KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 35/2014 (2014. november 3.)
Egy lépéssel közelebb a szupergyors kvantum számítógépekhez. Az University of New South Wales kutatói két új típusú kvantum bitet (qubit) hoztak létre, amely biztosítja a 99% feletti számítási pontosságot, amely rendkívüli eredménynek minősül a kvantum számítástechnika terén. Ez egy nagy áttörést jelent, mert eddig a kvantum számítógépeken meg kellett ismételni ugyanazokat a műveleteket többször, hogy a megfelelő átlag érték eredményeket megkaphassák.
forrás: truthdig.com
A Qubitek elemi részecskékből állnak, például elektronok vagy fotonok. Összehasonlítva a bittel, azok nem érik el végleges értéket (0/1), de bármilyen szuperpozíció két kvantum állapotból áll. Az ausztrál kutatók által létrehozott 2 új qubit természetes foszfor atomjaiból és speciálisan előállított szilíciumból áll. A foszfor atomok már egy vékony rétegbe rendeződnek a tiszta szilícium eltávolítása után belőle izotópok lesznek, amelyek felelősek a mágneses mezőt érintő műveleti pontosságnak.
A D-Wave Systems által tervezett 128 qubites szupravezető>forrás: wikipedia.org
A kvantum számítógépek nem helyettesítik a hagyományost (legalábbis nem a közeljövőben). Ezek ideálisak a megismételhető számítási műveletek számos változóival. A "normál" számítógép kiszámítja a függvény értékeit a megadott változóknak. Ebben az esetben a kvantum számítógép az összes eredményt egyszerre biztosítja, a bemeneti értékek minden sorozatának. Más szóval a kvantum számítógép képes az összes műveletet egy lépésben elvégezni, míg a normál számítógép sok lépésben megismétli a műveleteket. A fő alkalmazási területek közé tartozik az adattitkosítás, a pénzügyi adatok elemzése és a fizikai folyamatok modellezése.
Kompressziós BNC csatlakozók a Platinum MASTER sorozatból. Csatlakozók általában nincsenek jelentős költségbeli kihatással az antenna vagy CCTV rendszerek számára, azonban elengedhetetlen a jel minősége és megbízhatósága szempontjából az ilyen rendszerekben, ami növelheti vagy csökkentheti a szerelési munkát. A legnépszerűbb fajtájú csatlakozók a professzionális alkalmazásokban a kompressziós csatlakozók, amelyeknek adott esetben a szerelésük sokkal gyorsabb és sokkal megbízhatóbbak, mint a többi csatlakozók esetében. A minőségi BNC csatlakozók különösen fontosak a professzionális CCTV rendszerekben. Az instabil kapcsolatok problémákat okozhatnak már a rendszer indításakor is, és a problémák csak szaporodhatnak a jövőben. A szabadban telepített csatlakozók ki vannak téve a korróziónak, ami ahhoz vezethet, hogy jelentősen romlik a jel minősége. A nagy hőmérséklet-ingadozások megbonthatják a csatlakozókat. Ez elfogadhatatlan, különösen olyan fontos alkalmazások esetében, mint például a videó megfigyelő rendszerek a bankokban és a városokban.
Azért, hogy a modern létesítmények kihívásainak és elvárásainak eleget tegyünk, a DIPOL bevezette BNC csatlakozók értékesítését a MASTER Platinum sorozatból: E8275 RG-59 kábelre, E8276 RG-6 kabelre, és a E8277 TRISET-113 kábelre.
Kompressziós csatlakozó BNC 59 MASTER Platinum RG-59 kábelre (CAMSET)
Kompressziós csatlakozó BNC 6 MASTER Platinum RG-6 kábelre
Kompressziós csatlakozó BNC 113 MASTER Platinum Triset-113 kábelre
Platinum 59 MASTER E8275
kompressziós CAMSET/RG-59-re
Platinum 6 MASTER E8276
kompressziós RG-6-ra
Platinum 113 MASTER E8277
kompressziós TRISET-113-ra
Megfelelő tervezéssel és kiváló gyártási pontossággal a MASTER csatlakozók kiküszöbölik a problémákat az ajánlott kábelek végére szerelve. A szerelési mód garanciát biztosít a kapcsolat számára minden helyzetben, különösen a csatlakozók/bontásakor (becsavaráskor/ kicsavarásakor az aljzatból). A dupla kerek tömörítés megakadályozza a víz behatolását. A csatlakozók kábelekre való tömörítéséhez egy univerzális tömörítő szerszám szükséges E80076.
Melyik vezeték nélküli router alkalmas 60 Mbps sebesség fölötti működésre? A szélessávú hozzáférési technikák fejlesztése, az internetszolgáltatók által kínált sebesség folyamatosan növekszik. Ma, a maximális letöltési sebesség gyakran eléri a 30 Mbps, 60 Mbps vagy akár 120 Mbps.
Ahhoz, hogy a nagy sávszélességet használni tudjuk az otthoni vezeték nélküli hálózatokban, szükség van egy vezeték nélküli routerre, mely rendelkezik a megfelelő hozzáférési pontokkal. A még mindig népszerű 802.11b/g szabvánnyal működő eszközök (elméletileg akár 54 Mbps-el), valójában csak 23-24 Mbps-re képesek. Ez nem egy optimális megoldás a gyorsabb internet kapcsolathoz. Hatékonyabbak a 802.11n-t támogató eszközök, a legegyszerűbb 150 Mbps-tól, szimpla antennával (valós átvitel akár 60 Mbps), a rendkívül hatékony MIMO eszközökig, melyek elméleti határa 300 Mbps (valós átvitel 120 Mbps-ig).
Az alábbi táblázat néhány beépített AP-val rendelkező vezetéknélküli routert mutat be, melyeknek célja a nagy sebességű kommunikáció.
 
MegnevezésTL-MR3420TL-WR841NTL-WR1043NDTL-WDR4300
KódN2957N3250N3253N3260
WLAN standard
802.11n 
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n 
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n 
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n 
300/450 Mb/s
2.4 / 5 GHz
MIMO2T2R2T2R3T3R3T3R
USBVanNincsVanVan
FTTH - optikai vonalak végződései apartmanokban. Az optikai szálak telepítése házakban és lakásokban az esztétikai és biztonsági kérdésekről is szól. A rost csatlakozókat megfelelően védeni kell és úgy kell elrendezni, hogy gyakorlatilag lehetetlen belülről megvizsgálni azokat. Az új épületekben a szabványos szerelés a süllyesztett megoldás. Az ULTIMODE száloptikai aljzat (végponti doboz és előlapok) megfelelnek ezeknek a követelményeknek.
Az előlapok felépítése (duplex L53002 és L53001 simplex)
biztosítja a biztonságos becsatlakozását/szétbontását az optikai kábeleknek.
Az ULTIMODE TB-05W doboz kiegészíti a TB-01W L53001-et és a TB-02W L53002 előlapi táblát. Az előlapi táblát egyoldalas vagy kétoldalas adapter tartására tervezték, amely lefelé irányul (szögben). Ez azt jelenti, hogy a nem védett adapter lecsatlakoztatott kábellel nem a szoba belseje felé, hanem valahol a padlóra néz.
Az aljzatok kiváló minőségű műanyagból készültek és kiválóak az otthoni telepítéshez.
RTSP stream IP kamerákból és NVR-ből. Az IP kamerák és hálózati videó felvevők RTSP videó streamot hoznak létre. A Real Time Streaming Protocol általánosan használt alkalmazás a média streaminggel kapcsolatosan. Nagyon sok módja van a videót konvertálni elérhető formában több felhasználó számára. A videó által sugárzott RTSP stream lejátszható számos általánosan elérhető alkalmazással vagy plug-in telepítve a böngészőkkel. Az egyik legnépszerűbb program a VLC média lejátszó, egy másik lehetőség pedig pl. az RTMP stream átalakítása, amelyet közvetlenül be lehet a weboldalakba ágyazni.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)
Signal HDC-110P K1806 2MP olcsó IP kamera RTSP streamet generál, amely lejátszható VLC-vel
Az alábbi táblázat listája bemutatja az RTSP streaming paramétereit az IP eszközöknek különböző gyártóktól.
Signalrtsp://ipaddress:554/0/1

ipaddress – IP address of the device
554 - RTSP port
0/1 - main stream 
0/2 - additional stream (2nd stream)

Sunellrtsp:// ipaddress :554/snl/live/1/1/
ipaddress - IP address of the device
554 - RTSP port
1/1 - main stream , 1/2 additional stream (2nd stream)
Hikvisionrtsp://ipaddress/videotype/ch number/streamtype/av_stream
ipaddress - IP address of the device
videotype - mpeg4 or h.264 encoding 
number - channel number
streamtype - main  or sub (subsidiary, 2nd stream)
Új termékek a DIPOL-nál
Modulátor Signal-352 2xA/V-COFDM (DVB-T)
Modulátor Signal-352 2xA/V-COFDM (DVB-T) R86352 két analóg forrásból érkező RCA bemeneten (kompozit videó jel), S-Video bemeneten, vagy RCA bemeneten a komponens videó jeleket alakítja át. Továbbá, minden útvonal két RCA bemenetet tartalmaz a bal és a jobb oldali audió csatorna számára. A készülék multiplexei az audió-videó jeleket mindkét útvonalból egy RF multiplexet két DVB-T csatornával alakít ki.
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5", SATA3/600, 64MB) M89285 - A PURPLE sorozat Western Digital merevlemezeket CCTV rendszerekben való használatra tervezték 24/7 működési módban. A sorozat kiváló teljesítményt, nagy kapacitást és hosszú távú megbízhatóságot biztosít. A meghajtók non-stop rendszerekkel együtt működhetnek audió és videó feldogozására és rögzítésére, különösen professzionális CCTV rendszerekben, bármely platformon (NAS rendszerek, PC-k, önálló DVR).
Kompakt IP kamera: HIkvision DS-2CD2010-I (1.3MP, 4mm, 0.01 lx, IR up to 30m)
Kompakt IP kamera HIkvision DS-2CD2010-I K1762 a Hikvision termékek egy új sorozatából való a - HiWatch. Ez a kis költségű eszközök sorozata, az IP kamera és az IP NVR ajánlott bárki számára, aki alacsony áru, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne építeni. A DS-2CD2010-I kamera el van látva kiváló minőségű 1,3 megapixeles CMOS-képérzékelővel, ami biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is. Különlegessége ennek a modellnek a kicsi méret - a hossza csak 14 cm.
Újdonságok
2014. október 21. - DIPOL a Romanian Security Fair. A DIPOL kínálata vonzerejében is megerősítette a román biztonságtechnikai vásárt, amelyre Bukarestben kerül sor 2014. október 8-10 között. Nagy érdeklődés volt az eszközök vezeték nélküli továbbítására, videó kamerák, kapcsolók, HDMI osztók és átjátszók, az analóg és digitális TV modulátorok, kompressziós csatlakozók és kábelek a távközlési létesítményekben. A szerelők, akik meglátogatták a standot különösen érdeklődtek a Signal HDMI IP konverter és ULTIAIR hozzáférési pontok iránt. A standot a DIPOL CONNECT romániai forgalmazónk képviselte, amelyet több mint 2000 ember keresett meg.
Érdemes elolvasni
Építőanyag raktárak IP videó felügyelete. Egy 48db megapixeles IP kamerából álló videómegfigyelő rendszert telepítettek egy újonnan megnyílt "Grupa PSB SA" raktárban, Tarnobrzeg-ben, Lengyelországban. A csoport 14 éve működik a piacon és az egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő értékesítési hálózat Lengyelországban. Jelenleg a csoport több mint 300 kis- és közepes családi vállalkozásból áll szerte Lengyelországban, több mint 420 építőanyag telephellyel, 127 raktárral és 16 PSB-Profi szolgáltató központtal. Az összes vállalkozás több mint 10 ezer embert foglalkoztat.
Az IP CCTV rendszer a Tarnobrzeg-i "Mrowka"-ban,
amely 12db kompakt Signal HD-200 K1810 IP kamerából
és 36db dóm Sunell SN-IPV54/14ZDR K1698 IP kamerából áll

Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI