KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 32/2014 (2014. október 13.)
Mesterséges pacemaker, akkora mint egy rizsszem ... Áttörés lenne az orvostudományban? A Stanford Egyetemen kutatóinak irányítása mellett az Ada Poon kifejlesztett egy módszert az eszközök vezeték nélküli áramellátásra, amelyeket mélyen az emberi szervezetben helyeztek el. Ez a technológia alkalmas a pacemaker áramellátására vagy bármely más stimulátor és érzékelő számára alkalmazni. A miniatürizálásból kifolyólag lehetségessé válik az akkumulátorok megszüntetése és ezután egy "kvantum ugrást" tegyenek a gyógyászat területén. Speciális tesztek azt mutatták, hogy a sugárzás használata biztonságos az emberi egészségre.
Az első készülék az új koncepciójú tápegységen alapszik, a pacemaker mérete pedig akkora, mint egy rizsszem. A készülék vezeték nélküli töltője egy hitelkártya méretű elem, amelyet a páciens testén helyeznek el.
A kifejlesztett technológia alapja az elektromágneses sugárzás. Eddig, figyelembe vették az adó és a vevő közötti távolságot és az elektromágneses mezőt felosztották "közeli mezőre" és a "távoli mezőre". Ez utóbbit a "normál" elektromágneses sugárzást használják bármely rádió kommunikáció esetében, azonban az élő szervezetekben így ezt nem lehet használni és az energia terjedése is biztonsági korlátok közé esik, alacsony a hatékonysága. A "Near Field" technológiát alkalmazzuk akkor, amikor az elektromos fogkefét, vagy hallással kapcsolatos implantátumokat töltjük. A nagyon rövid hatótávolság miatt nem lehet használni ezt a megoldást, hogy az energiát mélyen az emberi testben található implantátumokba juttassuk, történetesen egy szívritmus-szabályozóba.
A Ada Poon csapata úgy határozott, hogy kombinálják mindkét típusú mezőt, amely egy úgynevezett "mid-mező" lett. A "középső mezőben" a hullámok elérhetik az emberi szervezetbe beépített implantátumokat, és a sugárzási szint is biztonságos az emberi egészségre. Az energiaforrás hullámait úgy képezték ki, hogy azok jelentősen ne verődjenek vissza, vagy ne nyeljék el a szövetek és az implantátumot megfelelő szinten érje el.
A pacemaker vezeték nélküli töltési rendszert sikeresen tesztelték a disznókon és a nyulakon. Jelenleg a kutatók arra készülnek, hogy az első vizsgálatokat az embereken is elvégezhessék. Feltételezve, hogy sikeres lesz a teszt, akkor még néhány év szükséges, hogy az összes formai követelmények teljesítve legyenek és csak akkor kerülhet a rendszerbe és a kereskedelmi piacra.
A lehetséges áttörés az orvostudományban nem csak a miniatürizálása a jelenleg használt eszközöknek, hanem "kevesebb sebészet" és jobb életminőséget, kényelmet adni a betegeknek. A technológia kis mértékben megváltoztatja a módszereket a különböző betegségek és rendellenességek gyógyítására. A meglévő gyógyszeres kezeléseket lehetséges kiegészíteni vagy helyettesíteni különféle ideg vagy izom stimulációval, gyakorlatilag non-invazív módszerekkel A fejlesztők úgy vélik, ennél a technológiánál a következő lépés az lesz, hogy létrehoznak egy új generációs programozható mikrochipet, amely figyeli az élet minden funkcióját, miniatűr elektro-stimulátort helyeznek közvetlenül az agyba, valamint drug-eluting készüléket ültetnek be az emberi test konkrét területeire.
Hogyan lehet az audió és videó jeleket átalakítani digitális DVB-T csatornákká? A alapsávi audió és videó jeleket, érkezzenek azok bármilyen A/V készülékről könnyen szét lehet osztani az antennarendszerben DVB-T csatorna formájában. A követelményektől függően, a megoldás alapja lehet az egyik dedikált eszköz: DVB-T modulátor Signal-350 R86350 DVB-T modulátor TERRA mdx420 R82518, vagy MPEG-2 kódoló Terra MD-331 R81713 és DVB-T modulátor Terra TRX-360 R81709. A DVB-T modulátorok átkonvertálják az analóg videó/audió jeleket (RCA csatlakozókkal) a DVB-T csatornákra SD felbontást/minőséget biztosítva.
 

 
MegnevezésMD-331
TRX-360
mdx420Signal-350
KódR81713
R81709
R82518R86350
Bemenetek3x (V+L+R) - RCA cable2x (V+L+R) - RCA1x (V+L+R) - RCA; USB
MegvalósításMMH-3000 fejállomás összetevőiTERRA csatornaerősítők vagy egyetlen eszközegyetlen berendezés
Multiplexek száma111
SD/HDSDSDSD
Max kimeneti szint[dBμV]908597
Megjegyzésmaximum bit rate nem lehet több 29MbpsOLED kijelzőLCD kijelző
Az MD-331 R81713 modult az MMH-3000 fejállomásba tervezték (a bázisállomás UC-380 R81700). Ez a kódoló átalakítja az analóg videó/audió jeleit analóg kameráknak, videó lejátszóknak, stb MPEG-2 transport stream kódolt jelekké. A transport streamek ezután beépülnek a TRX-360 R81709 DVB-T modulátorba (COFDM) és elosztja egy RF hálózatba DVB-T multiplex csatornaként. Két MD-331 modul és egy TRX-360 6 SD csatornát oszt el egy DVB-T multiplexen.
Az mdx420 R82518 DVB-T modulátor egy professzionális eszköz, amely ötvözi a további audió/videó jeleket egy közös antennarendszerbe. A jelek kamerából, multimédiás lejátszókból, számítógépekből, DVD lejátszókból, műholdvevőkből, stb. érkeznek. A készülék két videó/audió csatornával rendelkezik (két független szett A/V bemenettel két A/V forrás csatlakozására). A DVB-T RF csatorna kimenete mindkét A/V jeleit egyetlen multiplexen továbbítja.
A Signal 350 modulátor R86350 átalakítja a bemeneti A/V jeleket egy DVB-T csatornára. A készülék egyik forrása a videó alapsávi jel (CVBS) és az LF audió jelek (L + R). A modulátor USB-porttal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a forrás anyagot .ts formátumban felvenni és azonos vagy más anyagot ebben a formátumban lejátszani. Ez a megoldás lehetővé teszi, például a TV reklámok a kiválasztott csatornák elosztását egy szállodában vagy egy hipermarket TV rendszerében, és lejátszani ezeket bármilyen televízión - anélkül, hogy további médialejátszókat vagy PC-ket használna.
Hogyan lehet szabályozni az izzó fényét anélkül, hogy az ágyból kiszállnánk? A leggyakoribb felhasználása az exta free moduloknak a távirányítós világítás vezérlés. Az alábbi ábrán az RDP-01 F5301 vezeték nélküli fényerőszabályzó vezérli az F5112 2-csatornás távvezérlőt. A készlet lehetővé teszi a főfényforrás be/kikapcsolását és a fényerő szabályzását a szobában. Az ilyen funkció különösen hasznos az idős vagy fogyatékkal élő emberek számára, akik nehezen mozoghatnak a szobában.
1-csatornás rádiós fényerőszabályzó: Exta Free RDP-012-csatornás távvezérlő: Exta Free P-257/2
Világítás vezérlő EXTA FREE rendszer.
A gyengélkedő és ágyhoz kötött személy be/kikapcsolhatja a világítást a szobában.
A szálak rendezése az optikai kábelekben. Egy optikai kábel végén több szálat találunk, amelyet a telepítőnek figyelni kell, hogy a megfelelő sorrendben illessze be a szálakat a kábelrendezőbe vagy a szerelvény dobozba. Számos szabvány létezik ebben a kérdésben, és bár nincsenek általános szabályok, azonban a következetesség ezen a területen lehetővé teszi a problémák gyors elkerülését abban az esetben, ha hálózatban karbantartás vagy bővítés történik.
Az optikai kábelezésnél érdemes végrehajtani az európai szabványok egyikét, vagy a zárt megoldások esetében a kábelt gyártó vagy nagy távközlési szolgáltatók megoldásait, receptjeit. Az alábbi táblázat a leggyakrabban használt szabványokat mutatja be a szálak elrendezését az optikai kábelrendezőkben.
Érdemes megjegyezni, hogy bekerült egy külön szabvány, amely időt és pénzt takarít meg az optikai hálózat bővítésében. Az egymást követő csatlakozási pontokon a telepítőnek nem kell tapasztalatilag ellenőrizni sorrendben a szálakat a meglévő kábelrendezőkben és ezáltal elkerülheti a problémákat a hibás kapcsolatokban (különösen, amikor az illesztések zárt patch panelekben kerülnek be és enélkül nézi a szálak sorrendjét.)
Hot Spare funkció a Hikvision NVR-ben. Nagyobb modellek a Hikvision NVR, például a DS-7732NI-ST K2432, kiegészítő funkciókkal bővültek, amelyek különösen hasznosak nagyobb IP CCTV rendszerekben. Ezek közül az egyik a Hot Spare funkció, amely tolerálja fokozottan a rendszer hibáit az Ethernet hálózatokban és ezáltal javítja az általános megbízhatóságát.
IP kamera mennyezetre Hikvision DS-2CD2132-I (3 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera mennyezetre Hikvision DS-2CD2132-I (3 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)IP kamera mennyezetre Hikvision DS-2CD2132-I (3 MPix, 2.8 mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)IP kamera kompakt Hikvision DS-2CD2012-I (1.3 MPix, 4 mm, 0.01 lx, IR 30m-ig)Switch TP-LINK TL-SG3424P JetStream 24x10/100/1000 Mb/s (PoE) 4xSFP 100/1000 Mb/sSwitch TP-LINK TL-SG3424P JetStream 24x10/100/1000 Mb/s (PoE) 4xSFP 100/1000 Mb/sSwitch TP-LINK TL-SG3424P JetStream 24x10/100/1000 Mb/s (PoE) 4xSFP 100/1000 Mb/sIP NVR Hikvision DS-7732NI-ST (32ch, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)IP NVR Hikvision DS-7732NI-ST (32ch, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)IP NVR Hikvision DS-7732NI-ST (32ch, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)IP NVR Hikvision DS-7732NI-ST (32ch, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)
A Hot Spare funkció alkalmazása IP CCTV-hálózatban Hikvision NVR összetevőkkel.
Ebben az esetben, ha kapcsolati hiba lép fel, a megfigyelési adatokat a tartalék NVR menti.
A rendszert egy további NVR-el kell megtámogatni. Aktiválása után a Hot Spare funkció esetében az NVR "felesleges" felvevőként működik. Normál módban nem ment semmit - csak akkor működik, és csak abban az esetben, ha sérült a kapcsolata bármelyik "fő" NVR-nek és a megfelelő kapcsolás után átveszi a felvételt. Amikor a kommunikáció helyreáll, a hiányzó felvételeket átadja a fő NVR-nek(szinkronizálás). A Hot Spare funkció felhasználható a hálózatokban akár 32 NVR esetében is.
Hogyan kell beállítani az e-mail értesítéseket a Sunell kamerákban. A Sunell kamerák K1634, K1637, K1680, K1681, K1685, K1691, K1695, K1697, K1698 lehetséges kiválasztani az értesítéseket a felhasználók/szolgáltatók számára e-mailekben. Indítsa el a e-mail értesítést, a rendszergazda/felhasználónak kell egy e-mail fiók az e-mailek küldésére (például Gmail), és:
  • Adja meg az SMTP kiszolgáló címét (smtp.gmail.com);
  • Adja meg az SMTP szerver portot (Gmail: 465), és válassza az SSL lehetőséget a Transport Mode mezőben;
  • Írja be a Felhasználónevet és a Jelszót, amit korábban létrehozott az e-mail fiókjában;
  • Írja be a teljes Feladó E-mail címet;
  • Írja be a fogadó_E-mail_címeketX felsorolni az e-mail címét a címzetteknek.
E-mail értesítést küld a címzetteknek és rögtön tájékoztatja a riasztási eseményekről, amelyeket a kamera érzékelt mint a:
  • mozgás
  • külső riasztás vált ki
  • felvétel meghibásodás
Új termékek a DIPOL-nál
Elérési pont OmniTIK UPA-5HnD 5GHz, MikroTik, 400mW MIMO 2x2, 802.11a/n
OmniTIK UPA-5HnD N24110 az időjárási viszonyoknak ellenálló 802.11a/n hozzáférési pont, MIMO körsugárzó antennával, kettős polarizációval. A termék kiváló kiegészítője a RouterBoard SXT-5HPnD N24115, vagy bármely más, a 802.11a/n működő készüléknek az 5 GHz-es sávban. Maximális kimeneti teljesítménye a 802.11a/n adónak 400 mW. Az OmniTIK UPA-5HnD támogatja NV2 TDMA technológiát, amely lehetővé teszi akár a 200 Mbps adatátviteli sebességet.
IP NVR Hikvision DS-7616NI-SE
IP NVR Hikvision DS-7616NI-SE K2216 egy modern IP hálózati videó felvevő képes figyelemmel kísérni a felvételét és a lejátszását a képeknek 16 IP kamerából megapixeles felbontással 25 fps képváltással mindegyik kameráról. Ez az önálló NVR VGA és HDMI kimenetei közvetlenül csatlakoztathatók a monitorhoz, anélkül, hogy szükség lenne egy további számítógépre. Köszönhető ez a beágyazott Linux operációs rendszernek, ami szavatolja az NVR stabil működését és számítógépes vírusokkal szembeni ellenállást.
Vandálbiztos IP kamera: Hikvision DS-2CD2312-I (1.3MP, 2,8 mm-es, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Vandal-proof IP Camera Hikvision DS-2CD2312-I K1742 kamera egy új sorozata a Hikvision termékeknek - HiWatch. Ez a sorozat a kis költségű eszközök közé tartozik az IP kamerák és IP NVR-k között és bárki számára ajánlott, aki kedvező áron, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne kiépíteni. A DS-2CD2312-I kamera kiváló minőségű, 1,3 megapixeles CMOS-érzékelővel rendelkezik és tökéletes videót biztosít még gyenge fényviszonyok között is.
Újdonságok
2014. október 3. - A Signal HD HDMI to IP konverter a SatKurier díjazottja 2014. A 10. Digitális Televíziós Kiállítás a SAT Krak 2014 bezárt. 19 kiállító cég vett benne részt - gyártók és a forgalmazók az elektronika, műsorsugárzó szervezetektől. Ez éveb a DIPOL cégnek ítélték oda a Signal HD HDMI-IP konverter RC extender H3606 "Legjobb Kiegészítők" díjat ebben a kategóriában. A standunkat tömegesen keresték fel a digitális televízió és rádió iránt érdeklődők, szerelők és a diákok a műszaki iskolák, valamint a nagy számú felhasználó.
A SatKurier Dija 2014 a Signal HD HDMI to IP konverter
Érdemes elolvasni
Multiswitch SMATV rendszer 300 felhasználó számára Bierun-ban, Lengyelországban Az alábbi ábra (kattintson a képre) egy független SMATV rendszer dizájnt mutat be, a város öt többlakásos épületében. Minden épület 60 apartmannal rendelkezik és a felhasználók hozzáférhetnek a műholdas csatornákhoz két műhold pozícióból (Hotbird 13.0E és Astra 19.2E), valamint a földi adásokhoz - DVB-T csatornák és FM rádiójelek. Minden épület SMATV rendszere áll egy parabolaantennából (110 cm átmérővel és két QUATRO fejjel, melyre tökéletesen megfelel az A9658 és az A98266), egy földi TV antennából (DIPOL 44/21-69 TRI-DIGIT A2670), egy FM antennából (A0221), egy sor ALCAD csatornaerősítőből és multiswitcheken alapuló RF elosztó hálózatból. A multiswitchek a TERRA MSV sorozatból származnak. Az egész rendszert az E-SBL.NET SP. Z O. O, Chelm SLASKI cég telepítette.... bővebben
Ábra a multiswitch SMATV rendszerről az 5 lakóépületben
WD1 felbontás - tovább növeli a képminőséget
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI