dBi nyereség és egymástól a polarizáció 35 dB. szétválasztással rendelkezik. A RouterBoard SXTG 5HPACD hozzáférési pontok általában kliens állomásokon működnek, de fel lehet használni pont-pont közötti kapcsolatok létrehozása céljából is.
Telepítő doboz Signal HD-200 kamera számára
Telepítő doboz Signal HD-200 kamera számára M5722 védi a kábeles kapcsolatot, balunokat stb.
Érdemes elolvasni
Harc a csillapítással optikai hálózatokban. A jel csillapodásának jelensége alapvető probléma az információ továbbításánál nagy távolságra. Száloptikai hálózatok esetében, további csillapítást okozhat például a nem megfelelő pontosságú toldás vagy a túl kicsi hajlítási sugár. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a csillapítás túl magas lesz, annak ellenére, hogy az alapvető szabályokat betartják... bővebben
A piszkos érvég felülete (bal oldalon) és az NC-001 eszközzel megtisztított felület.
A hüvely végének nem megfelelő megtisztítása maradandó karcolásokat okozhat.

Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL nyári vakációs fotópályázat
Megnyerően az antennákról - 13. DIPOL vakációs fotópályázat
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI