KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 42/2014 (2014. december 22.)
Virtuális valóság 10 dollárért. Néhány hónappal ezelőtt, a Google sokkolta a világot a virtuális valósághű karton szemüveggel. A papír szemüveg úgy lett kifejlesztve, hogy abban bármilyen okostelefont is el lehet helyezni, amiből aztán egy nagy siker lett. Annak ellenére, hogy a szemüveg könnyen elkészíthető a barkácsolók számára, azokat már így is több mint fél millió internet-felhasználó vásárolta meg. A Google határozottan támogatja a karton VR projektet. Néhány nappal ezelőtt bemutattak egy másik alkalmazást a felhasználóknak és magát a szoftverfejlesztő készletet (SDK) a szoftverfejlesztők számára, akiket az ilyen új alkalmazások érdekelnek.
Google Cardboard Virtual Reality Kit projekt
(Google kartondoboz Google Inc. védjegye)
A szerkentyű használata rendkívül egyszerű. A felhasználó a működését a fej mozgatásával vezérli, és a célirányos alkalmazást egy mágnes mozgásával választja ki, amely a doboz oldalán található. Az elérhető alkalmazások közé tartoznak például a Google Earth Tour Guide (útmutatók érdekes helyekre), YouTube, Exhibit (kulturális virtuális túrák), Photo Sphere (panoráma képgaléria), Windy Day (animált rövid novellák), Vue Street (VR verziója a Google Street View-nek). Bizonyára, a lista folyamatosan növekszik.
A szemüveg elkészítéséhez szükséges anyagok: a karton méretei 56 x 22 x 1,5 mm (pl az egyik megoldás a pizza elfogyasztása után), két objektív, amelyeknek a gyújtótávolsága 45 mm, neodímium mágnes, gyűrű alakú és egy kerámia mágnes (kb. 19 mm átmérőjű és 3 mm vastag), két csík normál erősségű öntapadós tépőzár (javasolt méretei 30 x 20 mm), gumiszalag, hogy a telefon nem csússzon ki, NFC tag (opcionális).
TV-tartó - csináljon egy jó választást. A kiválasztott tartónak meg kell felelnie a szükséges teherbíró képességnek, rögzítési szabványnak, és a képernyő méretének. A legfontosabb paraméter a teherbírás, amelynek legalább ugyanannyinak kell lennie, mint a TV/monitor súlya (biztonsági tartalék erősen ajánlott). Ez a kérdés alapvető biztonságát jelenti a kijelzőnek, és a nézőknek. A második kritérium a szerelési szabvány (FDMI / MIS). A TV/monitor tartók/konzolok általában furatmintákat vesznek alapul, hogy megfelelnek-e a VESA szabványoknak. Bár lehetséges az adapterek használata, a felhasználóknak feltétlenül olyan tartókat fontos vásárolni, amelyek illeszkednek a lapos panelek furatmintáihoz. A harmadik fontos paraméter a képernyő mérettartománya. Előfordulhat, hogy a tartó megfelel az első két feltételnek, azonban a tartó megadott átlója a TV-nél nagyobb. Aztán fennáll a veszélye annak, hogy a TV nem dönthető és nem lehet elforgatni a kívánt helyzetbe. A kis monitorok esetében, a kiválasztott nagyobb konzol kiállhat a képernyő kontúrjából.
Az alábbi táblázatban a legnépszerűbb Signal tartókat mutatjuk be, amelyeknek széles beállítási tartományuk van és célja a nagyképernyős TV-k/monitorok biztonságos rögzítése. A lapos TV tartók teljes kínálata elérhető ide klikk.
 
MegnevezésLPA13-442LPA13-484LPA19-442
KódE93162E93167E93168
TV átlós mérete32'' - 55''37'' - 70''32'' - 55''
Teherbírás30 kg60 kg30 kg
VESA FDMImax. 400 x 400max. 800 x 800max. 400 x 400
Modern videó megfigyelő rendszerek PoE switch-el. A CCTV IP kamerák megtáplálása gyakori feladattá vált a szerelőknek a biztonsági rendszerek számára. A PoE technológia használatával (Power over Ethernet), a szerelési munka is egyszerűbb lehet. Úgy tűnik a legjobb PoE megoldásnak a switchek beintegrálása a megtáplálás funkciókba, pl. switchek PoE funkciókkal.
Az ULTIPOWER 0288af N29983 PoE switch alkalmazása az alábbiakban látható, amely a rendszert használja három különböző helyen megfigyelő IP kameráknál. A jeleket két helyen optikai szálakon keresztül továbbítják (a kapcsolók SFP slotja lehetővé teszi az optikai SFP modulok alkalmazását) a főkapcsoló az NVR-hez csatlakozik (megfigyelés és a képek rögzítése a kamerákból). Köszönhetően a PoE switchez, minden kamera csatlakozik a switch-el, amely egy egyetlen UTP kábellel továbbítja a tápfeszültséget és az adatokat, amely leegyszerűsíti a kábelezést és csökkenti a telepítési költségeket.
Példa az ULTIPOWER 0288af N29983 PoE switch alkalmazására
Hogyan helyezkedjenek el az optikai szálak a kazettákban és dobozokban? A kapcsolódási műveletek (általában a szálak végei kapcsolódnak a pigtailekkel), és a megfelelő hosszúságú tartalék szálak elrendezése, a szükséges feladatok céljából az optikai kazettákban és dobozokban nehézséget jelenthet a kezdő szerelők számára. További problémát jelenthet a szálak optimális hosszának kiválasztása (nem túl nagy, sem túl kicsi), és a kötések elrendezése összhangban legyen a szálak útvonalaival a megfelelő csatornákkal. Nem szabad bármilyen felesleges további hurkokat, hajlításokat stb. képezni. A szerelési munkákat mindenképpen meg kell előznie a tervezésnek.
A száloptikai rendszerekhez szánt elosztó ​​keretek és dobozok célja, hogy egyszerűsítse a telepítő munkáját, amennyire csak lehet, miközben javítja a kábelek és szálak megfelelő szervezését. Minden elosztó- és végdoboz három jellegzetes eleme: hely a bejövő és pigtail szálaknak, toldók védelmére fenntartott terület, tartó adapterek számára.
A rostok és csatlakozások elrendezése az L54041 dobozban.
Az ábra bal oldalán mutatja a tálcát a bejövő kábellel, kötésekkel és pigtaillel.
A rajz a jobb oldalon mutatja be az alsó részét a doboznak (a tálca nincs elfordítva) az illesztő adapterekkel és csatlakozókkal.
A fenti ábrán a példa jól mutatja a szálak és a beépített alkatrészek a helyes elrendezését a ULTIMODE TB-04B-2 L54041 boxban. A bejövő kábel belép a dobozon keresztül a kábel szerelvénnyel a legnagyobb keresztmetszetű területre. A beépítés megvédi a kábelt az elmozdulás ellen, a tartóban az alkatrészek lefelé vannak csavarva - a csövek, a szigetelt tartó híd - a box testéhez. A szálak, illesztve a tálcán, végig vannak vezetve egy dedikált lyukba. A tálca tartja a tartalék szálakat és a toldásokat, amelyek rögzítettek, hogy ne fordulhassanak el. A felesleges pigtail szálak is tárolhatók a tálcán, amelyek egy lyukon keresztül a csuklópántnál helyezhetők el a tálca adaptereinél.
Kétirányú hang a Sunell kamerákban. A legtöbb Sunell kamera két-utas audió funkciót kínál (pl K1698). A funkció felhasználható beszéd felügyeleti célokra (ha a helyi törvények engedik) és hang kommunikációra, beleértve a hangpostát is. Ahhoz, hogy a funkciók működjenek, a telepítőnek csatlakoztatni kell egy M1912 audió modult mikrofonnal a kamera RCA audió bemenetére és egy audió erősítőt a hangszóró számára a kamera RCA audió kimenetére. A kamerába történő bejelentkezés után aktiválni kell Enable Microphone opciót (a kamera menüjéből elérhető böngészővel az ablak: Device Configuration> Mikrofon-> Enable Microphone).
Az audió bemenet bekapcsolása (mikrofon) a Sunell kamerába
A következő lépés az InterPhone aktiválása a Video Control opcióban a (a screenshoton a piros keretben van megjelölve) mezőben. Ha a mikrofon és az erősítő/hangszóró áramkörök megfelelően vannak csatlakoztatva, be kell még állítani a kétirányú hang kommunikációs vonalat és használatra kész a rendszer.
A kétirányú hangalapú kommunikációs opció bekapcsolása (Interphone)
Defog funkció a Hikvision IP kamerákban. Hikvision kamerák számos képfeldolgozó funkcióval rendelkeznek. Pára-és ködmentesítés egyik érdekes és hasznos beágyazott funkciója a kamerák a 4. és 6. sorozatánál, valamint a legtöbb PTZ kameránál megtalálható. Ez javítja a képminőséget a kedvezőtlen időjárási körülmények esetében, mint a köd, vagy a szmog. Miután az aktiválás megtörtént, a kamera elemzi a kép kontrasztját és a mélységélességét a helyszín különböző pontjainál. Ennek alapján létrehoz egy speciális digitális szűrőt, amely javítja a kép részleteit általában alig láthatóan, vagy akár az emberi szem számára láthatatlan pára miatt. Ily módon, a digitálisan feldolgozott kép lényegesen jobb, mint az eredeti.
A Hikvision kamerából származó képek összehasonlítása sűrű ködben,
bal oldalon - Defog funkció nélkül, jobbra - páramentesítési funkcióval.
Új termékek a DIPOL-nál
Ferguson Ariva 153 combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C
Ferguson Ariva 153 combo DVB-S/S2+DVB-T/T2/C A99386 készülékek csoportjába tartozik, amely képes venni a műholdakról az SD/HD csatornákat (digitális DVB-S és DVB-S2 formátumban), a digitális földi TV SD/HD adásokat (DVB-T/T2), és kábel TV adásokat (DVB-C). A műholdas adásokat az egyik tunerrel veszi, a többit pedig a másikkal. Köszönhetően a beépített USB portnak is, támogatja a Time-shift és PVR-ready funkciókat - a kiválasztott műsorok felvétele egy külső adattároló eszközre lehetséges, mint a flash vagy egy merevlemezes meghajtó. A Ferguson Ariva 153 Combo A99386 egy igazi multimédiás központot képez otthonában - lejátszható vele számos HD videó és audió fájl.
IPTV Streamer: TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot)
IPTV Streamer: TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot) R81608 lehetővé teszi a műholdas csatornák kiválasztását és azok elosztását Ethernet hálózaton (LAN) csavart érpáras kábelezésen keresztül. Az IP kimeneti adatfolyam általában az IPTV-vevők segítségével hálózati switchek útján érhetők el. A multicast technika jelentős megtakarítást eredményez a hálózati erőforrások számára.
CCTV hálózati DVR: HIKVISION DS-7104HWI-SH (4xWD1@25fps, H.264, HDMI, VGA)
CCTV hálózati DVR: HIKVISION DS-7104HWI-SH (4xWD1@25fps, H.264, HDMI, VGA) M71042 a felvételt WD1 (960 x 576)/4CIF/2CIF/CIF/QCIF felbontásokban kínálja 25 fps mellett (mindegyik csatornán). A helyi felvétel és hálózati átviteli H.264 tömörítéssel történik, amely biztosítja a jó képminőséget viszonylag kis sávszélességet és a takarékos lemezterület-fogyasztást. Hála a WD1 (960x576px) felbontásnak, a DVR biztosítja a videó felvételek megnövelt képminőségét a 650 TVL (700 TVL B/W) kamerákból (összehasonlítva D1/4CIF DVR-el).
Érdemes elolvasni
Hogyan építsünk egy alacsony költségű IP CCTV rendszert? Egy gazdaságos IP videó megfigyelő rendszer alapja lehet a megapixeles Sunell IP kamera. Köszönhetően annak a képességnek, hogy menti az adatokat távoli FTP kiszolgálóra (az ilyen szolgáltatásokat hosting cégek kínálják), így nincs szükség egy 24/7 módban működő NVR megvételére és fenntartására. A kamera közvetlenül csatlakoztatható a felhasználónév, jelszó, IP-cím és a port szám megadásával az FTP kapcsolathoz, így az egyetlen további eszköz a router lesz, internet-hozzáféréssel... bővebben
Egy gazdaságos CCTV IP rendszer felépítése videó rögzítéssel egy távoli kiszolgálón
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
SIGNAL - minőség az Ön otthoni kényelméért
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI