KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 3/2015 (2015. január 19.)
CES - az autók is "Smart"-ok lesznek. Sok érdekes technikai újdonság mutatkozott be a CES-en Las Vegasban az autópiaccal kapcsolatosan. Az igazán nagy autógyártók Európából, Audi, Mercedes-Benz és a BMW, külön figyelmet fordítottak az autók önálló vezetési technológiájára. Általában a most forgalomba került autók már el vannak látva az Auto Andorid vagy Apple CarPlay platformok beintegrálásával a mobiltelefonok fedélzeti multimédiás rendszereibe.
Még a rendezvény megkezdése előtt történt, hogy mindenki várta az előre meghirdetett Audi A7 segítség nélkül történő megérkezését a helyszínre - csak saját magától. Tény, hogy a vásár kezdete előtti napon a német autó San Francisco és Las Vegas közötti úton közlekedett (körülbelül 900 kilométert megtéve) és a vezetője csak a nehezebb városi körülmények között segített be az autónak. A jelzés során az emberi válasz hiányára, hogy szükségessé válik az autó irányítását átvenni, automatikusan az út szélére hajt, majd bekapcsolja a a vészvillogót. A tesztvizsgálat során a kocsi nem haladta meg a 113 km/h sebességet. A szíve a közel 100% -os autonóm járművet meghajtó PX számítógépnek, a két Tegra chip X1, ahogy azt korábbi hírlevelünkben már írtuk.
Tesztvezetés Audi A7-el
A BMW bemutatta elektromos autóját (i3 modell), amely képes a saját maga megtalálni egy szabad parkolóhelyet, majd beparkolni. Hasonló megoldásokat mutatott be a Hyundai és a Volkswagen is. Úgy tűnik, hogy ez a fajta megoldás válhat az egyik a legkívánatosabbá az új autóknál. A kilátásba helyezett "self-parking" megoldás a zsúfolt bevásárlóközpontok vagy tömegrendezvények alatt, valamint az autó önálló vezetési képessége, hogy a felhasználó egy kijelölt területen a vásárlást követően, vagy az esemény végén, magához rendelje, nagyon csábítónak tűnik.
Multimédiás vevő Kenwood DDX9902S, amely támogatja az Apple CarPlay és Android Auto
Más egyéb technikai újítást is bemutattak a gépkocsigyártással kapcsolatosan a CES-en, benne az autók irányítását és a beépített multimédiás eszközöket. Az Audi még bemutatta virtuális pilótafülkéjét, amelyet az új generációs Q7 sorozatba terveztek. A műszerfal kompatibilis mind az Android és az Apple Auto CarPlay-el, amely lehetővé teszi, hogy átültessék az okostelefonok kijelzőjére a műszerfalat. A Parrot, Pioneer és a JVC Kenwood már felajánlotta az eszközöket az Android Auto és az Apple CarPlay rendszerekre alapozva. A Volkswagen Golf R már bevezetett néhány funkciót, amelyek a vezető által vezérelt gesztusokra reagál.
EasyFind funkció - a DVB-S/S-2 rendszerek telepítésének felgyorsítása. A Satlook Micro HD R10740 műszert az Emitor cég mérnökei tervezték és gyártják Svédországban. A fő célja a műszernek, hogy segítsen a telepítőnek könnyen és gyorsan megtalálni a kiválasztott műholdat (Easy Find mód), majd pontosan be tudja állítani a parabola antennát és az LNB-t, mérje a beállított digitális jelek paramétereit a kiválasztott transzponderen.
A képernyőn a DVB-S/S2 Satlook Micro HD R10740 műszer az Easy Find módban
A felhasználó meghatározhatja a saját profilokat, amelyeket fel lehet használni a EasyFind módban. A legnagyobb számú profil 5, amely mindegyike képes 6 műholdat vagy 6 transzpondert tárolni. Köszönhetően lehetőség van meghatározni egyéni profilt minden polarizációs-sáv kombinációja számára, a módja is nagyon hasznos a SMATV rendszerek szerelőinek. Egy példa a profilra Lengyelország számára négy transzponder nc+ és Cyfrowy Polsaton, mind a Hot Birdről vannak (13°E). A polarizáció-sáv párok a következők: HH (Tp: 11747 H, SR: 27500, FEC: 3/4), HL (Tp: 10892 H, SR: 27500, FEC: 3/4), VH (Tp: 12188 V, SR: 27500, FEC: 5/6), VL (Tp: 11508 V, SR: 27500, FEC: 3/4). Így lehetséges, hogy gyorsan ellenőrizhető minden útvonala a multiswitch rendszernek. Egyéb profilok is használhatók, például A transzponderen sugárzott HD csatornák jeleinek mérése. Minden esetben, amikor a jelek megfelelő szintűek, a műszer méri az SNR és BER paramétereket.
Esztétika és egyszerű telepítés - RACK szekrények. A mindennapok gyakorlatában a 19 "RACK szabványú eszközöket és az ajánlott RACK szekrényeket évek óta használják a telekommunikációban, IT rendszerekben, színpadtechnikai eszközökként, laboratóriumokban stb. Az esztétikus és funkcionális célokat szolgáló RACK szekrények minden fajta eszköznek az elhelyezésére alkalmasak a szabványos 19" (482,6 mm) házakban. Az "U" egység - 1,75 "(44,45 mm) lehetővé teszi, hogy egységesítsék a magasságát a szerelvényeknek, amelyeket a 19" Rack szekrénybe építenének be. A RACK szekrény kapacitására van megadva az "U" egység. További fontos jellemzője még a kiválasztásnál a szekrény mélysége. A tipikus értékek 450, 600, 800 és 1000 mm. A megfelelő mélységű szekrény mélységétől függenek a beépített berendezések, ami által könnyű telepíteni, csatlakozni, és megőrizni az eszközök beépíthetőségét, ezáltal is csökkenteni a kábelek esetleges torlódását.
A RACK szekrények alkalmasak mindenféle eszköz beszerelésére, amelyek kompatibilisek a 19"-os szabvánnyal. Ideálisak fejállomások, switchek, szerverek, optikai eszközök elhelyezésére. Megfelelő polcokkal és fiókokkal is rendelkeznek a kínálatokban, többek között olyan eszközök beépítésére, amelyek nem kimondottan szabványosak a 19"-os RACK házakkal, például multiswitchek, RF erősítők, modulátorok, DVR.
SIGNAL 19
Kis méretű, függeszthető Rack szekrény, amelyet otthoni rendszerekben is használnak
További hasznos információk az RACK szekrényekkel kapcsolatosan megtalálhatók a RACK szekrények az elektronikus berendezések gyors, könnyű és rendezett telepítéséért cikkben.
Telekommunikációs rendszerek végpontjai apartmanokban. Tipikusan bevált gyakorlat, hogy helyileg a legalkalmasabb szerelvény dobozt kell minden lakás, bejárati ajtó közelében telepíteni. A többcélúan felhasználható dobozok alkalmasak bármilyen kábel és szolgáltatás fogadására.
Az OMT-35 R96025 süllyesztett kábel csatlakozó doboz felhasználható mind a lakásokban, a többlakásos épületekben és családi házakban. Normál esetben minden lakásban ezt használják a távközlési kábelek csatlakozásához, ahol más műszaki helyről csatlakoznak a fali aljzatokba a lakásban. Alkalmas a rézvezetékek (csavart kábelek, TV koaxiális kábelek) és optikai szálak, bármilyen konfigurációban történő elhelyezésére. A doboz 3 területre van osztva: a kisebb rekesz a tartalékba helyezett kábelek tárolására is alkalmas, a nagyobb rekesz a passzív (például TV/SAT osztók) és az aktív (például RF erősítők, kábelmodemek) elemeire szolgál az otthoni rendszerben és a köztes panel a csatlakozók/adapterek elhelyezésére van.
A panel 8 lyukkal rendelkezik az univerzális Keystone csatlakozók, 8 lyuk az F csatlakozók, és 2 nyílás a optikai kábel adapterek számára.
Az OMT-35 R96025 doboz alkalmazása egy lakásban
Hogyan kell beállítani az IP-címeket a Sunell kamerákban? A megfelelő IP-cím az IP-kamerának egyik szükséges feltétele a hálózati kapcsolat létrejöttében. Ennélfogva a v.1.8.06 firmware verzió, a Sunell IP kamerák kettős mechanizmussal rendelkeznek az IP-cím kiosztása számára. Attól a pillanattól kezdve, hogy a kamerát bekapcsolja 2 perc keresésre, egy DHCP szerver hozzárendeli az IP-címet. Ha a szerver nem találja, akkor állítsa be a 192.168.0.120 statikus IP-címet és a 255.255.255.0 alhálózati maszkot.

A szoftver korábbi verziójánál, az IP-cím a kamera egy DHCP szerverének szükséges feltétele volt. Az egyetlen lehetséges módja a követelménynek a reset gomb volt (gyári beállítások), ami hozzárendelte a 192.168.0.120 statikus IP-címet és a 255.255.255.0 alhálózati maszkot.
Dom IP kamera: Sunell SN-IPR54/14ALDN (2MP, 3.3-12mm, 0.1 lx, IR 30m-ig)
Dom IP kamera Sunell SN-IPR54/14ALDN K1697
Az IP-címnek a hozzárendelése a DHCP szerverhez akkor hasznos, ha a kamerák számát egy időben adjuk a hálózathoz. Ezután minden kamera kap egy másik IP-címet, és a frissítése azonnal megtörténik. Javasoljuk, hogy miután a kapcsolat egy kamerával létrejött, a kiosztott IP címet a DHCP szerveren statikusan kell meghatározni, amely ezután garantálja, hogy ez nem fog változni.
Új termékek a DIPOL-nál
Vezeték nélküli árvíz érzékelő: Exta Free RCZ-01
Vezeték nélküli árvíz érzékelő: Exta Free RCZ-01 F5807 felelős a lakások, illetve egyéb létesítmények biztonságáért, és a hatékony árvíz elleni védelemért. Árvíz esetén az érzékelő figyelmezteti a felhasználó(ka)t riasztó (berregő) hangon és grafikusan (mobil app okostelefonon). Az RCZ-01 kompatibilis Exta Free EFC-02 F5001 vezérlővel és vevőkkel/működtetőkkel. A vezérlő használata lehetővé teszi az összes árvízi érzékelők csoportosítását, amelyeket a lakásban vagy egyéb más létesítményben telepítettek és ezáltal a mobil app segítségével könnyű a felügyeletük.
Túlfeszültségvédő EMI/RFI zajszűrővel: OP-230 (type 3)
Túlfeszültségvédő EMI/RFI zajszűrővel: OP-230 (type 3) P1422 professzionális védelmet biztosít az elektronikus eszközöknek, amelyek áramellátása 230 VAC teljesítményű hálózatokról történik az ipari rendszerek és a lakóépületek számára. Az ilyen védelem különösen ajánlott a komplex automatizálási rendszereknek időzítővel, PLC-k, mérőberendezések, számítógépek stb. számára. Továbbá ajánlott lakóépületek, lakások és apartmanok számára is, köszönhetően az egyre növekvő számú számítógépeknek, otthoni automatizálási eszközöknek, szórakoztató elektronikai készülékeknek.
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5DCO (LCD)
Szénmonoxid érzékelő KIDDE 5DCO (LCD) G9985 az LCD kijelzőn folyamatosan nyomon követi azokat a helyiségeket, amelyek ki vannak téve ennek a mérgező gáz veszélyének. Minden 15. másodpercben a készülék jelzi a szénmonoxid áramlási szintjét a 0 és 999 PPM tartományban. A szenzorba be van építve egy optikai (piros LED) és egy hangjelző (85 dB riasztási hang), amely automatikusan elindul, amikor veszélyt észlel. A TEST/RESET gomb hitelesít minden igénybe vett funkcióját az érzékelőnek, és a PEAK LEVEL gomb segítségével leolvasható a maximális értéke a CO-koncentrációnak, amelyet a memóriájában tárol a szenzor.
Érdemes elolvasni
IP CCTV rendszerek - az adatok rögzítése, ha a LAN nem működik. Az IP CCTV rendszerekben, a felügyeleti adatok a lehető legmagasabb fokú védelmet kivánják. Professzionális felügyelő rendszerek, ahol az elsődleges cél a megbízhatóság, amely érdekében számos biztonsági funkciók kinálkoznak és amely célja a hibamentes működés, a körülményektől függetlenül. NVR hiba esetén, az adatok rögzítése a redundáns eszközre történik. LAN üzemzavar esetén, az anyagot közvetlenül az IP-kamerába helyezhető microSD kártyára lehet rögzíteni. Igy felvételezhető a videó stream, amely nem elérhető a NVR-en, hálózati hiba miatt.... bővebben
IP CCTV rendszer, két módszerrel az adatok archiválására
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Analóg kamera 900TVL

Figyelem! Felhívjuk Tisztelt viszonteladó Partnereinket, telepítőket, hogy nagyobb tételű megrendeléseiket (előfordulhat, hogy a termék debreceni raktárunkban nincs, vagy elegendő mennyiség nem áll rendelkezésünkre), ha lehetséges lehetőleg szerdán 10.30-ig szíveskedjenek megtenni, ugyanis krakkói járatunk szerdán már el tudja hozni a DIPOL Központi Raktárából - a megrendelés összeállítása miatt szükséges - és így pénteki napon a megrendelt termékeket a futárszolgálat kiszállíthatja a megadott címre.
Megtisztelő figyelmüket köszönjük! Dipol Hungaria Kft. Vevőszolgálata
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI