KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 37/2014 (2014. november 17.)
A Google vigyáz az egészségünkre. A Google dolgozik azon a technológián, amely nano részecskék hatásait használja fel a betegségek detektálására (a részecskék a páciens véráramába kerülnek be a lenyelt tablettákkal), amely rögzíti azokat a megviselt kézen lévő vevőről. Az információ leolvasható a nano-részecskékből, ami segítené a korai felismerést olyan esetekben, mint a rák, valamint figyelmeztetni tudná a beteget előzetesen a tünetekből a szívroham vagy a stroke kockázatára.
Az érzékelő olvassa az adatokat a nano részecskékből
(forrás: www.bbc.com)
A rendszer feladata még a kis változásoknak is a beazonosítása a biokémiában használtaknak. A cél egy folyamatos ellenőrzése a vérnek és kimutatása pl. a ráknak az első tünetekből. A projekt vezetője Ph.D. Andrew Conrad biológus, aki egy olcsó és széles körben ma is alkalmazott HIV-tesztet fejlesztett ki.
A nanorészecskék lehetőséget nyújtanak az emberi test "szűrésére" mind molekuláris és celluláris szinten. Tervben van, hogy kidolgozzák a nanorészecskék változó színű hatásait ott, ahol túl sok a kálium, amely előjele lehet a rossz veseműködésnek vagy a nem kezelt cukorbetegségnek. A mágnesezett részecskék lehetővé teszik egy bizonyos ponton az egyszerű átadását a beteg szervezetnek annak érdekében, hogy ellenőrizhessék annak színét.
A vállalat célja az, hogy létre hozzon egy együttest, amely összegyűjti és leolvassa a nanorészecskéket egyszer vagy többször naponta. Ez a módszer a diagnózis megállapításánál minden bizonnyal mérföldkő lenne a betegség korai felismerésénél és a kezelési eljárás szempontjából.
Twin tuneres PVR vevőkészülék, egy kábellel az LNB-ről. Növekvő népszerűséggel bírnak az iker-tuneres PVR (Personal Video Recorder) vevőkészülékek, amelyek merevlemezekkel rendelkeznek és két független műholdas jel befogadására alkalmasak. Így a régebben telepített egyedi létesítményeket SINGLE LNB ki kell terjeszteni. Ha a telepítés egy másik kábel bevezetésével fizikálisan lehetetlen vagy nagyon nehéz, a jó megoldás, egyetlen LNB QUAD UNICABLE-t + TWIN LNB A98240 használata UNICABLE kimenettel.
Műholdas antenna acél: TRIAX 80 TD (80cm, sötétszürke)UNICABLE QUAD+TWIN LNB: Inverto BLACK UnicableKoaxiális kábel 75 ohm TRISET-113 PE (zselés) [1m]DVB-S/S-2 vevőkészülék: Ferguson Ariva 103DVB-S/S-2 vevőkészülék: Ferguson Ariva 103Osztó Sat 1>2F SignalOsztó Sat 1>2F SignalOsztó Sat 1>2F Signal
Példa az A98240 LNB elosztására a műholdas jelek 2 twin-tuneres műholdvevő számára
(Unicable technológiát támogatja), és 2 egyes műholdvevőhöz
Az Unicable technológia azoknak jelent támogatást, akik tervezik kiterjeszteni/egy már meglévő műholdas rendszerüket minimális szerelési munkával (akár kizárólag egyetlen kábelen keresztül, így ez lehetséges a már telepített rendszeren is elvégezni). Az Unicable kimenete 4 egyéni műholdvevő számára kínál jelet, vagy 2 twin tuneres PVR vevőkészüléknek (a vevőknek az utat biztosítani kell, hogy az Unicable technológia támogassa). Az útvonalat lehetséges elosztani két, három vagy négy sorban satos osztókkal. Érdemes odafigyelni ezen elemek megfelelő kiválasztására - a működési sáv (5-2400 MHz), és adja át a DC feszültséget a vevők bemenetéről az LNB-hez, mint például abban az esetben, ha 2 utas SAT/TV/FM splittert Signal R85122 használunk.
A A98240 LNB két önálló szélessávú kimenettel is rendelkezik és további kábelek csatlakoztathatók hozzá, másik twin PVR vevőkészülék vagy két egyéni vevő (nem kell, hogy támogassa az Unicable technológiát). Így, ebben az esetben legfeljebb 6 független műholdas jelet érhetünk el, az LNB kiküszöböli esetleg a multiswitch felhasználását.
Az ilyen jellegű megoldások esetében szükséges, hogy figyelembe vegyék a csillapítását a splitternek (6 dB). Tehát a parabola tükörnek a nyereségét és az LNB-t figyelembe kell venni, hogy a biztonságos jelszint a vevők számára megfelelő legyen.
Hogyan lehetne javítani a 4G LTE jelét? A vezeték nélküli internet-hozzáférés mobilhálózaton az egyik legcsodálatosabb, legnépszerűbb szolgáltatás. Az előfizetők körében egyre növekvő a népszerűsége a szolgáltatásnak, amelynek eredménye a mobilitás, a nagyobb teljesítmény és az alacsonyabb árak. Az abszolút fénypontja az LTE technológiának, amely lehetővé teszi az elérését az adatoknak, a díjak pedig hasonlóak vezetékes/kábel vagy WiFi hálózatokhoz.
Az LTE technológia rugalmas a frekvenciatartomány és az átviteli csatorna sávszélesség feltételeiben. Az LTE hálózat működhet a 700 MHz-es (nem városias területeken - hosszabb tartomány) és a 2,6 GHz-es (nagyvárosi területeken - nagyobb kapacitás) frekvenciasávokban. Az LTE fontos eleme a MIMO technológia (Multiple Input Multiple Output), amely több antenna alkalmazásával növeli az átvitel hatásfokát az átviteli kapcsolat mindkét végén.
Az alábbiakban bemutatott antenna a GSM/DCS/UMTS/HSDPA/LTE rendszerekhez lett tervezve, amely a 800-2170 MHz-es tartományban működik. A szélessávú és a MIMO technológiai jellemzők miatt, ez egy nagyon univerzális távközlési antenna. Csatlakoztatható a mobilszolgáltatók által adott legújabb modemekhez.
LTE MIMO antenna: ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kábel, FME aljzat)
LTE MIMO antenna ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m kábel, FME aljzat) A7057
Továbbá, a felhasználónak megfelelő antennaadaptert kell alkalmaznia. Az LTE modemek különféle antennacsatlakozókkal kerülnek forgalomba, a két legnépszerűbb adaptert alábbiakban mutatjuk be.
FME csatlakozó dugasz CRC9 (SMB) kábelre
FME dugasz - TS9 dugasz (AnyData, Sierra, ZTE, Novate, Huawei E398)
FME dugasz CRC9 (SMB) kábelhez E83200 (Huawei)
FME Sierra kábel E83205 (AnyData, Sierra, ZTE, Novatel, Huawei E398)
Diszperziós jelenség az optikai átvitelnél. Az egyik olyan jelenség, amelynek jelentős hatása van a sávszélesség csökkenésére és átviteli távolságra, ez pedig száloptikai kábelek diszperziója. Ez ronthatja a jel-zaj arányt, és növeli az átviteli hibák mennyiségét. Számos diszperziós típus ismeretes:
Öröklődő diszperzió - a multimódusú szálaknál fordul elő. Annak a ténynek köszönhető, hogy minden egyes üzemmód a másik iránya ellen hat, így a rost eléri a vevőt kissé különböző időpontokban, ami végül elmosódik, a továbbított impulzusoknál a távolság megnő és így jelentősen csökken a továbbított adatok számára a sávszélesség. A modális diszperzió is korlátozza a maximális átviteli távolságot a multimódusú szálaknak;
Modális diszperzió a multimódusú szálban
Polarizációs diszperzió - egymódusú szálaknál fordul elő. Az oka az a tény, hogy bármilyen szálnak a magja nem tökéletesen szimmetrikus (a valódi keresztmetszet nem tökéletes kör alakú), valamint a fénytörési index nem izotróp, így a függőleges és vízszintes polarizációk az utazási módnak egy kissé eltérő sebességgel rendelkeznek. Ez a jelenség korlátozza a maximális átviteli távolságot.
Polarizációs diszperzió egy egymódusú szálban
Kromatikus diszperzió - a különböző hosszúságú hullámok elérik a szálak végén a hullámvezetőt különböző pillanatokban, ami komoly problémát jelent a CDWM és DWDM technikák használatában, a több hullámhosszon történő átvitel során. Két összetevője van a kromatikus diszperziónak, anyagi diszperzió meghatározza a rost anyagának az összetételét, és a hullámvezető diszperzió pedig a rost hullámvezető indexének a profilját határozza meg.
Kromatikus diszperzió egy egymódusú szálban
Mivel a kromatikus diszperzió komponensek a hullámhossz tartományban különböznek a jelben, ez akkor lehetséges, ha a hullámhossza nulla a kromatikus diszperziónak (a fenti példában: 1300 nm). A gyártók is megváltoztathatják a gyártási folyamat során az összetevőket, a mozgó nulla diszperziós területet a régió által használt adott átviteli technikánál .
Videó felügyelete egy háznak. Tipikus követelmény, hogy a rendszer magas képminőséget biztosítson elfogadható áron. Éjjel-nappal folyamatosan kell üzemelnie kiterjedten a ház körül minden területen, valamint a kiválasztott területek belsejében. A fő feladata a megfigyelés, a kockázatok minimalizálása érdekében a betörés, lopás, rongálás (graffitik, szemetelés, stb.).
Videó transzformátor: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Moduláris dugasz, vezetékre 8 pin [1 db.] Kompakt kültéri kamera: n-cam 610 (Sony Super HAD II CCD, 600 TVL 0.01 lx, 4-9mm, IR 40m-ig, OSD)Videó transzformátor: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Moduláris dugasz, vezetékre 8 pin [1 db.] Moduláris dugasz, vezetékre 8 pin [1 db.] Videó transzformátor: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Kompakt kültéri kamera: n-cam 610 (Sony Super HAD II CCD, 600 TVL 0.01 lx, 4-9mm, IR 40m-ig, OSD)Moduláris dugasz, vezetékre 8 pin [1 db.] Videó transzformátor: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)Kompakt kültéri kamera: n-cam 610 (Sony Super HAD II CCD, 600 TVL 0.01 lx, 4-9mm, IR 40m-ig, OSD)Moduláris dugasz, vezetékre 8 pin [1 db.] Videó transzformátor: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)19Video Signal Multiplexer RV-1/2Stabilizált tápegység: ZK-25 (12VDC, 4x0.5A)Vandál védett kamera v-cam 430, Sony Super HAD II CCD, 600 TVL, 0.01 lx, 3.6mm, IR 20mCCTV hálózati DVR: HIKVISION DS-7204HWI-SH/A
A meghatározó helyek, amelyek a leginkább kiszolgáltatottak a potenciális fenyegetésekre, elengedhetetlen része a kockázatok minimalizálásának, valamint a hatékony CCTV rendszer biztosításának. Fontos a ház összes be- és kijáratának nyomonkövetése. A megfelelően kiválasztott és a telepített kameráknak képesnek kell lenniük arra, hogy lehetővé tegyék azon személyek azonosítását, akik be- vagy kilépnek az épületbe. A jó választás erre az n-cam 610 M11270 kamera. A ház belső terét a széles látószögű lencsékkel felszerelt v-cam 430 M10754 kamerákkal lehet ellenőrizni.
A legésszerűbb átviteli közeg általában az otthoni rendszerekben a csavart érpár, pl CAT 5e UTP kábel NETSET E1408. A kamerákat egy ponton UTP kábelen keresztül meghajtják és ugyanazon továbbítják a videót is. Ez lehetséges a videó adó-vevő szettekkel az Etrix 1VAP M16659 (balunok BNC csatlakozókkal és DC-2.1 / 5.5 jack használatával). A felügyeleti videót a Hikvision DS-7204HWI-SH/A DVR M72804 a WD1 felbontásban 25 fps. mellett rögzíti. A felhasználók hozzáférhetnek a DVR-webes forrásokhoz az Internet Explorer, Google Chrome, Firefox böngészőkkel, vagy a szabad IVMS szoftverrel. Ebben az esetben, a mobil eszközökkel megtekinthető a videó az okostelefonokkal és tabletekkel Android, Windows Mobile vagy iOS rendszerrel.
A jel a SPOT-ról elosztódik két különálló sávra a multiplexerrel RV-1/2P M1707 két útvonalra. Ezek közül az egyik használja a kaputelefon monitorját és a másik csatlakozik a TV kompozit videó bemenethez. Ez a megoldás lehetővé teszi egyidejű megtekintését a képeknek a belső monitoron és a televízió képernyőjén.
Új termékek a DIPOL-nál
Kompressziós csatlakozó BNC 6 MASTER Platinum RG-6 kábelre
BNC csatlakozó Platinum BNC 6 MASTER E8276 egy speciálisan az RG-6 kábelre készült. Nagy pontosságú, kiváló minőségű és professzionális megjelenést biztosít. A tömörítési módszer a szerelése során nagyon egyszerű, és garantálja a jó és stabil kapcsolatot hosszú ideig.
Digitális műholdas műszer NEON S2 (DVB-S/S2)
Digitális műholdas műszer NEON S2 (DVB-S/S2) R10835 a műholdas jelek mérésére tervezték. A következő paramétereket méri: a jelszint, MER (Modulation Error Ratio), pre-és post-Viterbi BER (Bit Error Ratio). A spektrum analizátor üzemmódban a műszer lehetővé teszi az optimális parabolatükör beállítást, egy LNB és két LNB esetében.
UTP Patch kábel Cat5e (0.5m, kék)
UTP Patch Cable Cat5e (0.5m, kék) J21001 ezt a patch kábelt az RJ45 csatlakozókkal főleg számítógépekhez és egyéb eszközökhöz használják LAN hálózatokban.

Érdemes elolvasni
PoE switchek - a legegyszerűbb módja az elektromos hálózati eszközök megtáplálására. A modern IP-rendszereket is sokkal könnyebb megvalósítani a PoE technológia (Power over Ethernet) használatával. A legjobb PoE megoldásnak a kapcsolási és megtáplálási funkcióknak a beintegrálása tűnik, azaz a switchek PoE funkcióval... bővebben
Egy példa a ULTIPOWER 0288af N29983 PoE switch menedzselésére

Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI