KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 5/2015 (2015. február 2.)
A Microsoft a Windows ütőképességének forradalmi megváltoztatására készül. Január közepén az egyik konferencián az új Windows 10 operációs rendszerrel jelentkezett, ahol a Microsoft először mutatott be egy olyan tényt, hogyan dolgozik egy virtuális valóságban a rendszer. A szükséges szerkentyű a Microsoft HoloLens, a szemüveg, amelyben a való világ együtt jelenik meg a virtuális világgal. A mozdulatokat felismerő érzékelők be vannak ágyazva a szemüvegbe, ezáltal a felhasználók képesek manipulálni a virtuális tárgyakat. Például, lehetséges, hogy egy virtuális vázát egy igazi asztalra helyezzen.
A virtuális tárgyak egyfajta hologramként láthatók csak a HoloLens szemüvegen. A technikai részleteket eddig még nem hozták nyilvánosságra, de az eredmény így is lenyűgöző - a virtuális tárgyak egybeolvadnak a környezettel és nagyon természetesnek és élesnek látszanak. A helyzetét a felhasználó folyamatosan nyomon követheti és a hologramok nézete megfelelően kialakított.
A szemüveg teljesen önálló - nem kell semmilyen kiegészítő hardver hozzá - vagy támogatás okostelefonról, saját operációs rendszerrel rendelkezik. A konstrukció alapja egy új processzor - HPU (Holografikus Processing Unit), amelyeket kifejezetten GPU-hoz terveztek. A HoloLens is számos érzékelőt tartalmaz, amely elemezni a gesztusokat és a felhasználó hangját, biztosítja a térbeli hangzást, amely lehetővé teszi, hogy "hallja a hologramokat, bárhol is legyenek a szobában hihetetlen pontossággal".
Videofelvétel a Microsoft konferencián
- az ötletek bemutatása és a HoloLens képességei
A készülék nagyon érdekes alkalmazásokkal rendelkezik. Egyike ezeknek, hogy el lehet képzelni a háromdimenziós tárgyak felhasználásával a könnyebb tervezéseket, mozdulatokkal és szavakkal. Egy másik ígéretes perspektívája a Microsoft termék alkalmazására az új dolgok megtanulása, játék, kommunikáció vonatkozásában. Az új Windows 10 operációs rendszer fel lesz szerelve a Windows holografikus platformjával a fejlesztők számára a szükséges eszközökkel, hogy létre tudják hozni a különböző virtuális világokat. Ezek mindegyike elérhető lesz minden fejlesztő számára.
Multiswitch csillagpontos rendszer 8 vevőkészülék számára. Az alábbiakban bemutatunk egy SMATV megoldást egy magánházban. A telepítés a műholdas jelek elosztását végzi el a Hellas Sat-2 a 39 ° E orbitális pozícióról, és a DVB-T adást a Dipol 44/21-60 Tri Digit A2675 UHF-antennával veszi a beszerelt LNA-177 B4009 előerősítővel. A rendszert telepítette és konfigurálta az ALARMS-GDS Romániában.
A TERRA MR-508 R70608 multiswitch egy opcionális kapcsolóval megtáplálja a (12 VDC) az előerősítőt a földi TV útvonalon. A bemutatott esetben a kapcsoló az az ON helyzetbe kerül, hogy a B4009 előerősítőt tápfeszültséggel elláthassa.
Az MR-5XX multiswitchek fontos előnye a kimeneti különböző csoportok jelszintjeinek diverzifikációja. Ez lehetővé teszi a különböző hosszúságú kábelek csillapítási különbségeinek kompenzálását, amelyeket figyelembe kell venni a telepítéskor - így hasonló jelszintet kapunk minden aljzatban. Továbbá a multiswitchek kompenzálják a kábel karakteriszikáját (magasabb szinteket biztosít a magasabb frekvenciákon).
WLAN hálózat kiterjedt létesítményben. A hatékony WLAN hálózat megvalósítása, ilyen helyek (előszoba, fedett piac, nagyterem, stb) függenek az architektúrától (szerkezet, elrendezés, felhasznált anyagok), és a használati módoktól a szobában (gépek, állványok stb). A tényleges helyzetét figyelembe véve a lehetőségeknek, mindig van egy szabad hely valahol, (a jel terjedési szintje egyenletes), és nagyon fedett környezetben a falak vastagok, termelő eszközök, tárolt áruk, stb. vannak (a jel terjedése erősen akadályozva van).
Amikor a létesítményre vonatkozó jellemzők az első esettel hasonlóak, a megfelelő megoldás az Ubiquiti UNIFI AP Outdoor N2576 hozzáférési pontnak a létesítmény geometriai középpontjában történő elhelyezése. Ugyanakkor az AP-t nem szabad túlságosan magasra szerelni a viszonylag kis sugárzási szög miatt a függőleges síkban (sugárnyaláb szöge 90).
Ha a környezeti jellemzők közelebb vannak a második esethez, feltétlenül szükséges figyelembe venni a elrendezését az objektumoknak, mint egy akadályát a jeleknek. Megfelelő lefedettséget érhetünk el, több hozzáférési pont telepítésével, például Ubiquiti UNIFI UAP-LR N2574. Ezeknek száma és helye többnyire meghatározható a próbálkozási kísérletekkel. Mert ennek formája egy hálózatot képez, a felhasználók mobil eszközeinek nem kell megismételni a bejelentkezési eljárásokat a telepített egyéni AP készülékeken. A megkülönböztető jegye a megoldásnak a fejlett irányításnak köszönhetően az UNIFI WiFi Enterprise System. A szoftver használatával a rendszergazda beállíthatja és kezelheti a vezeték nélküli hálózat tagjait az UNIFI eszközöket közvetlenül a böngészőből. Az app lehetővé teszi, hogy a rendszergazda megtekintheti az eszközöket és üzemeltetési paramétereket valós időben. Ezen kívül a szoftver lehetővé teszi importálni a helyiségek térképét a jeltartomány megjelenítését minden eszköznek.
Access Point: Ubiquiti UniFi UAP-LR (nagy hatótávú, 802.11b/g/n 300Mbps)Access Point: Ubiquiti UniFi UAP-LR (nagy hatótávú, 802.11b/g/n 300Mbps)Access Point: Ubiquiti UniFi UAP-LR (nagy hatótávú, 802.11b/g/n 300Mbps)
Az N2574 AP használata egy raktárban
Optikai teljesítmény - hogyan kell kiszámolni a gyakorlatban. Az optikai kapcsolat tervezése során fontos feladatok közé tartozik az, hogy meghatározzuk a maximális hatótávolságát az optikai átviteli útnak, ami mérlegeli az optikai teljesítményét a linknek. A teljesítmény egyensúlynak az összehasonlítása a teljesítménnyel a bemeneti optikai kapcsolattal kezdődik az optikai kábelek veszteségével és más az útban szereplő alkatrészekkel folytatódik. Ez segít megtalálni az optimális paramétert az adó és vevő készülékek megfelelő jelátvitelének a biztosításának érdekében.
A szükséges feltétele a megfelelő optikai átvitel számára az optikai kapcsolat segítségével az az állapot, amelyben a halmozott csillapítása a passzív elemeknek (szálak, kötések, csatlakozók, adapterek, osztók - PON megoldások esetében) kevesebb, mint az optikai teljesítmény által kínált aktív eszközök teljesítménye. Mindegyik adó rendelkezik maximális átviteli teljesítménnyel (általában dBm-ben fejezzük ki), ehhez viszont az egyes vevők minimális optikai teljesítményét igényeljük, ami szükséges egy bizonyos szintű teljesítmény eléréséhez. A különbség a két érték között az úgynevezett teljesítménymérleg.
Meghatározásakor:
Bt-Br = Bp - teljesítmény csomag (Bt - kimeneti teljesítménye az adónak, Br - a vevőkészülék érzékenysége)
TL - veszteség a rost(ok)ban,
Pl - veszteségek egyéb passzív elemekben (összekötőhüvely, csatlakozók, adapterek, osztók),
G - teljes nyereség minden köztes aktív eszközből (erősítők),
Pm (3 dB) - a hibahatárok miatt a lézer hatékonyságának várható csökkenése használat közben
a link megfelelően működik, ha:

Bt-Br=Bp > Tl+Pl-G+Pm
A kimenő teljesítménye egy adónak, és a vevőnek az érzékenysége biztosítottan megtalálhatók az adatlapjain ezeknek az eszközöknek. Például a ULTIMODE M-203G L11025 médiaátalakítónak maximális kimeneti teljesítmény szintje -3 dBm, míg a névleges érzékenysége legalább -22 dBm. Ez azt jelenti, hogy a teljesítmény mérlege 19 dB. Elméletileg veszteség nélkül más, mint a rost (0,4 dB / km), a maximális hatótávolsága egy ilyen szettnek 47 km. A gyakorlatban a 19 dB mérleget csökkenteni kell minden más veszteséggel a link (csatlakozók, stb), a plusz biztonsági tartalék 3-5 dB értékével, így a valóságban a tartományban alacsonyabb, és a kiszámításakor a valódi kapcsolatoknál figyelembe kell venni minden elemét a rendszernek.
Két stream használata a HIKVISION NVR-ben. Az IP kamerák és egy NVR csatlakoztatása és megfelelő konfigurációja után, probléma lehet a képek egyidejű megjelenítését illetően az NVR-en. Az oka ennek a problémának lehetséges a helytelen konfigurációja a másodlagos streamnek (alstream) az NVR-nek. Ebben az esetben a Hikvision NVR, igazolja, hogy létezik egy ilyen probléma a hálózaton vagy az NVR-en.
A konfigurációs menü nézete a Hikvision NVR-nek a bejelentkezés után a webböngészőn keresztül
A böngészőt használva, a felhasználónak be kell jelentkeznie a NVR-be és válassza a Configuration -> Video Settings oldalon, majd válassza ki a kamerák számát az ellenőrzésre, és válassza a Stream Type. Ebben az esetben használja a NVR menüben a kiválasztásnál a Recording -> Parameters ablakot, majd a Video Stream.
Ha két lehetőség mutatkozik: Main Stream (Normál) és Sub Stream, ez azt jelenti, hogy a NVR megfelelően azonosítja a másodlagos streamet. Egyébként (csak a Main Stream (Normál)), a második stream nem észlelhető és egyidejűleg több kamera előnézetén alapul a main stream, ami túlzott terhelést jelent az NVR-en. Ahhoz, hogy megszabaduljon ettől a problémától, a felhasználónak frissíteni kell a DVR-t és a kamerákat a legújabb firmware-re és ismét ellenőriznie kell a kisegítő streameket. Ugyanazon típusú IP kamerák esetében, mindent frissíteni kell ugyanazon firmware verzióhoz.
Stream bit ráta és a Sunell IP kamerák ügyfél száma. Egy adatfolyam bármilyen Sunell IP kameránál elérheti a 12 Mbps (a gyakorlatban ez 4-5 Mbps-ra van beállítva). A teljes adatátviteli sebesség a kameránál lehet 24 Mbps-is (minden csatlakoztatott kliens számára). Tehát, a teljes adatfolyam megoszlik az ügyfelek között, mint például az NVR, a számítógépekbe beépített kliens szoftverek, okostelefonok stb. a kliensek maximális számát korlátozza a firmware 10-nél. Ha az átviteli sebesség értéke egy ügyfélnél túl magasra van állítva, a kliensek száma kisebb lesz (lehetetlen csatlakoztatni új ügyfeleket annak a ténynek köszönhetően, hogy a maximális átviteli sebességet nem lehet túllépni). Ebben az esetben az ügyfél kérés az "out of band", kép nem jelenik meg. Azonban ez nem befolyásolja semmilyen módon a videó átvitelt azoknak az ügyfeleknek a számára, akik már csatlakoztatva vannak.
A rendszerben több ügyfélnél elérheti a teljes sávszélességet, egyetlen Sunnell IP kameránál ez 24 Mbps, amit figyelembe kell venni már a rendszer tervezési fázisában.
Kompact IP Kamera: Sunell SN-IPR54/14APDN (2MP/FullHD, Sony Exmor, ONVIF)
A Sunell SN-IPR54 / 14APDN K1685 IP kamera képes generálni akár 24 Mbps adatstreamet akár 10 ügyfélnek számára
Új termékek a DIPOL-nál
Dimmer két csatornás adóval: F&Home Radio rH-D1S2LR
Dimmer két csatornás adóval: F&Home Radio rH-D1S2LR F1303 modul tartalmaz egy fényerőszabályzót és két feszültségmentes kontaktust a bemeneten. A modul vezeték nélkül kommunikál a rendszerrel (szerver), és ellenőrzi a kapcsolt terhelést a 230 VAC elektromos hálózaton. A modul két fizikai bemenettel rendelkezik két monostabil kapcsolat és a dimmer kimenet csatlakoztatásához. A terhelések lehetnek a kimeneten rezisztívek (izzólámpák), induktívak (AC motorok és transzformátorok) és kapacitívek (fénycsövek).
HDMI aljzat - HDMI dugasz adapter 180 fok
HDMI aljzat - HDMI dugasz adapternél(180 fok) H2002 lehetséges megváltoztatni a szöget (180°-os tartományban belül) minden eszköznek egy HDMI aljzata és egy HDMI-kábel dugasza között, amely lehetővé teszi a kapcsolatot a problémás esetekben, amikor a fizikai hozzáférés a HDMI aljzathoz nehézségekbe ütközik.
19
19" Rack panel AXON PRO Videó IP Protektor számára J2847 lehetővé teszi egy AXON PRO IP Protector J2845 (4xPoE +, 4xIN, 4xOUT) RACK szekrénybe történő beépítését.
Újdonságok
Érdemes elolvasni
PoE kompatibilitási problémák. A 802.3af szabvány meghatároz PoE kivitelezés típusokat:
  • A. opció - a feszültség együtt megy az adatokkal az 1/2 és 3/6 párokon
  • B. opció - a feszültség a 4/5 és 7/8 pár okon megy (nem használt Fast Ethernet hálózatokban, a Gigabit Ethernet esetében a párok mindegyikét használják az adat- és tápátvitelre)....
  • bővebben
Kapcsolatok egy switchben PoE-val (endspan) és a táplált eszköz ben (802.3af); A típus - lila, B típus – sárga
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Eszközök műszaki rajzai DWG és PDF formátumban
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI