KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 30/2014 (2014.09.29)
3D-s nyomtató az űrbe repült. A National Aeronautics and Space Administration (NASA), az amerikai ügynökség felelős a polgári űrprogramért, valamint a repülőgépipar és a repülőgép ipari kutatás számára történő beszerzésekért és ha már ez a feladatuk, ekkor jött az ötlet, hogy küldjenek az űrhajósoknak 3D-s nyomtatókat. Az ilyen nyomtatók akkorák, mint a mikrohullámú sütők és elő lehetne állítani velük különböző eszközöket, alkatrészeket, és még ... talán ételeket is. Ezzel a technológiával nem csak segítenének az űrhajósoknak a saját feladataikat elvégezni, hanem még csökkenthetik az űrmissziók működési költségeit.
Elon Musk által alapított SpaceX vállalat már 2012 óta végzi a készletfeltöltést a Nemzetközi Űrállomáson. Most, a Dragon űrhajó rakománya (összesen 2216 kg) tartalmazott egy 3D-s nyomtatót is. A nyomtatót "Made In Space" gyártotta. Előtte a kaliforniai indításokat végző mérnökök tesztelték a nyomtatót mikro-gravitációs körülmények között több hónapig. A speciális vizsgálatokat a levegőben végezték a parabolikus repülőgép járatokkal, amelyeken rövid ideig tartó súlytalanságot idéztek elő.
Made in Space mérnökök tesztelik a 3D-s nyomtatókat mikrogravitációs körülmények között a repülőgép fedélzetén. A Nemzetközi Űrállomáson, a nyomtatót főként műanyag szerszámok és alkatrészek előállítására fogják használni, ami éppen szükséges az űrhajósok számára a missziójuk alatt.
A Földön a háromdimenziós nyomtatás már nem probléma. Ugyanezt a műveletet a súlytalanság közepette már nem is olyan egyszerű kivitelezni. A tárgyak építését rétegenként különböző anyagokból kell kialakítani egészen más körülmények között. NASA együttműködésben a Made in Space céggel ezt a problémát is megoldotta. Az elemeket műanyagból alakítják ki 225-250 Celsius fok tartományon belül. A világ első 3D-s űrnyomtatója szeptember 21-én indult a pályára.
A 3D-s nyomtatás egy forró téma most, de egyes emberek hajlamosak úgy gondolni rá, mint egy furcsa ötletre, hogy soha nem lesz elérhető, vagy használhatják a tömegek is, míg mások úgy vélik, hogy ez a technológia jelenti azt, ami hasonló forradalmat okozott a Gutenberg találmánya körül a mechanikusan is mozgatható típusú nyomtatást. Mint látható, a 3D-s nyomtatóra érdekes jövő vár és kijelenthető, hogy ez nem csak egy hóbort. A másik dolog az, hogy széles körben elterjedt már a 3D-s nyomtatás a földön, de még egy kérdés a jövő a nyomtatók esetében a fogyasztási cikkek piacán.
Kompressziós csatlakozók szerelése ... tömörítő szerszám nélkül. A DIPOL kínálata magában foglalja a "Self-Install" kompressziós csatlakozókat. Ezeket fel lehet használni, ahol szükség van a magas minőségű antennacsatlakozókra és a telepítésük állandó jelleggel bír. Más népszerű RF csatlakozók PCT, olcsóbbak, de a szerelésnél, a telepítéseknél kompressziós szerszámot kell használni. A "Self-Install" Cabelcon csatlakozók nem annyira olcsók, de speciális szerszámok alkalmazása és beszerzése nélkül is lehetséges a szerelésük.
Antenna dugasz (IEC9): Cabelcon (könyök, RG-6/Triset-113,
IEC könyök antennahüvely Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre 'Self-Install'
IEC dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre
IEC hüvely Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre
F dugasz Cabelcon RG-6/Triset-113 kábelre önkompressziós
A Self Install Cabelcon kompresszió csatlakozókat kompressziós szerszám nélkül lehetséges szerelni.
Egy Cabelcon csatlakozó szerelésénél a felhasználónak csak a kábelvéget kel előkészíteni. Miután behelyezte a kábelt az aljzatba, a műanyag kupakot rácsavarja a testre, ami automatikusan rászorítja a csatlakozót a kábelre. Hála a szabadalmaztatott "Self Install" csatlakozónak nincs szükség préselésre, vagy erő kifejtésére. A megfelelően telepített csatlakozó gyakorlatilag nem választható szét. A magas minőségű kivitelezés és a felhasznált anyagok garanciát jelentek: jó, megfelelő impedancia, alacsony veszteség, kiváló árnyékolás és a hosszú távú korrózióvédelem.
Hogyan kell szerelni a Cabelcon IEC csatlakozót E3002
Milyen szekrény kerüljön egy szerver szobába? A hűtött levegőnek a légkondicionált kiszolgáló helyiségekben az aktív eszközök számára áramolnia kell. Ez a követelmény is teljesül a Signal RACK szekrények perforált ajtóin, amely biztosítja az optimális légcserét a környezettel.
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
SIGNAL 19" Server RACK szekrény (24U 600x800mm, álló) R9120161
SIGNAL 19" Server RACK szekrény (42U 600x1000mm, álló) R9120165
SIGNAL 19" Server RACK szekrény (42U 800x1000mm, álló) R9120166
Annak érdekében, hogy a légáramlás a szekrényben megfelelő legyen, a felhasználónak alkalmaznia kell egy megfelelő ventilátor modult.
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
RACK szerelőkészlet 4x csavar + alátét + anya
Rack mennyezeti ventilátor
(4 ventilátor, SIGNAL álló szekréyeknek)
R9120264
RACK ventilátor tálca
(1U, 3 ventilátor)
R9120263
RACK ventilátor panel
(3 ventilátor, front-szerelésű)
R9120261
Függőleges tartósínek a szerver szekrényekben állíthatók (mélységi helyzetben), ennek megfelelően mélyen a készülék belsejébe szerelhetünk. A sínek 1 U jelzésűek, amelyek segítik a telepítőnek az eszközök csatlakoztatását vízszintesen.
Kapcsolók száloptikai rendszerekben. Amikor két LAN alapú kapcsolatot alakítunk ki réz UTP kábel és optikai kapcsolattal, a telepítőnek meg kell fontolnia két alapvető megoldást, egy pár média konverterrel, vagy egy pár switch felszerelve SFP modulokkal. Az utóbbi megoldás általában kényelmesebb, de lehetséges egy vegyes konfiguráció is, vagyis egy média konverter az egyik oldalon, és egy switch SFP modul a másik oldalon. Két alhálózat csatlakoztatásának példája látható optikai kapcsolat az alábbi ábrán.
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)SFP Modul: ULTIMODE SFP-203G (két egymódusú szál 20 km-ig)Patch kábel (elkészítése rendelésre)SFP Modul: ULTIMODE SFP-203G (két egymódusú szál 20 km-ig)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK
Optikai kapcsolat TP-LINK switch-el ULTIMODE SFP modulokkal
A N29949 switch 8 Fast Ethernet porttal fogadja a jeleket négy IP-kamerából. A 100 Mbps port elegendő még a legfejlettebb megapixeles kamerához is. A Gigabit SFP port switche el van látva L1415 gigabites modul optikai kapcsolat részére a második alhálózattal. A kapcsolat másik oldalán azonos típusú SFP van, közbeiktatva egy két SFP slotnak a kapcsolója N29959. Ez a gigabit switch nyolc 1000 Mbps portján biztosítja az NVR és számos PC munkaállomás zökkenőmentes működését. Második SFP slotot l a jövőben lehet csatlakoztatni egy másik LAN szegmensbe, például videó megfigyelő rendszer egy új épületben.
Hogyan kell használni a riasztó érzékelőket a videó megfigyelő rendszerben? A megfelelő konfigurációja a videofelvételnek egy CCTV rendszerben különösen létfontosságú a kis helyet biztosító diskek esetében. Általában, a leghatékonyabb módja a a hely kihasználásának a felvételt kiváltó mozgásérzékelés, a beágyazott biztonsági kamerák vagy DVR szolgáltatásainak áttekintése. Bizonyos esetekben nem ideális megoldás erre alapozni, mivel az érzékelés alapján a képelemző sok téves riasztást okozhat és felesleges felvételt eredményezhet. Egy jó ötlet az, ha a riasztó érzékelő csatlakozik a DVR riasztási bemenetéhez (általában NO és NC verziók kaphatók). A Hikvision DVR riasztási bemenetekkel rögzíthetünk a kiválasztott csatornákon, amelyek egyedi bemenetekhez vannak rendelve. Az ilyen konfigurációjú videofelvétel biztosítja a nagyon magas üzembiztonságot és lemezterületet takaríthat meg.
CCTV hálózati DVR: HIKVISION DS-7216HWI-SH/A HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 SATA3 CCTV DVR számáraKompakt kamera: Sunell IRC13/40ZMDN (nappal/éjjel, D-WDR, 900TVL, Sony Exmor, ICR, 0.01 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m)
Videomegfigyelés kis kapacitású lemezzel és a felvétel csak akkor indul,
amikor mozgást észlel a riasztó szenzora
Firmware frissítés Sunell IP-kamerákban. A Sunell vállalat támogatja kamerák használóját azáltal, hogy időről időre új szoftver változatok jelennek meg. A szoftverfrissítést lehetséges elvégezni, FTPUpdate 1.1.5 app (3.7 MB) használatával. Előnye ennek az alkalmazásnak az a képesség, hogy tömeges frissítéseket lehetséges elvégezni. Ez azt jelenti, lehetséges egyidejűleg több tíz kamerák frissíteni, ami csökkenti jelentősen az időben történő műveleteket. A kamerák listája tartalmazza a különböző modellekre vonatkozó frissítéseket.
Egy screenshot a UpdateClient V1.1.5 Sunell kamerák számára
A sikeres frissítéshez a felhasználónak meg kell adnia a File Path az új szoftverhez, ONVIF verziót, a megfelelő felhasználónevet és jelszót a lista minden eszközéhez hozzá kell rendelni. Abban az esetben, ha probléma van egy hozzáadott kamerával a listán, segíthet, ha kikapcsolja az Add online device opciót.
Új termékek a DIPOL-nál
Roló vezérlő : Exta Free SRP-02
Az SRP-02 F5432 roló vezérlő Exta Free vezérli a roló meghajtó 230 VAC motorokat és végálláskapcsolókat. A felhasználó vezérelheti a rolót helyileg megfelelő kapcsolóval csatlakoztatva a kijelölt bemenetekre és/vagy távolról vezeték nélküli távvezérlő segítségével (adó) az EXTA FREE rendszernek.
Univerzális vezeték nélküli vezérlő szett: Exta Free RZB-05 (ROP-01 + P-257/2)
Univerzális vezeték nélküli vezérlő szett Exta Free RZB-05 F5014 használatra kész teljes vezeték nélküli szett az EXTA FREE rendszerből, amely alkalmas világító és egyéb elektromos készülékek távvezérlésére. Ezen kívül bármikor lehetséges programozni és egy másik adó vagy a vevőt/aktort használni az EXTA FREE rendszer módosítására vagy a készlet kiterjesztésére.
Vezeték nélküli LED vezérlő: Exta Free RDP-02
Vezeték nélküli LED vezérlő Exta Free RDP-02 F5430 , amelyet a LED fényforrások vezérlésére terveztek a 10-14 VDC feszültséggel. A vezérlés (egy csatorna) távolról is lehetséges bármelyik EXTA FREE rendszerű vezérlővel/adóval. Az RDP-02 F5430 egység be/kikapcsolhatja a csatlakoztatott LED-es fényforrást, vagy módosíthatja annak intenzitását.
Újdonságok
2014. szeptember 18. – az Energetab 2014 vásár megállapításai. A Dipol standján több ezer látogató fordult meg. Az "Éneklő Robot" vonzotta a látogatókat és elbűvölte őket a gyönyörű hangja és lovagias viselkedése. Konkrét üzleti beszélgetések folytak és részletes műszaki tanácsadást is adtunk. Köszönjük minden látogatónak, hogy eljöttek és érdeklődéssel voltak kínálatunk iránt... bővebben
DIPOL az ENERGETAB vásáron 2014. 09. 16-18.
DIPOL az ENERGETAB vásáron 2014. 09. 16-18.
DIPOL az ENERGETAB vásáron 2014. 09. 16-18.
DIPOL az ENERGETAB vásáron 2014. 09. 16-18.
Érdemes elolvasni
Hogyan védhető meg az otthoni LAN? Voltak idők, amikor az internethez csak egy vagy két PC volt csatlakoztatva az otthonokban. Jelenleg az otthoni hálózatokban gyakran számos eszköz csatlakozik, mint például a router vagy switch, több számítógép, televízió(k), a hálózati meghajtó(k), konzol(ok), kábeles, vagy műholdas set-top box és médialejátszó(k). Az otthoni hálózat bővülése során fontos figyelemmel lenni a hálózat túlfeszültség elleni védelmére, valamint az elemi károk okozta problémák kivédésére.... bővebben
Az ULTIMODE média konverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz

HDMI/USB - COFDM (DVB-T) Modulátor: Signal-450
DVB-T modulátor Signal-450
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI