KOSARAM
Kosaram üres

TÁMOGATÁS

Heti Hírmondó

Heti Hírmondó TV-SAT, CCTV, WLAN
No. 07/2015 (2015. február 16.)
Londonból New Yorkba erősítő nélkül. Az University College London kutatói megtalálták a módját, hogyan lehetséges megnövelni a távolságot optikai kábeleken keresztül, amelyeken adatokat lehet továbbítani erősítők és átjátszók felhasználása nélkül.
Az jelenség, amely korlátozza a hasznos átviteli távolságot, a Kerr-effektust, 1875-ben John Kerr, skót fizikus fedezett fel, amit aztán róla neveztek el. A Kerr-effektusban, egy változás bekövetkezése a törésmutatóban a négyzetével arányos az elektromos mezőnek. A lézerek fénye okozhat olyan hatást a saját elektromos mezőben, amely az úgynevezett a váltakozó áramú Kerr-effektust okozza. Ezen kívül, a különböző frekvenciájú fény által létrehozott adatjelek, kölcsönhatásba léphetnek egymással és torzíthatják azt. A tévedések elkerülése érdekében az optikai jelek továbbítása során a veszteségeket és a torzításokat a hosszú optikai szálakon kompenzálni kell és aktív eszközöket kell használni, mint például az erősítőket, vagy repeatereket.
A térképen bemutatja a tengerben lefektetett optikai kábelek útvonalát
Az aktív eszközök és azok összetevői vannak a leginkább kitéve a tengerben, óceánokban lefektetett optikai kapcsolatoknak, különösen azokban az esetekben, amikor az interkontinentális átviteli kábeleket az óceán fenekén rögzítik. A londoni kutatók egy új típusú vevővel és a fejlett jelfeldolgozó algoritmusok segítségével kidolgozták az interkontinentális átvitelt jelregenerálási pontok nélkül.
Az optikai csatornák közötti kölcsönhatások megszüntetésével, a maximális távolság a hibamentes átvitelt is figyelembe véve csaknem megduplázódott 3190 km-ről 5890 km-re. Ez a legnagyobb növekedés, ami valaha feljegyeztek ezeknek a rendszereknek az építői.
Távoli megtáplálása MV multiswitcheknek SMATV rendszerekben. A tápegység feszültségének koaxiális kábelen történő eljuttatását korlátozza a kábel ellenállása. A feszültségesés egyenesen arányos az átfolyó árammal a kábelen. Az összes ellenállás (a belső, plusz a külső vezető) a TRISET-113 E1015 kábel kb 30 Ω/km. A H (18 V) vonalakon a SA-51 R70501 és az SA-901 R70901 erősítők képesek a multiswitch áramot akár 2 A-ig biztosítani.
A tápfeszültség az MSV multiswitcheknél 12-18 V között változhat, és mindegyik 90-60 mA-t fogyaszt. Tehát, egy erősítő képes akár 20-30 multiswitchet megtáplálni.
Műholdas antenna: TRIAX 115 TD (115cm, sötétszürke)Konverter QUATRO Inverto Red Extended 0,3dBErősítő 5 bemenetes multiswitchekhez: Terra SA 51TV/SAT leágazó SS-520 TerraMultiswitch Terra MV-508 (5 be, 8 ki) - IF szabályozható erősítésUHF televízió antenna DIPOL 44/21-60 Tri Digit
Tápfeszültség ellátás a H vonalon keresztül
A számítások az Ohm törvény alapján azt mutatják, hogy maximális terhelés esetén az erősítő (2 A) és a kábel ellenállása a 0,032 ohm/m, kb 6 V feszültségesés keletkezik több mint 100 m hosszúságú kábelen. Mellesleg, ez a legnagyobb távolság, amelyen a tápellátás biztosítható ilyen körülmények között (18 V - 6 V = 12 V, az alsó feszültség határértéke multiswitchekre vonatkoztatva).
A gyakorlatban, a multiswitchek száma általában jóval alacsonyabb, mint az, hogy korlátozza a jelenlegi kapacitását az erősítőnek. Például öt MSV-516 R70716 multiswitch jelenlegi fogyasztása az erősítőből kb 0,45 A. Ennek a feszültségesés értéke az E1015 kábelen kb. 1,44 V 100 m, amelynél a továbbítás maximális távolsága körülbelül 400 m (figyelembe véve a feszültségesés csökkenését a passzív alkatrészeken - SS leágazóknál - legalább 0,1 V).
Hozzáférési pont külön antennával, vagy egy integrált eszközzel? Egészen a közelmúltig népszerű módja volt az internet-hozzáférés használatához egy külső WLAN/Wi-Fi antennát csatlakoztatni koaxiális kábelen keresztül a router/hozzáférési ponthoz, amelyet az épületben helyeztek el. Azonban az ilyen megoldásoknak a hatékonysága akkor biztosított, ha a hozzáférési pont és az antenna közötti távolság nem haladja meg a körülbelül 10 métert. A hosszú kábelen a csillapítás általában az oka, hogy más megoldásokat alkalmaznak.
Most egyre népszerűbb megoldás az a koncepció, hogy beintegráljuk az antennába az aktív eszközt (hozzáférési pont). A kapcsolat a hálózat többi részével az épületen belül tipikus sodrott kábel felhasználásával történik (UTP/FTP). Ez a fajta átviteli közeg nem ír elő olyan súlyos korlátozásokat a vezeték hosszával kapcsolatban a tetőről a másikra aktív eszközhöz. Ez a távolság akár meg is haladhatja a 30 m-t, és a maximális hossza ennek elsősorban attól függ, hogy milyen típusú PoE tápegységet használtunk fel a hozzáférési pont megtáplálásához (AP).
Az alábbiakban példák láthatók az AP beépített antennával. Egyikük a 2,4 GHz-es, a második az 5 GHz-es sávban működik.
Access Point TP-LINK TL-WA5210G kültéri
A kültéri hozzáférési pont a TL-WA5210G High Power 2.4 GHz-en, AP, AP Router, WISP vagy WISP Client módban működhet. A készülék nagy nyereségű antennával van felszerelve, amelyben megtalálható az elektronikus kártya, egy időjárásálló házban. Köszönhetően az antenna 12 dBi nyereségének, az adó nagy kimeneti teljesítményének (27 dBm), és a nagy érzékenységű vevőjének, az eszköz lehetővé teszi a hosszú távú, stabil és hatékony vezeték nélküli kapcsolatokat.
TP-LINK TL-WA5210G N2350
Access Point SEXTANT G-5HnD (5GHz MikroTik 18dBi 25dBm MIMO 2x2 802.11a/n)
A RouterBoard SEXTANT G-5HnD a MIMO 2x2 technológiát használja. Az AP az 5 GHz-es sávban működik kettős antennával a MIMO 2x2 technológia használatával és 18 dBi nyereséggel. Az integrált vezeték nélküli modul 25 dBm kimenő teljesítménye megfelel a 802.11n szabványnak. A 10/100/1000 Mbps Ethernet interfész és Mikrotik RouterOS Level 3 rendszer lehetővé teszi hatékonyan felhasználni a MIMO 2x2 technológiát. A platform összhangban van MikroTik NV2 TDMA protokollal, amely lehetővé teszi a nagyobb sávszélességet, mint a 802.11n szabvány.
SEXTANT AP G-5HnD 5GHz N24113
Épít egy új házat - válassza a strukturált kábelezést. A technológiai fejlesztések, változások a kínált szolgáltatások területén, valamint a technikai újítások a feltörekvő piacokon, az otthoni kábelezés rendszerének kiválasztása egyáltalán nem lett könnyebb, mint korábban. Az a feladat, hogy a vezetékeket előkészítse az internethez való hozzáféréshez, a tervezőnek figyelembe kell vennie több tényezőt is, amelyek befolyásolhatják a hálózat végső elrendezését. Amennyiben elégtelen számú kábel áll rendelkezésre, vagy nem megfelelő típusú vagy kategóriájúak a kábelek, jelentős korlátok okozói lehetnek a jövőben a megfelelőségnek. Másrészt, meg kell vizsgálni gazdasági szempontból is a projektet, hogy nem terveztek-e túl sok kábelt, amelyek soha nem lesznek használhatók. Egyszóval, hogyan kell bekötni a ház vezetékes rendszerét, hogy a jelenlegi technológiai szintnek megfeleljen?
Kábel kiválasztása. Az alap otthoni LAN átviteli közeg építéséhez használjuk a réz sodrott kábelt. A száloptika otthoni átviteli rendszere úgy tűnik nem igazolható 10-20 év távlatában. A legtöbb esetben a megfelelő közeg a cat. 5e sodrott kábel. Ez a fajta kábel az adatátviteli sebességet akár 1 Gbps sebességig támogatja, amely kielégítőnek tűnik az otthoni felhasználók számára évtizedek múlva is. Több "ambiciózus" otthoni felhasználó a cat.6e sodrott érpárú kábelt tekinti megfelelőnek, amely lehetővé teszi az adatátvitelt akár 10 Gbps-ig. Egy másik kérdés a kábel kiválasztásánál az árnyékolatlan sodrott kábel (UTP) és annak árnyékolt változatának az eldöntése. Úgy tűnik, hogy a drágább árnyékolt kábelt mindig a jobb választásnak tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen kábel az árnyékolása miatt az összes komponensre nagyobb feladatokat ír elő, mint például a fali aljzat (beleértve a földelést) és az aktív eszközöknél (amelyeknél árnyékolt portoknak kell lennie). Figyelembe véve a magasabb árat a berendezésnél, további telepítési költségek merülhetnek fel, és az a tény, hogy az elektromágneses interferencia a nem árnyékolt kábeleknél nem jelentős az otthoni környezetben, előnyben részesíti a választás során általában az UTP kábelt.
Kábelezési megoldás az otthoni LAN kialakításánál
Zöld vonalak ⇒ E1171 - 50 Ω Tri-Lan 240 koaxiális kábel
Lila vonal ⇒ E1410 - NETSET U/UTP 5e géltöltésű kültéri kábel (fekete)
Piros vonal ⇒ E1408 - NETSET U/UTP 5e beltéri kábel
Kék vonal ⇒ ISP kábel
Topológia - a kábelek elrendezése. Az optimális megoldás, ha a kábelek az összes szobában rendelkezésre állnak a házban. Ez lehetővé teszi a szabad kiválasztását a helyi vezeték nélküli AP-nak annak érdekében, hogy biztosítsák a hozzáférést az internethez az egész házban (vagy, ha az egyik AP nem elegendő a teljes lefedettséghez, helyet találhatunk egy második AP telepítésének egy másik szobában). Az a lehetőség, hogy egy pc vagy egy másik eszköz a vezetékes hálózaton elérhető bármelyik szobában egy nagy előnye is van. A kábeles kapcsolat maximális stabilitást biztosít, ami nagyon fontos lehet néhány alkalmazásban, mint például a streaming a nagy felbontású videó vagy online játékok vonatkozásában. A vezetékek tervezése során, a ház tulajdonosának és a tervezőnek figyelembe kell vennie, hogy manapság az internet használata nem csak a személyi számítógépekre terjed ki. A LAN csatlakoztatható a különböző eszközökhöz, az okostelefonokhoz, okostelevíziókhoz, házimozihoz, játékkonzolokhoz, stb. A fali csatlakozó aljzatok telepítése a konyhában, vagy akár a fürdőszobában nem mondható túlzásnak a mai korban.
WLAN csatlakozás. Az otthoni LAN létrehozásánál a tulajdonosnak és a tervezőnek figyelembe kell vennie az összes potenciális internet-szolgáltatót (ISP) az adaott területen. A kábelezés elérhető a legalacsonyabb szinten az épületeknél, amely lehetővé teszi a könnyű kapcsolatot a szolgáltatásokhoz a helyi internetszolgáltatókkal, mint a telefon vagy a KTV vonatkozásában. A LAN végződései a tetőn (egy kültéri UTP kábellel) lehetővé teszi a szolgáltatások használatát a szolgáltatókkal az internetet adó eszközökkel (telepítés után a tetőn egy AP, amely be van építve az antennába). Egy másik lehetőség az egyre népszerűbb LTE technológia használata. Két koaxiális kábelen történik a jel levezetése (50 Ω), feltéve, hogy a létesítmény tetőszerkezete lehetővé teszi egy a MIMO technológiát támogató antennának az elhelyezésére, ami teljes mértékben kihasználja az üzemeltető mobilszolgáltató nagy sebességű internetét.
Intercom funkció a Hikvision NVR-ben. A Hikvision DS-7604NI-E1 K22041 egy modern IP hálózati videó felvevő, amely képes a felügyeletet, a felvételt, és a képek lejátszását négy megapixeles IP kamerákról 25 fps. képváltásban biztosítani az összes kameráról. Az NVR audió be-és kimenete lehetővé teszi a kétirányú audió kommunikációt a szereplőkkel, vagy a kezelővel és bárkivel, aki a kameránál tartózkodik egy beépített vagy külső mikrofonnal (csatlakoztatható a kamera audió bemenetére). A videót az IP kamerából és a kétirányú audió információt az IP protokoll szerint, mint adatstream továbbítja, így könnyen elosztható pl épületek között (a LAN hálózaton), vagy nagyobb távolságok esetén (az interneten). Az Intercom funkció is használható az üzemeltetők számára, ami kényelmes hang kommunikáció, a gyors reagálást biztosít vészhelyzet esetén stb Ahhoz, hogy a kommunikáció megvalósuljon, az AUDIO OUT-ra az NVR-en egy aktív hangszórót kell bekötni (beépített erősítő) és az AUDIO IN-re egy megfelelő külső mikrofont. Ha monitor csatlakozik a NVR-re, amelyben beépített hangszórók találhatók, nincs szükség külső hangszórókra (a monitor HDMI kábelen, vagy VGA kábelen és audió kábelen keresztül csatlakozik). Természetesen, a második felügyeleti pozíciót is fel kell szerelni egy mikrofonnal és egy hangszóróval. Az ábrán a hangalapú kommunikációt a két poszt között az alábbiakban mutatjuk be.
19PoE Switch: ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Vandálbiztos IP kamera: Hikvision DS-2CD2312-I (1.3MP, 2,8 mm-es, 0.01 lx, IR 30m-ig)
Az intercom funkció használata egy IP CCTV rendszerben
A CCTV lefedettség E-térképen történő bemutatása. Abban az esetben, ha kiterjedt videó megfigyelő rendszereket működtetnek, az üzemeltetőnek pontosan tudnia kell a kamera helyének elhelyezését. Szükséges a gyors helyzetfelméréshez a felügyelt területek láthatósága. A IVMS-4200 kliens szoftverrel ellátott Hikvision DVR-k lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy importálja az épületek elrendezését és a helyszíni térképeket JPEG/BMP fájlként. A tervek alapján a háttérben a telepített kamera ikonok jelennek meg, összhangban a tényleges helyszíneken.
Az E-térkép ablakban egy CCTV rendszer Hikvision DVR/NVR-el
Minden kamera pont összefüggésbe hozható a specifikus riasztási eseménnyel, amelyet mozgásérzékelés váltott ki. Amikor a riasztás bekövetkezik, a sziréna jelzésével a kamera ikonja tájékoztatja a kezelőt az eseményről. Duplán kattintva a kamera szimbólumra, ennek segítségével a kezelő gyorsan ellenőrizheti a területet, és kiértékeli a helyzetet. A sok kamerával rendelkező rendszerben az E-map lehetővé teszi az üzemeltető számára, hogy megtudja a riasztások érkezésének helyét a szomszédos kamerákról és ezáltal követni tudja a betolakodót. Az E-térkép alkalmazása alkalmas az analóg kamerák, valamint az IP kamerák számára is, amelyek kapcsolódnak a DVR-hez (használható analóg, hibrid és IP CCTV rendszerekben).
Új termékek a DIPOL-nál
Minden egyben kompressziós szerszám MASTER (BNC, F, IEC, RCA)
Minden egyben kompressziós szerszám MASTER (BNC, F, IEC, RCA) E80075 A MASTER egy többcélú szerszám, amely alkalmas az F, BNC, RCA, és az IEC kompressziós csatlakozók tömörítésére. Ez a kompakt és tartós eszköz a legjobb minőségű anyagokból készült és úgy tervezték, hogy a használata könnyű legyen.
Házerősítő: Terra HS-200 (split-band)
Házerősítő: Terra HS-200 (split-band) R82309 A nagy teljesítményű épület erősítő célja, hogy az FM rádió és TV jeleket a VHF és UHF sávban felerősítse (split-band struktúra). A magas kimeneti jelszint (118 dBμV a VHF sávban és 121 dBuV az UHF sáv számára), alkalmas még a nagy passzív elosztó hálózatokban is több tucat fali csatlakozó megtáplálására. Az erősítés az UHF sávban elérheti az 56 dB-t.
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO
Kombinált CO és füstjelző KIDDE 10SCO G9995 elemmel működő kombinált riasztó, amely védelmet nyújt kettős veszélyforrásra, a füstre és a szén-monoxidra (CO) egyetlen egységben. A detektor két különálló érzékelővel rendelkezik, egy optikai érzékelő a füst jelzésére és egy elektrokémiai szenzor a szén-monoxid jelzésére. A riasztó hangfunkciója hallhatóan bejelenti, amennyiben veszélyt észlel (angol nyelven). Ez párosul egy hangos 85 dB riasztó hanggal és a LED piros villogással figyelmezteti a felhasználókat a potenciális veszélyre. Különlegessége még az eszköznek az End of Life Warning Signal figyelmeztető jelzés, amely figyelmezteti a felhasználót, ha elérkezett az ideje az egység cseréjére a 10 éves védelmi idő után.
Érdemes elolvasni
Optikai szálak telepítő dobozokban. A rézből felépített rendszerekből az optikai rendszerekbe való átmenet tűnhet nehéznek sok szerelő számára az alacsony feszültségű rendszerek esetében. A szokások és a több éves gyakorlat a réz rendszerekben eltöltött idő után gyakran kiderül, hogy nagy probléma az optikai hálózatok esete. Az egyik alapvető készséget minden FTTx telepítőnek ki kell dolgoznia az optikai szálak elvezetésével kapcsolatos terveket. Ez vonatkozik a futó kábelekre, falak, vezetékek és védő csövek és azok végeinek kialakítása a kábelrendezők és szerelési dobozok. Ez utóbbi feladat általában a legnehezebb... bővebben
A rostok és csatlakozások elrendezése az L54041 dobozban.
Az ábra bal oldalán mutatja a tálcát a bejövő kábellel, kötésekkel és pigtaillel.
A rajz a jobb oldalon mutatja be az alsó részét a doboznak (a tálca nincs elfordítva) az illesztő adapterekkel és csatlakozókkal.
Írások, cikkek különböző témákról


FIGYELEM 2014. november 21-től webáruházunkba érkezett 30.000 Ft. (bruttó) fölötti termékmegrendeléseknél a szállítási költség ingyenes lett, azaz ezekben az esetekben úgy a szállítási-és utánvételi költség nem kerül felszámolásra. Kérjük Tisztelt Vásárlóinkat, hogy a továbbiakban használják ki ezt a lehetőséget megrendeléseiknél!
Átvitel na...gyobb távolságokra - száloptikai berendezéssel
 
ELŐRENDELÉS
Lehetőség az érdeklődők számára a hetenként megjelenő Heti Hírmondó számait díjmentesen elektronikus postán eljuttatni, kérjük az e-mail címét megadni:
 
 
ELŐZŐ SZÁMBAN
HETI HÍRMONDÓ ARCHÍVUM
JÓ ÁRAT KÍNÁLUNK
ÚJAK KÖNYVTÁRUNKBAN
ÉRDEMES ELOLVASNI