KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 36/2014 (2014. november 10.)
1 Gbps telefonkábelen keresztül - G.fast bemegy az otthonokba. A legújabb Broadband World Forum eseményére, a világ legnagyobb szélessávú szolgáltatások szimpóziumára került sor a múlt héten Amszterdamban. A résztvevők bemutatták a legújabb trendeket az új technológiák területén, és a megoldásokat az informatikai és a távközlési piacon. Az ADTRAN cég bejelentette, hogy a G.fast megoldásokat tesztelte a szolgáltató Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben. A tesztek tartalmazzák az események FTTdp forgatókönyvét (Fiber-To-The-Distribution-Point), ahol a FTTdp csomópontokon keresztül csatlakozik az üvegszálas optikai infrastruktúra és kiosztják a hozzáférést a hálózathoz a végfelhasználók számára a hagyományos réz telefonvonalak felhasználásával. Az előírásoknak megfelelően a szabványos G.fast az "utolsó mérföld" megoldás, hogy az adatok átviteléhez a sebesség akár 1 Gbps legyen, amely úgy tűnik, hogy hihetetlen eredmény a "régi" átviteli közegekhez képest. Az első generációs eszközök ilyen jellegű áteresztőképessége akár 100 méter távolságban is lehetséges (az elosztási ponttól). Az ADTRAN rendszerezi ezt a technológiát, hogy kiegészítse FTTH (Fiber-To-The-Home) struktúrát egy olcsóbb alternatívával a teljesen szál megoldásoknál. Andrea Calvi, aki felelős az IP hálózatoknál a Telecom Itáliánál elmondta, hogy a G.fast technológia ideális megoldás lehet az elkövetkező években, és egy nagyszerű alternatívája a drága "teljes" FTTH rendszereknek.
A hálózati architektúra alapja az úgynevezett G.fast. FTTdp, az elosztási pontra.
Alternatív megoldásokat kínál, mint a VDSL, VDSL2, sőt,
G.fast nagyobb adatátviteli sebességet.
Jelenleg a Sckipio Technology cég kínálja az első G.fast chipseteket adatátvitelre alkalmas távolságra akár 250 méterre. Az első chipsetet, amely a DP3000 jelzést kapta, úgy tervezték, hogy egy optikai kapcsolat teljes kapacitása 10 Gbps, képes támogatni akár tizenhat G.Fast vonalat. A második lapkakészlet jelzése CP1000, amelyet majd a vonalak végén kell használni a G.Fast modemeknél. A British Telecom volt az egyik első vállalat, amely tesztelte a chipsetet a gyakorlatban. Az adatsebességek az elért közel 200 m távolságon keresztül 800 Mbps volt.
Vajon a G.fast technológia gátolja az FTTH architektúrát? A nagy teljesítmények együttes használata a meglévő vezetékeken biztosan kísérteni fogja a távközlési szolgáltatókat és a szélessávú szolgáltatókat.
DVB-T jelek erősítése - árbocra szerelhető előerősítők. Az árbocra szerelt (elő)erősítő az optimális megoldás abban az esetben, ha gyengék a jelek és hosszú a kábel az antenna és a televízió között. Ilyen esetekben, az antenna közelében található erősítő biztosítja a legjobban a jel megnövelését, amely garantálja a biztonságos jelszintet, amit minimálisan elvárhatunk egy beltéri erősítőtől vagy televíziónál a kábel(ek) csillapítása ellenére. Az árbocra szerelhető erősítők előnye, hogy míg a előerősítőt közvetlenül az antenna dobozába szereljük, addig ennél a típusnál lehetőség van az erősítés szabályzására is. Az egyes erősítőknek több mint egy kimenete van.
Ha vásárol egy árboc erősítőt, különös figyelmet kell fordítania a zajszintre, a zajtényezőre. Az olyan erősítőnek az alkalmazása, amelynek jelentős mértékű a belső zaja, vagy önzaja, nincs értelme ilyen célra felhasználni - az eredmény (BER és a vételi minőség, stabilitás) sokkal rosszabb lehet, mint erősítő nélkül. A zajszám nem haladhatja meg a 3 dB-t, de a legjobb erősítő, amelyik valóban egy igazi esélyt ad a TV vétel kiváló vételére még a kedvezőtlen körülmények ellenére is az, amelynek zajtényező értéke 1 dB szint alatt van.
A jól ismert európai gyártó RF berendezései a TERRA cég ABxxx árbocerősítők sorozata tartozik ide, amelyek első osztályú termékek a saját szegmensükben. A zajszint 0,8 ... 1 dB. Ezek megtáplálása 12 V DC tápegységről, vagy közvetlenül a DVB-T vevő, vagy a televízió tuneréről történik. Egyikük 3 kimenetes, így közvetlenül 3 televíziót/STB-t tud működtetni. Minden TERRA termékre kiterjed a 4 éves garancia.
 
MegnevezésAB010AB011AB012
KódR82002R82003R82004
Működési sávUHF
Erősítés [dB]152722
Bemenetek száma1
Kimenetek száma13
Zajtényező [dB]0.8< 1
Max kimeneti szint [dBuV]98108103
Erősítés beállítás [dB]-14/277/22
Visszirányú csillapítás [dB]> 10
Teljesítményfelvétel [V x mA]4.5-12 x 304.5-12 x 60
Működési hőmérséklet [°C]-20...+50
Méretek/Súly[mm/kg]89 x 107 x 43 / 0.18
Vezeték nélküli kapcsolat egy közbenső csomóponttal. Sok esetben lehetetlen megvalósítani a közvetlen kapcsolatot egyes helyek között, ezért vezeték nélkül kell csatlakozni. A legtöbb esetben a megoldás egy harmadik, közbenső csomópont kialakítása. A csomópont két AP-je, általában Ethernet kábelen keresztül csatlakozik. Ily módon, a teljes kapcsolat egy két pont-pont al-linkek kapcsolata.
Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)Access Point: Ubiquity NanoBridge M5 (22dBi 5GHz MIMO)
A vezeték nélküli kapcsolat a két pont között látótávolságban áll a két pont-pont al-linkekkel
egy csomóponttal (két Ubiquiti hozzáférési pont)
Optikai átviteli ablakok. Az adattovábbításnál optikai szálakon rendszerint egy (vagy több) "távközlési ablakot" használnak - a hullámhossz sávokban, amelyek a legkedvezőbb erre a célra. Az ablakok kiválasztása tulajdonságaik alapján történik a jel csillapítása és az átviteli közeg figyelembe vételével.
Az optikai szálakban a jel csillapításának három fő oka van:
  • hullámvezető vesztesége - az eredmények a szálak nem egységes, tökéletlen szerkezetéből, a gyártási folyamatok korlátai miatt adódnak elő. Ez vonatkozik a mag geometriájára és a nem egyenletes törésmutatóra a magban és a burkolatban;
  • abszorpció - a fényenergiát abszorbeálják a szál részecskéi; ez függ a mag szennyeződésétől a gyártási folyamat közben és a tisztaságtól; fokozott felszívódása a krómnak, réznek, vas atomoknak és különösen OH- ionoknak (nedvesség);
  • Rayleigh-féle szórás - abban áll, hogy a szórt fény az impulzusok következtében minden irányban az inhomogén törésmutató következtében a magban kisebb változások mennek végbe a sűrűség vagy az üveg összetétele következtében. A Rayleigh-féle szórás fordítottan arányos a negyedik hatványával a hullámhossznak.
Az átviteli ablakok kiválasztása a jel csillapításának paraméterein alapszik, amit az átviteli közeg okoz a hullámvezetés abszorpciója és a Rayleigh szórási veszteségekkel.
Az egyes átviteli technikák kivitelezése a speciális távközlési ablakokkal történik, például a DWDM multiplex technika főleg a harmadik és a negyedik ablakokat használja. A technika fejlődésének köszönhetően az optikai szálak gyártása során lehetséges volt, hogy csökkentsék a hatását az OH- ionoknak az 1400 nm-es hullámhossz közelében (G.652D rost), és sikerült létre hozni egy másik, ötödik átviteli ablakot.
Alacsony költségű IP CCTV rendszer családi házban. Nem is olyan régen egy családi házban többnyire csak analóg CCTV rendszerek voltak. Az analóg technológiát azért választottuk elsősorban, mert megfizethető áron érhettük el és egyszerű volt a telepítése. Azonban megváltozott a helyzet, a CCTV IP berendezések árai sokkal kisebbek, mint korábban voltak és a technológia példátlan minőségi ugrást biztosított a megapixeles felbontást illetően. Így növekszik a népszerűsége az otthoni CCTV telepítéseknél is és egyre jobban teret hódít. Erre a célra kínálunk olcsó, jó minőségű IP NVR Signal 2704 K2704 rögzítőket számos korszerű és fejlett funkciókkal.
Köszönhetően a HDMI és VGA kimeneteknek, az NVR közvetlenül csatlakoztatható a monitorhoz vagy televízióhoz. 4 kamerát támogathat és rögzíti a videót legfeljebb 2 MP (1920 x 1080 pixel) felbontásban, 25 fps keretarányokban. Az NVR-t ingyenes CMS szoftverrel lehetséges használni a központi konfigurációs és felügyeleti CCTV IP alapú rendszereknek Signal NVR-k és IP kamerákra alapozva. Továbbá, az NVR-t IE böngészőn keresztül is lehetséges menedzselni.
A K2704 NVR és négy Signal HDC-110P K1806 IP kamera kiváló és gazdaságos megoldás a családi házak védelmére. A kamerák áramellátása M1820 tápegységről, vagy távolról az átviteli kábelen keresztül csatlakozhat az N29980 switch PoE-hoz. A kamerák elrendezését az alábbiakban mutatjuk be.
PoE Switch: ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)IP NVR Signal HD 2704 (4csatorna, 40Mbps, 1xSATA, HDMI)HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA3Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)
Egy gazdaságos CCTV IP rendszer (2 MP) felügyelet egy kis ház, üzlet, iroda számára...
a Signal IP NVR, Signal IP kamerák és ULTIPOWER PoE switchekre alapozva
ANR funkció a Hikvision rendszerekben. A videó továbbítása egy IP kamerából az IP NVR-hez adatfolyam formában történik meg. Abban az esetben, ha a hálózati hiba vagy sávszélesség csökkentés következik be, az információ helyrehozhatatlanul károsodik, mert a hálózat nem puffer csomagokat küld és a kamera nem tudja azokat elküldeni. Ez az oka a növekvő népszerűségének az olyan IP kameráknak, amelyek SD/SDHC kártya rögzítési opcióval rendelkeznek.
Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)Memóriakártya microSDHC 32GB UHS-I class 10 (SD adapterrel) - Nem rendelhető!!!16-port Gigabit Switch: TP-Link TL-SG1016DIP NVR Hikvision DS-7608NI-SEHDD SEAGATE 3TB ST3000DM001 7200.12 XT 64MB SATA319
IP CCTV rendszer, két módszerrel az adatok archiválására
A felvétel redundanciája jelentősen növeli a megbízhatóságát az ilyen rendszereknek. Azonban olcsóbb kamerák, amelyek alapból a videó streamet folyamatosan rögzítik, nagyban csökkenti az élettartamát a memória kártyáknak és nem biztosítja az adatok automatikus szinkronizálását.
Az ANR ( Automatic Network Replenishment) azaz - automatikus hálózati feltöltés - által kifejlesztett megoldás esetében a Hikvision korlátozza a felvételt a kártyára, csak a problémás időszakok alatti kapcsolatra használja fel a kamera és az NVR között. Miután vége a kudarcnak, a sürgősségi felvételek automatikusan áttöltődnek az NVR-re. Tehát abban az esetben, ha megszakad az átvitel valamilyen okból kifolyólag, az üzemeltetőnek nem kell a rendszerben további lépéseket megtennie a teljes videofelvétel elérése céljából.
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2632F-I (3MP, 2.8-2mm, 0.07 lx, IR 30m-ig)
Kompakt IP kamera Hikvision DS-2CD2632F-I K1773 a Hikvision termékek egy új sorozatából való a - HiWatch. Ez a kis költségű eszközök sorozata, az IP kamera és az IP NVR ajánlott bárki számára, aki alacsony áru, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne építeni. A magas minőségű 3 megapixeles CMOS-érzékelő gondoskodik a tökéletes videóról - hűen adja vissza a színeket még gyenge fényviszonyok között is.
Kompakt IP kamera: Hikvision DS-2CD2532-I (3MP, 2.8mm, 0.07 lx, IR 10m-ig)
Mennyezeti IP kamera Hikvision DS-2CD2532-I K1721 a Hikvision termékek egy új sorozatából való a - HiWatch. Ez a kis költségű eszközök sorozata, az IP kamera és az IP NVR ajánlott bárki számára, aki alacsony áru, nagy felbontású IP CCTV rendszert szeretne építeni. A DS-2CD2532F-I mennyezeti kamera kiváló minőségű 3 MP-es CMOS-érzékelője biztosítja a tökéletes videót még gyenge fényviszonyok között is. A különlegessége ennek a modellnek a kis méret - az átmérője mindössze 10 cm.
Kompressziós csatlakozó BNC 113 MASTER Platinum Triset-113 kábelre
BNC Platinum 113 MASTER E8277 csatlakozó sárgarézből, nikkel bevonattal készül és különösen felkészített a TRISET-113 kábelek számára. Az alkalmazott anyag biztosítja a korrózióval szembeni ellenállóságot. Nagy pontossága biztosítja a kiváló minőséget és a professzionális megjelenést. A tömörítési módszer a szerelésnél nagyon egyszerű, és biztosítja a jó és stabil kapcsolatot hosszú ideig.
Érdemes elolvasni
Hogyan lehet javítani az LTE kapcsolatot? Sok országban az LTE hálózatok még nem teljesek. A teljes lefedettség általában csak a nagyvárosokban biztosított. Számos internetes felhasználó értékeli az LTE technológia előnyeit és szeretnék is használni még az elérhetőségi határok mentén is. Annak érdekében, hogy a mobilszolgáltató jele az ilyen esetekben a felhasználó számára elérhető legyen, az LTE modemhez egy külső antennát kell csatlakoztatnia, amely a mobilszolgáltató bázisállomása felé mutat. A javasolt antenna modellje a TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031, amely a 698-800 MHz, 800-960 MHz és a 1700-2700 MHz-es frekvenciatartományban működik és minden téren tökéletesen megfelel az LTE szolgáltatáshoz.
A TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031 egy kültéri, irányított logperiodikus antenna
az LTE (4G), 3G, DCS, GSM modemekhez és mobiltelefonokhoz,
7,5-10 dBi nyereséggel, a működési sávtól függően

 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI