KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 40/2014 (2014. december 8.)
Az első egy terahertzes szilárdtest-erősítő. A Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), az US Department of Defense egyik részlege büszkélkedhet, hogy elérte a terahertz "gyorsaságú" integrált áramkört. Az erősítő egy terahertzes frekvencián működik (1.000.000.000.000 Hz), ami kb 18% -kal magasabb, mint az előző rekord volt (850 GHz és 2012-ben érték el). Számítógépek és rádiós rendszerek működnek a terahertzes frekvencia tartományban, ami nagy lehetőséget rejt a jövőben - létre hozhatók ezáltal a trikorderek (többfunkciós kézi eszközök, amelyek a szkenneléshez használhatók, az adatok elemzésére és felvételére), nagy pontosságú szkennerek, a "terra-gyors" vezeték nélküli hálózatokban több százszor gyorsabbak, mint a GHz sávban működők. Természetesen a fő érdeklődési területe az egésznek a katonai alkalmazások. A terahertz spektrum az elektromágneses hullámok szubmilliméteres tartományába esik, T-sugarak, amelyek nagyon érdekesek lehetnek a radar rendszerekben, más kutatásokban és képalkotó rendszerekben, valamint a vezeték nélküli hálózatokban rendkívül nagy sávszélességgel. Mivel a hullámhossz kisebb, mint egy milliméter, a terahertzes hullámok sokkal nagyobb felbontást nyújtanak az ilyen rendszerekben. Az információk kapacitása az ilyen közegben ideálissá teszi a nagy mennyiségű adatok továbbítását.
Bár ez csak a média ünnepe a nagy tudományos teljesítménynek, a DARPA és az 1 THz-es integrált áramkör bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe
A Northrop Grumman Corporation által kidolgozott chip, részt vesz a DARPA terahertzes elektronikai programokban. Ez egy 10 fokozatú monolit erősítő, amelyet szabványos CMOS technológiával gyártottak. A konkrét részletek nem állnak rendelkezésre, de úgy véljük, hogy struktúrája alapján indium-foszfidból készült (InP), amely képes a kapcsolásokat sokkal magasabb frekvenciákon is végrehajtani (magasabb energia szinten is), mint a tipikus eszközökből készült félvezetők, mint például szilícium vagy gallium arzenid. Az 1 THz-es chip a mérések során 9 dB erősítést mutatott. Ez példátlan érték a terahertzes tartományban, ahol Dev Palmer szerint a DARPA, "hat decibel erősítése, vagy több, máris elmozdult a kutatás a laboratóriumból a gyakorlati alkalmazások felé...". Egy chip erősítő egy darabja már elérte szükséges terahertzes küszöböt. Ez egy kiindulópontot jelenthet a T-sugarak generálásához. Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználják az ilyen hullámokat szükséges befejezni az antennákkal és vevőkkel való adás-vételi forma megalkotását. Bár a DARPA ügynökség nem ment eddig el, de az eredményük már eddig is úttörőnek mondható.
DVB-T jelek mérése - MER. A jelszint nem az egyetlen tényező, amelyet figyelembe kell venni a DTT (DVB-T) jelek mérésénél. Legalább ennyire fontos a MER modulációs hibaarány (MER), és a Bit Error Rate (BER). MER értékét a mérésnél úgy kell értékelni, mint a jel digitális csúcsát. A paraméter ismerete nélkül az antennaszerelő nem garantálja a stabil vételt kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy más helyzetekben, amikor a jel ingadozhat (pl. egy elhaladó teherautó okoz zavart). Mindenképpen szükséges biztosítani a megfelelő biztonsági sávot, hogy elkerüljük az ilyen típusú helyzeteket.
A cliff hatás a digitális DVB-T-ben. Ebben az esetben a digitális jel az ideális képminőség és a vétel elvesztése közötti határon van és ez nagyon élesnek bizonyul. Az ajánlott és minimális MER értéke függ a megfelelő vételtől és a modulációs technikától. A 64-QAM moduláció esetében ezek az értékek 31 dB és 26 dB külön-külön.
DVB-T jelszintmérő műszer Digiair PRO
A Digiair Pro R10510 egy költséghatékony jelmérő műszer, amelyet úgy terveztek, hogy elősegítse a telepítők munkáját a televízió antennák pontos beállításában. Alkalmas az analóg TV és digitális DVB-T paramétereinek a mérésére - COFDM jelek, amelyek szükségesek az antennarendszerek diagnosztizálására. A legnagyobb előnye ennek a műszernek, hogy képes mérni a digitális jelek bit hibaarányát (BER) és a modulációs hibaarányt (MER).
Az első kezdeti lépések az intelligens épülethez. Exta Free egy vezeték nélküli platform, amely vezérli az elektromos készülékeket a háztartásokban, irodákban, valamint egyes ipari létesítményekben. A rendszer tartalmaz egy sor együttműködő és kommunikáló eszközt a 868 MHz-es sávban. Fontos előnye az Extra Free eszközökön alapuló megoldásoknak a végtelenül egyszerű telepítés és használat.
Kipróbált, gazdaságos és kényelmes rendszer a háztartási elektronikai készülékek vezérlésére a hatásosan kifejlesztett "intelligencia" segítségével F5001 Mini Controller Exta Free EFC-02. A rendszer a világítást, fűtést, klímát, ablak redőnyt és más háztartási készüléket vezérelhet. Hála a mini vezérlőnek, a felhasználók az otthoni rendszert nemcsak a rádióadókkal kezelhetik, hanem az okostelefonok vagy tabletek felhasználásával is. Összehasonlítva a rendszert hasonló megoldásokkal, ez biztosítja a gyors és egyszerű telepítést, plusz intuitív kezelést - mindezt nagyon alacsony áron. A rendszert fel lehet építeni lépésről-lépésre, minimális mennyiségű eszközzel, nem szükséges a komplett rendszert előre megvenni, amivel időt és költséget is megtakaríthatunk. Folyamatos bővítése lehetséges a rendszernek.
Egy példája a mini-rendszernek:
Vezeték nélküli távvezérlő adó: Exta Free RNK-02 (2 csatornás)Vezeték nélküli világítás kapcsoló: Exta Free RWL-011-csatornás vevő/relé: Exta Free ROP-01Távvezérlésű elektromos aljzat: Exta Free RWG-018-csatornás távezérlő: Exta Free P-256/8Mini vezérlő Exta Free EFC-02
A ROP-01 F5211 vevőt/relét vezérli a 8-csatornás vezeték nélküli távvezérlő P-256/8 F5118 és a 2-csatornás vezeték nélküli távvezérlő RNK-02 F5101 (be/kikapcsolása a fényforrásoknak). A vezérlők be/kikapcsolhatják az RWL-01 F5220 vezeték nélküli lámpakapcsolót és távvezérelhető hálózati konnektort RMCS-01 F5224. Az F5001 Mini Controller Exta Free EFC-02 használatával a felhasználók vezérelhetik az összes Exta Free összetevőket az okostelefonokról (a telepítés után külön app).
Optikai kábelek szabványai. A száloptikai rendszer használatában az egyedi szabályozás inkább dominál. Gyakran vonatkoznak ezek a kábelek, szálak és csatlakozók típusára. Ebben az esetben a rostok, anyaguk szerint a nemzetközi szabványok érvényesülnek.
Multimódusú Pigtail ULTIMODE PG-21S (1x SC, 50/125)
Multimódosú Pigtail ULTIMODE PG-31S (1xSC, OM3, 1m)
Egymódusú pigtail: PG-52S2 (SC/APC, G.657.A2, 1m)
OM2 pigtail (SC csat.)
L3521
OM3 pigtail (SC csat.)
L3531
G.657A2 pigtail (SC/APC)
L35522
Jelenleg a legnépszerűbb fajta egymódusú szálak FTTx rendszerek a G.652D és a G.657A. Ezeket a típusú szálakat használják a pigtail kábelekben. Érdemes megjegyezni, hogyha az előírások megkövetelnek egy bizonyos szintet, mondjuk G.657A, akkor ugyanazt a szálat kell használni a pigtaileknél is a szálakhoz toldva. Ellenkező esetben a telepítés nem fog megfelelni az előírásoknak.
További információk a különböző típusú optikai szálakról megtalálhatók a Optikai kábelek szabványai cikkünkben.
The continuity of all wires in the first test and no short circuit in the second mean that the cable is OK.
Mobil DVR védelme - felvételek böngészése. Az SD kártya mint adathordozó használata a Protect 104 M80104 DVR-ben lehetővé teszi a könnyű és gyors hozzáférés biztosítását a tárolt adatoknak - elegendő, ha kiveszi a kártyát a DVR-ből és egy PC kártyaolvasójába helyezi. Az archiváláshoz nem kell a felhasználónak csatlakozni a laptopot közvetlenül a járműben DVR-hez csatlakoztatni.
Miután behelyezte a kártyát a laptopba, a felvételek lejátszhatók a mellékelt CMS szoftverrel. A szoftver a keresés és a felvett videók kamerákról történő lejátszása mellett térképet is generálhat az utazásról, létre hozhatók grafikonok a gyorsulásról és megtalálja a pillanatait a riasztóbemenetek aktiválásának. A Google Maps alkalmazása képes megtervezni az útvonalat és az autó GPS koordináta adatait. Amikor lejátssza a felvételeket a jármű helyzetét a térképen láthatja.
Amennyiben szükséges a CMS szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy exportálja minden részét a felvételeknek AVI vagy mp4 formátumban, ami "érthető" bármilyen videó lejátszó számára. Változtassa meg a kiválasztott fájlt AVI formátumra, majd kattintson az AVI ikonra.
Egy screenshot a CMS szoftverről a Protect DVR számára - átalakítás AVI formátumba
Új termékek a DIPOL-nál
Kompakt IP kamera: Signal HDC-210P (2 MP, 2.8-12mm, 0.1 lx, IR 40m-ig)
Kompakt IP kamera Signal HDC-210P K1815 megapixeles IP kamera 1/2.8 "SONY CMOS Exmor szenzorral van felszerelve, felbontása 1920 x 1080 pixel (Full HD) és érzékenysége 0,1 lx (B / W). A gyújtótávolsága a beépített varifokális lencsének belül állítható a 2,8-12 mm-es tartományban. A CD-ROM-on levő ingyenes CMS szoftver legfeljebb 64 Signal IP kamera konfigurálásához és kezeléséhez alkalmas. A segédprogram automatikusan megkeresi a kamerát az Ethernet hálózaton és lehetővé teszi az ellenőrző rendszer gyors végrehajtását.
IP NVR Signal HD 2704 (4csatorna, 40Mbps, 1xSATA, HDMI)
IP NVR Signal HD 2704 K2704 egy modern, 4-csatornás olcsó IP hálózati videó felvevő, ajánlott kis IP CCTV rendszerekbe. Önálló NVR VGA és HDMI kimenete közvetlenül csatlakozik a monitorhoz, anélkül, hogy szükség lenne egy további számítógépre. Köszönhetően a beágyazott Linux operációs rendszernek, az NVR stabil működést és a számítógép vírusokkal szemben ellenállást tanúsít.
Kompakt IP kamera: Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR 25m-ig)
Kompakt IP kamera Signal HDC-110P K1806 megapixeles IP kamera fel van szerelve, 1/2.8 "Sony CMOS érzékelővel, amelynek felbontása 1920 x 1080 pixel (Full HD), és érzékenysége 0,1 lux (B/W). Fókusztávolsága a beépített objektívnek 3,6 mm, és a kamera nagyon kis méretű.
Újdonságok
2014. december 14 - A DIPOL Éneklő Robotja a Cyberiada 2-n. A Museum of Technology (A Technológiai Múzeumban) Varsóban, Lengyelországban a Kultúra és Tudomány Palotájában rendezték meg az Interactive Robot Fesztivált, Cyberiada 2. Egy ilyen fontos találkozón a számítógépes személyiségeket nem lehetett kihagyni, így a DIPOL Éneklő Robot sem maradhatott ki, aki vonzotta a sok rajongóját bájos hangon. A robotok mellett a látogatók a fesztiválon láthatták pl. a repülő drónokat, a kiber halat és még a híres Mars rover, Hyperion is bemutatásra kerül. A rendezvény 2014. november 29-december 7-ig volt megtekinthető.
Új könyvtár címek
Világítás vezérlő - F&Home Radio rendszer. A cikk bemutatja példákon keresztül a világítási projekteket az F&Home Radio modulokkal a világítás vezérlésre.
Világítás vezérlés - F&Home Radio rendszer
Világítás vezérlés - F&Home Radio rendszer
Érdemes elolvasni
Hogyan kell használni a riasztó érzékelőket a videó megfigyelő rendszerben? A megfelelő konfigurációja a videofelvételnek egy CCTV rendszerben különösen létfontosságú a kis helyet biztosító diskek esetében. Általában, a leghatékonyabb módja a a hely kihasználásának a felvételt kiváltó mozgásérzékelés, a beágyazott biztonsági kamerák vagy DVR szolgáltatásainak áttekintése. Bizonyos esetekben nem ideális megoldás erre alapozni, mivel az érzékelés alapján a képelemző sok téves riasztást okozhat és felesleges felvételt eredményezhet. Egy jó ötlet az, ha a riasztó érzékelő csatlakozik a DVR riasztási bemenetéhez (általában NO és NC verziók kaphatók). A Hikvision DVR riasztási bemenetekkel rögzíthetünk a kiválasztott csatornákon, amelyek egyedi bemenetekhez vannak rendelve. Az ilyen konfigurációjú videofelvétel biztosítja a nagyon magas üzembiztonságot és lemezterületet takaríthat meg.
bővebben
Videó megfigyelés kis kapacitású lemezzel és a felvétel csak akkor indul,
amikor mozgást észlel a riasztó szenzora
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Új Terra multiswitchek. Most már négy év garanciával!
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI