KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 1/2015 (2015. január 5.)
Ez lenne a JPEG vége? Fabrice Bellard, francia programozó a multimédiás adatok szoftver projektjeinek egyik legismertebb fejlesztője bejelentett egy új grafikus fájlformátumot az úgynevezett BPG-t (Better Portable Graphics). Véleménye szerint az új képformátum, amely egy része a HEVC nyílt videó tömörítési szabványon alapszik, valószínűleg felváltja a világ legnépszerűbb grafikus formátumát a JPEG-t. A legnagyobb előnye a BPG-nek, sokkal jobb a fájltömörítése a JPEG-hez képest - ugyanazzal a kép minőséggel a fájlok kétszer kisebbek. Ezen kívül az új formátum olyan funkciókat tartalmaz, mint például a nagyobb színmélység (14 bit csatornánként), támogatja az átláthatóságot és támogatja veszteségmentesen a fájlok tömörítését. Kezdetben az alapvető probléma az volt, hogy a BPG-t támogassák a böngészők. Tehát amellett, hogy a program a könyvtárakban is futtatható legyen, Bellard létrehozott egy külön dekódert (JavaScriptben írva), amely biztosítja az új fájltípus kompatibilitást a népszerű böngészőkben.
Egy összehasonlítása az eredményeknek a JPEG (balra) és a BPG (jobbra) tömörítési algoritmusokkal
A JPEG a kilencvenes évek végén a múlt században alakult ki, amely jelentős tömörítési képességekkel rendelkezett abban az időben és így gyorsan szabvánnyá vált. Eddig is voltak más megoldások, azonban egyikük sem ért el ilyen népszerűséget. Ennek egyik példája a WebP formátum a Google által bemutatva, amelyet az internetes óriás a háttérben erősen támogatott a Chrome, Opera és más böngészőkkel, nem váltak népszerűvé. Egyszerűen, a felhasználó a szokásoknak megfelelően úgy vélekedett, hogy a JPEG szabvány jó, vagy legalább "tűrhető" a legtöbb esetben. Azonban, a növekvő fontosságát a változásnak a mobil kommunikáció, a költségek és az adatátvitellel kapcsolatos megszorítások jelentették - jobb tömörítési módszer lenne kívánatos sok ember számára. Például úgy, hogy a felhasználók az új mobil eszközökön nagyobb felbontást érjenek el, amely megnöveli a kapcsolatos követelményeket a képek minőségét illetően, és ehhez még a fájlméret is hozzá jön, hogy az arányos idő alatt töltődjön be. Másik előnye a BGP lehetőségének, a H.265/HEVC hardveres megoldások kép dekódolása számára. De, másrészt, az alkalmazás, amely a H.265/HEVC szabvány tömörítési algoritmusai alapján történik, okozhatnak potenciális problémákat a szabadalmi jogokkal és licencekkel kapcsolatosan és megakadályozhatják a BPG elterjedését annak ellenére, hogy a technikai fölénye van a JPEG-vel szemben.
Száloptikai SMATV rendszer. Az optikai RF jelátvitel lehetővé teszi a nagyobb távolságú elosztását a digitális földi és műholdas televíziónak, DAB rádiónak, biztonsági videónak stb. A száloptikai SMATV rendszerek sokkal nagyobb rugalmassággal bírnak, mint a csak koaxiális kábeleken alapuló társaik. Amellett, hogy nagyobb szabadsággal valósíthatók meg a hosszabb távolságú jeltovábbítások, a rendszerek telepítése is könnyebbé válik, köszönhetően a több koaxiális kábel igénylése helyett ugyanaz, egyetlen üvegszálas kábel felhasználásával valósítható meg.
Műholdas antenna acél: TRIAX 80 TD (80cm, sötétszürke)SAT-IF & DVB-T Optical Kit: TOU 232 KITSAT-IF & DVB-T Optical Kit: TOU 232 KITUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri DigitSAT-IF/DVB-T optikai vevő / konverter TVQ 05 QUATTROSAT-IF/DVB-T optikai vevő / konverter TVQ 05 QUATTROMultiswitch MR-524 Terra 5 bemenet, 24 kimenet aktív földi bemenettelMultiswitch MR-524 Terra 5 bemenet, 24 kimenet aktív földi bemenettelUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor SignalUniverzális RTV-SAT végkonnektor Signal
Az ODU32 átalakító/optikai adó közösíti a TWL 001 LNB (SAT Input) és földi antennák (DTT/DAB/FM bemenet) jeleit. Az ODU32 és TWL 001 eszközöket a forgalmazó együtt a TOU 232 KIT-ben értékesíti A9880. A kombinált jeleket optikai formába alakítják át és elérhető, mindkettő az optikai FC/PC kimeneten keresztül egymódusú szálakon továbbítva két épület között szerelve SAT-IF & DVB-T optikai vevőkkel/konverterekkel TVQ 05 QUATRO A9882. A viszonylag kis távolságok miatt az optikai adó és a vevők, a vevők bemenetei a 010 FC/PC L4522 10 dB optikai csillapítón keresztül csatlakoznak (a szint beállításához a bemeneti jeleket a vevők dinamikus tartományához kell igazítani). A vevők/átalakítók replikálják a műholdas IF, DVB-T és FM/DAB jeleket optikai formátumba a TOU 232 KIT adóból. 5 kimenet van kiosztva az RF kimeneti jeleknek, mint négy SAT-IF polarizáció/sáv kombinációk (VL-HL-VH-HH) és a földi DVB-T + DAB + FM jelek. A rádiófrekvenciás jelek ezután szétosztásra kerülnek az épületeken keresztül a multiswitch rendszerekben.
Szélessávú internet konnektorból. Az áramvezetékes adapter továbbítja az Ethernet jeleket a már meglévő elektromos vezetékeken keresztül a szobákba, apartmanokba, irodákba, stb. Az egy pár vagy szett áramvezetékes adapterek ideális megoldást jelentenek minden esetben, amikor lehetetlen beszerelni az Ethernet kábeleket vagy a környezet nem teszi lehetővé a drótnélküli kapcsolatot. Ez különösen hasznos lehet tévékészülék, házimozi stb. csatlakoztatásánál LAN aljzat nélküli és problémás kábelezésű helyen.
A telepítés a TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 segítségével nagyon egyszerű. Az "első" adaptert a routerhez kell csatlakoztatni (a tartozék hálózati patch kábellel) és be kell dugni a legközelebbi konnektorba. A második adapter csatlakoztatható a patch kábellel a számítógéphez vagy egyéb eszközhöz a hálózati kapcsolatot igénylő másik szobában, és a közeli konnektorba csatlakoztatva. A maximális hossza az elektromos vezetékeknek a pontok között nem haladhatja meg a 300 m-t. A hálózati konnektoroknak ugyanazt a fázist kell használniuk az AC hálózatban.
Áramvezetékes adapter: TP-Link TL-PA2010Kit (Nano, 200Mbps)
A fő egysége a TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 adapterének
Két IP kamera egy oszlopon, videó átvitel optikai szál segítségével. Kiterjedt felügyeleti rendszerek kamerákkal elhelyezett oszlopokat igényelnek gondosan megtervezve, beleértve a kiválasztott felszerelést, ami szükséges a jelátvitel továbbításához optikai szálak segítségével és számára a tápfeszültség ellátás megoldása. Mivel kevés a hely és az esztétikai követelményeknek is meg kell, hogy feleljen az építmény, a szerelők kevesebb és kisebb méretű kiegészítő berendezéseket telepítenének a védőkerítések határain belül.
Abban az esetben, ha két IP kamerát helyeznek el egy oszlopon és optikai átviteli közeget alkalmaznak, szükséges, hogy használjon megfelelő Ethernet switchet, média konvertert, tápegységet a kamerának, tápegységet a switchnek (például kis kapcsolók gyakran más feszültséggel működnek, mint az IP kamerák), tápellátás a média konverter számára és az optikai box végén a szálnak lehetővé teszi a kábeldobozba való bevezetést és a média konverterhez való csatlakozást.
Ilyen esetekben az ideális megoldás, az L11542 médiakonverter beépítése 2 portos switchel. Így nincs szükség további switchre és tápegységre. A csatlakozások száma ezáltal minimumra csökkenthető. A koncepciót az alábbi ábra mutatja.
Kompact IP Kamera: Sunell SN-IPR54/14APDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)Kompact IP Kamera: Sunell SN-IPR54/14APDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)Cat 5e UTP kábel: NETSET U/UTP 5e <br /> (kültéri, zselés, fekete) [1m]Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)Univerzális kábel: ULTIMODE UNI-4SM-A (4xG.652.D) Ethernet médiakonverter ULTIMODE M-407M-2 (egy SM szál 40 km-ig, 2p switch)
Az L11542 Ethernet médiakonverter alkalmazása beépített kapcsolóval a két IP kamera jelét egymódusú szálon továbbítja. Amikor az optikai kábel hossza az épületen belül meghaladja a 15 métert, az összes kábelt LSZOH burkolattal kell ellátni (univerzális kábel). A tipikus kültéri optikai kábelek nem telepíthetők az épületek belsejében 15 m távolságon felül.
NVMS - videó felvétel kiváltott mozgásérzékelésre. Az NVMS app egy ingyenes szoftver, amely konfigurálható és menedzselhető a Sunell IP kamerák és NVR számára. A segédprogram automatikusan megkeresi a kamerákat az Ethernet hálózaton, és lehetővé teszi a felügyeleti rendszernek a gyors megvalósítását a Sunell berendezéseken. Miután megfelelő a konfiguráció, azt is lehetővé teszi a felvétel számára, hogy az adatokat egy PC számítógépre kerüljenek az NVR helyett. Például, ha a felvételt mozgásérzékelés váltja ki, a felhasználónak meg kell tenni a következő lépéseket:
  • a fő ablakban válassza ki Device List ⇒ Device Manager, válassza ki a kamerát a legördülő listából, adja meg az Alarm Configuration ⇒ Motion Alarm elemet, meg a Motion Area, jelölje meg a Enable a jelölőnégyzetet, és végül fogadja el az összes beállítást az Apply gombbal;
NVMS - mozgásészlelés beállítása egy kamerán
  • térjen vissza a főablakhoz és válassza ki a System Manager ⇒ Concentrate Record ⇒ Store Config almenüt és adja meg a lemez elérési útvonalát az adatrögzítés számára (a rendelkezésre álló hely korlátozott lehet - a példában 1 GB);
NVMS - konfigurációs fájlok a lemezen
  • majd adja meg a Concentrate Record ⇒ Record Manager almenüben és jelölje ki a kívánt kamerát, nyomja meg a Config gombot, adja meg a szükséges beállításokat a Record Config almenüben (beleértve az aktiválását a Motion Detection Alarm Record jelölje be az Enable jelölőnégyzetet). Térjen vissza a Concentrate Record al-menühöz és kattintson a "Play" ikonra.
NVMS - konfigurálja a videó adatrögzítést
Miután az összes beállítást elvégezte, újra kell indítani a programot és ellenőrizze, hogy a beállítások mentésre kerültek. Ha igen, akkor a mozgásérzékelés megfelelően fog működni.
Multi-streaming IP CCTV rendszerek. A legtöbb IP CCTV kamera képes arra, hogy legalább két adatfolyamot különböző paraméterekkel generáljon. A paramétereket lehet a hálózati kapacitáshoz és alkalmazási előírásokhoz igazítani (az NVR felvételi paraméterek hozzáférés mobil eszközökön keresztül, stb). Jellemzően az IP-kamera két streamet generál, az egyik magasabb, a másik az alacsonyabb minőségű.
A Sunell kamerák 1. és 2. streamenek konfigurálása
  • Az 1. streamet általában főstreamként használják a teljes képernyős megfigyelés és videó adatok archiválása számára. Ezek az alkalmazások nem korlátozhatják a videó paramétereit, a kamera képének minőségét, különösen a képfelbontást és a képváltás sebességét. Ebben az esetben a Full HD kamerák ajánlott átviteli sebességének értéke 5 Mbps.
  • A 2. stream a szokásosan használt kiegészítő stream, amely alkalmas a képernyőn-divízió módra és a mobil eszközökön keresztül történő megfigyelésre. A gyengébb minőségű kép is elegendő az alkalmazások számára és összehasonlítható a főstreammel, mivel itt az átviteli követelmények sokkal alacsonyabbak (0,7-1 Mbps).
Új termékek a DIPOL-nál
Kombinációs zár (álló SIGNAL RACK szekrényekhez)
Kombinációs zár (álló SIGNAL RACK szekrényekhez) R9120398 A kombinációs zár felhasználható mindegyik álló Signal RACK szekrényben. A zár kinyitható a beprogramozott 3 jegyű kód kiválasztásával vagy kulcs segítségével.
Optikai csillapító 015 FC/PC, 15 dB
Optikai csillapító 015 FC/PC, 15 dB L4524 egy optikai vevő bemenetén az optikai jelszint beállítására használják. A szereléket a műholdas és DVB-T jel elosztó rendszerekben alkalmazzák, amelyek optikai alapú technológiára vannak alapozva.
uFL - N dugasz kábel (30cm)
uFL - N dugasz kábel (30cm) E83272 a modem vagy a router külső antennával történő csatlakozásához használják.
Érdemes elolvasni
Hogyan védhető meg az otthoni LAN? Voltak idők, amikor az internethez csak egy vagy két PC volt csatlakoztatva az otthonokban. Jelenleg az otthoni hálózatokban gyakran számos eszköz csatlakozik, mint például a router vagy switch, több számítógép, televízió(k), a hálózati meghajtó(k), konzol(ok), kábeles, vagy műholdas set-top box és médialejátszó(k). Az otthoni hálózat bővülése során fontos figyelemmel lenni a hálózat túlfeszültség elleni védelmére, valamint az elemi károk okozta problémák kivédésére.... bővebben
Az ULTIMODE média konverter szettek védelmét szolgáló készülék csatlakozik egy otthoni LAN-hoz
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
HDMI Kábelek, switchek, splitterek, extenderek - SIGNAL HD
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI