KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 31/2014 (2014. október 6.)
Láthatatlanság mindenkinek. Valószínűleg a mese ihlette meg a kutatókat a láthatatlanná tévő köpeny történtéről, a világ ismételten megkísérel létrehozni olyan valamit, ami elrejti az embereket és a tárgyakat mások szemében, még ha korlátozott mértékben is. Ők már próbálják használni az egyszerű módszereket, valamint a legújabb technológiát. A legutóbb kísérletet tettek erre a tudósok a University of Rochesternél (USA), és úgy tűnik, hogy sikerült áttörést elérniük. Először is - az eredmény sokkal jobb a vártnál, másrészt bizonyos korlátokkal jellemző az előző megoldásokra - a láthatatlanság hatását értük el közönséges, könnyen hozzáférhető optikai lencsék alkalmazásával. Az érdekes ebben az, hogy mindenki próbál saját "köpenyt" építeni - ez elegendő ahhoz, ha elolvassa a cikket a végén...
A rendszer kizárólag az optikán és a matematikán alapszik. Azáltal, hogy két pár lencse különleges módon illeszkedik, lehetőség van a fényt olyan módon meghajlítani, hogy elrejtsen bármit a szerkezetből középen. Minél nagyobbak a lencsék, annál nagyobb részeket lehetséges elrejteni. Fontos tény, hogy a láthatatlanság hatása jobban elérhető, ha a néző nagyobb, mint 15 fokos szögben nézi a fő optikai tengelyre tekintettel, különben a jelenség nem létezik - ellentétben a korábbi megoldásokkal.
A láthatatlanság hatása 4 optikai lencsével
(forrás: www.rochester.edu)
A nyilvánvalóan ez a megoldás az álcázás alkalmazása, de hatékony használata szükséges a fejlett optikai rendszereknek, hogy ez létrejöjjön, különösen a mozgó objektumok esetében. A kutatások szerint, Joseph S. Choi és John C. Howell, "amellett, hogy elbujtat egy tárgyat, ezek az álcázó eszközök a tárgy mögött láthatók, vagy elterelik a fénysugarakat." Így, fel lehet használni a holt zóna megszüntetését a járművek esetében, vagy növelni lehet a látómezőt a sebészek operációja során.
A lencserendszer hatásai
Dr. John Howell úgy döntött, hogy az ünnepeket fiával tölti és építeni fog egy "láthatatlansági köpenyt" a széles körben rendelkezésre álló anyagokból. A munkájuk hatásai a videóban láthatók. A teljes költség a stafírungnak 150 USD volt.
Hogyan hozzunk létre saját köpenyt - utasítások:
1. Két lencse kell különböző fókusztávolsággal
(F1 - például 200 mm, F2 - 75 mm)
2. A lencsék közötti távolságnak a következőknek kell lennie: t1 = f + f2, t2 = 2 * f2 * (f1 + f2) / (f1 - f2)
Megjegyzés:
 • Színtelen lencse adja a legjobb képminőséget
 • A Fresnel lencsék csökkenthetik a teljes hosszát a rendszerszernek
 • Minél rövidebb a rendszer, annál nagyobb a láthatatlanság tartománya és a perem hatások kevésbé észrevehetők
A TERRA erősítők és modulátorok - sokoldalúak és professzionálisak. Az at4xx sorozatú készülékek egy rendszerbeli megoldást szolgáltatnak a közösségi antennarendszerek számára (MATV) erősítés beállítással az interferencia csökkentésére. Ezeket használják is a SMATV rendszerekben. Az at420 R82510 / AT440 R82511 erősítők stabilizált kimeneti szintje 80 dBμV , ami ideálisan kiegyenlíti a DVB-T csatornákat a multiswitch rendszerbe való bejuttatása előtt. Az MT-420 R82515 / MDX-420 R82518 modulátorok integrációjával az antennarendszerekbe videó felügyeleti adatokat vihet be, a "biztonsági csatornákba" analóg vagy digitális formában. Ez növeli a biztonságot, és védi a lakosok tulajdonát.
Ultra szelektív SAW (Surface Acoustic Wave) szűrők erősen csökkentik az interferenciát (szelektivitás 40 dB -/+ 2 MHz csatornák határán). Ezzel a funkcióval a TERRA csatorna erősítők különösen nagyra értékelhetők nehéz vételi körülmények között.
A TERRA csatorna erősítők és modulátorok magas színvonalú vételt és a rendszer megbízhatóságát biztosítják évek óta. Az at4xx sorozatú készüléket közös antenna rendszerekben használják. Ezek lehetnek (az igényektől függően):
 • két csatornás erősítő at420 R82510 - szűrés, erősítés és az antennajelek szintjének kiegyenlítése az UHF sávban (DVB-T),
 • négycsatornás erősítő AT440 R82511 szűrés, erősítés és kiegyenlítése a szinteknek négy DVB-T multiplexen,
 • szélessávú erősítő MA400 R82520,
 • Twin VSB multi-standard modulátor mt420 R82515,
 • kettős DVB-T modulátor mdx420 R82518,
 • tartozékok (tápegység DR-60-12 R82532, telepítés hardver, stb.)
Egy ilyen példa a Terra erősítőkre és modulátorokra
PoE switchek - a legegyszerűbb módja az elektromos hálózati eszközök megtáplálására. A modern IP-rendszereket is sokkal könnyebb megvalósítani a PoE technológia (Power over Ethernet) használatával. A legjobb PoE megoldásnak a kapcsolási és megtáplálási funkcióknak a beintegrálása tűnik, azaz a switchek PoE funkcióval.
A PoE technológia főbb jellemzői:
 • a megtáplálás és az adatok egyetlen kábelen keresztül történő átvitele csökkenti a kábelezési és telepítési költségeket
 • a hatótávolság legalább 100 m (a megfelelő kábelezéssel)
 • magas biztonság és a megbízhatóság, valamint - a tipikus körülmények figyelembe vétele, az áramütés veszélye nem magas (a feszültség 60 V alatt van), valamint a technológia magában automatikus tesztelési eljárásoknak van alá vetve
 • a védelmi eszközök nem felelnek meg a szabványoknak
 • könnyű telepítés
Az ULTIPOWER 0288af PoE Managed Switch biztosítja a zökkenőmentes kapcsolatot 10/100/1000 Mbps Ethernet hálózatokhoz. Ez a 8x RJ45 10/100 Mbps PoE port támogatja Auto-Negotiation funkciót, RJ45 1000 Mbps port a hálózati csatlakozás elérésére és 2x SFP 1000 Mbps port, amely lehetővé teszi az együttműködést a optikai hálózatokkal. A 8 PoE port automatikusan észleli PD készülékeket, amelyek kompatibilisak az IEEE 802.3af szabvánnyal és tápegységet biztosítsanak számukra. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bővítse a hálózati lefedettséget azokon a területeken, ahol nem érhetők el a hálózati vezetékek/konnektorok, ahol hozzáférési pontokat, IP kamerákat, IP telefonokat, stb. alkalmaznak. A két SFP bővítőhely lehetővé teszi a switch integrációját az optikai hálózatokhoz .
Egy példa a ULTIPOWER 0288af N29983 PoE switch menedzselésére


Optikai szálak telepítő dobozokban. A rézből felépített rendszerekből az optikai rendszerekbe való átmenet tűnhet nehéznek sok szerelő számára az alacsony feszültségű rendszerek esetében. A szokások és a több éves gyakorlat a réz rendszerekben eltöltött idő után gyakran kiderül, hogy nagy probléma az optikai hálózatok esete. Az egyik alapvető készséget minden FTTx telepítőnek ki kell dolgoznia az optikai szálak elvezetésével kapcsolatos terveket. Ez vonatkozik a futó kábelekre, falak, vezetékek és védő csövek és azok végeinek kialakítása a kábelrendezők és szerelési dobozok. Ez utóbbi feladat általában a legnehezebb.
A száloptikai rendszerekhez szánt elosztó ​​keretek és dobozok célja, hogy egyszerűsítse a telepítő munkáját, amennyire csak lehet, miközben javítja a kábelek és szálak megfelelő szervezését. Minden elosztó- és végdoboz három jellegzetes eleme: hely a bejövő és pigtail szálaknak, toldók védelmére fenntartott terület, tartó adapterek számára.
A szálak és toldók elrendezése egy L54041 dobozban.
A bal oldali ábrán látható a tálca a bejövő kábellel, toldókkal és pigtail kábellel.
A jobb oldali rajz a doboz alsó részét mutatja be (a tálca csuklós)
kábel szereléssel, adapterekkel és csatlakozókkal.
A diagramok a fenti példában bemutatják rostok és szerelési alkatrészek elrendezését a ULTIMODE TB-04B-2 L54041 boxban. A bejövő kábel belép a dobozon keresztül a kábel szerelvénybe a legnagyobb keresztmetszetű területtel. A szerelvény megvédi a kábelt a mozgó, letekeredő tartó komponenseket - a cső, hüvely vagy rúd - a doboz testéhez rögzítve. A szálak a tálcán vezetődnek, végigmennek egy erre kialakított lyukon. A tálca tartja fent a szálakat, és a szeleteket, amelyek rögzítve vannak, hogy megakadályozzák elfordulást. A többlet pigtail szálak is tárolhatók a tálcán, amelyet elvezetnek egy speciális csuklópánton egy lyukon a tálcába, hogy elérjék a szerelvényt a rendezett adapter profilok.
Regions Of Interest (ROI) a Hikvision IP kamerákban. A Hikvision IP kamerák DS-2CD2xxx sorozata a V.5.2.0 firmware verzióval vagy magasabbal is ellátták további videó-elemzési funkciókat. Ezek közül az egyik ROI (Region Of Interest) funkció. Ez a funkció "kibontja" a kép egy részét, amelyet jobb minőségben továbbit, mint a többit. Általában, a töredékek különösen fontosak megfigyelési célok szempontjából és így magasabb követelményeket ír elő a képminőségre.
A ROI funkció használata ajánlott abban az esetben, ha a kapcsolatok sávszélessége elegendőnek mutatkozik a teljes kép továbbítását illetően, a legjobb minőségben. Ennek a funkciónak köszönhetően, a legfontosabb darabja a képnek tartalmazza az összes szükséges adatokat, míg a fennmaradó rész tömörebb.
Egy screenshot a Hikvision DS-2CD2032-I K1764 kamerából, amit a ROI alakított ki a bal oldalon.
Átviteli paraméterek: 25 fps, bitráta 512 kbps, felbontása 1920x1080.
A jelenlegi verziót a felhasználó aktiválhatja egy régióban a fő streamben és egy másodlagos streamben. A kép minősége a régióktól függetlenül be lehet állítani a tartományon belül 1-től 6-ig (minél nagyobb a szám, annál magasabb a minőség).
IP CCTV rendszerek - megfigyelési adatok rögzítése, amikor a LAN nem működik. Az IP CCTV rendszerek esetében a lehető legmagasabb fokú védelem szükséges a megfigyelési adatok védelmében. A professzionális monitoring rendszerekben, ahol az elsődleges cél a megbízhatóság biztosítása érdekében számos biztonsági funkciót iktattak be, amelynek célja a hibamentes működés a körülményektől függetlenül. Abban az esetben, ha egy NVR meghibásodik, az adatokat lehetséges egy felesleges eszközre rögzíteni. A LAN összeomlásakor az anyagot lehetséges rögzíteni egy micro-SD kártya telepítésével közvetlenül az IP-kamerákba. Ilyenkor számításba veszik a videó streamet, hogy nem tudja elérni az NVR-t, mert hálózati hiba következett be.
Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Memóriakártya microSDHC 32GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DIP NVR Hikvision DS-7608NI-SE19HDD SEAGATE 3TB ST3000DM001 7200.12 XT 64MB SATA3
IP CCTV rendszer, két módszerrel az adatok archiválására
A sorozat olcsó Hikvision DS-7600NI-SE NVR plusz Sunell IP kamerákat felszerelték GOODRAM memória kártyákkal, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csökkentsék a költségeket IP CCTV rendszerekben, miközben a megosztott biztonsági mentést biztosítja a felügyeleti adatoknak mindegyik kamerában. Minden Sunell IP kamera helyben rögzíti az adatokat az SD kártyákon. A Hikvision NVR értesítheti a rendszerirányítót a LAN meghibásodásáról például egy riasztó hanggal.
Új termékek a DIPOL-nál
6 eres jelkábel: YTDY 6X0.5 [100m]
6-eres jelkábel: YTDY 6X0.5 [100m] a J8606 felhasználása riasztó és kaputelefon rendszerekben ajánlott.
Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)
Az acél műholdas antenna a TRIAX 115 TD A9646 (100 cm x 105 cm), egy acél parabolaantenna nagyon jó paraméterekkel és kiegészítőkkel, amelyek segítik a telepítőt, hogy gyorsan és határozottan tudja felszerelni. A reflektora a tükörnek horganyzott acél és porszórásos poliészter festék védelemmel van ellátva. Mindkét réteg kiváló védelmet biztosít a korrózió ellen. A rögzítő elemek és az LNB kar szintén horganyzott acélból készült.
Vezeték nélküli elérési pont: RouterBoard SXT-5HPnD (802.11n 5GHz 16dBi 2x2 MIMO 3. szint)
Vezeték nélküli elérési pont: RouterBoard SXT-5HPnD A RouterBoard SXT-5HPnD egy komplett berendezés (CPE) (ang. Customer Premises Equipment) kategória, kompatibilis a 802.11n szabvánnyal. Az 5GHz-es sávban működik a MIMO 2x2 technológiát használva, dupla polarizációjú antennával 16 dBi nyereséggel és egymástól elválasztott polarizáció 35 dB. A RouterBoard SXT-5HPnD hozzáférési pontok általában kliens állomásként működnek és fel lehet használni pont-pont közötti kapcsolatok építéséhez is.
Újdonságok
2014. szeptember 30. - új tréningek a DIPOL-ban. Az ingyenes képzések Lengyelországban kiterjednek az új témákra, mint a gyakorlati konfigurációja az IP CCTV rendszereknek és amik kapcsolódónak az F&Home rádiós rendszerekkel az intelligens otthonokkal kapcsolatosan az épületekben. Más témák tartalmazzák a SMATV és száloptikai rendszerek tervezését az új épületekben az előírásoknak megfelelően Lengyelországban, amelyet körülbelül két évvel ezelőtt vezettek be.
Tanfolyamok telepítők részéreÉrdemes elolvasni
Hogyan védhető meg az otthoni LAN? Voltak idők, amikor az internethez csak egy vagy két PC volt csatlakoztatva az otthonokban. Jelenleg az otthoni hálózatokban gyakran számos eszköz csatlakozik, mint például a router vagy switch, több számítógép, televízió(k), a hálózati meghajtó(k), konzol(ok), kábeles, vagy műholdas set-top box és médialejátszó(k). Az otthoni hálózat bővülése során fontos figyelemmel lenni a hálózat túlfeszültség elleni védelmére, valamint az elemi károk okozta problémák kivédésére.... bővebben
HDMI Kábelek, switchek, splitterek, extenderek - SIGNAL HD
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI